Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
narumon
őstag
FeiyuTech G6 Plus-al van-e valakinek tapasztalata?
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Kukcaman
senior tag
válasz narumon #14017 üzenetére
Áhh, ERROR, nem megy az a hardveres téma, csak az X.265(X.265). Szoftveres beállítás Variable bitrate, viszont az automatizálás még nem tudom, hogyan is megy, mert csak egyszer próbáltam(az átkódolt videóknak ugyanazt a nevet adja, és szépen sorban csinálja meg amit behúztam).
Az Encoder ezt a hibát dobja ki, viszont a PP nem sipárog.(#14041) Tuninger: Ezzel csak egyetérteni tudok. Hibát észre lehet venni majdnem mindegyik hibában. Sőt! Minnél több gyakorlás után a profi munkában is észre vehető a hiba, de ehhez pont az kell, hogy több videót csináljon az ember fia lánya. Ezért is szoktam mástól is kikérni a véleményt, még ha nem is tetszik amit mondanak, de amit be kell látni, azt be is kell látni
Na és igen, nem éles helyzetben használni az elméletet, ott már nem szabad gondolkodni, csak az izom memória maradjonAmit még észre vettem magamon, hogy nem nézek ki a képernyő mögül, csak azt bámulom (a jobb beállításra figyelek), miközben a mozzanatokról lemaradok, vagy utólag veszem észre a laptopon. Ezt is orvosolni kell.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz taranis #14050 üzenetére
Ahogy betoltam a MediaInfoba a Pana klipet kijött még egy turpisság. Igaz a színtér gányolásukhoz képest semmiség. Mindenhol jelzik, hogy UHD 100 Mbps, ami természetesen kamu, mert variable a bitrate és jó ha belenyal néha a 80 Mbps-ba. Az ffmpeg szépen írogatja, hogy éppen mekkora a bitrate.
Az jutott még eszembe, hogy az oldaladat/videódat átküldhetnéd AramK-nek. Kíváncsi lennék a reakciójára.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz hibavissza #14054 üzenetére
AramK szakibb, mint sok youtuber, de azért nem annyira alapos. Kezdésnek jó, amikor az ember még tanulja az alapokat.
colorizer.net
-
narumon
őstag
válasz Kukcaman #14053 üzenetére
Hm ez érdekes én most felraktam az R2-t múltkor tegnap exportáltam több videót is, x264 CPU is tökéletesen végig ment és x264 NVENC is.
Gyakorláshoz és hibakiszúráshoz
Ennek van egy másik oldala is, amikor régebben csináltam a videókat rengeteg időt eltöltöttem az apró hibák javításával - szó szerint pepecseltem, hogy minden nagyon frankó legyen. Aztán kiderült, hogy ezeket a hibákat az átlagember nem is látja, feleségemnek, barátoknak mutattam, hogy most min pepecselek és mikor felhívtam rá a figyelmet akkor is nehezen vették észre, ha nem hívtam fel rá akkor meg észre sem vették. Tehát ezt is bele kell számolni a "hatékony" munkavégzésben, hogy mikor kinek mit és miért csinálsz, kell-e, hogy szakmai szemmel is tökéletes legyen, mert ilyenkor ezekkel az "apróságokkal" akár 1-2 nap is elmehet (de sok óra szinte biztosan) a végén meg az ügyfél csak azt látja, hogy később kapta meg a videót az meg nem, hogy mennyire ki van "hegyezve". Ez kétélű fegyver. Én már sok mindent elengedtem ez miatt.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
_q
addikt
válasz Tuninger #14041 üzenetére
Az a helyzet, hogy tök amatőr hatást kelt nekem a darabos videó. Értem, hogy darabos videó simán lehet jobb egy unalmas, rosszul megvágott, 0 témával rendelkező videónál.
Szinte az összes youtube videóban azzal kezdik a filmes guide-ok, hogy shutter speed, ND szűrő, B roll, smooth moving. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy megkérdőjelezem amit írsz, ez inkább csak az én hülyeségem. Na meg azért is mert túlzottan kritikus vagyok magammal és a darabos videótól még kevésbé érzem, hogy haladnék valamerre.De mindenképpen a következő kiégett videó esetében ki fogom próbálni, hogy figyelmen kívül hagyom a szabályokat és az összhatásra koncentrálok. Lehet az eddig látottak csak túlzottan szélsőséges esetek voltak és a valóságban közel se lesz ennyire vészes az eredmény.
-
Kukcaman
senior tag
válasz narumon #14056 üzenetére
Lehet a végén valamelyik driver kavar be, vagy nem támogatja és kész. Hogyan is kell több videót egyszerre átvarázsolni, ugyanazzal a fájlnévvel? (MTS-ből mp4-t készít)
Nagyon igaz kétélű. Azt én is észrevettem, hogy nem veszik észre hiába mutattam rá, de még nem engedtem el pedig már ideje lenne, lerövidülni a világ összes ideje.
Viszont egyelőre marad ez. A hozzávaló sváb verzió megölte a szemem.
-
narumon
őstag
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #13954 üzenetére
Átállítottam 1080p/60fps-re. SD kártya majdnem elsírta magát. Sokszor működött rendesen, hagytam 1perces snitteket, majd lekapcsoltam. Néha viszont kiírta, hogy "írási sebesség hiba, törli a videót". Na ez éles helyzetben egy agyvérzéssel felérne. Ez után kíváncsiságból átállítottam 4K-ra, ott mindegyiknél irogatta a hibát(Nem mintha 4K-ba felvennék akármit is, de ha majd kell, akkor ne a fejemet vakarjam).
Ezt venném meg. Vélemény?
narumon: Igen, erre voltam kíváncsi (mennyire veszi észre a különbséget), egyről beszélünk. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #14060 üzenetére
Gyakorlatilag mindegy mit veszel, ha márkás (Samsung, Sandisk, stb), nem hamis és Class6-os vagy feletti. Rendszerint Class10 van már mindenhol legalább. Az ár-méret a döntő. Én 128 GB alattit nem (timelaps) és mikró méretűt vennék, hogy be tudjam tenni drónba, telóba, gopróba, ha kell. A másik, hogy két kártyát vennék. Egyet tartaléknak.
-
narumon
őstag
válasz hibavissza #14067 üzenetére
A Class10 önmagában kevés ha nem UHSI a kártya. (és én még itt is V30-at vennék minimum).
-
Kukcaman
senior tag
Köszi az ajánlásokat és az oldalakat is.
Mennyire hibás a kártya, jó kérdés. Eddig ment, de már lehet az ideje végéhez közeledik. Még az akció kamerához vettem pár 2éve. -
_q
addikt
Csak én nem használom ki a micro SD előnyét és adapter helyett SDHC-t használok?
-
hibavissza
veterán
válasz narumon #14069 üzenetére
Nem jól tudod [link]. A V30 totál értelmetlen ebben az esetben. Ha nagyon jövőbiztos akar lenni és a 400 Mbps-t is biztosan kell tudni, akkor a V30 kevés lehet. Bármi ami Class10-nél erősebb totál felesleges (drága) a G80-ba. A Class10 pedig az UHSI más néven.
Nyilván, ha akciós a V3 és közel egy árban van a Class10-zel akkor meg kell venni.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Az a baj, hogy visszaemlékezve az elmúlt pár hónapban felvett kérdésiedre nagyon sok alapvető dologgal nem vagy tisztában. Fogadok még egyetlen felvételt sem lőttél idén ami nem teszt felvétel.
És ha nem vagy tisztában az elmélet javával, nincs gyakorlatod mert nem használod a kamerát, de próbálod majmolni amit díjnyertes cinematographerek mondanak, akik lőttek több ezer órányi anyagot, nagyon komoly gondban leszel az első-második-ötvenedik "éles" felvételednél, hogy mennyire tré az eredmény.
Én praktikusság szempontjából adom a tanácsaimat, hogy megtanuld az alapokat. A tudást fel kell építeni, nem úgy van hogy felírod a checklistet a telefonodba és már foroghat is az Avatar 2 egy Canon 550D-vel a hátsó kertben.
Mert lehet 1/50 záridőd foroghatsz 24p-n mehetsz gimballal , lehet fent 50mm F1.2 ha nincs kontextus, out of focus, rossz a framing, elrontottad az expót, nem történik semmi.
Sőt!
Ha 1/4000-rel forogsz 30p-n telefonon kézből és van mondanivaló, jó a vágás, szép a képi világ, az sokkal több embernek fog tetszeni mint a fenti csoda. Kb ahogy Narumon is írta fent: a megfelelő dolgokra kell helyezni a hangsúlyt a jó eredmény eléréséhez. -
narumon
őstag
Ez így van. 1-1db-al nem tétel. És gyorsan össze lehet szedni sokat. Igazából a gond csak ott kezdődik, hogy pl tudtok-e valamit jó áron ami a 400Mbit ALLI-vel is elboldogul? Sajnos az én kártyáim nem elég jók hozzá 12-15mp múlva leáll a felvétel. Valami olyan kéne hozzá ami 100MB fölött tud írni. Szerencsére ezeknek is folyamatosan esik az ára.
