- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem tudok mas csinalni, mert nem lehet kikapcsolni a frissitest "veglegesen", tweakeles nelkul. Alapbol csak egy het pause-t lehet tenni a frissitesre amit kb. kettore lehet kitolni egy almenuben. Szerencsere a daily driverem egy regi macbook, de a windowsos gepekre is szuksegem van nekem es a csaladban masoknak.
Az egyik gep regebbi i3-as Asus U30JC laptop kb. sandy bridge lehet, a masik meg N4000-es Asus PN40 minigep. A harmadik egy szinten Asus, gamer noti, talan 7.gen 7700HQ-1060 kombo de azt ha be is kapcsolom, azonnal tiltom le az updatet, nem kockaztatok. Amugy nem szandekosan Asus az osszes, csak igy dobta a kocka.
-
-
-
Igen relativizáltam, jól fogalmaztál.
5000 PC-ről eltűnik 5000 szoftver mert rés van rajta, ugyanakkor 50millió okoseszköz és hálózati eszköz amíg működik, 5-10- évig még, addig nyitott kapu.
Relatíve melyik a veszélyesebb?
Sok 10+ éves alkalmazást használok, zömmel portable.
Akkor várhatom lassan hogy egy OS majd letörli ha legközelebb elindítom? Mert szerinte nem biztonságos?
Pillanatra álljunk már meg azért. Megeszi a befőtt a nagymamát.
Ha érthető vagyok. Nem is annyira az eljárás hanem annak kivitele, módja tette be nálam a kaput. -
zolee001
őstag
https://www.windowslatest.com/2020/09/15/windows-10-intel-driver-update-graphics-command-update-released/
Elsö fele wifi a második gpu a hirnek
Nem szoporollerezek,home userekkel nem foglalkozom ,ezen hiba pedig tulmutat rajtam,a cégtulaj gondolom pereskedik a hp-val
Gépeken ott virit a windows 10 logo,oldják meg hogy müködjön vagy fizetnek -
zolee001
őstag
A nyilvános és a belsö MS forumok nem erröl tanuskodnak
Az intel éppen tegnap adott ki egy csomo frissitést driverekhez ami win update után szép kék képernyövel örvendeztette meg a kedves usert (ez éppen wifi)
Ha addig müködött és WU-t kapott a gép majd kék halál akkor az kinek is a hibája?
Almenupontonként rakosgatják át a control panelböl abba az okádék gépházba a dolgokat,szerencsétlen (jól müködö) driver beirást akat a cpl-be ami nem jön össze neki igy borul az egész
procmon szépen megmutatja -
zolee001
őstag
Sajnos nem,már régóta visszatérö probléma különbözö Intel vga chipeknél (nvidia+ati nem járt nálam)
Ezen HP gépek már sokadjára landolnak nálam de feladtam,mondjuk nem az én dolgom de a cég jól állhat anyagilag ha ilyen 700+ ezer ft-os eszközöket ad a dolgozóknak
Az Intel frissiti a drivereit azonban a HP az adott eszközhöz nem,ha Intel oldaláról a driver letölt akkor piros x-el elszáll az install ,hogy zsirozzam le az OEM gyártóval,aki a HP ugye
Semmi mókolást nem találtam a HP részéröl hardwaresen,a prociba épitett vga van csak tehát nem spec hybrid stb
Szal megy az egymásra mutogatás,hogy kinek a hibája,én pedig nem fogok nekiállni debuggolni ,hogy miért nem akar települni a chiphez való driver
Egyébiránt a Windows vagyon elxarva mert 8.1 -el tökéletesen üzemel csak ugye céges háló azure stb ahol bukó a 8 -
zolee001
őstag
Vmi jól sikerült update óta van,hála az égnek lesynceli az összes gépemre,nem akarok klavi nyelvet cserélgetni,a language bar-t is takaritottam mindig
Külön csókoltatom öket mivel log in képernyön találjam ki h éppen miért nem jó a password ,persze a klavi random nyelve miattDesktop Window Manager High GPU Usage in Windows 10
Pár éve létezö probléma,workaround 0
A gépek tulaja épp a HP nál van a 1x db géppel,vagy oldják meg ,hogy normálisan müködjön vagy pénzt vissza -
zolee001
őstag
Pontositok,System language English,billentyüzet nyelve magyar,20 évig tökéletesen müködött igy
Ellenben a gépházas förmedvénybe átkerült a beállitás és amennyiben a beviteli nyelv magyar akkor a programok magyarul jelennek meg
Nekem ne irogasson ki a mail helyett postát stb stb
Szóval a véleményem maradt ugyanaz,a win10 designer stb teamnek minimum a golyoáltali(2000 usd+gépek,vmi sufnicég gyárja a video kártyát,intel néven,gondolom azért eseik le a gép teljesitménye 386 szint alá mert 5 db gépben van a fenti proci+video kártya,egy start menü megnyomása 5mp töl 1-2 perces reakcióidöt vonz maga után mivel a gpu és azon belül a 3d 100+% használatban van
Hp Spectre,DellXPS gépek amik nem a tesco gazdaságos kategória
Szal köszönjük MS,az emojik meg a hetente redesingnolt start menü az fontos,de ha esetleg müködne ez a hig fos az sem lenne hátrány -
törölt tag
Te egy kocka vagy. 1 milliárd user többsége nem fog powershellben scripteket pötyögni. Tudom, tudom túl nagyok az igényeim egy grafikus oprendszer esetén elvárjuk a normális UI-t és nem az ilyen "modernizálást".
-
törölt tag
-
-
looser
addikt
Az Office 2003->2007-nél volt egy nagy gui váltás, a ribbont ki szerette, ki nem, de az pl. sok kollégánál okozott gondot. Tudom, most a windows natív megjelenítéséről beszélünk, de a ribbont örökölte más win app is (pl. Paint, Wordpad). Itt van két kép a Total Commanderről, a fontokat én állítgattam W10 alatt, ez nem releváns, csak a W95 óta megszokott ablak-kinézet hiányzik.
-
porker
tag
Hasonló: csak amikor kifejezetten szoftverezek borzalmasan zavar, hogy a Debiant akármilyen "egyszerűre" be tudom állítani, a Win - és származékai - meg széles keretekkel, idióta színekkel és ki tudja mivel öli az idegeim. ... Időnként abban reménykedem, hogy a nagy "retro hullámban" (ez most az MS egyik kedvence) a Metro alá is megcsinálják a Classic theme-t!
-
porker
tag
Évek óta ugyanazt a home-ot húzom fel, vannak mentéseim, a maradék scriptelve van, szinkronizálás bekapcsolva.
Te tudod;♥ de pont azért mondtam javasoltam a tiszta rendszert mert ha valami megnyekkent akkor azt így nem fogod tudni (hatékonyan és kevés melóval) helyre rakni. -
looser
addikt
Attól, hogy kerete van az ablakoknak és a menüsor elválik (elválasztható) színben és akár betűtípusban is, a többi résztől. Ez feltehetőleg csak nekem és még néhány(millió?...gondolom egyre kevesebb) embernek tetszhet, de én ezt nevezem letisztultnak, míg a homogén felületet nem érzem annak.
-
RoyBatty
aktív tag
https://win10.guru/smb1-the-zombie-protocol-that-will-not-die/
Az igazság az, hogy vannak olyan router, TV, egyéb hálózatos eszköz gyártók, amelyek még mindig használják. Szóval simán lehet még minimum 10 év mire teljesen kihal.
Itt egy Microsoft-os lista is:
https://techcommunity.microsoft.com/t5/storage-at-microsoft/smb1-product-clearinghouse/ba-p/426008 -
-
Ha szepen megkerlek, szajbaragosan segitesz nekem hogy hogyan lehetne azt az egyszeru feladatot megoldani hogy 2020-ba W10 alol barhol a vilagbol elerjem a sajat nasomat? Mert ezek a certifikatok meg kulso appok nekem egyelore kinai.
lletve en nem is ragodnek rajta mert atmegyek Ubuntuba es mar csatlakozok is de van meg par wines gep is (fiaim, par kollegam) -
Ha egész pontosak akarunk lenni akkor USU-t kellene mondani, de ezt még kevesebben értenék meg. (USU = Uefi Setup Utility; mivel az uefi magának a működési rendszernek a neve, nemcsak azoknak a legördülő menüknek a del gomb nyomkodása után). Ezért az uefi bios név megfelelően közérthető rá.
-
borges7
aktív tag
Hali, mi lehet az oka, hogy a PC-n egy bizonyos mappában lévő képeket nem lehet megnyitni, ezzel a hibaüzenettel: "A fájl-fejléc nem olvasható. Ismeretlen képformátum, vagy a fájl nem létezik!" Holott a képeknek semmi baja, bármelyik másik mappába átmásolva gond nélkül megnyitja őket! Ráadásul ebben az egy(zene)mappában sem mindegyiknél csinálja ezt, csak néhánynál!
-
Kékes525
félisten
"A .488-at most tettem fel, pöccre felment."
Ez és a hibátlan működés között van egy kicsi különbség.
Amúgy nálad nem szokott hiba előfordulni, mert te, a saját bevallásod szerint csak Microsoft programot használsz, abból is keveset. Elég sok ember van akiknél hibák szoktak jelentkezni a használat során. Akkor ezek agyon gányolt Windows-al, szoftverekkel, hardverekkel dolgoznak és abszolút nem értenek az operációs rendszer és programok helyes használatához?
Amúgy szerintem sok a hiba és főleg súlyos hibák, mert másképp nem lett volna szükség pár nappal a rendes Patch előtt kiadni.
-
DeathAdder
veterán
Sry hogy nem írtam, lefoglaltak a screenshotok, megnéztem rögtön, de az nálam már alapból ki volt kapcsolva, kínomban viszont már bekapcsoltam, és ez hozta meg az áttörést
csak így meg szarul fut, mert gyakran beesik az fps, mintha elfogyna a VRAM
aztán próbáltam csm + Above 4G Decoding enabled, na ott történt valami, mert azóta CSM-ben sem akar már jól futni
Úgyhogy ez nálam most halmozottan érdekes, hogy vajon ezt miért a csm uefi kapcsolgatásnál produkálta? csináltam felvételt is, de nem tudom most hova feltölteni, de úgyis elhiszitek hogy van 10-15 fps különbség, nem kell mutogatni
egyre inkább azt gyanítom hogy a játékkal lesz a gebasz, bár én olyat még nem láttam ami indulástól függően 20%al jobban futna, vagy gyengébben (azonnali windows start után) ¯\_(ツ)_/¯
-
DeathAdder
veterán
Advanced módban is ugyanazt lehet kapcsolgatni, ha itt átkapcsolom az egyszerű módban is átmozdul a csúszka, illetve ha CSM-en van, akkor a képen látható GOP és Secure boot nem elérhető.
Biztos hogy ez okozza a különbséget, ma legalább 5x átkapcsoltam és megpróbáltam, és akkora a különbség, hogy nem tudható be a véletlennek. De ilyet...
-
"Egyes esetekben a Win7 is telepíthető volt UEFI módban (és elég volt csak rámásolni a telepítőt a pendrivera)"
Lehet, hogy így közeledve az 50-hez, már kellene Cavinton-t szednem, de nekem nem rémlik, hogy volt olyan gyári W7 telepítő, amit csak simán felmásolva Pen-re fel lehetett pakolni UEFI-be... De lehet, hogy tévedek.
Így biztosan fel lehetett pakolni: Windows 7 - UEFI Install -
-
-
Kube
senior tag
Igen tudom nevetségesen hangzik
és tavaly még én is röhögtem volna hatalmasakat rajta, de az a durva, hogy 3 évig a Creative hangkártyámnál is röhejesnek tűnt, aztán utolsó mentsvárként írtam nekik, kijavították. Több ezer tulajból senkinek nem jutott eszébe írni ennyi időn át (mondjuk megértem
). Az mondjuk igaz, hogy az egy akkor is forgalomban lévő termék volt, csak a durva az volt, hogy mindenki nyelte 3 évig a borzalmakat. Annyiszor kellett ki- és bedugni, hogy azt hittem elkopik már a foglalat
-
törölt tag
Edge és Cortana nyavaják
Ezek nem WU-val jönnek.Akkor mivel?
[link]
We recently began rolling out the new Microsoft Edge browser to Windows 10 devices by Windows Update, following the plan we outlined in January2004 frissítés pedig a Cortana ikont teszi ki tálcára, legalább már powershellben eltávolítható, bár a tálca jobb klikk menüben ott fog maradni ezután is.
Gyorsindítás és visszaállítási pontok defaultba állítása szó nélkül pedig tényleg évi két móka volt, amíg ezt a H1 nagy frissítés, H2 kicsi enablement package módszert nem csinálták.
-
"Edge és Cortana nyavaják
Ezek nem WU-val jönnek."Akkor csak nálam jelentkezett, berakta az Edgét és a Cortanát a tálcára és bootnál egy darabig az Edge ugrott fel hogy promózza magát.
"Mindenesetre a popcorn be van készítve, érdekes olvasni hogy vágja itt valaki maga alatt az erdőt."
Nem ez szándékom.
Csak nem találom, minek is, talán normálisnak vagy logikusnak hogy pl. 3 olyan célszoftver futtatása miatt ami valószínűleg elmenne a hetesen vagy talán egy 64 bites xp-n is, ehhez egy mammutot kell tartani, évi 1 nagy, 12 kisebb, 10GB környéki adatforgalommal járó és számunkra felesleges szoftverek upgrade hegyeivel, hdd és ssd nyúzással, telemetriával, minden sallanggal. Amire nincs is szükség csak lassít, időkiesés, felesleges gép és processzoridő és munka.
Talán érthető vagyok, nem tudom máshogyan elmondani.
Mint amikor valaki egy 100 házas kis faluba az egy saroknyi szaladgáláshoz 1 pár cipő vagy max. bicikli helyett mammut terepjárót vagy suv-ot tart.Mégegyszer hangsúlyozom, nem vagyok a naprakész rendszer ellen, eddig is minden pc a melóhelymen (1 kivételével. az megkapta pár hete a 2004-et, érdekes a többi még nem) azt csinál amit Redmond akar és a sajátjaim is 1909-en vannak,, én az enyémeken még halasztom mert sok rossz jött le róla.
És van 1 ami egy kínai noname csoda mini pc amit le kellett évekkel ezelőtt 1607-en fixálnom mert bármilyen frissítésre meghalt, és csak a vissszaállítás segített. Teljesen újra meg nem merem húzni mert a gépnek gyakorlatilag 10 sor a biosa, valami elbaltázott mbr szerűség és énnekem még nem sikerült telepítő pent bebootoltatni vele valamimt nagyon egzotikus driverekkel van megáldva. Amúgy lassan 4. éve hibátlanul működik.
(King Unique, elírtam, köszönöm az ebbéli helyesbítést, 1607).Szerk, ebbe nincs olyan mint az Embedded, legószerűen összerakni, csak ami kell. Gondolom az atm-eken meg 1000 más helyen futó cél os-eken sincs semmi sallang csak ami kell.
-
-
Vagy úgy, e felett elsiklottam.
Számít ez bármit is ?Szóval akkor: DP-HDMI-DVI-DSUB, eszerint számozna a WIN ?
Otthon DP+HDMI van, és a DP az 1.-es.Ezen a gépen mindegyik monitor DVI, és natívan azzal is van csatlakoztatva a VGA-ra, a sorszámozást valóban csak úgy tudom megváltoztatni, hogyha felcserélem a VGA-n a kimeneteket.
Bár, mivel szabadon válogatok hogy melyik legyen az elsődleges, számomra nem okoz hátrányt.(#123418) Geth : így már számít.
Tuti a VGA lesz a matek kulcsa, RX 480-nál pl. egyszerre adott képet (BIOS-t is) a DP-re kötött monitorra és a HDMI-re kötött TV-re is. GTX 1070-nél BIOS képet viszont már csak a DP-re kötött monitorra ad, kivéve, ahogy Te is írtad, ha kikapcsolom a monitort, akkor átteszi a képet a TV-re.
Nálam csak azért nem számít, mert mindegyik gépemnél (3 db) egymás mellett vannak a kijelzők. -
Kékes525
félisten
Még akkor sem, ha csak Microsoft programokat használsz. Nézegesd sűrűn a Megbízhatóság figyelőt. Ott elég gyakran látható, hogy Microsoft alkalmazások is működésképtelenné vállnak, habár legtöbbször ezekből nem venni észre semmit. Valószínűleg azért, mert a rendszer újraindítja őket. Ja és ehhez bőven elég a default Windows beállítás is.
-
Közel 30 éve vagyok a szakmában, egy hónap alatt több különböző vassal találkozom/találkoztam, mint az átlag felhasználók egész életükben, szóval kategorikusan kijelenthetem(és ki is jelentem), hogy a W10 egy igen kényes és instabil rendszer.
Mint írtam, a legbosszantóbb dolog az az, hogy döntő többségében pont a saját hülyeségének köszönheti a problémákat, azaz ennek az elcseszett update sémának.
Ha Én feltelepítek egy gépet, bekonfigolom és az akkor atomstabil, akkor a W10 ne bíráljon felül azzal, hogy "úgy dönt", hogy egyszer csak lehúz valami szemetet az update-ről (mert nem kell). Utána van az hogy pl recseg a hangkari, héber nyelven nyomtat a nyomtató(ha nem tűnt el teljesen), néha csak úgy lekapcsol a monitor, nem ébred fel, váratlanul leáll a W10(semmi hibakód), hálózati eszközök eltűnnek, munkacsoport ugrott stb stb (reggelig sorolhatnám).
Ez mind elkerülhető lenne, ha a W10 nem akarna okosabb lenni mint egy ötödikes...
(Szakik döntsék el, milyen driver-re van szükség és mire nem)Ettől függetlenül elfogadom azt a véleményedet, hogy a te tapasztalataid mást mutatnak.
(Mondjuk az is valós tény(amire utaltál is és az is TÉNY), hogy Intel-s konfigokon valóban nincs annyi gebasz, mint AMD-n) -
Csókolom
tag
win10 home
:
-kb. 2020 februartol:ver.1803 3,5GB +biztonsagi frissitesek
ver. 1809 3,5GB +biztonsagi frissitesek
ver. 1903 3,5GB +biztonsagi frissitesek
ver. 1909 3,5GB +biztonsagi frissitesek
ver 2004 3,5GB +biztonsagi frissitesek
--------------------------------------
= 17,5 GB x 2 (2 laptopon ment a moka) = 35 GB
es ez tudod hany kibasz. ora volt mire lejött es feltelepült? Napok (összesen) -
lck
senior tag
Nálam a mobilban a Chrome le van tiltva. Persze gondolom azért pötyög a háttérben így is. ( de lehet visszaállok butatelefonra.)
Persze minden funkciót nem tud ugyanúgy mint a Chrome - akkor Chrome lenne a neve.
Viszont ha jól látom ez itt egy asztali win 10 topic - ebben a kategóriában teljesen jól megállja a helyét. Bárcsak a win 10-et is az a csapat fejlesztené, amelyeik az Edge-et. -
vlevi
nagyúr
Sajnos pl. a "könyvtárak" részt egyáltalán nem jegyzi meg, és azt állítani sem lehet.
Mindíg csoportosítva jelenik meg, és a dokumentumok részletes nézetben, a képek thumbnail nézetben. Átállítom, kikapcsolom a csoportosítást, becsukom az intézőt, visszamegyek ugyanod, és megint csoportosítva van.
Pedig a W7 egyik jó újítása volt ez a könyvtárak rész, mert több helyen tárolok doksikat (pl. Onedriven, Google drive, régebben volt dropbox is), és ezeket egységes nézetben tudtam nézegetni, de amióta a w10 csoportosított nézetben mutatja, és ráadásul szerintem bugos is, mert nem mutat minden file-t, azóta kénytelen vagyok hagyagolni.
[kép] -
vlevi
nagyúr
"folder típusonként"
Igazad van. Ezt azonban sajnos a Win dönti el, hogy az a folder milyen típusú.
Én pedig az esetek 99%-ban lista nézetben szeretném látni a fileokat, és ezt nem tudja.
Illetve, ha az egyik ilyen folderben egyszer véletlenül mégiscsak kvíáncsi voltam a thumbnail nézetre, akkor arra az 1 folderre ezt megjegyzi, még akkor is, a ez nekem nem kell.
Régesrégen, XP alatt a mappanézet beállításoknál volt egy olyan opcioó, hogy az egyes mappák nézeteit megjegyezze, vagy sem (remember each folder's view setting ). Nnna, ezt én XP alatt azonnal kikapcsoltam, csak éppen a hetesen már nincs ilyen opció, nem tudom kikapcsolni. -
-
-
-
Cool.
paypalomat törtek fel pár éve. Az ingyenes teamviewer-en keresztül. Én voltam a ludas, csak azt nem értettem ott, hogy tudta meg a paypal-os pw-t, mikor sose mentettem el sehol, mindig beírtam. Tanultam belőle, azóta teamviewer ha kell akkor csak futtatom, és nincs paypal-om.
mégegyszer köszi -
Viszont most kérném a tanácsod, tapasztalatod:
Most jelezte egy ügyfelem, hogy kb 1 évre visszamenőleg, mindig lemeltek a kártyájáról 29$ összeget, havonta valami ismeretlen. Van neki is az hogy a kártyaműveleteknél sms-t kap mielőtt végbe menne a tranakció, de ugye ezekről ne volt. Nyilván bement a bankhoz jelezte, jegyzőkönyv stb, és visszakapta a pénzt, tehát úgymond nem szenvedett anyagi kár. Az a kérdésem, hogy ez hogy lehet? Ennyi infóm az esetről. Az most más kérdés, hogy nem vette észre 1 évig, ez az ő hibája ez tiszta sor. De akkor ezt is ki tudják játszani? Vagy egyszer megadhatta, hogy nem kell ehhez a tranzakcióhoz és vonhatják nyugodtan?
Köszönöm, ha segítesz ebben. -
-
Köszönöm a jó tanácsokat, de ezek már megvannak, és sehol sem írtam, hogy kattingatok mindenre, sőt :"A legjobb védelem, ha óvatos vagy, (mert ha nem akkor nincs az a vírusírtó amelyik megvéd) és van rendszeres menrtésed a fontosabb dolgaidról", ezt írtam. És
nem én kértem a tanácsot.
De a te tanácsodat is meghallgatom, és úgy fogalmazok, mindenki megértse, még te is, hogy ne kelljen a sorok közt olvasnod, ha ez már nehéz. -
"Akinek a gépet kellett volna jól konfigurálnia, az nem volt a helyzet magaslatán, vagy nem létezik."
Így van, megörököltem a rendszereket (3 helyről van szó).
Aki az egészet kivitelezte, már nem elérhető, meg nincs is igény ennyi miatt egy rendszergazdára.
És annyit nem ér nekem hogy a napi 16 órák után/mellett még konfigolgassam őket.
Annyi hogy ha eszembe jut készítek teljes mentéseket mert ha megnyúvad valamelyik gép vagy hdd, akkor fél-1 óra múlva már mehet is tovább. Amúgy jól működik minden.
A 6-ból 3 pc-nek semmi más dolga nincs csak amit leírtam, ezeket akár le is lehetett volna fagyasztani a telepítéskori 1607-es buildon.
