- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 10
- (kiemelt téma)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2020-05-31 14:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nicu71
addikt
-
Döglött Róka
veterán
-
ekgangezez
csendes tag
-
zolee001
őstag
-
csabi0805
senior tag
-
törölt tag
-
westlake
félisten
-
Pityu.
nagyúr
-
törölt tag
Nekem régóta a kedvencem filmlejátszóm az mpv! Minimalista, nem kell telepíteni mert portable és mindent visz. Letöltöd innen a .7z fájlt kicsomagolod aztán fájlkezelőből egy mkv, mp4 stb. jobb klikk társítással megadod az mpv.exe-t és bepipálod mindig ezzel nyissa meg ezt a típust. Lustábbaknak .bat fájl is van ami regisztrálja rendesen a progit. A bill. parancsokat érdemes megjegyezni, pl. shift+t always on top vagy lehet screenshot asztalra, az MX Master egeremet is szereti. Külön .srt felirat neve legyen ugyanaz mint a filmé.
-
Pityu.
nagyúr
-
King Unique
titán
Ez hasonló, mint SATA-s csatlakozásnál egy HDD / SSD esete. Nekem 5400-as külső HDD-n is van WTG, amin a rendszer kb. olyan gyors, mint egy lassú HDD-vel SATA-n, vagyis inkább hasonlóan lassú. De azért még így használható. Illetve főleg a bootolás és a rendszer felállása lassú, de utána már viszonylag jól használható. Külső SSD-vel viszont már nagyon gyors USB-n is, ahogyan egy belső SSD-vel SATA-n szintén. Az USB 3.0 sávszélessége, illetve gyakorlati maximuma (450 MB/s) pedig bőven egy Windows 10 futtatásához is. Ráadásul ez esetben nem is a szekvenciális, hanem eleve inkább a 4K értékek, az elérési idők stb. a lényegesek. Ami idővel probléma lehet a teljesítményre (írási sebesség) nézve, az USB-n a TRIM hiánya. De már vannak olyan külső házak, vezérlők, kompakt külső SSD-k (példa), amelyeknél a TRIM támogatása USB-n is OK.
-
sh4d0w
félisten
-
King Unique
titán
Mondjuk a Windows To Go egyik lényege pont az, hogy a többi fizikai meghajtót eleve offline állapotba rakja és nem elérhetők pl. a fájlkezelőben sem. Vagyis eleve elszeparáltan működik a rendszer, legalábbis a beépített eszközzel létrehozva igen. A linuxos fájlrendszereket meg alapból nem kezeli a Windows 10 (sem) és eleve fel sem csatolja az olyan fájlrendszerű köteteket. Szóval érdekes.
(#89955) nyikszi:
Megoldható ez megfelelően természetesen Windowson is, csak nyilván nem kell közben erővel megszakítani a műveletet, nem akkor kell egyszerre 20+ programot futtatni, restartoni stb.
Na meg a Windowson elérhető külső particionáló programok eleve nagyon jók, elég sokat tudnak még az ingyenes verzióik is. -
abdulka1
őstag
Nálam a 1709, 1803, 1809 a verzió, és az ezen belül látható számok, mint pl a 17134.407 a build, ami a funkció frissítésekkel változik.

(#89948) Werkly: Szerintem telepítsd a 1803-at, és amikor kiadják a remélhetőleg javított 1809-et, majd lefrissül. Nem maradsz le semmi életbevágóról miatta.
-
cettlee
őstag
-
Pityu.
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
-
darvinya
titán
-
törölt tag
-
darvinya
titán
-
zzola
titán
-
Döglött Róka
veterán
-
t.imi
addikt
-
sz.j
nagyúr
-
xy.zsolt
őstag
-
Döglött Róka
veterán
-
jonnyjoker01
veterán
-
Döglött Róka
veterán
-
sz.j
nagyúr
-
Döglött Róka
veterán
Elnézést most vulgáris leszek.
Aki b*szik elolvasni egy hozzászólásnál a linket ami megoldást nyújtana a problémájára, illetve belezavarodik, az 45 fokban ívelje ki a gépét az ablakon és menjen kapálni.
Napi szinten szembesülök ezzel a problémával, hogy emberek egyszerűen lusták olvasni es megnyitni egy linket amiben szépen össze van szedve a megoldás ergo nem kell még egyszer leírni.
-
King Unique
titán
Kedves csicso82!
Hát azért ez sem egészen így van... Lehet olykor előfordult egy-egy összetettebb hozzászólásnál, de azért nyilván korántsem mindig. Valamint jelen esetben sem azért éppen erről volt szó. Ha megnézed azt a 2 hozzászólást, akkor azokban eleve nincsenek is másikakra mutató linkek. Szimplán csak screenshotok és leírások direkt linkjei, ráadásul lehetőség szerint mindig a kulcsszavakra téve a linkek, hogy minél egyértelműbb legyen. Ami állítólag most kifogásolva volt eredetileg és amire ment az a válasz, az ez volt. Viszont ott is, abban a szövegkörnyezetben, meg elolvasva a kérdést + a választ, kb. teljesen egyértelmű, hogy mire vonatkozik a linkelt hozzászólás. Amiben még a leírás is pont annál a szövegrésznél van, ami így megint jól kiemeli. Illetve egy nyúlfarknyi, néhány soros, magyar nyelvű szöveg értelmezése és abban a hivatkozott szövegrész megtalálása talán csak nem okoz akkora gondot, pláne ha még ki is emeli a link és ott vannak a hivatkozott kulcsszavak...
Egyébként meg felesleges itt könyvjelzőzni, amikor eleve van az ilyen topikoknak keresője. Amiben rá lehet keresni kulcsszavakra, kulcskifejezésekre, akár komplett mondatokra, szövegrészekre. Lehet a keresést adott felhasználó és felhasználók hozzászólásaira, valamint a hozzászólásoknál tól-ig szűkíteni. Pusztán csak használni kell(ene) a keresőt, ennyi, én is ezt teszem. Az pedig még mindig egy korrektebb megoldás szvsz, amikor valakinek konkrétan linkelnek egy korábbi hozzászólást, mint amikor azt mondják, hogy olvasson vissza X 100 db hsz-t, vagy több oldalt, amit általában sokan úgysem tesznek meg...
Az meg a másik, hogy itt egyrészt mindenki a szabadidejében, önkéntes alapon és teljesen ingyen válaszolgat, foglakozik mások kérdéseivel, problémáival. Tehát épp ezért túlzó és követelőző elvárásokat sem lehet támasztani a kérdezőnek, hogy pontosan milyen legyen az a válasz. Ha nem tetszik, akkor be lehet menni egy szervizbe, aztán megfizetni külön a segítségnyújtást, meg hívni a hivatalos gyártói helpdesket stb... Másrészt meg nincsen betűre pontosan előírva ha jól tudom, hogy milyen lehet egy hozzászólás. Ugyan vannak bizonyos tartalmi követelmények és korlátok, 5 percen belül ne írjon újat stb., de nincsen aprólékosan meghatározva. Van aki rövidebben, más hosszabban szeret válaszolni, van aki rak bele linkeket, más nem, van aki kiemel kivastagítással / aláhúzással / csupa nagybetűvel ugye bizonyos részeket, más nem stb. Ez mindenkinek a maga a dolga. De amíg érdemi és kulturált az a válasz, kapcsolódik a témához, addig rendben is van, akármilyen formában is írja meg valaki az előbbiek közül. Az pedig már a kérdező dolga, hogy elolvassa-e, vagy sem, megköszöni-e, vagy sem stb. Viszont az, hogy nekiáll kritizálni és firtatni, ezzel lényegében leminősítve a másik segítő szándékát és munkáját, az nem kicsit izé, sőt elég... Erre szokták azt (is) mondani, hogy akkor lehet különbül csinálni, különbet írni. Meg előbb tessék különbet írni, aztán majd csak utána kritizálni!

Szerintem!
-
Geth
veterán
-
Tiger.
nagyúr
-
Tiger.
nagyúr
-
Vangelis
félisten
-
Vangelis
félisten
-
xy.zsolt
őstag
-
uriember
aktív tag
-
uriember
aktív tag
Ha AC-s wifit (is) tud használni, akkor nem lehet régi laptopja/wifi kártyája...

Egyébként javasolnám, hogy próbálj a laptop gyártójának a honlapjáról letölteni legutolsó wifi drivert, nekem is az oldotta meg az N wifi problémámat, az Intel driverei mind kuka volt. Nem mindegy, hogy max 54Mbps linksebesség "G" vagy 300 "N"...
-
darvinya
titán
-
uriember
aktív tag
-
VGYke
addikt
-
darvinya
titán
-
darvinya
titán
-
VGYke
addikt
-
csixy
addikt
-
andreas49
senior tag
-
andreas49
senior tag
-
HookR
addikt
-
makoss
veterán
-
HookR
addikt
"Gépház - Adatvédelem - Háttérben futó alkalmazások legyen engedélyezve"
Engedélyezve van."és azon belül a gépház és a Windows biztonság - ez a kettő mindenképp -"
Ezeket nem látom a listában. Hogyan tudom hozzáadni? Vagy hol kellene látnom őket?"Gépház - Rendszer - Értesítések és műveletek - Alkalmazások és más küldők értesítéseinek megjelenítése"
Ez is engedélyezve van."és itt gépház - legyen engedélyezve"
Itt sem látok semmi gépházra utalót.
Az "Alkalmazások és más küldők értesítéseinek megjelenítése" alatt olyan van, hogy "Értesítések megjelenítésére jogosult küldők", azon belül pedig "Egyetlen küldőtől sem érkezett értesítés"Mindeközben az Action center ikonján rendületlenül ott díszeleg az 1-es szám.
-
Geri27
csendes tag
-
scrtaft
tag
-
Lmh
őstag
-
törölt tag
-
scrtaft
tag
Igen elég bivaly ki is van akadva mert nem tudja használni. (plusz a háza nyeklik nyakli szegényem műanyag de erős a benne lévő hardvare.)
Ez a virtuális dolog, hogy működik. Akkor is kell telepíteni vagy tudsz esetleg egy linket adni ahol ennek utána tudok járni. (esetleg pár gondolatban leírnád?
-
scrtaft
tag
Szia.
Köszi az infókat. Kollégámnak van problémája neki próbálok segíteni. Valami extra szoftver a nevét nem tudom de valami CNC vezérléshez kell. A telepítő áll ki hibára. Rendszer integritás chek jelszóval....
Mondtam neki én is a kompatibilis módot megnézi majd.
A lényeg, hogy nincs downgrade ugyan azzal a kulccsal de a laptop támogatná még a w7-et mert 6-dik generációs CPU.
Még egyszer köszi. -
uriember
aktív tag
A 1703-ról egyik napról a másikra eltűnt a Dell Audio Maxx, az istennek sem tudtam visszavarázsolni, csináltam egy alaphelyzetbe állítást, akkor se. Aztán frissítettem a 1803-ra, elindult a Maxx Audio. Ez ok.
Aztán - mivel nálam is fizetősre van állítva a wifi, így egy darabig nem frissített semmit, valamelyik nap eszembe jutott, hogy megnézem mik vannak tervben, volt egy rendszerfrissítés és egy Defender frissítés. Gondoltam az nem baj, ha letöltöm, kikapcsoltam a fizetős opciót, rögtön le is töltötte, újraindítás előtt telepítette is. Mikor végzett újra bekapcsoltam a fizetős wifit, minden jónak tűnt. Aztán mielőtt lefeküdtem, aludni küldtem, vette is az adást, elmentünk aludni
. Reggel ébreszteném, de nem ébred, többszöri próbálkozás után elindult, de látszott, hogy történés volt, mert a gyorsindításos oldalaim nem nyíltak meg, hibaüzenetet kaptam, hogy a Windows nem záródott be megfelelően, akarom e újra betölteni, akartam, így beállt a rendszer. Csak arra voltam kíváncsi, hogy ez normális e, mert a Win7-el ilyenek (a régi laptopomon) nem fordultak elő, szegényesebb volt a rendszer, de stabilabb. Kösz a hozzászólásokat. -
steele80
senior tag
-
omfgk
veterán
-
libus
őstag
-
GEPESZ66
veterán
Majd ha lesz időm, akkor megnézem a Macriumról letöltött három videót (indító USB létrehozása, mentés készítése,visszaállítás), ill. a magyar nyelvű leírást róla, s ezt követően feltennék majd pár kérdést.
A videoban átállít a készítő egy-két dolgot, amit viszont a magyar leírás nem említ.
Erre kérdeznék majd rá. -
zolee001
őstag
-
zolee001
őstag
-
libus
őstag
Még nincs másik gép és még nem tudom mikor lesz, de addig a kód pihen.
Egyszer Windows 10-et teszek rá vissza, és megpróbálom aktiválni a Windows 7-es kóddal.
Ha nem megy, akkor nem megy, de egy próbát megér.De hol tudom eltávolítani a gépet amihez hozzá van adva a Win10?
Mert nem ugrik be.
(#88992) zolee001
Megnéztem, RETAIL.

-
bigrock
addikt
-
libus
őstag
Azt honnét tudom, hogy RETAIL vagy OEM?
Mert Windows XP-t váltottam be anno mikor lehetett.
Az előző laptopomon is ezt a Windows 10-et használtam, és mikor eladtam azt, akkor eltávolítottam valami Microsoft-os oldalon (már nem tudom hol) a gépet, és ment fel a mostani laptopra a Windows 10-em.Akkor is elfogadhatja a Windows 7-es kódot, ha arról a Windows 7-ről nem volt frissítve Windows 10-re?
-
Norby86
őstag
-
Norby86
őstag
Köszönöm a segítséged!
Most ennek alapján megcsináltam és minden továbbra is működik. Igazából szoktam nagy ritkán a windows store-ból letölteni appokat ha az UWP-s appok ezt jelentik, de edge-t sem használom, sem az one drive-t, és webkamerám sincs. Viszont a windows defendert használom és az értesítések is fontosak hogy megjelenjenek ott alul. De pl. a telemetriai adatokat meg hasonlókat ne küldözgesse a microsoftnak. Gondolom most jól állítottam be, mert a te általad küldött képeket használtam, mellé meg a zöld pipásokat kiválasztottam. -
tonyrulez
őstag
-
Anulu79
addikt
-
Anulu79
addikt
-
Anulu79
addikt
- Pontos windowsról nem tudok nyilatkozni (melóban vagyok).
- Igen, tiszta telepítéssel ment fel a windows (lemezes verzió). Minden új volt telepítéskor.
- Gigabyte GTX 1080-as VGA-m van.
- Csak azt a drivert engedi felrakni ami a gyártó oldalán van. Ez már eléggé öreg. Vannak is vele bajok játék közben. (Időközönként elsösétül a kép pár másodpercre majd vissza jön) Az nVidia már sokszor dobta fel, hogy van frissebb driver de egyikkel se jártam sikerrel.
- Már a DDU-t is próbáltam korábban és sajnos ez sem segített. -
juve600
nagyúr
-
LámaZ
addikt
Már rajta volt a Windows 10, de hónapok óta nem kapcsoltam be a notebookot, így most elég sokat kellett frissítenie.
Amúgy, nem „ölt le” semmit, mert kikapcsoltam, és bekapcsoltam a gépet, és elindul a régi Windows 10, csak ugye megint elkezdi letöltögetni a frissítéseket. Tisztára olyan, mint a The Edge of Tomorrow, csak nem tanul semmit. -
darvinya
titán
-
darvinya
titán
-
Ga3rieL
senior tag
-
Ga3rieL
senior tag
Akkor szedjem le most valamikor ami fent van a Techbench oldalon, vagy várjam már meg a rendes full javítottat?
Más:
Amúgy milyen kisebb monitort ajánlotok pl. erről az oldalról vagy máshonnan amit rákötnék hozzám elhozott pc házra, hogy ne keljen az én monitoromat leszedni a gépemről? és így ha kéne valami, akkor rögtön tudnám nézni a gépemen, hogy mi kell, vagy bármivel mit kell csinálni az elhozott pc-n vagy esetleg ha újratelepítés is kell, akkor tudjam használni az enyémet is közbe rendesen.
-
Ga3rieL
senior tag
-
Ga3rieL
senior tag
-
Jack Oneill
veterán
-
Jack Oneill
veterán
-
Jack Oneill
veterán
-
TRob1
veterán
-
jozsi252
veterán
HP laptopról van szó, HP Support Assistant szoktam használni, ez egyszerre megkeresi az összes drivert ami kell, letölti és fel is rakja. Nem kell a driverekkel szarakodnom. Ezért tiltottam le egyből az Eszköztelepítésnél, hogy mondom ha adok netet a gépnek, megnyitom a hp support assistant, akkor az rakjon fel mindent. De amikorra megkereste a drivereket a program, addig a vga drivert már fel is rakta a win.
Valami megoldás csak van hogy semmilyen illesztőprogramot se telepítsen automatikusan a win. -
polgi803
őstag
-
törölt tag
-
Norby86
őstag
-
trialboj
őstag
-
kopogo
tag
-
Geri27
csendes tag
Most még hagyom a rendszert tesztelés szempontjából, de ha újra jelentkezne a kék halál, akkor rögtön végig megyek ezeken a dolgokon.
A monitorom egy lassan 8 éves hd felbontású Fujitsu Siemens monitor. Tisztában vagyok vele, hogy ez a monitor már nem megfelelő, de a gép vásárlása után már nem volt pénzem a monitort lecserélni, így maradt a legolcsóbb megoldás a VGA-HDMI átalakító, mivel a monitoron csak ilyen bemenet van. -
Kékes525
félisten
-
GEPESZ66
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 10
- (kiemelt téma)
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Horgász topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Androidos tablet topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Formula-1
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Régi iskola, új diadal: tarol a Heroes of Might and Magic: Olden Era a Steamen
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
igen nézegettem a windows eseménynaplót,okosabb nem lettem/sajnos/ ,a Windowst nemrég tiszta telepitéssel tettem fel /előtte is és utána is csinálta ezt a mókát/.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Na meg a Windowson elérhető külső particionáló programok eleve nagyon jók, elég sokat tudnak még az ingyenes verzióik is.