-
narumon
őstag
válasz hibavissza #14074 üzenetére
Mit nem tudok jól? A Class 10 csak annyit jelent, hogy 10MB/sec-et tud. Ez meg a gagyibb kártyáknál édeskevés szerintem még a G80-ba is.
SzerK: jah értem, hogy odaírtam azt, hogy UHS-I. No szóval a mondandóm csak arra irányult, hogy a Class10 meg V10 ma már semmire sem elég szóval ilyen kártyát én nem vennék, nem is tudom, hogy elég-e bármihez.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz Tuninger #14076 üzenetére
Mit érteszt teszt felvétel alatt? Mikor elkezdtem pár hónapja foglalkozni a témával, akkor sony a5000-el csináltam 3-4 db 1-2 perces videót. Utána jött a G80, azzal is főleg a rövidebb videókra törekedtem (~1 perc) és kb 4-5 db videó készült eddig. Amikor van lehetőségem csinálok videót.
Hosszabb vagy hivatalosabb eseményről videót, pl.: ballagás, esküvő, születésnap valóban nem csináltam, de amit igen, azokat se teszt jelleggel (persze részben teszt, hiszen a tudásszerzéshez szükséges), hanem azért is hogy családon belül meg tudjam mutatni az adott hétvégén mi történt.
Abban igazad van, hogy sok a homályos rész annak ellenére, hogy látom pár hónappal ezelőtt 0 szintről indulva most előrébb vagyok, ha nem is sokkal, de alap videót meg tudok csinálni. Persze bizonyos kameramozgások, a megfelelő kameraszög, fények, téma megtalálása még bőven gyakorlást igényel. De mivel tetszik, hogy kreativitást igényel és a végén tök jól összeáll az anyag ezért folytatom.
A kritikát és a hasznos tanácsokat pedig köszönöm Sok hasznos dolgot tanultam tőletek is. A kérdéseim pedig remélem nem sokáig lesznek maradnak túlzottan amatőrök
(#14077) Kukcaman
Köszi a tippet kipróbálom. -
Tuninger
Topikgazda
Ennek örülök viszont, hogy használod a tudást és a gépet, csak így tovább! Viszont akkor lassan jön a lerántós rész. Kell egy minőségi ND szűrő, illetve jönnek a fényerős olcsó primek, osztán kell a nagyobb szenzor, ahhoz az obik. 5-600 ezer hamar bele tud szaladni ebbe a hobbiba
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #14084 üzenetére
Azért a 4K -hoz jellemzően használt 100Mbps az 12,5MB/s. Ma már mindegyik kártya tudja szinte.
Még mindig nálam van a BMPCC. a 1080p 24fps RAW-hoz egyetlen kártyám írási sebessége elég, amit a GoProhoz kaptam V30-as Sandisk Extreme Pro... a többiek nem tudják a szükséges 80MB/s stabil, folyamatos írást.
Most hogy divat kezd lenni a 400Mbps All-I, ami ugye 50MB/s, ahhoz azért nem árt egy komolyabb kártya. Szerencsére erre mostmár egészen budget megoldások vannak, amit vond linkelt remek példa.
Ezek a srácok is leteszteltek pár kártyát és az a vicces hogy az 1000x-es Lexar kártyák sebességét ma már fele/harmad áron el lehet érni Sandiskből.
-
_q
addikt
válasz Tuninger #14082 üzenetére
Vond által ajánlott panasonic 25mm és 42.5mm 1.7 amin gondolkozok. Ugye kérdeztem az egyszerűbb Helio féle objektívekről is, de a speedbooster annyiba kerül kb, mint egy panasonic lencse, akkor meg már legalább van AF is. Ha meg a hibavissza által "csőnek" nevezett köztes elemet rakom a Helio elé, akkor elvileg nem lesz jó a képe a videónak plusz AF sincs
Amúgy eddig tetszik az m4/3, igaz a szenzor méret lehetne inkább APS-C na mindegy ez most a sony APS-C után is sokkal jobb eredményt ad. Sokszor MFT-vel is tök szép videókat csinálnak, tehát ez most egy darabig nem fenyeget, hogy váltsak. De értem mire célzol, először csak gép, most meg már objektív meg ND szűrő is kell Remélem itt meg is állhatok.
(#14081) narumon: [link] Talán ez ami a legjobban sikerült eddig. Jöhet a kritika, mi az amit javíthatok még. A kiégés engem nagyon zavar, pedig ND4-es szűrőt feltettem (tudom ez nem sok) és borult idő volt ráadásul, nem szikrázó napsütés (f3.5-5.6, shutter speed 1/100).
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz hibavissza #14084 üzenetére
Én biztos nem kutyulom össze, te nem teszed? 100Mbit meg 150Mbit az mennyi szerinted MB-ban?
De megjegyzem Gopro 70Mbit körüli adatot írt (nem emlékszem már pontosan és nincs kedvem kitúrni), és az sem ment 10MB kártyával pedig ugye ELMÉLETBEN beleférne.
Vagy mint a 400Mbit a GH5-nél elvileg ez ugye 50MB tehát bármilyen kártyának ami ez fölött van csont nélkül vinni kéne. A 80-90MB sebességű kártyák viszont nem bírják 10-15mp múlva leállnak a felvétellel.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
Szép munka, csak 1 helyen zavaró a kiegés (a kocsi elején), utána szerintem nincs benne durván. Az égre gondolsz? Azt ilyen időben nem fogod tudni jobban megoldani mert a nagyobb ND-vel érelem szerűen az előtér is sötétedik, akkor meg az a gond.
-
MrChris
nagyúr
válasz narumon #14087 üzenetére
Gyanítom a C10-es kártyák általánosságban bőven túlteljesítik a 12,5MB/s adatsebességet. Most betettem a 13 éves takeMS 512MB-os miniSD kártyát a gépbe, 4k-ból bő 1 perc fér rá, de mindet szépen teleírta akadás nélkül. A Samu sdhci U1 C10 kártyám pedig eddig hiba nélkül ment a GX80-ban, raw sorozatokat is hamar kiírja, talán még soha se vártam rá, hogy mikor végez. G6-ban viszont rendszeresen rakoncátlankodott.
-
Tuninger
Topikgazda
Tök jó lett a videó.
Egy kis technikai kritika az előzmények fényében: Az összes háttérmosott snittednél alig van mozgás = teljesen mindegy milyen záridőt használtál volna ugyanez lett volna a végeredmény.
Az összes gyorsabb mozgást tartalmazó snittnél nincs háttérmosás. Ergo simán mehettél volna F11-F16os rekesszel is akár (hogy meglegyen az 1/50 - 1/100 zár) és akkor rendesen lett volna expózva az ég. -
hibavissza
veterán
válasz narumon #14087 üzenetére
A G80 talán belenyal 80Mbit/sec-be. A kártya szabványa pedig minimum írási értékként garantálja ezt. Tehát egy márkás kártya 5 év múlva is tudni fogja. Valójában egy normális kártya ennél jóval többet tud. Soha semmilyen Class10/UHSI kártya semmilyen tesztben nem akadt még "100Mbps" UHD anyaggal. Nekem is ilyen kártyáim vannak. Jó régiek.
A kolléga olcsó megoldást keresett. Tehát tök fölösleges olyan kártyát vennie amit nem használ ki.
Az általad preferált v30-as kártya 30 MB/sec azaz 240 Mbit/s-ot tud szabvány szerint. A tömörítetlen 400 Mbps-re pont kevés papíron. (A gyakorlatban azért egy normális kártya szerintem elvinné) De neki NINCS ilyen gépe, ami 400 Mbps-ot tud. Mi a lócitromért vegyen ilyet? Minek vernéd fölösleges kiadásba?
Természetesen a gyorsabb jobb, tisztább, szárazabb érzés.
-
Teasüti
nagyúr
válasz narumon #14078 üzenetére
Sima UHS-I Sandisk 95 MB/s-et használok az XT3-ban. Vígan megy vele a 400 Mbit.
Inkább a sorozatképeknél érezhető a korlát.(#14079) narumon
Hogyne lenne elég! Kb az összes 100 Mbit-es felvételhez elég. A legtöbb telefon jó ha ennek a felét tudja, és akciókameráknál se nagyon koptak még ki a gyengébb 50-60 Mbit-esek. Drónok között is még csak most terjed a 100 Mbit; az első generációs DJI Mavic Pro például még csak a felét tudta ennek. Úgy tudom az itt népszerű Pana G sorozatú gépek se vesznek még 100 Mbit-tel se.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Volt szerencsém MM-ban megnézegetni kézben egy Ronin S-t. Ez egy óriási nagy, nehéz cucc. 1,8kg plusz kamera, obi, esetleg monitor. Hát nagyon örülök, hogy nem kell ilyet cipelnem, ez kinyírná a csuklóm, hátam. Nem véletlen, hogy két kézzel markolják, küzdenek vele mint szörfös a vitorlával. Amint nem forog a film teszik is le. Ezzel egyszeri halandó nem tud filmezni, ha egész napos a munka, pár óra és kész, cserélni kell az operatőrt.
