- Chosen: Canon 30D vs 50D színösszehasonlítás "pilot test"
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
dellfanboy #157171 üzenetére
Ha van a laptopon Windows 10 Home / Pro kiadáshoz tartozó GML-matrica, akkor nyilván adott a jogtiszta Windows 10 Home / Pro OEM licenc.
Ha az aktiválásnál "A Windowst digitális licenccel aktiválták" szerepel, akkor az még a jobbik eset és lehet jogtiszta licenc, bár nem feltétlen minden kétséget kizáróan, mivel manapság digitális licencet lehet akár nem megengedett módon is kreálni.
Ha szervezeti aktiválás (forrás) szerepel ott a szokásos KMS bohóckodással, akkor viszont nyilván nincs miről beszélni...Az köztudott, hogy Windows 10-ről eleve ingyenes a váltás Windows 11-re, a Microsoft ezen és ezen weboldalán is világosan le van írva a gyakran feltett kérdéseknél.
Bár pont nemrég volt arról cikk, hogy a Microsoft ezt esetleg megszüntetné, de mint utólag kiderült, csak téves információ volt és szó sincs ilyesmiről. Na meg ugye a Windows 11 lényegében egy átnevezett Windows 10X rendszer, ahol Windows 10 és Windows 11 esetében még az általános termékkulcsok is eleve megegyeznek, már csak ezért sem valószínű, hogy csak úgy megszűnne az ingyenes aktiválási. -
gedikart
aktív tag
Üdv. Van egy régebbi, használt notebook, rajta egy - szerintem még 8.1-es matrica - de csak annyi szerepel rajta, hogy Pro Windows. Win 10 installkor feltelepül rá (automatán) a win 10 pro változat, de a termékre azt írja, hogy nincs aktiválva.
Attól, hogy korábban volt rá licensz, a 10-es windows nem örökli azt meg? A BIOS-ban SDK0e50510 WIN szerepel.
köszi! -
King Unique
titán
válasz
passat77 #156786 üzenetére
Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptop és van rajt GML-matrica ami ezt igazolja, akkor ilyenkor a BIOS-ban van tárolva a termékkulcs és az ahhoz tartozó Home / Pro / egyéb kiadást automatikusan aktiválja.
Ha BIOS-ban tárolt termékkulcs (BIOS OEM Key), akkor azt pl. a #140132 számú hozzászólásban lévő paranccsal kiolvasható, de amúgy meg felesleges az automatikusa aktiválás miatt.
Ha 1x már telepítve és aktiválva lett adott PC-n a Windows 10/11 és nem történt utána jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, komplett PC cseréje), akkor egy esetleges újratelepítésnél eleve automatikusan aktiválódni fog a Windows 10/11 adott Home / Pro / egyéb kiadása, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál, amiről pl. a #151483 számú hozzászólásban is már volt szó itt.
-
King Unique
titán
válasz
Trohak91 #155478 üzenetére
Ha nem történik jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, komplett PC cseréje), akkor egy újratelepítésnél eleve automatikusan aktiválódni fog a Windows 10, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál, meg amiről pl. a #151483 számú hozzászólásban is már volt szó itt.
Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített PC és van rajt GML-matrica, akkor meg pláne, ahol ilyenkor a BIOS-ban van a termékkulcs."hdd-t cserélnék ssd-re a gépemben"
Az egyrészt ugye nem számít jelentős hardvermódosításnak és nem igényel újraaktiválást.
Másrészt újratelepítést sem feltétlen a 0-ról, mivel ilyenkor adott a klónozás lehetősége egy arra való célprogrammal. -
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, ha hdd-t cserélnék ssd-re a gépemben, ratelepitenem a Windowst, azt hogyan tudom aktiválni? Aktiválva kaptam a géppel, van is rajta egy Windows matrica, de licenc kód már nincs. Mi lenne ennek a menete?
Köszi
-
jojoando
aktív tag
-
jojoando
aktív tag
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Kicsit off, de hátha valaki tud segíteni.
Vettem egy laptopot, telepített Win 10-el, 320 gb merevlemez, 1 partíción.
Megpróbáltam a windows beépített lemezkezelővel lezsugorítani a "C" meghajtót és csinálni mellé egy másik partíciót.
Természetesen nem jött össze, így most nem is indul el, mert nem látja az Op rendszert.
USB/lemez-ről való indítás az egyetlen megoldás?
A laptopon rajta van a matrica, annak a száma alapján ha letöltöm a telepítőt tudom újra aktíválni?
Köszi! -
King Unique
titán
válasz
w.miki #152793 üzenetére
Az olyan matrica a linkelt weboldal alapján lehet akár Windows 8/8.1 Pro is, amivel már nem feltétlen fog aktiválódni a Windows 10 Pro (bővebben). Ha Windows 10 Pro termékkulcs, akkor viszont oké.
Igen, nyilván.
Say No to Long Term Servicing Channel (LTSC)
Az Enterprise LTSC kiadás nem általános otthoni használatra való, számos funkció, összetevő és szolgáltatás hiányzik belőle, valamint magánszemélyeknek a licencelése sem feltétlen oldható meg jogtiszta módon, az előző tulaj vélhetően KMS bohóckodással (digitális licenc helyett szervezeti aktiválás lesz a gépház aktiválás menüben) aktiválta...
-
w.miki
veterán
válasz
King Unique #152792 üzenetére
Ez a matrica van a gép hátulján. Erre gondoltál, ekkor nem kell termékkulcs, akkor sem, ha a HW elemek már mások?
Meg valami PID matrica az oldalán. Az micsoda?
SSD van benne, nem tudom azon van-e gyári partíció, azt hogyan deríthetem ki? (Aha látom, indítsam a lemezkezelőt, ugye?)
De egyáltalán érdemes belevágnom a Pro visszacsinálásba, vagy jobb az Enterprise LTSC, ne variáljak, csak magyarítsam?#152790Pyttawrx: csak mindig félek nekiállni, hogy elrontom, és sok időmbe tellik
-
King Unique
titán
válasz
w.miki #152789 üzenetére
• Az Enterprise
—►
Pro downgrade megoldható akár újratelepítés nélkül is, az hogy Enterprise LTSC-ről működik-e az előbbi módszerekkel, kiderül ha kipróbálod.• Másik lehetőség egy Windows 10 Pro tiszta telepítése, vagy ha megvan még a gyártó recovery partíciója rajta a gyárilag előtelepített Windows 10 Pro kiadással, akkor a gyári alapállapotba történő visszaállítás a "Restore factory settings" opciót választva az alaphelyzetbe állításnál.
• Ha van a PC-n Pro kiadáshoz GML-matrica - ahol olyankor a BIOS-ban van a termékkulcs - , akkor nyilván nem kell új termékkulcsot venni a Pro kiadás aktiválásához.
-
w.miki
veterán
Vettünk karira egy új (használt) HP Prodesk 600 G2 SFF (i5/6500 - 12/500) számítógépet.
Gondolom eredetileg a HW konfiguráció nem ez volt, az idők során bővítették.A hátulján van egy ráragasztott Windows Pro matrica, de sorozatszámot nem látok sehol.
A gépen Windows 10 Enterprise LTSC ENG van. Gondolom eredetileg nem az volt.
A kérdésem vissza lehet-e csinálni Win 10 Pro magyarra? Akár újratelepítés nélkül?
Vagy újra meg kellene venni hozzá a Win 10 Pro-t?Vagy maradjon az LTSC, csak töltsük rá a magyar nyelvet? Van előnye otthonra az LTSC-nek?
-
King Unique
titán
válasz
bango #152733 üzenetére
• Ha korábban 1x már sikeresen aktiválva lett a laptopon a Windows 10 adott Home / Pro / egyéb kiadása digitális licenccel, akkor az eltárolásra került a Microsoft aktiválószerverén és ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás újratelepítésekor automatikusan aktiválódni fog, amit lényegében a telepítő is leír az aktiválásnál.
• Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített a laptop - amit akkor úgy hirdetnek meg és van rajta GML-matrica - és a BIOS/UEFI tartalmazza az OEM termékkulcsot (BIOS/UEFI OEM Key), akkor is automatikusan aktiválódni fog az ahhoz tartozó Windows 10-kiadás.
• Egyébként attól mert használt laptop, még nem feltétlen következik belőle a "feltételezhetően előre telepített win10 el vásárolták eredetileg", más módon is kerülhet arra Windows 10 és az aktiválásra.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #152648 üzenetére
Szóval nem törölni akarod (ami win7 idejében az elfelejtettem a kódot, lekopott a matrica dologgal ekvivalens) hanem megtartani.
MS fiókon keresztül átrakhatod egy aktiválatlan másik saját gépedre és utána eladhatod a lapot amiről levetted. Licenszed megmarad. -
King Unique
titán
válasz
zseko #152466 üzenetére
• Semmi köze nincsen a Windows 10/11 aktivált állapotához szimplán a HDD / SSD cseréjének, az aktivált állapotot befolyásoló jelentős hardvermódosításnak pl. az alaplapcsere és a PC teljes cseréje minősül, de akár még olyankor is megoldható az újraaktiválás.
• Ha a BIOS-ban van termékkulcs, akkor az kiolvasható Windows alól az ebben a hozzászólásban lévő paranccsal. Na meg Windowszal előtelepített PC-ken szokott lenni pl. GML-matrica, ami arra utal.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Olvasgattam a win verziókról, de valahogy nem sikerült rájönnöm mi lehet az ok amire választ keresek.
Voltak HP laptopjaim, amire megvolt a win 7 pro , a gépeken a matricával és kulccsal. Ezekhez gyártottam egy win 10 pro-t, amit klónoztam, és minden gépet lehetett aktiválni a saját kulcsával. Ez így volt a HP és Fuji gépekkel is.
Most viszont van itt Lenovo gép amin szintén ott a Win 7 pro matrica plusz kulcs, de nem engedi aktiválni.
Erre a matricára OEM van írva. Ez lehet ok? Ha igen milyen win 10 pro lenne ami elfogadja ezeket a kulcsokat? -
King Unique
titán
válasz
tpotyka #151707 üzenetére
Azt normál esetben tudni szokta a felhasználó, hogy Windowszal előtelepített PC-t illetve laptopot vásárolt-e vagy sem, van-e rajta azt igazoló GML-matrica, stb. Ha nem, akkor arra utólag Windowst telepíteni és aktiválni a vásárló külön kérésére szoktak egy PC boltban, nem anélkül.
Ha gyárilag Ubuntuval előtelepített a laptop és nincsen Windowshoz BIOS OEM Key, az sem gond, mivel ha egyszer már sikeresen aktiválva lett azon a laptopon a Windows 10/11 Home / Pro kiadása digitális licenccel, akkor utána egy újratelepítésnél eleve adott a Windows 10/11 Home / Pro kiadás automatikus aktiválása, amit a telepítő is leír az aktiválásnál.
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #151705 üzenetére
Azért látom kisebb esélyét az alaplaposnak, mert alapértelmezetten vagy az alapkonfig Ubuntu felszereltségű lett volna, legalábbis a gépre rakott kis matrica szerint. Ma is ott figyel ez, bár magával Ubuntuval én nem találkoztam. Gőzöm sincs, az innen Windows-ra nyergelés hol ment végbe, már ha ez történt, de valószínűbbnek vélném a magyar kiskert. Ha meg sosem látott Ubuntut a gép, akkor a felmatricázó részleg elszabadulhatott anno, vagy csak túl sok felesleges matricájuk maradt a gyárban és üdítő narancs színfoltnak küldték a gépre ezt a kék Intel mellé.
A helyesbítést köszi, túl sokféle időtartamról olvastam a napokban összevissza. Érdemesebb bármi időkorlát nélkül.
Igen, ésszerűen adódik ez a dual megközelítés.
-
elder troll
őstag
válasz
King Unique #151288 üzenetére
Nem léptem be a MS fiókommal egyik gépre sem, amikor ellenőriztem az aktiválás állapotát. Vagyis csak az egyik gépre jelentkeztem be sokkal később (xbox alkalmazás GP ultimate miatt), de teljesen új lap első beüzemelés és telepítés után már aktivált volt.
Uefi-t áttúrtam, nem találtam "biosba égetett" kulcsot, az "újabb" brand gépeken ki lehet kapcsolni, amikre már nem coa matricát raktak. Az "újabb" kifejezés relatív, mert emlékeim szerint 3. generációs intel (10+ éves) gépeken még coa matrica volt a sláger.
A home premium-os hp gépre biztosan nem volt pro kulcs aktiválva, mert amikor megvettem tartaléknak, akkor véletlenül pro-t raktam rá, és reklamált az aktiválás miatt. Nem értettem az okát, és utána vettem észre, hogy nem is pro kulcs volt eredetileg hozzá. Ez volt az első irodai brand gép, amire gyárilag home prem coa matricát raktak, pedig járt nálam pár (20-30 db) külföldön leselejtezett irodai brand gép. Nem foglalkoztam az aktiválással, mert úgy is tartaléknak vettem. Pár év után tegnap szükség lett a gépre, és aktiválva volt a pro telepítés után. A kettő között nem volt használva a gép.
Szóval ezért állok értetlenül a dolgok előtt.
Nem lehet, hogy valamit elizéltak a media creation tools-os telepítőben, vagy valami gixer van a hitelesítő szerverekkel?
Idióta mód szabálykövető vagyok, véletlenül se haxolnék windows-t. Amíg van rá mód, addig inkább coa matricákat veszek. Láttam a linkelt cikket, hogy ez nemsokára megszűnhet. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Furcsa helyzetben vagyok, legális W10-em van a gépen, boltban telepítették, kezemben a CD-ROM, matrica felkerült a gépre.
Most új gépre akarok átköltözni, biztonság kedvéért, rákerestem a licenckulcsra ( CMD parancs és PowerShell nem adta ki, üres a hely, ahol meg kéne jelennie, de a Registryben megtaláltam), viszont eltér a matricán lévőtől.Ez, hogy lehet?
Az új gépre már, szintén bolt által, telepítve van a W10, csak aktiválnom kell, akkor érdemes a matricás kulcsot megadnom, nem pedig a Registryből kinyertet, ugye?Bocsánat, de most nagyon láma vagyok...
Szerk. gyorsan beugrott egy ZebNet féle Keyfinder, ez pedig a matricás kulcsot mutatja...
-
válasz
MasterDeeJay #149942 üzenetére
win8 logó matrica színe jelöli hogy home vagy pró licensz-e, netről ki kell keresni...
-
Van egy régi samsung noti (2014-es.) Win8 matricával kód nélkül (nincs sorozatszám csak windows 8 logós matrica az alján). Nem bootolt be pendriveról így nem tudtam telepíteni. Ezért egy régi már kész Win8 telepített SSD-t raktam a gépbe és a működő windows 8 alatt Win10 usb-t berakva kiválasztottam hogy telepítés és semmit ne őrizzen meg. Kérte hogy aktiváljam telepítés elött és megtettem de nem kért kulcsot. (itt rontottam el a dolgot valószínű) Win10 szépen felment és gyalult mindent ahogy akartam. Szóval szűz win10 aktiválva, öröm és boldogság.
Igen ám de az előző gép amiből eredetileg származik de már más ssdvel megy az meg most aktiválást kér. Azaz kiütötte azt az aktiválást.
Most nyilván ha a HP gép kulcsát aktiválom a HP gépen akkor kidobja a Samsung noti kulcsát.
Hogyan vehetem rá a samsung notin lévő win10-et hogy a saját kulccsát használja ami a biosában van?
Újrarakni nem tudom mert bugos a biosa, nem bootol semmilyen formában usb-ről, sem uefiben sem csm-ben kivéve akkor ha HDD van benne és nem SSD. Bios frissítés nincs rá. DVD-vel meg nem cseszekednék. -
Warton
őstag
Van egy laptopom, eredeti Windows 10Proval, viszont a productkey-es matrica már nincs a gépen. Tervezem, hogy leszedem a windowst és kipróbálok más OS-t. Viszont, ha vissza akarnám telepíteni akkor ugye kéne a product key. Ezen linken lévő módozatokon keresztül kinyertem a productkeyt. Viszont nálam is az van, mint ami az oldalon, hogy kettőféle productkey van. A command promptos meg a registry-s. Kérdés, melyik lehet a valid?
-
Doner
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Értesítés oka: 0xC004F034
Elő volt telepítve a gép windows al. A sajátgépben windows 10 pro education-t írt.
Egy probléma miatt újra kellett húznom a gépet ezért előtte media creation tool-as csináltam bootolható pendrive ot. Úgy csináltam hogy "ennek a gépnek megfelelő".Na most a bootoláskor olyan nem volt hogy windows 10 pro education hanem csak sima education volt meg windows 10 professional. Én az educationt választottam mert a gépen a matrica is az hogy "microsoft windows for education".
A kérdés az hogy most mit lehet csinálni ha mégsem jót telepítettem? Egyáltalán miért nem lehetett windows 10 pro educationt választani ahogyan a gépházban is írta?
Az aktiválási hibaelhárító nem tudta megoldani a problémát az ilyen hibát ír: Nincs érvényes digitális licensze vagy termékkulcsa. Hibakód : 0xC004C003
-
Rider74
tag
Sziasztok, próbálkoztam visszaolvasni a keresővel szűrni, de nem talláltam, vagy csak én vagyok béna...
Adott a fiam brand, DELL PC-je, matricás OEM Win7 pro volt rajta, kapott Sata SSD-t és upradeltem WIN10 pro-ra a fiókot meg jól összekapcsoltam az email címével. Van rajta sok progi és a Minecraft Java is, ami az email címéhez lett társítva.A napokban sikerült a cégünknél leselejtezésre leadott nem brand PC-k ből egyet szerezni. Vettem bele NVME SSD-t és feltelepítettem a matrica alapján a WIN10 pro-t, ez automatikusan aktiválódott.
A Kérdés, hogyan álljak neki a gépcserének?
Szeretném elkerülni, hogy összeakadjon a email cím, gondolom nem állíthatom be ugyanazt az email címet az új gépen is. És igen, felmerült az igény, hogy nem vesszenek el a játékállásai Pl.: GTA5 -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #147131 üzenetére
Üdv!
Sikerült aktiválni a windows 7 32 bit home premet csak egy kbxxxxx akárhányas manuális frissétés kellett a microsoft oldaláról ami rendbe tette az update-et és utána az online aktiválásra kattintva sikeresen aktiválta!
Az merült fel bennem hogy az egyik kollega szerint működnének rajta a w7 32 driverek is ha 32 bites w10-el próbálkoznék rajta. Ehhez melyik w10 telepítőt kell letölteni ami aktiválódni fog a w7 32 bit home premium alapján? Ill ha letölöttem és clean installal feltelepítettem akkor csak meg kell neki adnom a COA matrica kulcsát és azt a w10-nek el kell fogadnia?
-
King Unique
titán
válasz
Grave_444 #146555 üzenetére
• Pedig magyarul van leírva, pontokba szedve, bár lehet némelyik feltétel ellenőrzése valóban nem mindig egyszerű.
• COA-matrica, ja ha az EU-s jogszabály szerint valóban értékesíthető önállóan, mert a Microsoft weboldalán leírtak alapján nem feltétlen.
• A tuti jogtiszta Windows licenc leginkább az, amit a Microsofttól, hivatalos viszonteladótól, valamint hardverrel előtelepítve lehet megvásárolni.
• Otthoni használatra igen, jó lehet az aktiváláshoz akár a pár ezer forintos termékkulcs is, meg nem különösebben fogja senki ellenőrizn egy home usernél, ellenben a jogtisztaság nem feltétlen lesz adott az ilyeneknél minden esetben.
• Mármint pl. egy 4 fős garázs bt saját felelősségre próbálkozhat COA-matricával, ellenben egy komolyabb és nagyobb létszámú cég gyakran PC-vel együtt veszi a Windows licencet (GML-matrica), külön ajánlatot kér magától a Microsofttól, kkv-k számára lehetnek külön kedvezmények is (példa), stb.
-
cs.zs.
veterán
Adott egy 10 éves HP Elitebook 8570p (egy ilyesmi)
i5-3210M, ebben Intel HD4000 , 8GB RAM, dedikált GPU nélküli kivitel.
döglött 320 GB HDD, amelyen összeakadt a windows is, mert "nem sikerült az aktiválás", azóta a billentyűzeten van olyan gomb, ami működik, és van ami nem.
Mondom a tulajnak, hogy ez inkább driver hiba lehet, és az hogy ez egy kmspicózás után van, csak egy dolog.
Sebaj, tegyek már bele neki egy új SSD-t, rakjam már újra. Oké.
Hivatalos win10 pro és Office 2019 pro plus kódok beszerezve, (frissen vásárolva) , hajrá.
SSD bele, telepítés ok, kód felgépelve, minden smakkol.
Minden frissítés leszedve, és érdekes, hogy
- a feladatkezelő nem mutatja hogy lenne benne HD4000 videó,
- nem mutatja azt sem, hogy hány MHz-en ketyegnek a RAMOK, csak azt hogy 2x4GB
- és a billentyűzeten 2 db gomb nem megy, a fényerő fel-le, minden más igen.
sebaj
Intel driver - support assistantra fel, egyből mutatja hogy van rá HD4000 driver, szuper!
Felrakja, mindent kipipál, feladatkezelő továbbra sem mutatja, csak a procit, ramot, ssd-t, wifit. És a maradék 2 gomb sem megy.
sebaj
HP Support oldalra fel, megvizsgálja, mindent kipipál, csak azt jelzi hogy gyenge az akku.
Valóban az, 10 év az 10 év, a 62Wh-ból 23Wh van meg, még jó is.
A maradék 3 aprócska "hiba" továbbra is fennáll, kipattintom az akkut hogy megnézzem milyen kell bele,
és ott vigyorog a gyári Win7 Pro matrica
1. nem kellett volna kódot venni
2. végképp nem értem miért kellett kmspicózni
3. a tulajdonos nem tudja, hogy gyári windowsos gépe van? (sok éve az övé)
4. valóban nem voltam elég körültekintő, de mi a picsának vettem volna ki az akkut?
A gép tökéletesen működik
Windows szerint naprakész
Intel DSA szerint naprakész
HP Support szerint naprakész
Amúgy télleg lesz.rom, tulaj is tökre örül, újra használható a gépe,
de mi okozza a 3 aprócska hibát? -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #145580 üzenetére
Ha ilyen / ilyen matrica van a laptopon, azaz gyárilag Windows 8 Pro kiadással előtelepített a laptop, Pro kiadáshoz van BIOS OEM Key, akkor működhet a Windows 10 Pro kiadást telepítve annak automatikusan aktiválása. Sőt, ilyenkor a telepítésnél az aktiválás és kiadásválasztó ablak sem feltétlen jelenik meg, hanem eleve az OEM licencnek megfelelő kiadás kerül automatikusan telepítésre és aktiválásra.
-
válasz
Pyttawrx #145577 üzenetére
No, most értem haza, megnéztem, Pro Windows 8 matrica van rajta.
Fogalmam sincs, hogy mikor és célból került rá Enterprise. Mivel iskolai, így inkább Windows Education lett volna logikus. De mindegy is, nemsokára kiderül a kérdésemre a válasz, hogy aktiválódik-e.
King:
Köszi! -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #145576 üzenetére
• Az újratelepítésnél az automatikus aktiválás akkor működik, ha már tartozik az adott Windows 10-kiadáshoz digitális licenc, vagy Windowszal előtelepített laptopoknál - amit a laptopon lévő GML-matrica is szemléltet - BIOS OEM Key, valamint ugyanaz a kiadás kerül újratelepítésre, egyéb esetben viszont nyilván nem.
• Itt az is kérdés, hogy jogtiszta Enterprise kiadásról van szó pl. a Tisztaszoftver Program keretében, vagy csak éppen azt sikerült a Pistikének rávarázsolni a laptopra esete áll fenn. Ha az előbbi, akkor eleve az oktatási intézménynél kellene érdeklődni licenc és aktiválás ügyben, ha az utóbbi, akkor meg nyilván nincs miről beszélni és mehet helyette pl. egy Home / Pro kiadás telepítés, már ha annyira az újratelepítés a cél.
• Aztán az is kérdés, hogy jelenleg aktiválva van-e az az Enterprise kiadás, milyen típusú licencről van szó, stb.
• A "Most vettem bele egy ssd-t" esetén eleve adott a klónozás lehetősége is a HDD-ről az SSD-re, nem muszáj csak emiatt a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
King Unique #145321 üzenetére
Nem is értem miért került rá Enterprise, mikor legál matrica ott az alján
Végül Rufus-al letöltöttem egy 21h2 legfrissebb W10 X64 Home-ot, ami gond nélkül települt.
Majd holnap felszoftverezem és visszamásolom a lementett adatokatA korábban tapasztalt frissítési hibán így már meg sem lepődöm. Egy SSD még elférne bele, de amúgy normálisan lehet vele dolgozni
-
AtHoS
nagyúr
2GB RAM + jó lassú HDD stimmel. Raktam bele plusz 2GB RAM-ot, így nem kell egyből mindent kiírnia a lassú HDD-re.
De most nézem, hogy Win7 Home Premium matrica van az alján, közben W10 Enterprise van telepítve rajtaSzóval adódik a kérdés: Win7 Home Premiumnak mi felel meg W10-ből? Gondolom W10 Home lesz, mert az nem kérdés, hogy újrarakom a rendszert de nem W7-ről indulnék
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Remélem a leginkább megfelelő topicba írok...
Megkértek, hogy egy Lenovo YOGA 510-14ISK laptopról túrjam le teljes egészében a Windos10-et, mert el akarják adni. Én 'régi motoros' vagyok, bedugtam egy LINUX LIVE pendrive-ot. Sem, a Boot device priorytit, sem a BIOS-t nem sikerült előhoznom.
Szerintem ez valami előtelepített verzió.
Guglizás után találtam egy vidit, amely alapján egy gémkapoccsal egy kis nyíláson keresztül lehet a Bootsorrendet előhívni. Gondolkoztam, hogy csináljam-e, de arra gondoltam, hogy az új tulajnak is telepíteni kell valamit és nem biztos, hogy 'annyira hozzáértő', hogy gémkapcsokat dugdoson. Meg, ha van egy legális (matrica is van) op. rendszer azt minek letúrni. Az emberek 99%-a úgyis Windowst akar.
További Guglizást követően megtaláltam a magyar nyelvű 'Használati útmutatót' (!!!), mely szerint létezik egy Lenovo Utility nevű szoftver, amivel vissza lehet állítani a telepítést követő állapotot. Fel is installáltam, amikor indítom, az UAC kérdez, de maga a program nem indul el!
Javaslatok???Előre is köszönöm!
-
Zoz
őstag
válasz
RedHarlow #144510 üzenetére
Elindítod a telepítőt, nem adsz meg termékkulcsot, és amint majd netet kap az alaplap alapján aktiválja magát.
Ezt amúgy ki is írja a telepítő, hogy újratelepítéshez ne adj meg kulcsot.Amúgy azt írod, hogy van Win matrica a gépen, de kódot akarnál kinyerni... ebből arra gondolok, hogy nem termékkulcsos az a matrica, ami azt jelenti, hogy a BIOS-ban van a termékkulcs, így fel se fog jönni a termékkulcs bekérő ablak a telepítőben.
-
sisi22
aktív tag
válasz
King Unique #144350 üzenetére
Igen, a PC-n ott a matrica, hogy az van rajta, es ugy lattam, hogy frissitve is van, talan kedden nezem meg reszletesen.
-
-
Zoz
őstag
válasz
Luperator #144026 üzenetére
"Aztán történt, hogy telepítés után beállította magának, hogy win 10 home, aktiválva."
Ha ez így magától történt, anélkül, hogy termékkulcsot vagy kiadást kérdezett volna, akkor az egy olyan gép, aminek a BIOS-ban gyárilag található egy Windows Home licenc. Ez esetben sok értelme nem volt Windowst venni, csak akkor ha kifejezetten a Pro kiadás plusz funkcióira van szükség."a pro verziót vette, beírja a termékkulcsot de azt egyszerűen nem hajlandó elfogadni."
Márpedig annak simán mennie kell. Ha nem megy, akkor sz..r a termékkulcs, vissza kell küldeni.Egy kivétel lehet, az N-es verziójú keveredés: Ha N-es Home van telepítve, és normál a Pro kulcs, illetve fordítva ha a Home normál, és a Pro kulcs N-es. N és normál között nem lehet átváltani.
"Egy lemez már vissza lett küldve, most a másodiknál ugyanez a probléma áll fenn."
Jól meg kell nézni azt a lemezt, hogy eredeti-e... Általában a lemez hologramos részén remekül szokott látszani, hogy csak matrica van odaragasztva, nem a lemez anyagában van. -
tooomas
csendes tag
válasz
King Unique #143922 üzenetére
Értelek. Csak valahogy úgy zsigerből engem ez az email-ben küldözgetett licenszek kicsit olyan illegális szagú dolognak mutatkoznak. Mert ugye mindenki azt mond amit akar én meg azt hiszek el amit akarok. De az valahogy az én öreg csökönyös fejembe nem tud beleférni hogy egyszer ezerrel kötődünk a legalitáshoz meg számla meg matrica meg minden utánna meg csak úgy minden nélkül küldözgetjük a kitudja honnan valósi kódokat, amik kitudja meddig jók és hasonló problémák lehetnek. Ráadásul ha probléma van akkor az ms felé hogyan igazolja a júzer hogy ez bizony az enyém. Nameg honnan tudja meg a júzer hogy nem egy 50-100 szor eladott kódja van esetleg hogyan jutottak hozzá a kódhoz hogy ennyire olcsó. Ellenőrizni ezt szinte szerintem lehetetlen feladat. Persze nagyon drága a bolti új cucc ez tény. Azzal nincs bajom ha egy sérülésmentes coa matricát továbbárusítanak mert épp nem kellett vagy más lett a gépre telepítve. De hogy csak a kódot küldözgetik az kissé nekem (persze lehet hogy csak nekem) nagyon furcsa. Még ha legálisan is veszi az ember és számla van róla akkor is fura. Számlával meg az ms-nél hiába jelentkezik a júzer hogy gond van úgy elhajtanak mint a huzat hogy menj oda ahonnan a számla van mert nekik az nem igazolás hogy a tied.
Nem biztos hogy érthető a dilemmám de remélem felfogható. -
tooomas
csendes tag
Üdvözletem.
Lehet borzalmas láma lessz a kérdésem.
Régebben telepítettem win 10-et de úgy hogy a kezemben volt a coa matrica meg minden .
Namost kellene egy most összeállított gépre is win-t tennem. Gondoltam veszek egy példányt.
Most azt látom hogy mindenhol ezt az esd licenszeket árulják potom pénzeken ami nem is lenne baj. Valahogy én nem vagyok meggyőződve arról hogy ezek normális win licenszek.
Mostani gépeimhez megvan a matrica így ha gond van azzal tudom bizonyítani hogy igen itt van megvettem. Egy email-ben kapott kulcsal akárkitől szerintem nem lehet sehogy.
Tapasztaltabb rókákat kérdezném ezügyben hogy most akkor ez hogy is van?
Ennyire én nem másztam a lelkivilágába a dolognak csak használom de hogy semmi kézzelfogható dolog nincs a kezembe amivel igazolni tudom hogy az enyém mert megvettem kicsit fusztráló dolog. Lehet csak én gondolkodom hülyén.
Így kissé dilemmában vagyok. -
válasz
Grave_444 #143821 üzenetére
Szintúgy. Ha van az alján home matrica, akkor az azt jelenti, hogy előtetelepítve volt, és a megfelelő verzió telepítése, illetve ha msd.ről letöltött és mct-vel (vagy rufussal pl), de ez mindegy is, készített pendrive-ról történik a telepítés, akkor nem is engedi választani, hogy mit telepíts, hanem telepíti a megfelelőt (home vagy pro pl), itt a home-t ugye. Szerény véleményem szerint telepítsd újra és be kell aktiválnia magát spico nélkül, amit amúgy sem kéne használni, ennél meg főleg
vásárolt neten egy Home verziót, amit nem lehetett beaktiválni sehogy sem.
Ezen sem kell csodálkozni, ha ilyen 1-2-3-5k kulcs.Szóval itt valami nem kerek, vagy alaplap, vagy ház csere volt akkor, de nem kerek.
Én az ilyet úgy szoktam, telepítem, ha aktiválja magát akkr ok ok, ha nem az az ügyfél dolga, én nem teszek spico-t fel senkinek sem,
1. utána telepít pl vírusírtót, az kiszedi, és hív újra, nem kell a nyűg feleslegesen.
2. véletlen használja cégbe esetleg mennek ellenőrizni... stb.
Had ne soroljam mik lehetnek a buktatók, tudod te úgy is.Meg lényegtelen is mer nem foglalkoznak vele. Szvsz az aktiválás nem a mi dolgunk, segítünk amibe tudunk, ez egyértelmű
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Doky586 #143741 üzenetére
Csak simán lefuttattam. Tényleg nem csináltam semmi különöset.
Rövid töltés után egy kis ablakban kiírta, hogy talált a géphez licenszet és ezzel együtt volt egy aktiváló gomb is, ennyi.
Érdekes, hogy nem csinálta meg magától.
Mielőtt elindítottam a hibaelhárítót, azt írta ki hibának, hogy nem tud csatlakozni a kiszolgáló szerveréhez. A pontos hibakódot nem jegyeztem fel.Na mindegy, annál rosszabb nem történhet, mint hogy az előző tulaj vagy a microsoft esetleg mégis deaktiválja.
Egy nagy- és kiskerből vettem úgy, hogy arról nem nyilatkoztak sehol, hogy tartozna hozzá win licensz. Nem is számoltam vele, ezért csak itthon figyeltem fel arra, hogy van a popóján windows pro matrica. Próba szerencse alapon kipróbáltam, később valószínű úgy is android megy rá, ha sikerül.
-
Aprósólyom
addikt
Van arra mód, hogy egy PC-hez kapcsolt windows licensz létét/érvényességét ellenőrizzem, lekérjem?
Vagy ez csak akkor derül ki, ha felteszem a megfelelő windows-t?(Vettem egy használt laptopot, amin van Win8 Pro matrica. Feltettem rá próbából egy win10 Pro-t, de az nem aktiválódik.
Fel kell telepítsek rá Win8 Pro-t, hogy a licensz érvényessége kiderüljön?
Ha már Win8, ezek a licenszek automatán aktiválhatóak win 10-en vagy a licensz típusától függ? Tehát legközelebb ne legyek lelkes, ha valamin van windows matrica?)
-
válasz
tordaitibi #143031 üzenetére
"Nem így az ésszerű?"
Nem. Nem így ésszerű. Ez XP-w7 korszakban volt ésszerű. Akkoriban még a vásárlónál levő hologramos matrica, vagy cetlire felírt szám 'hordozta' a licenszet. Vagy a hdd-n eltárolt szám. De ez lekophatott, cetlit elhagyhatta költözéskor vagy ellophatták a számot még a boltban, hdd tönkremehetett. Változtatni kellett. Nem maradhatott a kulcs a vásárló kezelésében. Azóta az MS szerverei azonosítják a tulajdonost és a gépet is. Nem vész el semmi másik városba költözéskor, és nincs ami lekophasson... Ez így jogilag is jobb, kényelmesebb is... -
Zoz
őstag
Ha gyári előtelepítés volt, akkor a BIOS-ban van a termékkulcs, telepítéskor fel se jön a kulcs bekérő ablak, és természetesen automatikusan aktiválódik. A gépen ekkor csak egy hologramos Windows logo matrica található.
Ha a kereskedő rakott fel egy külön OEM Windowst, akkor meg kell lennie termékkulcsos matricának. De ha egyszer el lesz indítva, és aktiválja magát, onnantól az alaplap alapján tudja a Microsoft szervere, és így már az új telepítésnél nem is kell kulcsot beírni. -
Angel2014
addikt
válasz
MikeWazowski #142512 üzenetére
Az hogy valaki küld egy licencet emailban, szerintem az még nem az. kéne a matrica is. De ezt a többiek megerősítik.
Ezért írtam hogy egy win7 es matricával is jutsz ennyire.
-
válasz
István2000 #142253 üzenetére
Nincs matrica a lapos alján avagy az aksi alatt a sorozatszámmal?
-
lorcsi
veterán
hello!
van egy legal kulcsos win 8.1-el telepített laptopom, matrica a hátán stb...
~ 5-6 éve lett telepítve, elég lassú..és tele szeméttel a c:
arra gondoltam, h újra telepítem...de ha lehet valami újabb op rendszerrelmi ennek a szabálya?
lehet e újabbra aktiválni a 8.1 kulcsát ?
(10 vagy 11-re gondoltam)MOD1:
hopp, bocs..
összefoglaló"Minden Windows 7 (sp1 szükséges!) és Windows 8 (8.1 update szükséges!) tulajdonos ingyenesen frissíthet Windows 10-re. Kalózverzióval rendelkező felhasználók természetesen nem kapnak ingyenes Windows-t."
ok, szóval lehet...
Mi a menete?
bootolható pendrájv..és a licenc-nél beírom a 8.1-em kódját?MOD2:
a termék azonosítója= a matricán lévő kulccsal ? -
PitLee
őstag
válasz
DasH_001 #142019 üzenetére
Hát a külső borítékról nehéz megállapítani, hogy melyik az eredeti.
Itten van magyarul is
https://www.microsoft.com/hu-hu/howtotell/software-packaged
Hologramos matrica
A Microsoft legfrissebb termékeinek CD-s vagy DVD-s kiadásain további optikai biztonsági elemek találhatók a lemez mindkét oldalán, a lemez közepén látható lyuk közelében és a külső perem mentén.
Ezek az elemek is a lemezbe vannak ágyazva; nem matricán találhatók.
Ha a lemezt átfordítja, a szöveg és a számok a túloldalon tükörképként láthatóak.A keskeny külső tükörsáv (OMB) gyűrűjén van egy hely, ahol a lemezt balról enyhén jobbra döntve a „Microsoft” szó helyett a „Genuine” („eredeti”) szó jelenik meg.
A belső tükörsáv (IMB) területén van egy nyíl, amely a lemez külső pereme felé mutat. A keskeny OMB sávban van egy ennek megfelelő nyíl, amely az IMB-ben látható jóval nagyobb másik felé mutat. Ez a két elem egy vonalban kell legyen.Windows 10 DVD original oder gefälscht - Sicherheitsmerkmale vergleichen
https://youtu.be/xlUd8gZJdDwNeed help to verify Microsoft Windows 10 Pro DVD Package Original or not?
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/need-help-to-verify-microsoft-windows-10-pro-dvd/e4cd1ab7-9cdf-46db-b426-c213d890e2a3
A fenti videóból és a Microsoft oldalból kiindulva a baloldali DVD-n max középre dobtak egy hologramos matricát + a doboz címkézésén azt látom, hogy ezek a lilás dvd-k csomagolásának hátoldalán, a címkén a középen lévő vonalkód alacsonyabb, az eredetiken ez magas.Ebay linkes képett mutattál, ott nem tudom mennyire van védelem ilyen szoftveres dolgokra, ha lekamerázva kibontod, és hamis a dvd, akkor az ebay visszafizeti-e a pénzt.
-
Zoz
őstag
válasz
Doky586 #142016 üzenetére
Még akkor se biztos. Lehet, hogy az amúgy is kapható filléres himihumi kulcsokkal gyártott hamisítvány. Lehet MAK, lehet Win 7, lehet "másik számítógépen már használják", lehet már rég letiltott... mindez bontatlannak látszó csomagban, amiről éppen most kaparod le a "kaparós sorsjegyet"
A külső kartonpapírt simán legyártják profin, a matrica meg a DVD az ami nem megy tökéletesen. -
Doner
aktív tag
Némileg talán kacifántosan fogalmaztam meg a mondanivalóm, de a lényege az volt hogy el akarom adni alapvetően, de ha ki tudom olvasni ezt a kódot a matricán akkor lehet hogy megtartom.
Egyébként egy windows vista matrica esetén ha ezen a gépen telepítek windows 10-et és lépek be microsoft fiókkal akkor ha nem is "átvittük" de a microsoft fiókkal digitális licensz alapján aktiválódik a másik gépen lévő windows is ha azon is bejelentkezem a fiókommal. (legalábbis a fórum hosszas átolvasása és tanulmányozása után nekem ez jött át)De így marad az hogy megszabadulok tőle.
-
Doner
aktív tag
Sziasztok!
Van egy acer aspire 5738 ZG laptopon amin előtelpített windows volt egyszer, mivel van az alján matrica. El szeretném adni a gépet, de már nagyon régóta linux volt rajta és annó nem lett lefényképezve, felírva a kulcs. Az első blokk 4 karektere olvasható a másodikból 3 a 3-4 az teljesen olvasható és az utolsó az meg nem.. Hogyan lehet kimenteni belőle? Szeretném eladni jogtiszta windows-al.
-
Doner
aktív tag
válasz
Lauda #141833 üzenetére
Sziasztok!
Közben kicsit képeztem magam illetve át tanulmányoztam a fórumot. Látom megoszlanak a vélemények az OEM kulcsok használatával de azért a többség szerint ez jogilag okénak kell hogy legyen.(európai unión belül)
Így talán nem ítélték mágja halálra ha ebben segítséget kérek.Mindenképpen szeretnék legális útra térni, mert az a tuti és a beépített appokat is le lehet szedne a akármelyik rendszerből úgy olvastam.
Plusz elvileg az eu-n belül teljesen legális ha egy leválasztott oem kulcsot használok egy másik számítógépről.
szóval nekem van egy régi laptopom amit én vásároltam windows 8 rendszerrel együtt.
COA matrica nincsen rajta csak az alján egy sima windows 8 matrica (nem tudom ez jelenti e azt a kulcsos matrica helyett) mindenesetre elvileg teljesen eredeti. Ezt a gépet sikerült is frankón frissítenem windows 8.1 re mert felajánlotta és rendben ment is a dolog most windows 8.1 van rajta és produkey-vel kinéztem belőle a cd kulcsot és a következőket írta:
Product name: windows 8.1 (ezen belül már nem írt semmit hogy ez home vagy pro stb)
Product ID: itt egy számsor van a végén 2 betű és hogy OEM
Product key: itt egy cd kulcs van és mellette még egyszer ki van írva hogy (windows(BIOS OEM Key)
Ezzel a kulcsal hogyan tudom aktiválni legkönyebben az új gépet?
Először frissíteni kell media creation toolal 10-re hogy lássam milyen windows 10 verzió képfájt kell letoltenem a másik gépre?
ha ez meg van akkor le kell választani erről a gépről a licenszet?
Köszönöm hogy elolvastad! -
Doner
aktív tag
Nem tudom a korlátozásokkal együtt használva legális-e csak a kollega írta hogy lehet a home-ot ingyen használni. Én szeretnék áttérni legális windows-ra ill akiknek segítség kell inkább legális megoldást ajánlani, ezért gyűjtöm az információt. Ugorjunk egy kicsit el ettől a home kérdéstől, mert az összefoglalót olvasva nem pontosan értek pár dolgot.
"Minden Windows 7 (sp1 szükséges!) és Windows 8 (8.1 update szükséges!) tulajdonos ingyenesen frissíthet Windows 10-re. Kalózverzióval rendelkező felhasználók természetesen nem kapnak ingyenes Windows-t."
Adott egy laptop amin pl egy legális géphez kötött oem windows 7 pro matrica van és az a rendszer van a gépen.
Clean install esetén, tehát ha formázok előtte, majd utána telepítem a megfelelő verziójú windowst: Pl: windows 7 pro esetében windows 10 pro-t akkor annyi dolgom van hogy megadom neki a windows 7 kulcsát és elfogadja? tehát minden windows 7 pro kulcs(nem retail verziós hanem géphez kötött) az egyben windows 10 pro(és 8.1 pro) kulcsnak is számít azon az adott gépen?"Mindenki készülékhez kötött win10-et fog kapni.
Amennyiben dobozos windows volt a frissítés alapja, telefonon segítenek neki aktiválni az új gépet. Amennyiben 1 év eltelt, már meg kell vennie a win10-et új gép vásárlásakor. Tabletek esetében RT verziók nem frissíthetőek, csak X86-os készülékek."Ugyanaz legyen mint a fenti példa azzal a különbséggel hogy nem géphez kötött, hanem hordozható retail verziós windows 7 pro van a gépen.
Ezt ugyebár clean intall esetén és windows 10 pro telepítésekor el kell hogy fogadja ugyanazon a gépen is meg egy másik gépen is. De mi ez az 1 év és mikortól számolják? És ez az 1 év csak akkor számít ha másik gépre akarom tenni, vagy ugyanazon gépen is számít?biztos egyeseknek ez már lerágott csont de én most ébredtem ezért nekem ez új.
-
-
envagyok
veterán
Megsérült a gépen lévő windows 7 pro matrica, teljesen nem olvasható a kód.
Emailt nem találhatok, ahol fényképpel kérhetnék valami támogatást?
Valami webes ÜF van csak, de ott 120-an állnak előttem már 10 perce... -
válasz
zsoltip #141192 üzenetére
Nézd. SSD, plusz rambővítéssel eldöcöghet a gép, sőt win 10 is. De azért, ahogy írod te is, jobb ha váltasz. Ahogy írják is, ha veszel egy brand gépet, amihez van win7 vagy w8/win10 matrica, azaz jár hozzá licensz, akkor olcsóbban jössz ki. azért az már 4 mag, 8gb is lehet
-
Sziasztok!
Sógornőmenk raktam össze egy gépet másfél-2 éve, I5 brand gép, ssd, win10.
Már nem emlékeztem a licencet hogy csináltam, volt a gépházon matrica, biztosan azzal.
Tegnap volt egy tervezett áramszünet, előtte kikapcsolta a gépet, madj mikor kapcsolta volna be nem állt fel a windows. Próbáltunk rendszerhelyreállítást csinálni, de kéri az akkor 2 éve használt outlook.hu-s emailcím jelszavát. Hétköznapi használatra csak PIN-kód lett megadva.
Már nem emlékeztem, de szerencsére sms-sel sikerült a jelszót helyreállítani a microsoft oldalán. Igenám, de a gép továbbra is az offline tárolt jelszót kéri.
Mit lehetne ezzel kezdeni, hogy ne kelljen mindent legyalulni?Első indításnál szólt hogy az órát/dátumot állítsam be, én ebből arra gyanakodtam, hogy lemerült az alaplapi elem, de másik gépben sem indult el az SSD-ről a rendszer, csak a helyreállítás. A dátum amúgy jó volt, az óra volt egy 6-8 óra késésben.
Még esetleg amire tudok gondolni hogy ha elembajvolt elfelejtett valami AHCI/Legacy beállítást, de szerintem akkor eddig sem jutott volna a rendszer, hanem nem talál boot meghajtót.Köszi.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
Aureal #140245 üzenetére
Bemész a Windows Storeba, megveszed a teljesen legális licenszet a Microsofttól direktben, ott se lesz se matrica se DVD csak egy kód és más semmi, mégis 80.000-be kerül egy Windows Pro
Mondom, nyugodtan veheted csak nem lesz attól legális. Elég sok kritériuma van a használt licenszek adás-vételének, egy ilyen átlagos webáruház ebből elég keveset teljesít. Nem véletlenül áll át egyébként egyre több cég az előfizetéses modellre, több más indok mellett a másodlagos piacot szeretnék ezzel akadályozni. -
mexel
veterán
válasz
King Unique #140198 üzenetére
Nem, egy másik laptopba került az ssd. Ezen amiben most van még matrica van, a régin semmi nem volt, és home-ot vttek.
A Store-os megoldást láttam, de a tulaj van bejelentkezve a win-be, nem tudom a jelszavát ( automatikusan lép be), lehet hogy akkor ezt kihagyom. De szerintem a lemezzel is gond lehet mert próbáltam macrium mentést készíteni ( azt szoktam használni mindig) és hibával az is leáll. Szóval megy vissza a gazdinak, és ha kérik kapnak új ssd-t új rendszerrel, regisztráltan ( ez is volt az eredeti terv de megkért hogy próbáljam a régi rendszerét beüzemelni mégis - ilyet nem igen szoktam vállalni mert túl macera) De akb azonos chipset, proci stb volt ígyvolt ráesély, el is indult azonnal, csak afrissítés és a termék verzió nem stimmelt -
mexel
veterán
válasz
King Unique #140181 üzenetére
Még egy kérdés ( mivel azért csak végigcsináltam mindent, kivéve a 9-es pontot még)
A laptopon wan win10 pro-hoz matrica, de valamiért valaki home-ot rakott fel. Ezzel a frissítéssel nem lehet pro-ra frissíteni egyből? Akkor a kóddal tudnám aktiválni elvileg
-
King Unique
titán
válasz
Aureal #140100 üzenetére
Azért nem feltétlen, ha már szóba került, akkor rákeresve logikusan pl. a digitális licenc, kiolvasni, matrica, újraaktiválni / újraaktiválás, ingyenesen, stb. szavakra, elég sok információ előhozható a topikból, + az aktiválással kapcsolatban a téma összefoglalóban és jobb felül a téma tudnivalóknál "A Windows 10-re frissítésről" bejegyzésben is vannak hasznos információk.
De, nyilván lehet kérdezni és szükség esetén kell is, csak értelemszerűen amire már több 100-szor / 1000-szer le lett írva itt a válasz, azt felesleges újra és újra, arra ott van a kereső. -
Zotya84
őstag
válasz
Aureal #140096 üzenetére
Ha előtelepített "winmatricás" gépről van szó, akkor biztos, hogy az UEFI tartalmazza a kulcsot, nem kell semmilyen matrica. A telepítő olyankor meg sem kérdezi, hogy mit akarsz telepíteni, mert kiolvassa onnan a kulcsot, és annak megfelelő verzió települ. (Persze ei.cfg-t lehet úgy konfigolni, hogy hagyja figyelmen kívül, de az most nem lényeg.)
A többi csak duma, amit előadtak neked. Recovery adathordozót már vagy 10 éve nem adnak. Ott a partíció. Meg "fizikai" kulcs? Minek? Amíg a lap megy nincs vele gond, ha meg garos, akkor sincs, mert kulcsot is kapsz újat az új lappal. Garidőn túl? Hát, az necces, ha nincs felírva. (Nem kevesen viszik át a beszart régi gép kulcsát az újra. Persze, ha előtte ki lett nyerve – vagy még matricás...)
És igen, hivatalosan egyetlen évre szólt a frissítés. Gyakorlatilag meg nem. (Most épp egy 11-et fogok aktiválni egy 7 kulccsal - ha minden jól megy. Ha nem, akkor feldobok egy 10-et, azt aktiválom, majd húzom fel 11-re...
)
-
King Unique
titán
válasz
Aureal #140090 üzenetére
• Ha már van matrica, akkor azon azért szükség esetén előtte meg lehet nézni és leírni a termékkulcsot, a telepített Windows 7 alól is kiolvasható ProduKey és társai programokkal.
• Egyébként meg nem feltétlen kell termékkulcs pl. ugyanazon PC-n ugyanazon Windows 10-kiadás újratelepítésénél, ami más kismilliószor le lett írva itt és a Windows 10 telepítője is világosan leírja az aktiválásnál.
• A HDD—►
SSD csere az kb. semmi, komoly hardverváltozásnak pl. az alaplapcsere és a teljes hardverkonfiguráció módosítása tekintendő, de még ez esetben is megoldható az újraaktiválás és termékkulcsot megint nem feltétlen kell ehhez megadni, lásd Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc és újraaktiválás.
• A "kulcs biosba is kerülhet manapság" gyárilag Windows 8.X/10/11 rendszerrel előtelepített PC-knél, laptopoknál szokott lenni, ott van BIOS/UEFI OEM Key és a 2. portban leírtakkal megegyezően automatikus aktiválás az OEM licenchez passzoló Windows-kiadásnál, egyéb esetben viszont nyilván nincsen. Valamint ez nem keverendő hardverazonosító alapján a digitális licenccel.
• A Windows 10 a 1511-es verzió óta eleve aktiválható a kiadáshoz passzoló Windows 7 és Windows 8.X termékkulcsokkal is, ami a korábbi határidő lejárta után is működhet és szokott is technikailag, max. a hátáridő lejártó után szerzett digitális licenc nem feltétlen lesz jogtiszta a Microsoft álláspontja szerint, lásd a linkelt cikk végén leírtakat. + A Windows 11-nél szintén ugyanez a helyzet, mármint az is ingyenesen aktiválható a Windows 7, Windows 8.X és Windows 10 termékkulcsokkal.
• Ezek egyébként már számtalanszor le lettek írva itt - lásd pl. ebben, ebben, ebben és ebben a válaszban - és éppen azért nem feltétlen kellene újra és újra ragozni ugyanazt, de ugye tudjuk, hogy a kereső használata luxus... -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
feleségemnek vásároltam egy új Lenovo Thinkbook-ot dán billentyűzettel, illetve Windows 10 Pro-val (19042.1165). A láma kérdésekért sorry, 95%-ban win7-et használtam idáig.
Feltettem a magyar nyelvet, először félig magyar félig angol volt (ezen nagyon meglepődtem), de most pár +frissítés után úgy tűnik, hogy teljesen magyar lett. Emellett érdemes lenne felrakni rá egy teljesen új magyar Win10-et?
Ha majd egyébként is megy fel rá egy friss Windows, a termékkulcsot már a bios-ból fogja kiolvasni? Az alján ott a Windows matrica, de semmilyen kulcsot nem kaptam hozzá.
És kapcsolódva az első kérdéshez, lehet olyan verzióra frissíteni, ami már támogatja a virtuális asztalokhoz különböző háttérkép beállítását? Nem akarom matricázni a billentyűzetet, Macbook Air-em is holland billentyűzettel vettem, az egyik asztali háttérkép egy magyar mac billenytyűzet volt és onnan puskáztam, ha valami nem volt meg, tök jól működött.
Külső programokkal is próbálkozok, de sajnos nem jön össze azokkal sem. -
partymaci
aktív tag
Üdv!
Ha egy notebook HDD-je megadta magát és SSD-re lett cserélve, viszont egy másik gépen lett windows 10 boot kreálva Media Creation Toollal, akkor ha OEM serial matrica van a notebookra ragasztva, hogy tudom aktiválni? (Az előző windowsba nem volt bejelentkezve user fiókkal tudomásom szerint). -
válasz
Visormail #134524 üzenetére
de akkor nincs beégetve, főleg ha nincs matrica sem, vag ynme jó image-t hasznháltál. Ha valóban be van égetve, akkor amit az msdn-ről (media cration tool) szedsz le vagy csinálsz, akkor azt telepíti ami be van égetve. Esetleg nézd meg a biosban mit ír az os résznél. ha ott azt írja hogy nincs előtelepített, akkor nincs hozzá
-
King Unique
titán
válasz
gabber01 #133619 üzenetére
Ha gyárilag W8/8.1/10 rendszerrel előtelepített hardver (pl. laptop), azoknál van technikailag ahhoz között UEFI OEM Key, W7 esetében csak matrica a termékkulccsal, sőt több helyütt pont W7, 8.1 termékkulcsokat is adnak olcsón a W10 aktiválásához. + A W10 esetében akár OEM licencnél is megoldható az újraaktiválás hardvermódosítás után, bár ez a korábbiaknál is megoldható volt telefonos automatán, ügyfélszolgálaton keresztül.
Igen, lehet kissé katyvasz, meg ugye az EU is jobban akarta tudni magánál a Microsoftnál hogyan lehet és kell a Windows licenceket értékesíteni... Aztán ugye vannak érdekes esetek, lásd pl. az előbb linkelt webáruháznál használt szoftverként hirdetett nem működő termékkulcsok (példa), stb.Ha valaki a reális ártól eltérően nagyon olcsón akar termékkulcsot venni, akkor az nem feltétlen csak az előbbi, illetve a bőség zavara és az esetleges tájékozatlanság miatt szokott lenni, hanem mert alapból minél olcsóbban akarja megúszni, de azért ott is lehet egy határ mi az még oké lehet és mi az ami már gyanúsan olcsó, sőt arról ugye pont nemrég volt hír, hogy egyes országokban már szankcionálják az utóbbit, amire elvileg akár hazai szinten is lehet esély előbb-utóbb.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Egy gépre telepítettem win 10-et. Pár nap után bekapcsoltam hogy folytassam mert még nem végeztem, de jó pár ikon érdekesen néz ki. Nem a szokásos fehér lap., az sokszor előfordul, hanem látszik alul az ikon és azon van a fehér lap ( mint egy matrica) kivéve alomtár és a sajátgép ikonon. Hiába törlöm az iconcache.db-t, hiába próbálom manuálisan beállítani az ikont, semmi. Erre tud valaki valamit? Ez elég idegesítő.
Tehát nem csak a fehér lap ikon, hanem az eredeti ikon és azon a fehér lap. -
RoyBatty
aktív tag
válasz
Dawide@axele #132567 üzenetére
1) 99%, hogy nem lesz hasonló razzia. Németeknél sokkal szigorúbb a jogi szabályozás, ott a házi torrentezést is üldözik, sőt egy időben egy wifi hotspot üzemeltetője is felelősségre volt vonható az ott zajló illegális letöltésekért, ezért alig volt "free wifi" az egész országban. Utána rájöttek, hogy ez egy baromság, de még mindig kevesen mernek wifi hozzáférést adni emiatt a régi ostoba szabály miatt.
2) Vannak programok (pl. showkey plus), amelyekkel kiolvasható a kulcs, azt összeveted a matricán szereplővel, ha egyezik=boldogság. Bonyolítja a helyzetet, hogy sok esetben nincs már matrica sem a gépen, csak digitális kulcs van a BIOS-ban/UEFI-ben, a program leírásában részletesen leírja hogy ez esetben milyen kulcs fog megjelenni. Ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor előszeded az eredeti Microsoftos számlát is hozzá -
válasz
Pyttawrx #132436 üzenetére
"Mégegyszer utoljára a COA nem árusítható önmagában!"
Hiába írod le még egyszer, és aláhúzva, és vastag betűkkel, attól még ez bullshit marad, mert teljesen irreleváns a szóban forgó helyzetben.
"OEM COA, és ilyen nincs így ebben a formában"
Miről beszélsz? Hát már hogyne lenne oem esetén is coa matrica. -
válasz
liszi70 #132430 üzenetére
Mi köze az OEM-nek (vagy Retail-nak) a COA-hoz? OEM-hez is jár COA-matrica.
Pont ez az! semmi, még is úgy hirdeti OEM COA, és ilyen nincs így ebben a formában.
Mégegyszer utoljára a COA nem árusítható önmagában!Részemről zártam, főleg onnantól, hogy kolléga írta is hogy még mást is arul ami nincs is kereskedelmi forgalomban.
Legyen szép napod. LEZÁRTAM
-
válasz
Pyttawrx #132428 üzenetére
"tehát akkor ez csak géphez lenne, mert ha nem akkor bármikor átviheted máshova, gyanús ez.."
Miért lenne ettől gyanús? Hatalmas betűkkel van a hirdetésben, hogy OEM. Tehát nem vihető át más gépre, alaplaphoz kötődik.
"Ugye most akkor OEM vagy COA? mert mindkettőt írják, ilyen meg nem is létezik"
Mi köze az OEM-nek (vagy Retail-nak) a COA-hoz? OEM-hez is jár COA-matrica.
-
PROTRON
addikt
válasz
Pyttawrx #132418 üzenetére
A linkek amiket behoztál kifejezett használt szoftverekre vonatkoznak, nem a normál boltokra.
Számomra az a része érthetetlen az írásodnak hogy teljesen kizárod a dobozos, PC nélküli bolti árusítás fogalmát, tehát az értelmezésedben gyakorlatilag az összes magyarországi számítástechnikával foglalkozó bolt megszegi a dolgot, mivel mindegyiknél megtalálható ugyanolyan konstrukció mint a fenti linken. A fenti link sem COA matrica értékesítésről szól, hanem a teljes eredeti termékről, amelynek nyilván részét képezi a számlán kívül az értékesítés igazolása.
Ha valaki egy személyként egy darab vásárlás érdekében felveszi a kapcsolatot a szoftvergyártóval akkor milyen összegért vásárol egyedileg, szemben azzal amikor egy cég berendel nagy mennyiséget és tovább értékesíti, így tehát az hogy a gyártó weblapján milyen összeghez hasonlítunk teljesen irreleváns adat, nem ugyanaz az élethelyzet.Én nem találom hogy bárki más is arra bíztatta volna hogy keresse fel a hivatalos hazai windows 10 értékesítő partnereket, mert ilyen listát gyors keresés alapján még maga a microsoft weblapja sem ad fel. Olyat ad hogy surface laptop...
-
-
válasz
Szajo #132396 üzenetére
Windows 10-es matrica, serial-al? Az érdekes lenne.
(Max OEM/COA/Refurb (újrahasznosított))
Lehet, hogy aki telepítette, az nem volt tudatában, hogy W7/8/8.1-es kulcsokkal is lehet aktiválni avagy olyan régi buildet telepített(annó), ami még nem fogadta el a korábbi OS-ek kulcsait.Ha újrahúzod, akkor azzal a matricás serial-al kell majd megpróbálkozni, csak a kulcsnak megfelelő OS-t kell telepíteni (Home/Home Premium esetén W10 Home-t, Pro/Ultimate esetén meg W10 Pro-t)
-
Szajo
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #132395 üzenetére
Akkor azt mondjátok, hogy ezt szimplán valaki a crackelt módon aktiválta?
De azt nem értem miért, mikor ott van egy matrica az akksi alatt. -
válasz
L4mie #131649 üzenetére
Na várjál, ezt nem igazán értem...
Ha anno Te bontottad ki(bontatlan csomagolásból a W7-t), akkor a matricát, ergó a serial-t senki sem tudta azidáig, ergó azt korábban senki sem aktiválhatta semmivel, nemhogy KMS-el...
Egy dobozos W7 Pro, matricás RETAIL kulcs esetén (mert az az) nem KMS vagy MAK aktiválású, az biztos.
Elméletben ennek úgy kellene működnie, hogy W10 pro feltelepít (ez esetben kötelező a tiszta telepítés, a meghajtó teljes gyalulásával) majd aktiváláskor a W7 Pro Retail kulcs megadása, amit el is kellene fogadnia simán.Hogy ez esetben hogy kerül a képbe, egy szervezeti aktiválással kapcsolatos aktiválási hiba, azt nem tudom...
(épp pár hete tettem fel a W10 Home-t egy olyan gépre, amin még először Vista volt, aztán meg W7 HP (mindkét matrica rajta van még a gépen a serial-okkal), W10 Home simán megette a W7 HP serial-t...)
-
L4mie
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #131648 üzenetére
+ ElektrikusDE
+ Pyttawrx
Köszönöm a válaszokat. Utánajáratom, akkor ha jól értem, ha mégse a matrica kódját használja akkor azzal újra tudja aktiválni és jó lesz, anno én bontottam ki, telepítettem, ragasztottam rá etc.Ki lehet nyerni valahogy, hogy milyen kóddal lett aktiválva? Rákerestem de az első 5 találatban nem volt használható megoldás.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Vettem egy hp 2560p elitebook-ot (2 éve). Tegnap vettem észre, hogy van benne egy coa matrica (win 7-es kulccsal). Még regisztrálhatom? A w10 még elfogadja a 7-es kulcsokat?
-
pinnacle
nagyúr
Megkaptuk a vállalati laptopot, Enterprise maradt rajta, simán csak csináltak egy alapra visszaállítást. Gondoltam semmi gond, jó lesz így. Minden szükségest telepítettem, beállítottam, de akkor vettem észre, hogy az Enterprise-on nincs rendszer visszaállítás, ami azért néha jól jöhet. Jeleztük a cégnek, mondták semmi gond, ott van az alján a Win10 Pro matrica.
Elég az ha a "Másik termékkulcsnál" beírom, utána átvált Win10 Pro-ra? Jó lenne az újratelepítést elkerülni.
-
Kenderice
senior tag
válasz
King Unique #127417 üzenetére
Köszönöm.
Frissítés lenne, nem új rendszer telepítése.
A sok értékes program miatt.
Grafikus az illető, azokkal dolgozik.
Win-es matrica van a gépen majd megnézem hátha rá van írva melyik kiadás volt rajta eredetileg.
Nem tudom hogyan van fent a windows7, de a frissítések lejöttek rá rendesen eddig.
Ami azért is meglepő számomra, mert elvileg már január óta nem frissítik... -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #126512 üzenetére
2010 előttről van szó, amikor még csak w7 volt, akkor magában nem lehetett legálisan windows-t venni harver nélkül. /céges több gépre az más volt, azzal ment pár boltban a humbug, hogy kiépítették a rendszert, több gépre papíroztak kulcsot, és a felmaradót számla nélkül eladták 1 gépre, na ahhoz nem kellett hardwer, de ott lemez se járt hozzá, csak felrakták ők, és product key matrica ott fityegett a gépen/
De a teljesen legálishoz kellett vmi hardver.SD kártyára simán megy w10, Linux is, MAC OS is, nem kell semmi. Van egy HDD-m amin vagy 6 különböző OP rendszer van, és usb-ről fut. /w7-et nem tudom, azt nem raktam még sd-re, nem volt értelme/
PC-nél W10 esetén klónozod az sd kártyára, majd onnan indítod. /legalább is így csináltam, bele se gondoltam, hogy nem működhetMBP hez vagyok szokva ilyen fajta telepítéseknél/
MBP-nél egyből rá lehet telepíteni sd-re, vagy usb-re. bármelyik rendszert.
Ezek a rendszerek nem használatra vannak, hanem tesztre, azaz ha vmi gond van a géppel, bedug, ott nincs, akkor rendszert kell újra rakni. Tehát évente egyszer használni. -
válasz
liszi70 #126188 üzenetére
Tudom. Csak számolgatni szerettem volna, és nem akartam, hogy kötekedésnek vedd.
(túl sokat is ragoztuk
)
Amiről szó van az ugye kb 25000 ft-os nagyság, ha jól gondolom. Viszont ha vesz 40-50 közt egy használt laptopot, aminek az alján ott a win matrica vagy a kód (win7), az okos eladók, még idejében frissítettek, legálisan win10-re, azaz ezzel már bajlódnia nem kell meg aggódnia sem, akkor ok, hogy dupla pénzt fizet ki, de kap egy notit is, vagy akár asztali pc-t, az meg 30-40. De ez csak szvsz. -
-Skylake-
addikt
Sziasztok !
Furcsa kérdés lesz. Vettünk egy W10P refurbished key-t , van hozzá COA matrica meg minden , de. Nekem lett elküldve email-ben , viszont aki küldte , sikeresen elírta a címet , mert egy W helyére V betűt írt. Ez reggel volt, most egy órája derült ki kb a probléma , megkaptam a kulcsot, de azt írja, hogy már használt. Van rá esély, hogy a rossz email címen elolvasta valaki és gyorsan beaktiválta.
Az lenne a kérdésem, hogy van e valami mód arra, hogy kiderítsem egy kulcsról , hogy mikor lett aktiválva. Szeretném tudni, hogy most használta e fel valaki (akihez az email cím tartozik), vagy alapvetően trash a kulcs amit vettek ismerősök. Illetve az is megoldás lenne, ha lenne valami mód (akár MS ügyfélszolgálaton keresztül) egy kód deaktiválásra , hiszen nálunk van a számla/matrica , minden , tehát tudjuk igazolni a tulajdonlását. -
Czimby
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Valóban volt a gép alján kis Win10 matrica.
Jó hogy kérdeztem mielőtt vásároltam! -
-
Zoz
őstag
válasz
elder troll #122543 üzenetére
"Az eladó fogalmazott úgy, hogy legális windows 10 pro és hw kulcsos (kicsi windows pro matricás)"
Ha jól sejtem akkor BIOS-ban tárolt kulcsról lehet szó, ott nincs sorszámos matrica, csak egy kicsi Win logos.Amikor átteszed a rendszert (a korábban már említett előkészületek után), és elindul, akkor megtalálja a BIOS kulcsot, és egyből aktiválja is magát.
-
King Unique
titán
válasz
elder troll #122543 üzenetére
Akkor azt a kedves eladóval kellett volna / kellene tisztázni, hogy pontosan hogyan érti ezt a hardverkulcsot, meg hogy ez most OEM/Retail licenc-e, stb. Bár ha ilyen "aprós" valaki, nem hivatalos viszonteladó, bolt/webáruház stb., akkor azért nem feltétlen venném annyira készpénznek minden állítását.
Amúgy meg le volt írva a lényeg, ha van az új géphez gyári / külön vásárolt érvényes termékkulcs, akkor adott annak megadásával az újraaktiválás lehetősége, meglévő digitális licenc / UEFI BIOS OEM Key esetén pedig automatikusan aktiválódni kell az ahhoz passzoló Windows 10-kiadásnak. Illetve ha itt gyárilag Windows 10-zel előtelepítve vásárolt gépekről van szó és nincsen külön matrica a termékkulccsal, akkor UEFI BIOS Key van, ami nyilván csak az adott hardvernél érvényes, másiknál nem. Ha a másiknál is van ugyanahhoz a Windows 10-kiadáshoz (Pro) tartozó UEFI BIOS Key, akkor úgy viszont működhet a régi gépből kivett SSD-n lévő Windows 10 újraaktiválása.
Hardvermódosítás esetén az eredeti Windows 10-telepítés megtartásánál azok a bizonyos "előkészületek" azért nemcsak a RAID/IDE/AHCI témáról szólnak, hanem vannak ott egyéb dolgok is említve, amikre javasolt odafigyelni. -
elder troll
őstag
válasz
King Unique #122540 üzenetére
Az eladó fogalmazott úgy, hogy legális windows 10 pro és hw kulcsos (kicsi windows pro matricás). Ahogy írtad is, hardverhez kötődik.
AHCI része tiszta, nem először csinálom, a kérdés az eltérő windows matricák miatt volt.
Idáig ha ssd-t átraktam egyik gépből a másikba, akkor csak átírtam a matricán szereplő kulcsot, és aktiválta magát. Nem tiszta telepítés a cél, ott nem lenne kérdés a kérdés, mert magától aktiválja az operációs rendszert netelérés esetén. Alapvetően nincs kedvem újrahúzni az adott melós gépet.(#122544) Pyttawrx
Biztos bennem van a hiba, és már nem tudom milyen formában írjam le, hogy az egyiknél van kulcs (coa matrica kulccsal), a másiknál nincs kulcs a matricán (ezért írtam, hogy kicsi windows pro matrica).Köszi mindenkinek az infót, ha átraktam az ssd-t, és valami nem kerek, akkor jelentkezek.
-
elder troll
őstag
Köszönöm
Ez a hw kulcsos témakör nekem idegen, de fejleszteni kell a melós gépparkot, így meg kell barátkozni vele. Létezik valamilyen szériaszám kiolvasó ms szoftver? Legrosszabb esetben azzal próbálkoznék.(#122533) Doky586
Olyat véletlenül sem szeretnék csinálni, azért is vettem "legális" windows-os gépeket. A régi gépen coa matrica van szériaszámmal, az új gépen csak a windows pro logós matrica van szériaszám nélkül (tudtommal alaplaphoz kötött). Mindegyik brand gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest