Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Doner

aktív tag

Nem tudom a korlátozásokkal együtt használva legális-e csak a kollega írta hogy lehet a home-ot ingyen használni. Én szeretnék áttérni legális windows-ra ill akiknek segítség kell inkább legális megoldást ajánlani, ezért gyűjtöm az információt. Ugorjunk egy kicsit el ettől a home kérdéstől, mert az összefoglalót olvasva nem pontosan értek pár dolgot.

"Minden Windows 7 (sp1 szükséges!) és Windows 8 (8.1 update szükséges!) tulajdonos ingyenesen frissíthet Windows 10-re. Kalózverzióval rendelkező felhasználók természetesen nem kapnak ingyenes Windows-t."

Adott egy laptop amin pl egy legális géphez kötött oem windows 7 pro matrica van és az a rendszer van a gépen.
    Clean install esetén, tehát ha formázok előtte, majd utána telepítem a megfelelő verziójú windowst: Pl: windows 7 pro esetében windows 10 pro-t akkor annyi dolgom van hogy megadom neki a windows 7 kulcsát és elfogadja? tehát minden windows 7 pro kulcs(nem retail verziós hanem géphez kötött) az egyben windows 10 pro(és 8.1 pro) kulcsnak is számít azon az adott gépen?

"Mindenki készülékhez kötött win10-et fog kapni.
    Amennyiben dobozos windows volt a frissítés alapja, telefonon segítenek neki aktiválni az új gépet. Amennyiben 1 év eltelt, már meg kell vennie a win10-et új gép vásárlásakor. Tabletek esetében RT verziók nem frissíthetőek, csak X86-os készülékek."

Ugyanaz legyen mint a fenti példa azzal a különbséggel hogy nem géphez kötött, hanem hordozható retail verziós windows 7 pro van a gépen.
    Ezt ugyebár clean intall esetén és windows 10 pro telepítésekor el kell hogy fogadja ugyanazon a gépen is meg egy másik gépen is. De mi ez az 1 év és mikortól számolják? És ez az 1 év csak akkor számít ha másik gépre akarom tenni, vagy ugyanazon gépen is számít?

biztos egyeseknek ez már lerágott csont de én most ébredtem ezért nekem ez új.

Új hozzászólás Aktív témák