-
kovsol
titán
válasz hibavissza #14067 üzenetére
Sony már a 100Mbit/s videóhoz is u3 kártyát kér, plus egyes gépeknél 64GB minimum limit. Elég gáz szerintem, hogy egy gép engedi a fevetelt egy lassú kártyára. Inkább el se engedje indítani.
Nekem 2x128GB van a gépben és van 2x64 tartalék. Meg a goproba külön 2x64GB.May the Force be with you!
-
Teasüti
nagyúr
Tetszik, jó videó!
Jó a vágás, tetszenek az effektek.Rendezői oldalról:
Én hiányoltam a kocsi beindítását. Mondjuk ahogy eltekeri a kulcsot, ráfog a kormányra, rátapos a pedálra és elpörög a kerék.
Meg hiányzik a vége, túl hirtelen ér véget. Ide még vettem volna fel vmi finisher-t. Ha mást nem akkor az esti sörözést a kocsival a háttérben. Elvégre ez egy emlék lenne, szóval kéne bele egy kis érzelem is: mondjuk ahogy örül magának a pilóta, vagy boldogok a kocsmatöltelékek, stb. Majd elsötétedik a kép és a zene csak pár másodperccel később ér véget, hogy "legyen ideje a nézőnek felkészülni a végére". Tehát itt a néző elvárásainak kell megfelelni rendezői szempontból: én mint néző arra számítok, hogy beugrik a kocsiba, majd felépül a hangulat ahogy gépészkedik a kocsin és csak eztán startol el a pályán. Ehhez képest ez az ugrás nekem mint nézőnek váratlan volt.
Aztán a befejezés is teljesen váratlan volt, egyik pillanatban még ment a sztori, aztán véget ér két másodperc alatt. Ahogy az elején felépíted a sztorit, úgy hagyni kell lecsengeni is a végén.
Ez kicsit olyan érzés, mint mikor a nightklubban a zene közepén tombol mindenki, aztán felkapcsolják a villanyt és letekerik a hangerőt. Kell oda az outro, hogy legyen ideje a nézőnek követni az eseményeket.
Persze könnyű ezt mondani, ha egyszer nincs több nyersanyag... Tudom, mert én is így szoktam. Csak én próbálok csalni kicsit a zenével. Abban mindig van outro, amit hagyok még menni a kép után kicsit. Ilyenkor a fekete képre esetleg lehet irkálni is, ha az kell.Persze aláírom candid felvételekből nehéz sztorit építeni, mert amiket leírtam ahhoz már szerepelni kell.
Pl. meg kell kérni a pilótát, hogy csinálja azt a kamera előtt, amit mondasz! Ez ugye átlagemberekkel kellemetlen dolog, meg nem mindenki hajlandó szerepelni. Ahogy ki is kellett takarni vkinek az arcát...
Hát igen, nehéz a one-man-band stúdiók élete.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz kovsol #14094 üzenetére
A Sony kitolása, hogy U3-hoz köti a 100mbitet, miközben U1 is megy vele, sőt mint írtam az ezer éves miniSD-n is megy a 100mbps. A GH2-őmet az előző tulaja 144mbps-os hekkel is használta egy 2011-es 16gb-os ADATA kártyával.
hibavissza: GX80-nak nálam 94mbps az átlag adatsebesség, végig nyálaztam egy tucat különböző időkben, helyeken készültet és ez van a media infoban. Sőt igazából majd mindegyik ennyi, ki is számoltam pár darabnál és nem kamu.
-
kovsol
titán
válasz hibavissza #14096 üzenetére
Nem hibás kártya... egyébként meg most komolyan megy a fillér baszás a memória kártyán, de az objektívek meg egyébb cuccokra repkednek a százezrek. Fotózni meg nem mind1 a sebesség, hogy 90 RAW kepet mennyi idő alatt ment le bufferból nekem. Sandisk extreme pro szerintem simán megfizethető kategória.
Meg felveszi élete videóját majd kiírja írási hiba?[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
_q
addikt
válasz narumon #14088 üzenetére
Jogos, erre eddig nem is annyira gondoltam, hogy a kék színét az égnek nem fogja kihozni az ND szűrő. Kicsit a napszemüveg van előttem mint vizuális kép, ha felveszem akkor szebbek a színek, több apró részlet látszódik.
(#14090) Tuninger
Igazad van az ND mellett a már említett bohek a mániám Mindenhol is akarom, ahol nem kell ott is Erre majd próbálok jobban odafigyelni.Amúgy ebből a videóból indultam ki, ami miatt ND mániám lett: [link]
Itt a srác ND64-et használ és igaz nem annyira sötét kék az ég, de nincs az a nagyon erős fehér fény. Írja a leírásban, hogy használt mellé LUT-ot is, de a túlexponálást az ND szűrte meg nem?Még egy dolog ezzel a rekesz-záridő változtatással. Nem cseszek ki magammal, ha mondjuk van 12 snitt, legyen mindnél közepes mozgás és ebből 3-3-3-3 snittenként mind mind más záridőt és rekeszt használ? Eleve egymáshoz képest szembetűnőbb lehet a záridő okozta darabosság, illetve ugyan arra az expo értékre hozni minden snittet is jó elfoglaltság lehet mire a végére már a hajamat tépném. Persze ez ND mellett is egy kérdés.
(#14095) Teasüti
Igazából itt én vagyok a sofőr, a párom segített be ott, ahol nem tudtam kamerázni (pár külső felvétel, sisak felvétel), mellette a gopro meg adott volt. Beállítottam mindent, adtam az instrukciókat és meglett a videó. Történetet építeni a videó köré jó ötlet és ezen gondolkozni is fogok hogyan lehet a jövőben. Ebben a nehézséget ott látom, akár a rallys videónál de akár az eddigi összes videózásomnál, hogy odaesek a helyszínre és már videózni is kell, nincs nagyon idő bármit is beállítani, újra felvenni, gondolkozni hogyan legyen. Általában a páromról készül a videó vagy valahogyan megpróbálom magam is becsempészni a történetbe. Ja és emellett még élvezzük is a helyet, a programot. Eddig nem volt még olyan lehetőségem, hogy én mint videós egy eseményről, ismerősről készítsek videót.
A linkelt videónál annyit kértünk, hogy videózhassunk kicsit, de kb volt 4 kör és előtte utána használták a kocsit, tehát nem volt idő arra, ami egyébként tök jó és én is gondoltam rá, hogy beindul a kocsi, váltás, kipufogó stb. apróbb részleteket felvenni. Meg nem is vagyok hozzászokva a videózáshoz annyira, hogy ott videózzak ahol kb 12 ember van és zavarnám esetleg vele őket. Ezt úgy értem, ha elmegyünk egy turisztikai helyre más a helyzet, oda azért megy az ember, rallyzni meg az élmény miatt nem videózni, legalább is 99%-a az embereknek. Plusz azt se tudtam mit szabad mit nem a rally helyszín szempontjából. Igaz ez egy saját felhasználásra szánt videó, de mivel a szabályozásról nem tudok, így nem akartam más emberek arcát se beletenni, mert ugye voltak néhányan akik csomószor belementek a képbe, az ott dolgozó ember arcát is azért takartam ki, mert "így szokás". A kocsi belsejéről, műszerfalról is csináltam videót, de végül az említett dolgok miatt nem raktam bele. A vége azért nem fut ki jobban, mert a végére elfogyott az anyag és a figyelem fenntartása miatt próbálok 1 perc körül maradni. Fölötte már attól tartok elveszik a néző figyelme. Néző alatt a családi, ismerősi kört értem aki a videó technikai részét nem is figyeli szerintem, a téma érdekli, ami ha hosszú akkor lehet beleteker és végig se nézi.
Tök jó lenne nyugiban felvenni a videót, de eddig olyan egyszer se volt Mindig volt külső tényező. Ezt úgy lehet jól tényleg, ha nincs kapkodás, nem a program miatt megyek hanem a videózás miatt. Talán ilyen is lesz majd.Köszönöm amúgy az észrevételeket mindenkinek, igyekszek beépíteni a következő videóimba
Szerk.
Amihez még van kérdésem, a videó nekem eléggé pixeles. Ez mitől lehet? 1080p 50fps-el vettem fel az anyagot. Panasonic 12-60mm f3.5-5.6 objektívvel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest