Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

támogató

válasz Geth #148892 üzenetére

Lehet nem voltam alapos és nem néztem pontosan utána, hogy a kolléganő milyen szoftverekről írt, DE... az általa linkelt weboldalakat a céges gépem sem volt hajlandó megnyitni, mert, idézem: "hacking" címszóval a hálózat vírusvédelmi rendszere letiltotta. Erről ennyit.

Nem értem pontosan, hogy hogyan működik a Windows Defender, de azzal szerintem nem lövök mellé, ha azt mondom, hogy egy jól megcsinált valami és a korábbi Windows védelmi szoftverekkel szemben ez már egy működő és megbízható rendszer. Ott vannak a külföldi független tesztek, ott vannak a különböző YouTube-ra feltöltött tesztek, meg lehet őket nézni. A Defender nem hülye, csak tudja, hogy mit enged, meg mit nem.

Továbbra is tartom a véleményem - és a saját Windowsos telepítésemnél is így szoktam csinálni - hogy a rendszeremre csak ismert és megbízható gyártótól származó szoftvert telepítek. Sőt. Elsőnek inkább megnézem, hogy a Windowsba beépített szoftver kielégíti-e a szükségleteimet. Ha nem, akkor a Microsoft Store BELSŐ kínálatából megnézem, hogy ott van-e valami érdekes. Ha ott sincs, akkor felmegyek egy külső oldalra és lehetőleg ott is közvetlenül a szoftver kibocsátó oldalára és onnan töltök le bármit is.

Ennyiből mondjuk nekem jobban tetszenek a Linux alapú rendszerek belső tárolói, amiből szabadon telepíthetsz bármit is (bár azért ott is vannak csodák...). Az egy zárt közeg, amit folyamatosan ellenőriznek és karbantartanak, ennyiből szimpatikus számomra Windows alatt a Microsoft Store is, vagy Androidon a Play áruház.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés