Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#141768) Doner


Doner
aktív tag

Nem tudom a korlátozásokkal együtt használva legális-e csak a kollega írta hogy lehet a home-ot ingyen használni. Én szeretnék áttérni legális windows-ra ill akiknek segítség kell inkább legális megoldást ajánlani, ezért gyűjtöm az információt. Ugorjunk egy kicsit el ettől a home kérdéstől, mert az összefoglalót olvasva nem pontosan értek pár dolgot.

"Minden Windows 7 (sp1 szükséges!) és Windows 8 (8.1 update szükséges!) tulajdonos ingyenesen frissíthet Windows 10-re. Kalózverzióval rendelkező felhasználók természetesen nem kapnak ingyenes Windows-t."

Adott egy laptop amin pl egy legális géphez kötött oem windows 7 pro matrica van és az a rendszer van a gépen.
Clean install esetén, tehát ha formázok előtte, majd utána telepítem a megfelelő verziójú windowst: Pl: windows 7 pro esetében windows 10 pro-t akkor annyi dolgom van hogy megadom neki a windows 7 kulcsát és elfogadja? tehát minden windows 7 pro kulcs(nem retail verziós hanem géphez kötött) az egyben windows 10 pro(és 8.1 pro) kulcsnak is számít azon az adott gépen?

"Mindenki készülékhez kötött win10-et fog kapni.
Amennyiben dobozos windows volt a frissítés alapja, telefonon segítenek neki aktiválni az új gépet. Amennyiben 1 év eltelt, már meg kell vennie a win10-et új gép vásárlásakor. Tabletek esetében RT verziók nem frissíthetőek, csak X86-os készülékek."

Ugyanaz legyen mint a fenti példa azzal a különbséggel hogy nem géphez kötött, hanem hordozható retail verziós windows 7 pro van a gépen.
Ezt ugyebár clean intall esetén és windows 10 pro telepítésekor el kell hogy fogadja ugyanazon a gépen is meg egy másik gépen is. De mi ez az 1 év és mikortól számolják? És ez az 1 év csak akkor számít ha másik gépre akarom tenni, vagy ugyanazon gépen is számít?

biztos egyeseknek ez már lerágott csont de én most ébredtem ezért nekem ez új.

Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.