Linux még jobb lenne de nincs rá még közelítő, hasonló szoftverek se amikkel ki lehetne váltani a Wint.
Svgyula, mivel a gépeken futó szoftverekkel sokszor kell kapcsolatba lépni kívülről, pl. a tulajoknak, néha nekem, ez elég nehezen lenne megoldható internet kapcsolat nélkül. -
Jóvanna, nézd már el ezt a bootidőt a kis 6W TDP-s Celeron cerkának.
Mit nem adtam volna 15 éve ha az XP akkor 10 másodpercen belül bootol... :-)Máris itt a következő kérdésem,
a Win alapértelmezett 2 lépéses hangerő lépéseit (volume step) hogyan, hol lehet átállítani 10-re?
Van egy 7 gombos egerem, 2 gombját bekonfigoltam a volume-up és volume down-ra, de ugye ez nem billentyűzet, ismétlést nem tudok neki megadni így pl. a hangerő le 70-ről 20-ra az 25 egérgomb nyomkodás.
Régebben mintha láttam volna erre vonatkozó lehetőséget de a tízesbe sehol nem találom.
Tulajdonképpen nekem az is megfelelne mint a Linuxok hangerőszabályzása, ráállok a kurzorral a tálca hangerőikonra és a görgővel lehet szabályozni de sajnos Redmondba ilyen roppant hasznos featuréket még nem vettek át. -
Yes.
Intel N3150 soc. Vagy APU..? Vagy Anyu?Nem találgatok, eddig 4 év alatt kb. 2x kellett virtuális gép, ha legközelebb kell és nem felejtem el hogy ezt az anomáliát okozza akkor feldobok egy virtualboxot.
Mégegy kérdés, a cucc tudja a KVM virtualizációt, BIOS-ba be is van kapcsolva. Akkor valószínűleg használja is?
Gondolom igen mert én életembe nem láttam ilyen gyors XP-t, a virtuális gépre kattintástól számolva 10 másodperc alatt felállt. -
Igen megint én vagyok a béna...
Hyper-V szolgáltatás bekapcsolása ELŐTT:
Hyper-V szolgáltatás bekapcsolása UTÁN:
El sem indítottam a Hyper-v kezelőjét, csak a gép kért ugye egy rebootot és utána máris 5 darab kijelzőm van.
Ötlet..? Nincs, ezért fordultam a fórumhoz.
És nem is érdekelne az 5 kijelző de minden monitor sleep után az egérkurzor, és így a fókusz az 5. kijelzőre kerül, fél métert kell balra huzigálnom az egeret hogy visszajöjjön az 1. alapértelmezett kijelzőre, valamint megszűnnek működni a fényerőszabályzó appjaim mert valamelyik kijelzőn biztosan szabályoznak csak nem az 1.-n. -
Blue Eagle
őstag
Olvastál már ki BIOS tartalmakat?
Bizonyítás a gyakorlatban, figyelj! Internet kapcsolat teljesen kikapcsolva (sem Wifi, sem ethernet). slmgr -ipk parancsal megadunk egy új termékkulcsot, restart win. Ezután slmgr -dli parancsal ellenőrizzük a sikeres termékkulcs cseréjét. Gép kikapcs és adunk egy teljes win tiszta telepítést particiók törlése és formázása mellett. Fenn van az új win, még mindig nincs net kapcsolat, hanem slmgr - dli -vel ismét kiolvassuk az infót. És mit látunk: az előző winben utoljára beírt termékkulcsot!
-
ddmb
aktív tag
na, összekötöttem kábellal a routert meg a laptopot, és ugyanolyan lassú... rámentem SSH-val a routerre és mc-ben kiadtam a másolást, és az is lassú... akkor talán a vinyó nem tud egyszerre írni/olvasni gyorsabban (20megával csinálja amúgy, nagy fileok). A routerban SMBv1+SMBv2 beállításon van a SAMBA.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ingatlanos topic!
- Nintendo Switch
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- BestBuy topik
- LEGO klub
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- Samsung Galaxy S21 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bezámítás! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest