Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#100015) kertsa


kertsa
senior tag

Sziasztok!

Újra kellett telepítenem a windows-t. A telepítő nem választotta le az 500mb-ot a boot szekrtornak. A rendszer csak a windows telepítő pendrive-ral indul el. A rendszer az ssd-n van, de ha boot után lecsatlakoztatom a pendrive-ot, akkor a rendszer működik rendesen egészen újraindításig, mert ekkor újra kell a pendrive az induláshoz.

Számomra érthetlen.

Hallot más ilyet valaki :F

Hogyan tudom odavarázsolni a boot szektort újabb rendszer telepítés nélkül?

Kérem segítsetek.

ui:utálok rendszert telepíteni :U

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#100016) King Unique válasza kertsa (#100015) üzenetére


King Unique
titán

Azért nem hozta létre, mert nem törölted előtte a Windowsnak szánt területet, vagy akár a teljes lemezt, hanem vélhetően fixen particionálva volt a meghajtó és csak megadtad neki formázás (?) után a korábbi partíciót... Ha törölted volna rendesen, akkor létrehozta volna, sőt az új opcióra kattintva eleve rákérdez. Ha talált másik elsődleges partíciót és legacy (CSM) telepítésnél az lett megjelölve aktívként, arra kerültek a bootoláshoz szükséges fájlok, akkor az szép. Bár az elég extrém, ha a telepítéshez használt pendrive lett az... :D

Lehet akár utólag is javítani a rendszerindítást, valamint pl. a bcdboot c:\windows /l hu-hu /s c: paranccsal a C-n létrehozni az indítófájlokat (hu-hu: magyar nyelvű rendszernél). Plusz ilyenkor a C partíciót aktívvá is kell még tenni a lemezkezelőben / parancssorban, majd restart. Vagy ha friss telepítés és még nincsen belakva a rendszer, akkor a másik lehetőség normálisan újratelepíteni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.