Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proly01
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Igen,mert másik bemeneten más eszközzel nem jelentkezik a gond.Kábelt is cseréltem már.Biztosan win 10 beállítás gond lesz.Próbáltam másik böngészőt is.Firefoxot használok chromot töltöttem le próbaképp,de ahogy megnyitom a böngészőt bejön a kezdőlap (google) és már sötétedik is be a fehér háttér egész szürkére.Majd leteszem kicsibe és újra kivilágosodik az asztali háttér.Kész!
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586
üzenetére
+1 ez a legtisztább, amelyik meghajtóra telepíteni akarom - mint nálad a NULLÁS - minden partíciót törlök amíg ugyanígy egyben nem látom és nem is formázom meg nem is hozok létre semmit csak amikor már egybe látom az egészet kattintok a TOVÁBB-ra és kész , partícionálja és telepíti is magát a Windows.
-
Dragon27
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
+ King Unique,bazsi83vp
RAMCache azért szerettem volna mivel a ram gyorsabb mint egy ssd.... és annyira nem számít a ráírás..
mivel a videónézés közben semmi értelme, hogy ráírja az ssd-re megnézés után úgyis törlődik..
RAMCache nem azért találták ki, hogy az ilyen jellegű dolgokat oda tárolja ... vagy zip kicsomagolás esetén?King Unique Ennyi üzemidőnél picit soknak éreztem,. Persze, hogy használni akarom vagyis rendesen kihasználni
SSD+ RAMCache elméletileg kevesebb írás nagyobb sebesség.. de gyakorlatban ez nem működik..bazsi83vp firefox ez még jól jöhet .. Win7-10 eleinte kikapcsoltam 1-2 funkciót, de 5év ssd használat után 1 nappal a garancia leteltével halt meg az ssd
így ezután semmit nem kapcsoltam ki az új (SSD-n) Win10-benCsak a 32GB Ram miatt akartam RAMCache használni, de gyakorlatban ez nem működik.
Gyártó szerint:
Az egyedi, intelligens technológiája hatékonyan becache-el egy egész merevlemezt, így kedvenc játékai és alkalmazásai fantasztikus sebességgel futhatnak.
Ennyi üzemidőnél picit soknak érzem az írásmennyiséget, így RAMCache használva
Win10 semmit nem akarok kikapcsolni,. így legalább kicserélik ha meghalna (garancia.. csere)
-
-
Dragon3000
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Próbálták pl. Bécsben, Münchenben a hivatali apparátust átállítani Linuxra és Open/Libreoffice-ra. 2-3 év után úgy döntöttek visszaállnak Windows, MS Office, Exchange vonalra. Az okok support hiánya, kompatibilitás gondok, felhasználói szokás hatalma, tréning. Schleswig-Holstein tavaly döntött Linux és Libreoffice mellett, Barcelona is. Majd kiderül meddig.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Az előbb írtam, egy német város átállt Linux-ra de annyi bajuk lett, hogy visszaálltak.
A Linux-nak nincs SUPPORTJA, tehát ezt a részét magadnak kell megoldani, nincs egy telefonszám amit felhívsz és jönnek a ballonkabátosok, hogy mindent megoldjanak.
Nemrég magyarázta valaki, hogy egy "csomó" játék fut Linux-on. Ami persze azt aki EGY KONKRÉT JÁTÉKKAL JÁTSZIK de az nem fut nem boldogítja.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Szerintem ő local userre gondolt, ott lehet hogy cseréli azt is, most lusta vagyok kipróbálni.
(Arra emlékszem, hogy ha csak kis/nagy betű változott, akkor a könyvtárnév maradt - ami lehetne akár bug is, de inkább csak az NTFS case preserving mellékhatása.)
A localról MS-re váltás valóban nem nyúl hozzá az éppen meglévő könyvtárnévhez (ez gondolom jól jön akkor is, amikor kilépsz az online fiókból). -
bobalazs
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
Van egy egyszerű módja ennek. Telepítés közben törölni és létrehozni particiót majd azt kijelölni, telepítésre, igy automatikusan létrehozza a megfelelő particiokat az adott meghajtón. Nem vagyok benne 100%ig biztos, de amíg valaki nem mondja az ellenkezőjét addig ezt így fogom gondolni.
-
phoenix64
őstag
-
V60
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni. így végül sikerült is a WIN10 pendrive-ra másolása is, és el is indul a telepítő ahogy kell minden gond nélkül de most jön a DE......
Az első újraindításnál visszalép a kezdő ablakra ahol a nyelv stb...-t kell beállítani és kezdi újra a telepítést.
Na most akkor mit csináljak vele?
Üdv Zola
-
-
dethroner
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Uram, köszönöm! Miután az összes lemezt lehúztam, talán ha 10mp volt a betöltési idő
Most megpróbálom visszaguddosni a jó lemezt és a dvd-t. Így egy picivel hosszabb volt a betöltés, egy kis időre még a pöttyös kör is ott volt, de talán kétszer fordult körbe. Lehet ezt még tovább javítani? -
dethroner
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Már az előző SSD és W7 esetében is volt ez. Friss rendszer egy darabig nagyon gyors volt, tényleg még ki se írt szinte semmit, még a kis színes pöttyök össze se értek és betöltött a W7, aztán egyre lassabb lett. Annyira, hogy nemcsak összeértek a kis pötyök, hanem üdvözöljük és kérem várjom üzenetek is ott virítottak sok sok másodpercig. Ezért is döntöttem egy új SSD és új oprendszer mellett, de sajnos még rosszabb lett.
-
-
Taci
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Bár értem, mire akarsz utalni, mert ha a chipset driverek telepítve vannak, akkor jó eséllyel a SATA/AHCI driver is. De a chipset != SATA. (nem egyenlő - és nem "kiabálásból" írtam a felkiáltójelet
)
Ha a konkrét chipset drivereket keresed, azt a Rendszereszközök alatt találod az Eszközkezelőben.
Nekem Intel van, de egy Google-keresés után azt látom, ilyeneket kellene látnod ott:
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Igen, a H. Legalább 100x újraindítottam a gépet és ki is kapcsoltam azóta. Nincs hibernálás vagy alvás. Rendes újraindítást szoktam és kikapcsolást csinálni. Útóljára pár órája kapcsoltam be a gépet. Mindig rá van dugva a rendszere. Az 1903-as telepítése előtt kihúztam, majd utána visszadugtam, de azóta 5 nap telt el.Ez SSD azaz Szilárdtest-meghajtó. Lásd HDS és Aida képeket fentebb. Csak a D és E meghajtók merevlemezek.
-
Nkboy
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Van négy darab partícióm ( C, D, E, F). Mindegyiken látok mindent, csak ezen nem. Tudom, hogy van rajta adat, én másoltam rá.
. És nem értem mi történt, semmi nem lett állítva, se jogosultságok, se semmi.Ha pendrive-ról indítok egy Ubuntu - t, ott sem látni a tartalmat. Rejtély.

-
Puma K
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
Esetemben meg sokáig marad nyitva. Leginkább a Winamp szokta megfogni és kérdezősködik a Win. Nem nagy kaland kinyomni, de jó lenne ha erre sem kérdezne rá -számomra- feleslegesen.
Munka közben nem nagy kaland néha benyomni a CTRL+S-t, így ezzel nincs gondom, hogy az OS mentene meg bármitől is.
-
válasz
Doky586
üzenetére
"És az is alapértelmezés hogy a user mindig hibátlan.."
Egyértelmű számomra, hogy sok winfosozó, a bugokért az oprendszert hibáztató panaszkodó problémája nem az oprendszer, hanem valami teljesen más, változó hiba-paletta következménye. Viszont a frissítések problémahalmaza a benyomásaim szerint túl nagy merítés ahhoz, hogy ez mind user-error legyen. A kisbolti "tapasztalatom" csak megerősítette azt, amit eddig is éreztem, valami nincs rendjén a win frissítés-metódusával. Amit egyébként Redmondban is érezhettek, mert ha jól tudom, ez is változott a 1903-ban, és visszafogták az addig erőszakos frissítési metódust, és több lehetőséget adtak annak szabályozására.

-
zsolt501
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
Nekem is ugyan ez a win 10 1903 verzió van fenn, de csak ez a funkció nem megy, és az a fura, hogy ha más valutás programot próbálok ott se megy az adatbázis lekérdezés, a tűzfalat is kilőttem szóval az sem okozhat gondot, fura mert előtte nem volt gond.
twofatcat próbáltam az általad javasolt powershell parancsot is, probléma nélkül lefut de nem segített.
-
válasz
Doky586
üzenetére
Köszi! Nem teszem rá a nagy esküt, de szerintem azt a menüpontot is kapcsolgattam már. Persze lehet, hogy amikor azt kapcsolgattam, épp másvalami miatt nem működött. Kipróbálom majd megint, de most nem tudom, mert épp atomjaira bontottam a "nas"-ként is használt pc-met.
Holnap viszem szervizbe.
(Hol találom a megfelelő pc-hiba topikot? Kíváncsi vagyok, ők mit mondanak rá.) -
asanci
csendes tag
válasz
Doky586
üzenetére
Köszönöm, ezt a sok infót még meg kell emésztenem.
A "régi" gép lett hűtlen hozzám, nem UFEI, síma AMI bios, kb. 7 éves ASUS alaplap.
Első Win10 telepítéskor is sokat kínlódtam a botolható USB-vel, csak tudnám, hogy hogy sikerült.
Hogy miért veszett el a rendszergazdai jogom, máig rejtély. -
-
Tomace91
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Igen fog kelleni és, mint írtam azon van már egy alaplaphoz kötött win 10 pro eredeti, az is megy vele nekik, ezek szerint nem sikerült teljesen elolvasni a hozzászólásom.
Az OEM verziók mindig kötik magukat az alaplaphoz igaz? Ergo új gép->új windows szindróma
Retail-t meg akkor vihetem tovább.
Többieknek köszönöm a segítséget!

-
törölt tag
válasz
Doky586
üzenetére
Az a védelem törhető (brute force) és megkerülhető (másik firmware). Ha valaki nagyon akarja, bizonyos gyártók kérésre adhatnak mesterjelszót is. A Bitlocker azonnal újraindítja a gépet, ha buherálni próbálod.
Egy hordozható gépnél van a legtöbb értelme a titkosításnak, mert így sehogy sem lehet hozzáférni semmihez. Az adatmentés jó a jelszónál, de az adatok illetéktelen visszanyerése cserébe szintén lehetséges.
-
Nicotin
kezdő
válasz
Doky586
üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek! Illetve borix is hogy feltete ezt a bios kérdést ebböl ki tudtam indulni. Nem tudom nekem azt mondták ha uefibe telepitek mindig ntfsre kell formázni a pendrivet nem fat32 (azt állítoták számtech boltba gyorsabb lesz a gép Tudom UEFIS telepitése ha gpt particióstáblát használ akkor gyorsabb) nem tudom ez ostobaság e kötelező az ntfs.
Illetve erről az ueifis dologrol kaphatnék még részletesebb leírást ? Windows 8 leírást találtam.Illetve nem tudom találkoztatok-e olyan gondal windows 10 1809 ről frissitettem 1903 de elég durván lassú mit tudok tenni ? (ssd)
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Villanyszerelés
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

SSD+ RAMCache elméletileg kevesebb írás nagyobb sebesség.. de gyakorlatban ez nem működik..
Most nincs nálam gép.

Na majd talán most felteszem kíváncsiságból.

Igaz a 8perc(aktiválva), csak első aztalig + <1óra a többi(friss., játék, driver, stb.)