Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Foglalt terület:
Treesize: 73369/1024=71,64 GB
TC-ben 57,8GB
Különbség: 13,84 GBA Windows lemezkezelés szerint 237,92-179,90= 58,02 GB a foglalt terület.
Ha nem teszem föl a Treesize-t, akkor ezeket néztem volna és ~ 58 GB foglalt terület.Miért mutat többet a Treesize, mint a másik kettő?
-
emiki6
veterán
-
válasz
Doky586
üzenetére
Logikai paradoxonokat írtál,
ugye az ártatlanok szenvednek, ezekszerint akkor ŐK is kikapcsolnák a pi...csába mert tele a tökük vele csak nem lehet, azok miatt akik ezt már megtették...?
1 hete egy idősebb ismerősöm win7-es pc-je alaplaphibával elhullott, új pc win10. Azóta tépi a maradék haját is Sanyi bácsi mert hogy nézegethesse a csládi képeit meg a fiával skypén beszélhessen, fenn kell tartania egy túlhízott, agresszív mammut rendszert. Orvosoltam a hbvát, ment fel egy minimal Linux a w10 meg ment a levesbe. És ő is akkor a sok hülye tiltogatós user áldozata?
A másik, megfogadtam hogy nem ugatok bele többet az ehhez hasonló témákba, de nem bírom megállni,
a szerencsétlen fórumtárs megkérdezte, hogyan lehet végleg kikapcsolni törölni a defendert. Egyetlenegy érdemi válaz nem történt, jöttek az alternatív okosságok és a trollkodásba hajló "jótanácsok".
Waze ha valamelyikőtök bemegy a henteshez 1 kiló karajért, mit szólna ha hentes mereven elutasítaná, helyette csirkecombot vagy pulykamellet akarna adni, esetleg elkezdené fejtegetni a vegetáriánus életmód előnyeit?
ne akarjuk megváltoztatni már a másikat, hanem ha tudjuk a választ, mondjuk, ha nem maradjunk csendbe. Én ezért kussolok itt sokat mert hülye vagyok hozzá de morálisan néha elszakad a cérnám némely "segítőkész" fórumtárstól.Bocs az offért.
-
-
-
Darko_addict
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Úgy tűnik, hogy megvan a hiba. Becsapott a Windows Intéző. Ha a főmappát jelöltem ki, akkor 273 GB-os méretet írt ki, ha beleléptem és kijelöltem minden almappát, már 474-et. Mint megnéztem, a megtévedésemben közrejátszott az is, hogy uTorrentből került feladat úgy törlésre, hogy a fájlok valahogy beragadtak (ezért tűnt a 273 GB szabad hely reálisnak). Szóval u-ban már nem seedeltem, de a fájlok megmaradtak a letöltési mappában.
Gyorsan megoldottuk, kellett hozzá ez a TreeSize progi. User error.
Köszi.

-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Értem, de ha valaki nem akar telepítőt kreálni akkor mi van?? Korábban is te írtad akkor ezt elolvastam a fejlécet de nem éreztem hogy könnyebb mint egy integrált rendszert leszedni.
idegen lény
Szerintem itt félrebeszélünk egymás mellett vagy valami zavar van az erőben. "felajánlja az SP1-et"???? és ?? az SP1 után még vagy 500 frissítés megjelent. Mint írtam egy 2018 nyárig integrált rendszer telepítése a legtisztább felteszed és már a telepítőben vannak a frissítések mire végez manuális frissítéskeresés után is max 1-2 frissítést fog találni.
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Egy "hazai" szerző műve: Képregény - Macrium Reflect
-
jozsi252
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
A kettő szerintem ugyanaz, legalábbis ugyanazt az eredményt lehet vele elérni. Mivel ha törlöm a partíciót, ezzel igazából leradírozok mindent az SSD-ről. Biztonságképpen kérdeztem csak meg hogy ennyit elég-e megcsinálni mert nem voltam benne 100%-ig biztos.
Bár nem tudom ezért miért kell kioktatni, tudom hogy mit akarok csinálni csak egy megerősítést kértem hogy elég-e ennyit megcsinálni. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Végül ez lett, igaz 4gb, ennyit ajánlott a win, amit végül elfogadtam.
Csak furcsa, hogy ilyen probléma eddig nem jelentkezett. Még furcsább, hogy nem tudtam bekapcsolni a gépet addig, amíg teljesen nem áramtalanítottam.Tegnap a vmware miatt bekapcsoltam az uefi-ben "intel virtual technology"-t, lehet, hogy ez okozott valamit?
-
abdulka1
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
-Rolika- nem írta, de úgy gondolom, hogy a beépített Fényképek alkalmazás használata mellett kapja ezt a hiba üzentet. Nálam szintén ez a hiba jelentkezett az e hetit megelőző frissítés után.
Telepítettem képnéző programot, azzal nincs ilyen, viszont a" Fényképek" még mindig feldobja az üzenetet.Szerk: chkdsk semmit nem mutat
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Köszi neked és a többieknek.
Sajnos nem volt időm értelmezni az mbr to gpt beépitett win feature-t igy es a kimenet bizonytalansága okán inkább ujratelepitettem, igy rendben lett az indítás.Próbáltam ujratelepítés előtt úgy is hogy átállok legacy enabled secure boot disabledre (ezt lehetett választani:
Legacy enabled/disabled/disabled
Secure boot /disabled/enabled/disabled
) de igy meg a bitlocker kérte a másik meghajtó feloldását pedig majdnem jó lett...
Mind1 most már jó
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Ezeket én is tudom és nem is arról volt szó, hogy a sima fájlkezelős másolás nem működik FAT32 alapon, pláne UEFI-s bootolásnál. Le volt írva az előző válaszokban világosan, hogy mire gondoltam. Ha csak FAT fájlrendszert támogat a hardver UEFI-nél, akkor valóban opció akár az install.wim darabolása is, szintén nem újdonság. Viszont ilyenkor pont az inkább a kissé erőltetett és egyben körülményesebb módszer, próbáltam már... Ellenben egy Rufus megoldja egyszerűen enélkül is, pont az volt a lényeg.

-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Itt pont az a lényeg, hogy ha A-tól Z-ig nézzük, akkor UEFI-s bootolásnál továbbra is inkább a FAT fájlrendszer támogatása felé billen a mérleg, az úgymond a standard. Tehát nem igazán világos, hogy miért is lenne izzadtságszagú...

A Linux valóban nem idevaló téma, azért is raktam offba. Viszont miután te is felhoztad, hogy milyen programot használsz a kiírásukhoz, arra ment a bővebb válasz is. Annál a leírtakon pedig megint nincs mit bizonygatni...
-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Még manapság sem támogatja minden egyes hardver UEFI-nél az NTFS fájlrendszerű pendrive-ról történő bootolást. Asztali PC-k és alaplapok esetében sem mindegyik, laptopoknál meg pláne, sőt az utóbbiaknál rendszerint a beállítási lehetőségek is eleve korlátozottak az UEFI BIOS-ban. A bekapcsolt CSM, meg az ilyen kettős, legacy + UEFI boot opciók pedig van hogy csak azt eredményezik, hogy nem natív EFI módban indul a telepítő, holott pont az lenne a cél. Legacy módban pedig nem meglepő, hogy lehet bootolni NTFS fájlrendszerű pendrive-ról is egy olyan hardveren, amelyik UEFI-nél alapértelmezetten csak FAT16/32-t támogat...

Az pedig szimpla csúsztatás, ha szerinted az előbbiek a speciális, nagy ritkán előforduló kategória... A linuxos dologra vonatkozóan meg pláne nem magyarázod meg ezt...

-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Mármint a sima alatt a Windows telepítőjének normál kírása értendő, amihez valóban nem feltétlen szükséges külső program és opció a fájlkezelős másolás is. Viszont megvannak a maga előnyei egyik-másik külső programnak is és pl. olyan telepítőt nem csinálsz szimpla fájlkezelős másolással, ami NTFS-t nem támogató hardvereken is működik UEFI módban. Ellenben a Rufus igen.

A Linux ISO-k kiírásához pedig pont hogy nagyon is jó a Rufus és a YUMI csak a multiboot megoldással tud többet. De pl. DD képfájl módban már nem tudja kiírni, ahogyan a normál változattal elkészítve EFI módban sem lesz bootolható a telepítő... Ahhoz is külön a program UEFI-s verziója kell, ami még mindig többnyire béta állapotú és csak kikapcsolt Secure Boot mellett bootolható a vele kiírt Linux telepítője... Na meg úgy kell a szövevényes listájából kiválasztani a megfelelő Linux-verziót, majd külön betallózni az ahhoz való ISO-t, máskülönben nem engedi. Ellenben a Rufus nem béta és a Secure Boot kikapcsolása sem szükséges ahhoz, hogy induljon a pendrive-ról a Linux telepítője, valamint egyszerűbb és gyorsabb a használata is. Szóval nem igazán jobb ilyen célra a YUMI...

-
King Unique
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Windows To Go drive-ot legutóbb mégis azzal kreáltál, mert ezek szerint nem működött a copy-paste módszer...
De, ha épp egy Linux ISO-t kell kiírni DD képfájl módban, annál sem fog, ahogyan a spéci UEFI_NTFS-nél sem...
Na meg aki nem akar parancssorban pl. a legacy mód miatt aktív partíció beállításával szórakozni, annak előnyösebb, ha egy külső program alapból megcsinálja helyette, amit kell. -
pc360
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Előfordulhat, hogy én is ezek közé tartoztam, ugyanis nem vizsgáltam, hogy melyik Win-nek épp milyen a lelkiállapota, és miért. Még a Win 7-nél szoktam rá, mert sok más programmal ellentétben a Rufus-szal sikeresek voltak a boot-olások. Hátrányt viszont ma sem okoz, és főleg nem egy elavult programról beszélünk, szóval nem a legtökéletesebb példa. Mondhatni rossz.

csicso82: Na jah.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586
üzenetére
A legfontosabbat hagyod ki amit én is kiemeltem: a 2.2.1-es ELAVULT és veszélyes is. A RUFUS naprakész és biztonságos - az más kérdés hogy van e létjogosultsága kb. olyan mint a clone drive-ot használni windows 10-en amiben van beépített lemezkép kezelő de még mindig jobb mint Daemon tools-t használni ami - ha még mindig fejlesztik akkor nem elavult - de mindenféle huncutság van benne. + bloatware stb.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Mert te csak csípkelődni jársz ide.
Kb. havonta-hetente említik a számítógép alaphelyzetbe funkciót, legutóbb két napja. Más kérdés az soha nem árt vész esetére ha van egy pendrive telepítő kéznél. Illetve más kérdés pcworldnél jobb helyeken tiszta telepítés fogalom alatt azt értik partíció törlés/formázás teljes gyaluval nulláról telepítés. -
Cr00py
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Teljesen lepucolod ( formázod ) a rendszermeghajtót ( így nem marad semmi az előző telepítésből ) , majd lemez/ pendrive segítségével újratelepíted az op.rendszert.
Ha vannak fontosabb adatok, akkor célszerű előtte lementeni, mert tiszta telepítés esetén nincs lehetőség az adatok megtartására.
-
Z10N
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
"Hogyne éreznénk.. Csak nem úgy ahogy Te gondolod.."
Latom meg mindig csak vicceskedni tudsz..."Ez is arra bizonyíték hogy te vagy a hibás, de ha neked az okoz élvezetet hogy hárítod a gyanusítást és bűnbakot keresel.. sok sikert.. "
Ok, mester. Nyilvan en vagyok a hibas es az utobbi 20+ eve csak szerencsem volt.Nincs tobb kerdesem. Mehetsz vissza a sarokba tapsikloni meg rohogni...
-
Z10N
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
"Na pont ezekkel az előítéletekkel van gond."
Eloitelet vagy sem Windows ala NTFS-t rakok, mert naplozo es elvileg kevesebb gondot jelent, ha hibat kell javitani (legalabbis a korabbi evekben)."Az NTFS ugyan stabilabb adatbiztonsági szempontból mert naplózó rendszer"
Igy van."és tud jogosultságokat, de te ebbe teljesen belekeveredtél."
Es itt van a problema. Akraratlanul. Tehat ha ezt valakinek elmondod, hogy 2018-ban peldaul: a munkahelyeden dolgozol es ugy gondolod, hogy hazaviszed a munkadat, ezert atmasolod az adatokat majd otthoni folytatod. Ez nem lehetseges. Ugy, hogy mindet renszeren ugyanaz az Os fut. Azert erzed az ironiat ugye?"Külső hurcolós HDD-n nyugodtan formázhatod exFAT-re"
Sajnos az exFAT-t nemylik eszkozom nem ismeri, amire neha rarakom."Mindenki = minden felhasználó a gépen
Everyone = bárki, nemcsak a helyi felhasználók"
Ez most micsoda? Ez nem ket kulonbozo user definition, hanem angol es magyar megfelelo. Minek irtad le? -
Z10N
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Bunbak?! Egy alap funkcio, ha nem mukodik az akkor meg is micsoda?
"emberi hibáink álcázására"
Emberi hiba. Ertem. Tehat a tobb szaz TB-t amit atmozgattam/behasheltem eletem soran hiba nelkul tobb fele OS-n az csak az en szerencsem volt. De mar remlik, mar multkor is ilyen konstruktiv voltal.
Amugy idokozben valamennyire sikerult rajonnom, hogy a jogosultsagok teren lesz a hiba. Amire neked gurukent nem sikerult rajonnod es csak szemelyeskedni tudsz.
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Hát igen. Van ez így.
Direkt nem válaszoltam oda, hogy többször is végeztem ilyen, vagy akár nagyobb méretű fájlmozgatást, minden probléma nélkül. Nem szerettem volna felpiszkálni az agyát.
Inkább tudomásul vettem, hogy bizony "egy kalap fos" a Windows 10. 
Nem hibátlan, szó se róla, de a korábbi poszt nem túl helytálló... 😑
-
-
svgyula
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Szia! Az a vevőegység a műholdas helymeghatározás nem kell sim. Viszont win10 vagy, mivel az nem ismeri fel normálisan gyári driver amit az eszközhöz kapott kellene.
(#83090) mobilizmo
Az első lépés az eszköz törlése majd újraindítás. Ha nem találja meg a rendszer és marad a felkiáltójel akkor
tulajdonságok-illesztőprogram frissítés-saját lemez........ -
pc360
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Tud, és pontosan úgy, ahogy előttem írták. Az lehet, hogy nincs bent az az 1-2 open tracker alapértelmezettként, mint az uTorrent-ben, de egyrészt azok úgyis jó eséllyel elavultak, meg hát ilyenből egy rakást lehet találni a neten. Be kell másolni pár ilyen címet, és kész is.
-
-
válasz
Doky586
üzenetére
Jó kérdés, ez pár napos "friss" telepítés.. (lap+cpu+ram csere miatt) és előtte jó volt minden

Van 2 db 8TB HDD-m (ezeken csak .mkv Filmek vannak és azokkal pl. nincs semmi gond (bárhol használhatók)
Win7 -el pl. ilyen bajom sose volt (se azelőtti rendszerrel sem) ezért én is értetlenül állok a dolog előtt... de mindent meg lehet szokni valahogy / ki lehet játszani (és ez most addig biztosan jó lesz, míg nem kell (majd 1x) új rendszer....vagy remélem tovább
/majd kiderül/Volt olyan 3TB HDD-m (olcsó és régi Toshiba széria "DT01ACA***") is amin a Filmek (tele voltak) 1x csak elvesztek, mert azt írta ki, hogy formázni kell (azt nem lehetett meg kerülni sehogy...) formáztam és eladtam... (lehet arra a célra, vagy adott eszközben nem volt megfelelő a működése a HDD-nek) mind2 azonos fajta volt és mind2 ugyanazt produkálta egyszerre (dokkolóban) azóta a 8TB Archive v2. HDD-k gond nélkül mennek. (a 2x4TB P300 meg a gépbe lett rakva/véve.
MD
L -
válasz
Doky586
üzenetére
Doky ez kb. olyan érvelés mint pl. én az utóbbi 20 évben nem voltam influenzás, pedig körülöttem sokan voltak.
Én ugyanezzel a problémával küszködtem kb. másfél éve, teleszórtam a topikot a nyvagjásommal, megoldás nincs csak megkerülés, nevezetesen én a 7-8 gép között megforduló 1 terás adatvinyót megformáztam FAT rendszerre és azóta egyik w10 se rinyál. De mondom, ez nem megoldása csak kikerülése egy élő, létező w10 jogosultság túllihegésnek. Mielőtt visszakérdez bárki, igen csak a pár w10 szarakodott, w7 és még xp meg linux is volt a buliba és egyik se problémázott soha. Csak amikor néhány gépre w10 került, na ott megszűnt a megnyitom a fájlt 2 kattintással. -
-
kory24
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Azt a hsz-t most olvasom, tényleg félreértelmezhető.
De én csak az eredeti illető (Orgi) és a Te hozzászólásodra reagáltam, így utólag lehet kicsit túl aggresszíven is :s
Sorry.Lényeg, most már mindenki érti mi és hogyan történt.
Hasznos infó, bár nem tudom hányan használhatnak S-es windowst, de nekik ezt jó tudni, mert akkor nagyon ajánlott váltani hisz ingyenes

-
kory24
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Hol olvastad, hogy Store-os alkalmazás telepítéssel indította el a váltást????
Idézem neked, ha netán nem menne visszaolvasás:
" Csak el kellett indítani mondjuk egy Firefox telepítést, kiírta, hogy nem ajánlja, de a felugró ablak alján van egy mindenképpen folytatni akarja-szerű szöveg... na ez bevisz a Store-ba és ott ingyenesen enged átváltani,"
Tehát mivel NEM Store-os alkalmazást próbált telepíteni egy Windows S rendszerben (ami attól S, hogy csak Store-os alkalmazások telepíthetők), ezért a windows felajánlotta neki a store áruházon keresztül az ingyenes váltást a hagyományos tehát nem S-es windows változatra.
Az, hogy most milyen nem store-os alkalmazás telepítéssel indította el a folyamatot teljesen irreleváns....
De ha már a szövegértés sem megy, akkor teljesen felesleges neked bármit is magyarázni, úgyse érted, vagy nem akarod érteni vagy nemtudom, mert már oylan szájbarágósan el lett magyarázva, hogy egy óvodás is megértené....
-
kory24
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Nemigaz nem érted....
Csak okoskodsz itt, és nem bírod beismerni benézted...Bármilyen nem store-os alkalmazással elindithatta volna a windows 10 váltást nemcsak konkurens böngészővel. (pl spotify, total Commander, winrar, avast,.... Stb)
Érted már?

Szerk. :
Ja és mielőtt bele kötnél tudom spotify-nak van store-os valtozata is, hogy értsd a hagyományos (nem uwp) appra gondoltam... -
Orgi
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Bocsi, de félreértetted a dolgot, a kiinduló kérdésemben annó benne volt, hogy Windows S-ről szeretnék rendes W10-re váltani és ez iránt érdeklődtem. Pont az a lényeg, hogy szeretnék alkalmazásokat telepíteni, a Store-on kívülről.
De magát a Windows S-ről W10-re váltást a Store-on keresztül kell megcsinálni, ott jelenik meg ez a lehetőség.Mire ezt beírtam, olvastam az újabb hozzászólást is. Bármilyen program telepítésénél (ami nem Store-os) feldobja az ablakot, amin keresztül beadta a lehetőséget váltásra, hogy én pont a firefoxot indítottam, az teljesen irreleváns.
De igazából rajtad kívül mindenki jól értelmezte a dolgot különben. -
kory24
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy a Store-ban tudott váltani sima windows 10-re, ami nem S-es.
De sehol nem írja, hogy neki szüksége lenne Store béli alkalmazásokra.csak, hogy Windows 10 S-ből Windows 10 akart és ehhez szükség volt a egy sima ff telepítő indítására, amisorán elkerült a Store-ba és itt tudott váltani sima win10-re.
De bocs, ha rosszul értelmezem...
-
Orgi
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Sziasztok,
csak gondoltam megosztom a korábbi kérdésemre a választ is, hátha segít a jövőben vkinek. Szóval hétvégén megkaptam apám Windows S-es laptopját, amit ingyenesen engedett átváltani a Store sima Windows 10-re. Csak el kellett indítani mondjuk egy Firefox telepítést, kiírta, hogy nem ajánlja, de a felugró ablak alján van egy mindenképpen folytatni akarja-szerű szöveg... na ez bevisz a Store-ba és ott ingyenesen enged átváltani, adatvesztést meg semmi ilyesmit nem tapasztaltam, pár pillanat volt csak.
-
válasz
Doky586
üzenetére
Mert pl. ennalam van masik 5 fele lemezkep formatum amihez hozza se szagol. Zommel regi nosztalgia Sony ps jatekok amikkel sokat nosztalgiazok. Vagyis csak nosztalgiaznek mert a w10 es az epsxe ps emulator sincs nagyon koszono viszonyba sajnos.
Off, a DT az xp-n meg tokeletes, egy nyulfarknyi beepulo, semmi virust nem tesz fel, sajnos az a valtozat w10 lnkompatibilis. -
Orgi
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
De miért? Úgy olvasom most már ingyenes az átváltása rendes Windowsra, bár még nincs előttem a gép...
vagy félreértem ezt? -
mckay
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Kiderült, hogy a merevlemeznek nincsen baja, más miatt lehetett lassú a Windows.
Legalábbis tesztek nem mutatnak semmit, ma több progival is benchmarkoltam.
Sebaj, már nem fogom elárulni a tulajnak, hogy feleslegesen költettem el vele 12 rugót.
:-)
No meg ha szektor gyengeség lett volna, három klónozásból egyszer azért csak szól volna egy progi, hogy elakad vagy ilyesmi. De nem akadt, nem jelzett.És hát ne olvassuk félre: ha másik programot használtam, akkor nem lett az eszközkezelőben semmi felkiáltójeles.
Míg az Acronis progival rakás találat van guglival, hogy klónozás után egy-két illesztőprogi 32 error code.Nem muszáj tanulságként elfogadni, de ha valakinek jól jön az infó, akkor mégsem hiába vetettem képernyőre.
-
mckay
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
:-)
Van rajta olyan program, amit nem tudok reprodukálni. Egyedi fejlesztésű, a fejlesztő nincs itthon.
Amúgy nem olyan egyszerű klónozni, gyakorlatilag éjjel vagy vasárnap lehetne. De legfőképpen az a baj, hogy már használták két napot: most keresgéljem ki, milyen doksit hova mentettek?Jobb lenne ezt a driver gondot megoldani, biztos van megoldás, hogy egy nyüves hangkártya működjön.

Ha nem jut eszembe semmi, délután veszek egyet és elviszem hozzájuk.
Remélem az működni fog, nem mondja majd, hogy error code 32... -
BullZeye
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
A problémának ehhez semmi köze, de intel rapid start fölösleges, nem is használjuk, alvó üzemmódból így is másodpercek alatt feléled.
Intel Smart Connect is gyárilag kikapcsolva, és mivel nem használnánk ki a funkciót sosem volt bekapcsolva.
Nem eszköz éleszti fel, hanem Windows task random időpontban, éjjel-hajnal-reggel-délelőtt-délután, előfordult szinte bármikor.
Messze túl mutat a probléma az eszközkezelőn/vezérlőpulton/energiagazdálkodáson, ezért nem is ezt kérdeztem, mint írtam ezeken már Windows telepítés alatt túl vagyok group policyval, registryvel.
(#82378) Geth
Mert feleségem Aimpon zenét hallgat, és zeneközben megnyomja a sleep gombot, ha nincs szüksége a gépre/zenére, és mikor újra felkel a gép folytatja ahol megszakadt.
Valamint minden központi NAS-ról megy, onnan dolgozik, ott tárol mindent, ha pl megvan nyitva egy excel fájl a NAS-on, akkor már nem engedi sleepbe a gépet a Windows, és ezt nem is szeretném megváltoztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ELADVA, ÉRTÉKELÉSRE VÁR - (Felújított Playstation 4 GoldHEN - 9db CSERÉLHETŐ PS4 játékkal)
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem értem a hozzászólásod 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)