Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
válasz ssolitude #4500 üzenetére
Már kipróbáltam, ha kikapcsolom az automatikus újraindítást akkor bekockásodik a kép tehát semmi üzenetet nem ír ki. Én is a vga-ra gyanakszok, de fura 10 indításból 3-4X csinálja és használat közben nem produkál semmi hibát csak indításkor. Ráadásul a hardver se lett bolygatva.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
ssolitude
őstag
-
Sir Pocok
őstag
válasz ssolitude #4503 üzenetére
A konfigról írtam már az első hszban.
Asus M2V-MX integrált vga van benne.
VIA K8M890 + VT8237A
Csökkentet módban nem csinál ilyen hibát indításkor.
-
ssolitude
őstag
válasz Sir Pocok #4504 üzenetére
Legfrisebb VGAdriver van fenn?
Látom van PCI16X slot is. Nem ismerem a BIOS-át ennek a lapnak, de ott is körülnéznék.
Integrált VGA a RAM-ba is beleszólhat, ha van lehetőség, cserélni kellene, vagy Memtest-et futtatni.''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Sir Pocok
őstag
válasz ssolitude #4505 üzenetére
Memtest majd megnézem holnap, azt úgy tudom hogy az integrált vga AGP-s vagyis a biosban úgy szerepel, de ezt meg fogom pontosan nézni holnap. Köszi az eddigi segítségét, holnap majd írok.
-
Immy
őstag
most tettem fel vmi 8megás magyarítást xp-hez, de hol lehet átállítani a nyelvet?
(nem a billentyűzet nyelv kiosztására gondolok)Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Levi123
senior tag
Nem tudja valaki, hogyan lehet egy xp cd tartalmát cd, dvd képfájlá alakítani majd azt dvd-re írni?
Köszi
Levi
-
_Gomba_
tag
Valaki a #4435 ??
-
ALI_G
veterán
SP2-ben szeretnék eltávolítani COM portot, de nem jelenik meg az eszközkezelő/COM portban az amit el akarok távolítani, amikor meg egy msáiknak akarom azt a COM értéket adni, kiírja, hogy használt.
hogy tudom eltávolítani ha nem látom? -
-
Malachi
addikt
Helló!
Leírom mit szenvedtem az én kis gépemmel, másoknak, okulásként. Adott egy 40GB-os 6 éves vincs, 2 partícióval, egyiken az XP, mellette egy 160-as SATA+egy 320-as wd SATA-II. Kitaláltam, hogy milyen jó lenne, ha a 320 SATA-ról menne a win, a 40-est úgyis ki akarom dobni. Előzetes bénázások után az első próbálkozás azzal az eredménnyel zárult, hogy megsérült a boot file, szóval gyalulhattam le az addigi jó kis win partíciómat. Ezzel meg is voltam, még jó, hogy előtte amit kellett adatokat átmásoltam a 160-as vinyóra. Szóval a 40-es cucc ki is röppent a gépből, hogy ne zavarjon tovább, maradt a 2 SATA. BIOS-ban beállítva a boot priority, minden jónak tűnik. XP fel is ment a 320-as vinyóra, amikor végzett reset ahogy kell és újra is indult szépen, remek. Viszont ha utána kikapcsoloma gépet nem hajlandó elindulni, "boot disk failure"-t ír és kéri a telepítőlemezt. Ahogy tudom a SATA cuccoknál már nem kell vackolni a master/slave beállítással, szóval őszintén szólva nem tudom miért nem megy. Van még egy SATA-s DVD író is, de nem hiszem, hogy az bezavarna. A BIOS látja a meghajtókat, a priority helyesen van beállítva és mégsem indul. Utánaolvastam itt, láttam, hogy másoknak is volt ilyen gondjuk de rendes választ nem találtam. Help.
-
Malachi
addikt
Na jó akkor a lényeg, kiemelve: 2 SATA winchester egymás mellett, XP települ az egyikre, majd újraindítás után a rendszer "disk boot failure"-t ír. Priority ellenőrizve, a hiba nem tudom hol lehet. Valaki?
-
-
Malachi
addikt
válasz kraftxld #4520 üzenetére
Először nálam is! Amikor még benne volt a pata 40GB-os akkor oda másolt valamit. Azt már kivettem, de újra is telepítettem az XP-t a 320-as SATA-ra, igaz formázás nélkül... Nem tudom, mondtak már olyat is, hogy húzzam le a másik SATA vinyót, de én szeretném használni mindkettőt... Hihetetlen, hogy egy ilyen pofon egyszerű dolog mint egy nyamvadt XP telepítés ilyen rohadt bonyodalmakhoz vezet. Bele se merek gondolni mi lesz, ha Vistát akarok majd XP helyett...
-
1face
senior tag
Helló mindenkinek!
Hivatalos XP-t egyszerre hány PC-n futtathatok?A rossz tetteimet nem bánom, inkább a jókat bánom, amit rossz emberekkel tettem!
-
-
Pinya007
aktív tag
Sziasztok!
Mi lehet annak az oka, hogy nem tudnak gépemhez távoli asztali eléréssel csatlakozni, annak ellenére, hogy engedélyeztem ezt a funkciót?
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
netboy
senior tag
Valaki nem tudja nekem megmondani hogy kell a Windows 2003 ban a tűzfalat ugy bekonfigolni hogy az ftp-randomportokat kiengedje?
-
csaboo
tag
Sziasztok!
A következő a probléma: bizonyos játékok (most például Bioshock, Jericho demója) esetén gond van a hangokkal, egész egyszerűen nincsenek. A Bioshock esetében pl. az elején, amikor jönnek a logók, illetve az animációknál (úgy vettem észre, ez mind .bik kiterjesztésű videó) és a menüben nincs hang, meg a játék közben is hiányoznak bizonyos hangok. A Jericho-nál hasonló a helyzet, de ott legalább a menü és a játék alatt már szól rendesen. Heroes V-nél nemrég egyáltalán nem volt hang, ott az ogg fájlokra gyanakodtam, raktam fel hozzá ogg-s kodeket, azzal se ment...
A gépen jogtiszta angol sp2-es xp üzemel, a hangkari Audigy 4, a "legújabb" driver-el...mi lehet a gond??? Kodek téren most egy ffdshow, ill. egy ac3 van fennt, semmi egyéb. Rohadtul idegesítő, hogy felrakok vmit és nincs hang rendesen Tehát sztem vmiért a .bik, és .ogg fájlok nem tetszenek a gépnek...HELP!Köszi!
Aki korán kel...az előbb iszik.
-
Kami11
őstag
ReadyBoost gyorsítás az XP számára: [link]
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
lúzer
veterán
és itt hol?
ja megvan, konkrétan itt
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
-
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Hogyan tudom lecserélni az XP ikonjait? Mármint a rendszer (sajátgép, lomtár, stb.) ikonokra gondolok...
Köszi. -
Malachi
addikt
Köszi, megoldódott a dolog, bár elég khm. nevetséges az ügy. Szóval lehúztam a pata meg a régebbi sata vinyót is, és akkor települt az XP rendesen azonnal hibátlanul. A gond a régi sata meg pata partícióinak a betűjele volt, akárhová is akartam tenni az XP-t mindig kellett neki C:, és amíg több vinyó volt a gépben, bootnál rendesen megkeverte a betűket. Szóval a tanulság, számomra: ha új winchesterre akarok XP-t telepíteni, a régieket csak a telepítés után kapcsolom vissza a gépre. Akkor tuti az újon lesz a C:.
-
kiskegyed
aktív tag
Egy domainban levő Windows XP Prof gépen kellene egy elég nagy és mély alkönvtárrendszerben domainuserek jogosultságait kezelnem. Létezik erre valami program, ami leegyszerűsíti a dolgomat?
Ilyenre gondolok pl:
Az öszzes xxx nevű alkönyvtárhoz írás-olvasás jogot adni XY usernek egy kiválasztott alkönyvtártól lefelé.
Elvenni a módosítás jogot mindenhol XZ-től.
Grafikus felületen látnám, hogy ki(k)nek hol mihez van joga.Köszi
-
-
Vakegérke
félisten
Ha butaságokat mondanék, elnézést kérek.
Nincs szükséged arra a COM portra, hiszen el akarod távolítani. Talán egyszerűbb lenne a BIOS-ban letiltani minden szükségtelen portot. Így már szabadon garázdálkodhatnál a felszabadult lehetőségekkel.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz szasanyi #4537 üzenetére
Asztalon jobb klikk, Tulajdonságok. Asztal -> Az asztali elemek testreszabása....
A kiszemelt ikonra kattintasz, Ikoncsere... gomb.
Tallózással rákeresel kedvenc ikonjaidra, és válogatsz kedvedre.
Sok sikert.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
ludus
aktív tag
#4461 valaki?
-
zsoi
senior tag
eszközkezelő/nézetek alat próbáltad ugye? (ha jó emléxem ott van...)
1face: de a virtuálba is csak jogtisztát telepíthetsz!
Pinya007: RDP port átengedve? portforward?
netboy: olvass vissza, nemrégen volt egy ilyen kérdés, arra egy válasz link.
//ha nincs meg jelezd, és megkeresem, vlhova lementettem a doksit/leírástkiskegyed: nem értem a problémádat, "símán" +csinálod és kész.
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
-
legiaap
félisten
Haló!
Nos egy olyan questionom lenne,hogy:
Nekem XP SP2 eredeti van fenn a gépemen azt feltoltam egy Media Player 11-et és midíg bead valami hibaüzenetet.
De van amikor pedig harmadszorra már nem adja be és tudom használni.
Az miért van?How are U today? Just kidding...I don't care!
-
GC-EvElyN-
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogy és miként lehet a winben beállítani, hogy több mint 3 billentyűt is képes legyen lereagálni. Sokat fpsezek, és bosszantó, hogy gugolva+leanelve+előremenve nem tudok már mást csinálni. Segítsetek, ha tudtok.
Biztos jó a topic nem olvastam végig
KÖsziHali!Szeretnék kérdezni valami olyat amit nem lehetne de nem tudok rá hol választ kapni.Szeretném megkérdezni ha kapok rá engedélyt.köszi!
-
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy feltelepített ismi egy win xp-t, de a saját felbontásához. Közbejött egy monitor csere ami alacsonyabb felbontást tud csak és a monitor nem hajlandó elindulni. A gépet csökkentett módban el tudom indítani, de nem tudom hogy a normál mód grafikai konfigját hol tudom beállítani.
Vki please Help Me!!!!!!!A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest