- sidi: SBC, avagy ipari számítógép ISA kártyán
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 17 – Nyári töltöttkáposzta
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gilfoyle: 23 éve itt...
- PSti: "Új" VGA kártya jelent meg: Gainward GeForce RTX 3060 Python II OC
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoodSpeed
veterán
Az első mennyivel drágább volt mint a második

-
GoodSpeed
veterán
MacBook /iPad mellé:

Ezúttal +3 év garanciával -
GoodSpeed
veterán
No, azért a Keychron M6 előre - hátra lapozásánál akadnak gondok:
Gemini:
Sajnálatos módon az iPadOS jelenleg nem teszi lehetővé a harmadik féltől származó egerek oldalsó gombjainak natív, alkalmazásspecifikus testreszabását a böngésző előre/hátra navigálására. Ez azt jelenti, hogy a Keychron M6 egér jobb oldalán lévő két gomb funkcióját közvetlenül a Safari böngészőn belül nem tudod beállítani.
Azonban léteznek kerülőutak és általános beállítások, amelyekkel javíthatod a navigációs élményt:
1. AssistiveTouch használata az egérgombokhoz:
Az iPadOS tartalmaz egy AssistiveTouch nevű kisegítő funkciót, amely lehetővé teszi egyéni műveletek hozzárendelését az egérgombokhoz. Ezzel ugyan nem közvetlenül a Safari előre/hátra funkcióját állíthatod be, de létrehozhatsz olyan műveleteket, amelyek hasonló eredményt érhetnek el.
* Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
* Görgess lefelé és válaszd ki a Kisegítő lehetőségek menüpontot.
* Koppints a Érintés elemre.
* Válaszd ki az AssistiveTouch lehetőséget, és kapcsold be.
* A Mutatóeszközök alatt válaszd ki az egeredet (pl. "Keychron M6").
* Koppints a További gombok testreszabása elemre.
* Itt láthatod az egéren lévő gombokat. Nyomd meg a jobb oldalon lévő egyik gombot, és a listából kiválaszthatsz egy műveletet. Sajnos a közvetlen "Előre" vagy "Hátra" navigáció nincs a listában.
* Viszont beállíthatsz olyan műveleteket, mint például:
* Vissza a kezdőképernyőre: Ezzel gyorsan a kezdőképernyőre juthatsz, majd újra megnyithatod a Safarit.
* Appváltó: Ezzel válthatsz a legutóbb használt alkalmazások között, ami néha gyorsabb lehet, mint a kezdőképernyőre menni.
* Vezérlőközpont: Innen gyorsan elérheted a "Vissza" gombot (ha az éppen látható).
* Értesítési központ: Itt is lehetnek releváns értesítések vagy gyorsműveletek.
* Egyéni műveletek: Létrehozhatsz egyéni gesztusokat, de ezek aktiválásához valószínűleg az AssistiveTouch menüt kell használnod.
Fontos megjegyzés: Az AssistiveTouch bekapcsolása egy lebegő gombot jelenít meg a képernyőn. Ezt elrejtheted, ha a Mindig mutassa a menüt opciót kikapcsolod az AssistiveTouch beállításainál. A beállított egérgombok továbbra is működni fognak.
2. iPadOS gesztusok használata:
Az iPadOS beépített gesztusokat kínál a navigációhoz a képernyőn:
* Vissza: Húzd el ujjadat a képernyő bal szélétől jobbra.
* Előre (ha van előzmény): Húzd el ujjadat a képernyő jobb szélétől balra (nem minden esetben működik).
Bár ezek nem az egérgombokkal történnek, érdemes lehet megszokni őket a gyors navigációhoz.
3. Keychron szoftver (ha elérhető iPadOS-re):
Nézd meg a Keychron weboldalát vagy a termék dokumentációját, hogy létezik-e valamilyen konfigurációs szoftver vagy alkalmazás iPadOS-re a Keychron M6 egérhez. Ha van ilyen szoftver, lehetséges, hogy azon keresztül részletesebben beállíthatod a gombok funkcióit. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Keychron szoftvere elsősorban macOS és Windows rendszereket támogat.
4. Harmadik féltől származó alkalmazások (korlátozott lehetőség):
Elképzelhető, hogy léteznek olyan harmadik féltől származó alkalmazások az App Store-ban, amelyek lehetővé teszik az egérgombok testreszabását, de ezek funkcionalitása és kompatibilitása eltérő lehet, és nem biztos, hogy a Safari böngészővel zökkenőmentesen működnek.
Összefoglalva:
Jelenleg az iPadOS korlátozott lehetőségeket kínál a harmadik féltől származó egerek oldalsó gombjainak közvetlen, alkalmazásspecifikus beállítására a Safari előre/hátra navigációjához. A AssistiveTouch funkcióval általánosabb műveleteket rendelhetsz a gombokhoz, amelyek javíthatják a navigációt, de a közvetlen előre/hátra funkció nem érhető el. Érdemes lehet a beépített iPadOS gesztusokat használni a böngészéshez. Remélhetőleg a jövőbeli iPadOS frissítések részletesebb testreszabási lehetőségeket kínálnak majd az egerekhez.Perplexity:
Perplexity:
Kérdés:
Ha számítógépen be programozom ezeket a gombokat, akkor már iPad-en is ekként fog működni?
válasz:
Nem, ha számítógépen (Windows vagy macOS) beprogramozod a Keychron M6 egér gombjait (például előre/hátra funkcióra), ezek a beállítások csak akkor működnek iPad-en, ha az egér támogatja az ún. “on-board memory” (beépített memóriás) profilt, és a gombok funkcióit hardveresen tárolja az egér maga, nem csak a számítógépen futó szoftverben.A Keychron M6 esetében a gombok és makrók beállításai a Keychron Engine szoftverrel elmenthetők az egér memóriájába, így azok más eszközön (például iPad-en) is működhetnek, de csak akkor, ha az adott funkciót az iPadOS is felismeri és támogatja. Az előre/hátra lapozás funkció azonban iPad-en, főleg Safari böngészőben, nem minden esetben működik, mert az iPadOS nem minden egérgombot kezel ugyanúgy, mint a Windows vagy macOS rendszer.Összefoglalva: • Ha az egér hardveresen tárolja a gombbeállításokat, akkor van esély, hogy iPad-en is működnek. • Az iPadOS azonban korlátozhatja az extra gombok funkcióit, így előfordulhat, hogy az előre/hátra lapozás nem fog működni Safariban, még akkor sem, ha számítógépen beállítottad. -
GoodSpeed
veterán
-
mihók
újonc
-
GoodSpeed
veterán
-
mihók
újonc
A megic mouse nevetséges
-
GoodSpeed
veterán
-
joey04
titán
Már úton van visszafelé. Most úgy néz ki, hogy Keychrone M6 lesz az utódja.
Ami nem tetszett: idétlen helyen van a töltőport, nincs ledes visszajelzés, de ez annyira igaz, hogy még töltés közben sem. Az iPad felületén sem látni, hogy mennyin áll a töltöttsége százalékosan, és erősen túlárazott
iPaden az akkumulátor widgetnek szerintem mutatnia kellett volna, azt meg oda rakod, ahova akarod. Ettől függetlenül egy rakás szar az az egér, szóval jó, hogy visszaküldted.
-
futo001
senior tag
Snoop-y
Bocs, nem válasz akart lenni.Szerintem iPadre tökéletes választás amit vettél, főleg ha vinni is akarod magaddal néha. Kb semmi másra nem használnám, de tablethez patent lehet.
Én MX Master 3S-t használok, mivel nem akarok több egeret tartani és ezt tudom váltogatni az eszközök között és persze mert baromi jó melóra. De ahogy elnézem nagyon sok almás használja az MX Master 3S-t. Alkalmi tabletezéshez viszont nagy.Használd egészséggel az új rágcsálót.
Szerk
Közben láttam hogy cseréled.
SutPet
Volt az első MX Masterem, aminek tönkrement a gumis borítása és Ebay-ről tudtam hozzá rendelni házat. Nem eredeti te teljesen rendben van.
A 3S nálam nem hámlik már, változtattak a borításon a régebbi modellekhez képest, voszont ragadós lesz a felülete. 2 év után szétszedtem, meleg szappanos vízzel átmostam és olyan a tapintása mint új korában.Ja, és lehet hozzá kapni matricát, amivel letakarható a gumis felület, ha esetleg valakinek ez jönne be. De valóban gáz, hogy nem lehet hozzá könnyen cserealkatrészt kapni és hogy a felső gumis burkolat nem távolítható el könnyen, hogy esetleg rendszeresebben lehessen tisztítani.
-
futo001
senior tag
Snoop-y
Bocs, nem válasz akart lenni.Szerintem iPadre tökéletes választás amit vettél, főleg ha vinni is akarod magaddal néha. Kb semmi másra nem használnám, de tablethez patent lehet.
Én MX Master 3S-t használok, mivel nem akarok több egeret tartani és ezt tudom váltogatni az eszközök között és persze mert baromi jó melóra. De ahogy elnézem nagyon sok almás használja az MX Master 3S-t. Alkalmi tabletezéshez viszont nagy.Használd egészséggel az új rágcsálót.
Szerk
Közben láttam hogy cseréled.
SutPet
Volt az első MX Masterem, aminek tönkrement a gumis borítása és Ebay-ről tudtam hozzá rendelni házat. Nem eredeti te teljesen rendben van.
A 3S nálam nem hámlik már, változtattak a borításon a régebbi modellekhez képest, voszont ragadós lesz a felülete. 2 év után szétszedtem, meleg szappanos vízzel átmostam és olyan a tapintása mint új korában. -
vadkörte
addikt
Egy időben tetszett az almás MM, aztán volt "szerencsém" kipróbálni egyet. Nem, nem használni, csupán megtapogatni és a pulton tologatni kicsit. Azóta a látványától is a kéztőalagút szindróma kerülget!
Eleve a hátam közepére sem kívánom a farkatlan egereket (ettől függetlenül van vezetékmentes mini egerem). Egy egérnek igenis legyen farka. (mindig akkor merült le amikor a leginkább szükségem lett volna rá)
Az 1.000Ft-os teszkós egerek után lett egy Razer Imperator-om. Hagyjuk...
A végén vettem 2db vezetékes DeLux vertikálist. Egyet melóba, egyet otthonra. Azóta nem fáj a kezem és a kettő együtt nem került annyiba mint egy 3/4 Magic Mouse. Igen, nagyok és érezhető a tömegük. Nekem viszont így kényelmesek. -
SutPet
aktív tag
Egész jó mx 3s alternatívának tűnik ez az M6. Ha egyszer feladja akkor lehet bepróbálom bár a thumb+gesture hiányozna de tény hogy nehéz egy dög az mx3. Meg a hmlás probléma is, de hamár partnerségre léptek a fixittel talán remélem lehet majd rendelni hozzá házat. anno sima g502-nél is az volt a bajom hogy oldalt a gumi elkezdett elkopni megnyúlni ragadni.
-
GoodSpeed
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Snoop-y
veterán
Az sem épp egy álom, egeres körökben hasonképp szitokszó*, de azért a Magic Mouse-nál egy-két fokkal használhatóbb.
Az M6 már egy jóval értelmesebb választás. Ez sem egy pihetoll, de a 80 gramm már egészen élhető (amíg ki nem próbálsz egy annál is jóval könnyebbet : >). Viszont ha kell a szabadonfutó görgő, akkor talán a legjobb opció.*Felsőkategóriás ár alsó polcos alkatrészekért, de normális PTFE talp sincs (Logi betegség, a G Pro X Superlight 2-n is gagyi van), és valami irgalmatlanul nehéz, ami teljességgel szembemegy az ergonómia fogalmával. Szóval lagos izmozás, plusz mállik.
Az M6-on lehet allitani, hogy leptetheto legyen-e a scroll vagy csak szabadon fut?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az sem épp egy álom, egeres körökben hasonképp szitokszó*, de azért a Magic Mouse-nál egy-két fokkal használhatóbb.
Az M6 már egy jóval értelmesebb választás. Ez sem egy pihetoll, de a 80 gramm már egészen élhető (amíg ki nem próbálsz egy annál is jóval könnyebbet : >). Viszont ha kell a szabadonfutó görgő, akkor talán a legjobb opció.*Felsőkategóriás ár alsó polcos alkatrészekért, de normális PTFE talp sincs (Logi betegség, a G Pro X Superlight 2-n is gagyi van), és valami irgalmatlanul nehéz, ami teljességgel szembemegy az ergonómia fogalmával. Szóval lagos izmozás, plusz mállik.
-
Snoop-y
veterán
-
GoodSpeed
veterán
-
Snoop-y
veterán
Ami nem tetszett: idétlen helyen van a töltőport, nincs ledes visszajelzés, de ez annyira igaz, hogy még töltés közben sem. Az iPad felületén sem látni, hogy mennyin áll a töltöttsége százalékosan, és erősen túlárazott
Hat ezekert pont nem kellett volna visszakuldeni
-
GoodSpeed
veterán
Ökoszisztémán belül még lehetne értelme, ha nem erről a celluloid hulladékról beszélnénk. Én most szabadultam ki az alma birodalomból, és évekig Mac Minit használtam, de egy pillanatig nem futott át az agyamon, hogy Magic Mouse-t használjak. Helyette a jó öreg G Pro Wirelesst használom, azóta is a legnagyobb örömmel. Lehet azzal jobban jártál volna.
Persze Safariban gesztusvezérlés meg a hasonló dolgok jók tudnak lenni, csak milyen áron.
De ha bejön, akkor használd egészséggel, és szolgálja meg az árát
-
Snoop-y
veterán
Magic mousenál az aljára rakott töltőport nálam anno kimerítette a brainfuck érzést
Meg alapból nekem az a lapos kialakítás baromi kényelmetlen kipróbáltam perverzióból de hamar kikészített. hiába a gesztusvezérlis ide vagy oda.
MX Master 3S. mac-en és windowson is használom(linuxon még nem próbáltam mert ott 99%ban csak terminálban vagyok oda meg nem kell), gesztusvezérlis is király a thumb buttonnal, 3 eszköz kapcsolatot tárol. Munkára nekem ideális, játékra annyira nem jött be mert bolt receiver ide vagy oda érzem a különbséget a a G502x-hez képest. Amit nem értek egyedül a logiban és megcsapkodnám a fejlesztőket érte az az hgoy a francért nem tudja a beállításokat belső memóriában tárolni, mindeképp kell hozzá a logi options+ ami nem nagy érvágás de néha szeret update közben megmakkanni.Egy kaveszunet alatt kb egy egesz napi toltottseget magaba sziv, szoval annyira nem nagy para aztan nap vegen meg radugom rendesen. De hjam. Ha sok a melo akkor az MX Master 3-al dolgozom en is
-
SutPet
aktív tag
Magic mousenál az aljára rakott töltőport nálam anno kimerítette a brainfuck érzést
Meg alapból nekem az a lapos kialakítás baromi kényelmetlen kipróbáltam perverzióból de hamar kikészített. hiába a gesztusvezérlis ide vagy oda.
MX Master 3S. mac-en és windowson is használom(linuxon még nem próbáltam mert ott 99%ban csak terminálban vagyok oda meg nem kell), gesztusvezérlis is király a thumb buttonnal, 3 eszköz kapcsolatot tárol. Munkára nekem ideális, játékra annyira nem jött be mert bolt receiver ide vagy oda érzem a különbséget a a G502x-hez képest. Amit nem értek egyedül a logiban és megcsapkodnám a fejlesztőket érte az az hgoy a francért nem tudja a beállításokat belső memóriában tárolni, mindeképp kell hozzá a logi options+ ami nem nagy érvágás de néha szeret update közben megmakkanni. -
Snoop-y
veterán
Erre en is felkaptam a fejem
Az MX Master 3-at sokszor csak atkattintom mikor az iMac-hoz atulok. Nem rossz eger a Magic Mouse de ha sokat ulok gep elott akkor eleg faraszto mert az ergonomia kimerul abban, hogy olyan mint egy felig lefogyott szappan... -
Dare2Live
félisten
-
janeszgol
félisten
Én is gondolkodom Apple mouse-ban, hogy kipróbáljam. Nézd Goodspeed, ha már megvetted, akkor használd, ismerkedj vele.
-
szabonagyur
félisten
Na én iPadhez egy noname, pár EUR-s egeret vettem.

BT-n kapcsolódik, tud MAC-hez is kapcsolódni ha másik egerem nincs itt, de van hozzá még USB-A-s csati is.
-
callmeakos
veterán
Ökoszisztémán belül még lehetne értelme, ha nem erről a celluloid hulladékról beszélnénk. Én most szabadultam ki az alma birodalomból, és évekig Mac Minit használtam, de egy pillanatig nem futott át az agyamon, hogy Magic Mouse-t használjak. Helyette a jó öreg G Pro Wirelesst használom, azóta is a legnagyobb örömmel. Lehet azzal jobban jártál volna.
Persze Safariban gesztusvezérlés meg a hasonló dolgok jók tudnak lenni, csak milyen áron.
De ha bejön, akkor használd egészséggel, és szolgálja meg az árát
-
GoodSpeed
veterán
Na igen
Amúgy abból a szempontból, hogy próbálgathattam volna, lehet, hogy elhamarkodtam még így is. Igazából az ára tényleg magas volt, de ugye olcsó Apple cuccok nem nagyon vannak. Egyelőre nekem tetszik, ez a touchpad a tetején is jó, pl Safariban a lapozás balra illetve jobbra húzással . Könnyű, egszerű, nyilván PC-vel nem lenne jó, de nem is ahhoz készült. Nem ezzel fogok Battlefield-ezni 
Összességében egyelőre bejön, szokom még pár napig valószínűleg
A laptoptartóról hajlamos lecsúszni, ha az egy kicsit is megvan dőlve, viszont a lepedőn jól teljesít
A matrac olyan neki mint egy puha egér pad
-
Synthwave
HÁZIGAZDA

Meglátszik, hogy a topikgazdával együtt otthagytuk.
Nyugodtan vehettél volna egy Keychron egeret, és akkor fele ennyiért lett volna egy olyan cuccod, amiben korrekt hardver van, tri-mode, nem egy kisebb féltégla, plusz meg is lehet normálisan fogni. Most már mindegy.
-
GoodSpeed
veterán
-
.LnB
titán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"de aztán a „milyen egeret vegyek” topicban többen is azt javasolták, hogy Apple-t."
Ez komoly?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Linux felhasználók OFF topikja
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- sidi: SBC, avagy ipari számítógép ISA kártyán
- Yettel topik
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen autót vegyek?
- Megmutatta a DLSS 5 paraméterezhetőségét az NVIDIA
- További aktív témák...
- XBOX Series X 1tb Robot White - 3 év garancia
- Nagy Nintendo Switch csomag (2 Pokémon játék+Zelda+Animal Crossing
- HP ProBook 430 G5 / 13,3" FHD / i5-8250U/ 8GB DDR4 / 256GB SSD / W11
- KERESEK Radeon RX 560 LP, azaz Low Profile grafikus kártyát
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár közel 500ezer Ft!)
- Add el nekünk!Apple iPhone 12 Mini/12/12 Pro/12 Pro Max
- HP 255 G7 - 15,6" Athlon 3050U, 4-8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar - win 11 kompatibilis
- Add el nekünk!Apple iPhone 12Pro Max/12 Mini/12 Pro/12
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 320-500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!