Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
[CS]Blade2
addikt
Az a vicces, hogy így van beállítva. Ezt a telepítés napján 99%-ban be szoktam állítani. Az újraindítással nincs is gond, mert megjelenik a kék-halál, de a naplóba nem írta be valamiért, pedig be van kapcsolva. Beírta, hogy nem tudta feljegyezni. Gyakorlatilag. Szóval naplóz.
memtest for windows 3 példányát futtattam azóta, mióta írtam. A memória része jónak kell, hogy legyen.
Egyszer csak bekerült az eszközkezelőbe az lg tv
digitális lejátszó eszköz
LG web os tvvalamint
szoftveres eszközök
lg web os tv
Microsoft device association root enumerator
Microsoft GS hullámtáblás szintetizátorSzerintem a tv bekapcsolására jön elő a két tv, a másik kettőt nem tudom hogy láttam-e már korábban

A root enumerator törlése viszi a két lg web os tv-t is.Még megnézem, hogy mikorra tudnák visszaállítást csinálni, hátha.
Remélem, hogy nem ez az LG smartshare csinálja, mert ez így elég jó. Nem kell külső hdd-vel levinni a filmet, hanem a tv-n be tudok jönni a megosztásokba.
-
[CS]Blade2
addikt
Nem jegyzi az eseménynapló a kék-halálokat:
Az átvitel bizonyos naplózási eseményeket kihagyott. 0
Este az utolsó: (10016)
A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{8D8F4F83-3594-4F07-8369-FC3C3CAE4919}
, APPID:
{F72671A9-012C-4725-9D2F-2A4D32D65169}
, felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM, SID: S-1-5-18, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.ma:
az 1.:
Az összeomlási memóriakép inicializációja nem sikerült!2.:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.A boot után pedig az utolsó megint a 10016-os.
-
mckay
aktív tag
Megosztható biztosan, miért is változott volna?

Másrészt a kérdésem nem is az volt, hogy megosztható-e.
Hanem hogy a gyárilag beállított C$ megosztás hogyan érhető el otthoni körülmények között.
Kikapcsoltam ugyanis a tűzfalat, de továbbra is azt mondja rossz felhasználónév.
Cégnél, tartományi környezetben természetesen remekül megy a \\pc\c$ elérés.
Igaz, ezeket a windowsokat (és házirendjüket) nem én konfigoltam...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
trialboj
őstag
Erről a hibáról beszélek. Elkerülhető valahogy?
Amúgy elég lehangoló hogy most frissíteném én is a rendszert, és itt olyanokat olvasok, hogy még mindig sok a hiba.

-
qqzs
őstag
Koszi
Ahhoz hogy kikapcsoljam a nemletezo password bekerest meg kellett adnom egyet
Event viewer ok, ennyi volt ott ami ertelmezheto egy olyan gepen amit 2 eve hasznalok kek halal nelkul

"The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly."Amit kiirt halalkor meg csak annyi volt hogy Hardware hiba , semmi specifikus
De azert koszi -
csaba951
veterán
Legközelebb használd ezt a "végtelen Win7 frissítés" megoldására: #58416 csaba951
Utána meg mehet az MCT-s megoldás!

-
törölt tag
-
westlake
félisten
Csak azt tudom elképzelni, hogy a 10240-es MCT-t töltötted le. MCT-ből is több verzió van, nem egy, ami mindig a "legfrissebb" ISO-kat tölti le.
Innen lehet letölteni a 101585.164-es MCT-t.#42993: Le lehet most is tölteni (például angolt), viszont egyelőre magyar telepítők nem elérhetőek. Majd jövő hét kedden.
-
törölt tag
Én csak azt nem értem, hogy minek kell a Windows 10 telepítése előtt frissíteni a Windows 7-et?
Én amikor frissítettem a Windows 10-re, akkor előtte egy szűz Windows 7 volt, még eszközmeghajtók sem voltak telepítve és sikerrel települt rá a Windows 10 úgy, hogy az sem szedett le a telepítés során semmit sem.
Tényleg nem értem, hogy minek kell frissíteni?
-
Lenry
félisten
van egy erős tippem, de lövésem nincs, hogy hogyan javítsam meg (már ha egyáltalán megjavítom, és nem hagyom a **csába az egészet)
előrebocsátom, ez egy területi képviselőnk gépe, a kolléganőt se látom sokszor, a gépét is csak azért tudom hogy néz ki, mert ugyanolyan, mint a többi t.k-é
Win7-tel szállították ezeket a gépeket, azt akartam frissíteni Win10-re.
- GWX: letöltötte a telepítőt, telepítés előtt frissítések keresése - ezt végtelen ideig tudta csinálni
- MCT: letöltötte a telepítőt, telepítés előtt frissítések keresése - ezt végtelen ideig tudta csinálni
- Windows Update: frissítések keresése - ezt végtelen ideig tudta csinálnijó, akkor lehet, hogy a frissítővel van valami gebasz
- WSUS Offline, hogy legalább a Win7 legyen friss, hátha ez helyrerakja az Updatert: letöltötte a frissítéseket, az első frissítés telepítése végtelen időre megállt.
végigjátszottam a Microsoft fórumain leírt sablonmegoldásokat, de a fenti eredmények maradtak. közben a Feladatkezelő helyett előhúztam jóbarátomat a ProcessExplorert, hogy lássam, egyáltalán csinálnak-e valamit ezek a csodás szoftverek. nyilván nem.
velük ellentétben viszont folyamatosan rá volt telepedve az egyik processzormagra az svchost egy példánya. agyonlőttem, csúnyán elkezdett flikkelni a Windows, de az épp aktuális telepítési folyamat váratlanul megindult
AHHA!
újraindítottam a Windowst, hogy magához térjen, és kicsit szofisztikáltabban lőttem agyon a processzt, ami ekkora már igen gyanússá vált: net stop wuauserv
elindítottam az MCT-t, szépen mentek is az előkészületek, általában addig a pontig, amíg a Windowsnak újra eszébe nem jutott izzítani a Windows Update-t vagy az MCT nem kezdett frissítések után nézni (számomra ismeretlen okokból), amikor is megakadt a keresés és végtelen ideig várt. ismét net stop wuauserv és ment tovább a dolog, ha jól emlékszem három vagy négy alkalommal kellett kiadnom ezt a parancsot, míg végre el nem indult a tényleges frissítési folyamat, melynek a végeredményeképp most ott virít a Win10 tavalyi változata a gépben...nem értem, hogy mi történt, de gondolom a fentieknek van hozzá köze...
azóta a Win10-en is futtatom a WU-t, talált frissítéseket, bár a 1511-es nincs köztük, a telepítés elkészítése pedig egyelőre a végtelenbe nyúlik.
-
ro_bert17
őstag
Ez egy lenovo thinkpad x220. Drivert lehet még találok is ([link] )?
Viszont amikor feltettem a windows10-t, sokáig azzal szivatott, hogy az ultranav drivert felülírta, amitől az használhatatlan lett. Természtesen az ébresztéskor történő fagyást se mindig csinálta. Nem lehet hogy valami drivert kell visszaállítani? -
basaharc502
aktív tag
Sikerült felszabadítanom 25 gigát. Amikor elindult az automatikus frissítés szépen elkezdte enni a szabad helyet, lement olyan 19 körülire, amikor elkezdődött a telepítés. Most még hamarabb a fájlok másolásának 20%-a körül indult újra és töltötte is befelé a win7-et ugyan azzal a hibaüzenettel. Arra gondoltam, hogy csinálok pendrivra egy telepítőt, formázom a rendszervinyót, így lesz 100 giga szabad helyem és tisztán felteszem a win 10-et...gondolom így sok problémája nem lesz majd...
-
törölt tag
Nagyon jó lett!

Nekem Pro kellene, de nem látom, hogy hol állítom ezt be az MCT-ben
Sehol, a telepítőkészlet azonos a Home és a Pro verzió esetében, a beütött aktiválókód határozza meg, hogy mi kerül telepítésre.Ide még annyit beírnék a helyedben, hogyha nincs kód, akkor a listából kell kiválasztani, de ez már csak a frissítés utáni esetleges tiszta telepítéskor játszik. Illetve, hogy milyen előző Windowsról lesz Home és Pro.
-
King Unique
titán
És ezt mért nem az összefoglalóba teszitek be
Nem ártana annak is már egy kis bővítés...Erre a korábbi kérdésemre nem kaptam választ, de gondolom igen?
-
sz.j
nagyúr
Például a Macrium Reflect progit
-
csaba951
veterán
Pont ezzel szívtam ma 2 órát! Az összes frissítés gond nélkül letöltődött, feltelepült. Egyedül a KB2267602 letöltésévével szórakozott a gép, nem akart letöltődni az istennek se. Nem túl meglepő módon nálad is pont ez van a lista tetején.
Nálam ez oldotta meg: ki kellett kapcsolni Frissítések több helytől szolgáltatást. Utána gép újraindítás, megint frissítések keresése, secc-perc alatt letöltötte, telepítette a KB2267602-t.
Windows Update lapon:
Speciális beállítások -> Frissítések letöltési módjának kiválasztása -> Be átkapcsolása Ki-be (utána X-el ablak bezárása, újraindítás, Frissítések keresése) -
vlevi
nagyúr
"a telepítés után minden program fog működni?
előreláthatólag igen"Egyéb perifériákat (eszközöket) érdemes átnézni, Win10-el működnek-e?
Például valami speciális kártyaolvasó, chipes bzbasz, de akár egy "erresenkisegondolt" régebbi szkenner, vagy akár nemolyanrégi nyomtató is okozhat meglepetést.
Meglepetés alatt azt értem, ami pár napja volt itt valakinek, hogy hiába van W10 driver a HP honlapján, de nem sikerült telepíteniük, és nyomtatni azzal a nyomtatóval
Ilyen dolgokba lehet belefutni. De úgy nagyáltalánosságban, az a szoftver, ami W7, 8, wagy 8.1 alatt működött, annak 10-esen is illene. -
-
sajog159
aktív tag
Igén, és ha kicsit szétnéztem volna, meg is találhattam volna, hogy Vezérlőpult/Biztonsági mentés/Rendszer-helyreállító lemez létrehozása helyen ez meg is valósítható. Jól gondolom?
Az én esetemben a biztonsági másolat mérete 215 GB lenne. Ezek szerint ehhez olyan külső eszköz kell, ami min ekkora? Mondjuk egy DVD? De akár 2.-ik winchester is lehet, nem?És mire való a Vezérlőpultban említett lemezkép?
-
sajog159
aktív tag
Megpróbálom „értelmesebben” leírni.
Win7-Win10 váltás. Eredetileg az aprón vettem OEM Win7 Pro desktopot és bejelentkeztem Win10 frissítésre. Installáltam is sikeresen. Első ismerkedés után valahogy nem tűnt barátságosnak (ne kérj értelmes magyarázatot, mert az nincs) és visszamentem Win7-re. Egy idő után mégis újra próbálkoztam Win10-el. Most már nem emlékszem hányszor volt óda-vissza váltás, de egyszer csak nem indult az OP. RENDSZER. Csak csökkentett módban ment valamicskét. Az telefonon elérhető baráti segítség sajnos nem volt eredményes, így csak az maradt – igén, nem csináltam rendszerlemezt – hogy megkerestem az eladót és megkértem, ha egy mód van rá, telepítse nekem újra a Win 7 Pro OEM verziót (és Office 2013). Hal’ Istennek, volt olyan kedves és megtette. Ez valamikor 2015 októberben volt. Azóta frissítettem Win 10 Pro-ra és azóta is teljes megelégedésemmel használom.
Nem biztos, hogy minden kérdésedre korrekt választ tudok adni. Sőt…Biztonsági mentéseket kívül más óvintézkedéseket nem csináltam/csinálom, és gondoltam ideje lenne kicsit felkészülni rosszabb napokra is.
Hogy mit szeretnék? Attól tartok, nincs konzisztens elképzelésem, mit is kéne csinálnom.
-
kovsol
titán
Az 15MB adatot tartalmaz, miközben 9GB helyemet ette meg az SSD-ről.
mod: megtaláltam. C:\Users\<felhasználónév>\SkyDrive könyvtárra nevezte át OneDrive -ról, és ott pihentek az adatok.
(#42308) Lenry egyébként nincs ott nekem ikonja, de a másik meghajtón se ahol most aktív.
-
vond
MODERÁTOR
Pedig van, hogy nem megy így.

Én ma két gépet csináltam meg bent a cégben, és egyik sem fogadta el a Win10 telepítés alatt a Win7 serial-t. Kétszer is meg lehet/kell adni ugye, nekem mindkétszer azt írta, hogy nem jó a kód. Megpróbáltam a telepítés után, a gépházban is, de ott sem engedte.
Aztán mindkét gépre felnyestem a szűz Win7-et, ott érdekes módon egyből elfogadta ugyanazokat a kódokat. Aktiváltam, aztán egyből fel is frissítettem Win10-re, ami úgyanúgy aktivált lett. Ezek után csináltam egy-egy teljesen tiszta Win10 telepítést (serial megadása nélkül), és így már aktivált lett a Win10 is mindkét gépen.
Kicsit tovább fog így tartani, de legalább működik. Nem tudom, hogy miért nem megy nálam egyik gépen sem az, ami itt többeknek igen. A kódok rendben, minden jogtiszta, MCT-lal mindig a legfrissebb és megfelelő Win10-et szedtem le, és mégsem jó.
Érdekes a történet, annyi bizonyos.

-
-
GEPESZ66
veterán
A fiam gépe 8 éves, de Gigabyte az alaplap.
Abba vettem 2* 2GB RAM-ot, újat, összesen 11000 Ft-ért.
Az enyém ASUS alaplap, ami ugyan ezt a memóriát nem szerette, állandóan fagyott tőle.
Olvastam a neten, hogy ez a típusú alaplap kényes a memóriára.
Ez egy hasznos tapasztalat volt számomra.
A KIngston viszont drága.
Illetve egy ilyen régi gére nem is biztos, hogy érdemes már költeni, hisz az alaplap alkatrészei ennyi idő után már bármikor megadhatják magukat szerintem.
Megtehetném, hogy különösebb gond nélkül veszek új gépet, csak én olyan vagyok, hogy amíg valami működik, addig szoktam használni, ill. sokat szoktam gondolkozni egy cserén.
De nem akarlak ezzel untatni benneteket! -
istvankeresz
aktív tag
Ha raksz még paraméterbe -f is akkor még meg is force-olod, így ha valami programod be volt ragadva akkor azt kilövi és nem fog ott egy helyben állni másnap reggelig, amíg újra nem nézel rá.

Tehát:
Leállítás
shutdown -s -f -t 00
Újraindítás:
shutdown -r -f -t 00
Hibernálás és teljes leállás témához: KATT
Elvileg ezek után teljes leállítást csinál a leállításra kattintva.
-
törölt tag
Szerintem jót néztem.
(#38578) lev258 Én arra gondolok, hogy megnyomom a gépházon a főkapcsolót , vagy a start menüben a leállítást, majd elsötétül a kép, aztán leállnak a ventillátorok , meg ki is írja hogy leállítás. csakhogy ebből fel lehet ébreszteni billentyűvel, vagy bekapcsolólombbal, és azt írja hogy Resume from hibernation.
Nem gond ez, csak kérdés hogy ebben az állapotban lehet e mondjuk ramot kivenni/betenni, hdd-t stb.. tehát a hardvereket babrálni ?
Egyébként még anniy hogy így is bezár minden programot.
-
törölt tag
Köszöntem!
most hogy ezzel elkezdtem foglalkozni egy olyan dologra lettem figyelmes, hogy a főkapcsoló ( még az eredeti) ha rányomok hogy leállítás, akkor csak hibernál. Ez normális? tegnap raktam fel a rendszert.
Beállításokban a főkapcsoló funkciója rendben van, leállítás van megadva.

Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Witcher 1 Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB GameMax Aero Mini ECO 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mindenkinél ottfelejti?