Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ekgangezez

csendes újonc

Üdv,

Segitséget szeretnék kérni, hátha valaki találkozott már ezzel a problémával. A probléma SuliXerver és Windows 10 kliens közt áll fent. A gond a következő: Tartományba bejelentkezés.

Tehát a SuliXerver (NT4) szolgátlatja a dhcp-t minden egyebet az iskolán belüli klienseknek, és egy tartomány is létre van hozva rajta. Minden megfelelően működik kivéve az, hogy a Win10 klienseknél tartományba léptetés után nem lehet bejelentkezni. Az adatok beirása után ez az üzenet fogad:

"Ezzel a hitelesítő adattal nem lehet bejelentkezni, mert a tartomány nem érhető el. Győződjön meg arról, hogy az eszköz kapcsolódik a szervezet hálózatához, és próbálkozzon újra.HA korábban már bejelentkezett az eszközön másik hitelesítő adattal, akkor azzal most ismét bejelentkezhet."

A tudásbázis oldalán végrehajtottam minden lehetséges hibaelhárítási javaslatot Windows 10-re, azonban egyik sem működött. Kiléptettem tartományból, újrabeléptettem, kivettem teremből, felvettem újra, ú ip cimmel, a szerver a legújabb verzióra van frissitsve, win10 kliensen is a legújabb update van, szolgáltatások telepitésénél SMB telepitve, ipv6 letiltva, tűzfal kikapcsolva, registry állományok lefuttatva, és továbbra is ez az üzenet fogad. Lokális admin fiókkal belépve elérem a tartományba léptetett gépek megosztásait hálózaton, és tartományi felhasználóval rájuk tudok kapcsolódni, viszont a bejelentkezés egyszerűen nem működik.

Ha valaki tapasztalt/tapasztal ilyen problémát windows 10 és sulix között, és van rá megoldása vagy javaslata, vagy bárkinek esetleg azt megköszönném.

• ekgangezez

csendes újonc

Sziasztok,

Milyen módon lehet még fiókot létrehozni? Bejelentkeztem adminisztrátorként, és új fiók felvétel gombra kattintás után konkrétan nem csinál semmit, semmi hiba üzenet, semmi előugró ablak, ahányszor csak rákattintok. Mi lehet ennek az oka? Mi egyéb módon tudok még fiókot létrehozni?

• ekgangezez

csendes újonc

válasz Cs1csó #90056 üzenetére

Úgy rémlik hogy próbáltam már egy újra telepítéssel régebben, de nem oldotta meg a problémát. Más verziójú Windowst nem próbáltam még, de eleinte ezzel sem volt gond csak egy idő után kezdte el ezt hogy felébred magától..

• ekgangezez

csendes újonc

Sziasztok,

Win 10 Pro 64bites verziót használok, és eleinte nem, de aztán valamikor egyszer csak elkezdte azt a rendellenességet folytatni, hogy amikor alvó/készenléti módba állítottam és leállt, rögtön felébresztette magát. Ez mind a mai napig így megy. Rá kerestem rengeteg helyen, sok féle megoldást kipróbáltam, olyat is olvastam, hogy a háló kártya is felébresztheti, ezt is letiltottam, energiagazdálkodási beállitásokat is javasolták, aztán volt valami parancs is talán lastwake, cmd-be kellett beirni, ami megmutatná mi ébrestette fel azonban az sem mutatott semmit. Ez a rendszer hibája lenne? Vagy esetleg hardveres probléma?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés