Hirdetés
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pinnacle
üzenetére
"azt hittem minél nagyobb a bitráta, annál jobb lesz a minőség"
Jól hitted, mert azonos kodek esetén ez igaz is. De egy újabb, korszerűbb kodek alacsonyabb bitrátán is hozhatja ugyanazt, vagy jobb minőséget. Amit írnak, leginkább sávszélesség-takarékosságról szól:
"Az újabb kodekek jobb tömörítéssel rendelkeznek = alacsonyabb bitráta = kevesebb sávszélességet használnak = kímélik a környezetet." -
nfsu17
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
a YT oldalon (PC), a beállítások alatt egy minimális szinten tudod állítani az AV1 ügyét.
Letöltéskor meg lehet mindegyiket (vagy ami elérhető) letölteni, te döntesz.Most látom a SmarTube az AV01-et ajánlja.
Ideális esetben a wifid sebessége bőven sok a YT-hoz.
A boxod meg tök új, tudja hw-esen az AV1-et (reméljük a smarttube is).
Tehát nem is lehetne baj a lejátszással.
-
dhn
csendes tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Az újabb kodekekkel ugyanazon minőséget kisebb bitrátával is el lehet érni, de semmi sincs ingyen, ez jórészt azon az áron történik, hogy a kikódoláshoz nagyobb számítási teljesítmény kell.
A dolog másik vége, a kis tömörítésű vagy tömörítetlen hatalmas adatfolyam is okozhat problémát, ha a rendszer valamelyik eleme nem bírja követni az iramot, ilyenkor ez jellemzően nem a processzor.Én inkább a régi avc kodeket javasolnám a kevesebb fps-el, és a "Képkockasebesség" nevű feljavítást is kikapcsolnám és a felbontás váltását is meg az fps javítást is, ez mind erőforrást igényel. A veremről nem tudok mit mondani, próbálgatni kell. De előfordulhat, hogy muszáj a felbontást csökkenteni, ha máshogy nem megy.
-
dhn
csendes tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Ez a LosslessCut úgy látszik ebben az esetben valamiért nem működik jól. Itt csak arra figyelmeztet, hogy az átlagos képrissítés nem ugyanakkora minden szeletben, ami egy változó képfrissítésű videó részleteinél természetes, ettől még össze lehet fűzni normálisan, ha amúgy minden tulajdonsága ugyanaz. Ezt valamiért nem tudja megcsinálni, van ilyen. Nem tudja jól kezelni ezt a kodeket vagy bármi mást. De annak legalább akkor lehet örülni, hogy az avidemux meg tudja csinálni jól.
-
dhn
csendes tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Hát, most utánaolvastam és az újabb verziókból kivették az auto-append funkciót, mert igazából csak darabolt stream fájlokkal működött tökéletesen, máskülönben képkocka-eldobás előfordulhatott. Ami egyébként valamennyire természetes is, hogy esetleg B-framek elvesznek ilyenkor, amikre nincs megfelelő hivatkozás. Ha ez témaváltáskor van, akkor nem nagyon lehet észrevenni. De ha gép darabolja (és nem stream-be menti), amit nem érdekel mikor van a képen témaváltás, és ilyen videókat akarunk utána összerakni, akkor ott tényleg lehetnek ugrások.
Szóval kikapcsolták, de egyébként ha sorba rendezed a fájlkezelőben, mindet kijelölöd és az elsőnél fogva az egérrel beledobod az avidemux ablakába, akkor most is megcsinálja. Fontos, hogy a legelső fájlt fogjuk meg az egérrel, mert ott fogja kezdeni az összerakást, ahol megfogtuk, aztán ha a végére ér, utána kapcsolja az első fájlokat. Ez ilyen alap windows viselkedés, nem az avidemux csinálja, ez így van a windowsban.
Mp4 és mkv különbségről annyit, hogy ugyanaz van mindkettőben, a csatolt képeden is látszik, hogy nincs nagyobb képkockasebesség az mp4-ben. Mindkettőre azt írja, hogy 60 frame/secundumos átlagsebességű változó sebességű videó van benne. Az mp4-nél képes valami gondolom kis bugyutább számítás alapján kiszámolni, hogy min. 60, max. 75 a képkockák sebessége, ezt szerintem nem kell túl komolyan venni, ehhez komolyabb elemzés kellene. Az mkv-nál legalább nem ír ilyen számítást, az a biztos. De ezt inkább a telefontól kellene megkérdezni, hogy hogyan is kódolja pontosan a videót, mert ha igaz, hogy változó sebességgel és 60-as átlaggal, akkor gyakorlatilag biztos, hogy vannak 60-nál lassabb részek és 60- nál gyorsabbak. De ez a videó tartalmától is függ, mert ha nincsenek benne álló- vagy lassan mozgó részek, hanem gyorsan ugráló az egész, akkor még akár igaz is lehet amit ír a mediainfo, hogy nem nagyon esik be 60 alá. De én erre nem vennék mérget, ez csak ilyen Móricka-számítása szerint van.
Az viszont lehetséges, hogy te az mp4 konténerbe tett videót gördülékenyebbnek látod, mert főleg ilyen nagyobb felbontású és nagyobb adatsebességű videó lejátszásánál előfordulhat, hogy az mp4 konténert jobban, könnyebben le tudja játszani az adott lejátszóprogram, mint az mkv-t. Az 1080p- korszak kezdetén, amikor még nem igazán volt az ilyen videók lejátszásához elég erős gépem, nálam is előfordult ilyen, hogy egyik konténerben azonnal megakadt, a másikban meg le tudta játszani. Egy másik lejátszó meg nem bírta egyikben sem.
Ezeket az 1 másodperc, meg 59,94 vs. 59.73 fps, ezeket nem kell komolyan venni, gondolom ugyanaz a fájl van mindkét esetben a konténerekben. Az egyiknél így számolja a mediainfo, a másiknál amúgy, ezek ilyen kerekítési, számítási minimális eltérések.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Úgy, hogy a telefon változó képkockasebességgel rögzít. Az pedig pont azt jelenti, hogy nem fix 60 fps, hanem hol gyorsabb, hol lassabb. A kép alapján az MP4 1 másodperccel rövidebb, szóval ott simán jöhet az a minimális különbség (59,94 vs. 59.73).
1080p-nél nekem se fix 240 fps a 240 fps, de nem érdekel. 4K-ba meg nem néztem, ott "csak" 60 fps van, de felesleges akkora videó nekem, a magas bitráta miatt az 1080p se rosszabb.
-
dhn
csendes tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Ugyanúgy kell elnevezni a fájlokat és számozást a végére. Tehát ha van video1, video2, video3 ... fájlunk, akkor ha betöltöd az elsőt, aztán append második, akkor megkérdezi, hogy a többi ugyanilyen nevűt is hozzáfűzze-e. Persze egy könyvtárban kell lenniük.
Ha tíz darab van, akkor lehet, hogy 01-el kell kezdeni, de lehet, hogy nem, ezt most nem tudom. De lehet nyilván tíz darab alatt is 01, 02, 03. -
pinnacle
nagyúr
-
válasz
pinnacle
üzenetére
"Lehet, hogy az mkv kisebb adatsebesség mellet, jobb képminőséget ad? Szerintem ezért konvertálják a filmeket is mkv-ba."
Szerintem nincs köze a minőségnek ahhoz, hogy MP4 vagy MKV. Pontosan ugyanaz az anyag lehet MKV-ba vagy MP4-be is csomagolva. Jellemzően valóban mkv-ba csomagolják a filmeket (torrentoldalakon is), de nem a minőség miatt. Gondolom azért az MKV, mert abba szabadon lehet bármennyi feliratot és hangsávot csomagolni. Több hangsávos, több feliratos MP4 filmmel nem találkoztam még. (Persze ettől simán lehet, hogy van.
) -
Bozek
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Pont ezt írtam: "szerintem az MKV-ban jobban van tömörítva a videó". És ez látszik is a képből.
MKV: Teljes adatsebesség: 348 kbps
MP4: Teljes adatsebesség: 435 kbpsSzóval az MP4-nél ez 25%-al több, mint az MKV. Ha a 182 922 KB-ot felszorzod 1,25-tel, akkor kapsz 228 653 KB-ot. Az MP4 fájlod meg 228 773 KB. Szóval nem kisebb egyik sem, csak minimális különbség van.
-
Hege1234
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
firefoxban bejelentkezel a yt oldalára a fiókkal ahol lejátszhatóak a privát videók
majd itt balra a link, jobbra ez:
--cookies-from-browser firefox
[kép]
írhatsz oda más böngészőt is ahova bejelentkezel, de nem ajánlom mert akkor a feladatkezelőben azt a böngészőt le kell állítanod arra az időre
firefoxnál meg nem06-os menü yt-dlp frissítése se árthat mert tegnap adtak ki egy új verziót
-
Hege1234
addikt
-
meoindil
aktív tag
-
szaboi6512
őstag
-
szaboi6512
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Hege megoldotta, használd azt a szuper megoldást hozzá, amiért nem tudok elég hálás lenni neki.
befejezett\NAVA\Mi, magyarok - Benedek Zsuzsi#
Nyelvépítész 2020 (id#4186013) 2024#01#15.mkv -
internetezoo
senior tag
-
Hege1234
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
oda elvileg mehet a rate-es parancs
-----------------
ez a kiegészítés a képen látható oldalakhoz kell?
nem, független tőlük
főoldalon a DRM nélküli vod menüben van az a részaz itt lévő menük mind yt-dlp -vel vannak megoldva
[kép]kivéve persze a 06 yt-dlp unsupported menü
(itt az összes olyan amit nem támogat a yt-dlp) -
Hege1234
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
a yt-dlp több ezer oldalt támogat:
https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/blob/master/supportedsites.md -
Hege1234
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
ez csak így megy.. persze van olyan megoldás is amikor minden egyes linkhez
kimásolgatod az azonosításhoz szükséges adatokatde ez így csak 5 egyszerű lépés amit csak egyszer kell megcsinálnod
4 ha a firefox már eleve fenn van a gépeden..egyébként én is ublock-ot használok és nálam nincsen reklám
-
cocka
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
Response code 403 (Forbidden)
Error: Response code 403 (Forbidden)
at e.value (chrome-extension://lmjnegcaeklhafolokijcfjliaokphfk/background/main.js:1:6632)
at chrome-extension://lmjnegcaeklhafolokijcfjliaokphfk/background/main.js:1:211627Aborted
Error: Aborted
at t.value (chrome-extension://lmjnegcaeklhafolokijcfjliaokphfk/background/main.js:1:220177)
at t.value (chrome-extension://lmjnegcaeklhafolokijcfjliaokphfk/background/main.js:1:172478)
at t.<anonymous> (chrome-extension://lmjnegcaeklhafolokijcfjliaokphfk/background/main.js:1:125485)
at t.e (chrome-extension://lmjnegcaeklhafolokijcfjliaokphfk/background/main.js:1:126786)
at chrome-extension://lmjnegcaeklhafolokijcfjliaokphfk/background/main.js:1:126470 -
cof
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
De ne az én linkemmel próbálkozz, hanem te vadássz le egyet magadnak. Szerintem maga a linkben van korlátozás, a lekérő IP címére, ezért fut nálad hibára.
Erről már írtam korábban, lehet csinosítani. [link]
Amúgy macera, kell hozzá Python-t is telepíteni... csak dobd le a tálcára aztán jól van az úgy. Persze ha jobban tetszik így akkor hajrá.
-
cof
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
Ez van benne a letoltes.bat-ba, az FFMpeg amit linkeltem.
ffmpeg.exe -user_agent "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/81.0.4044.138 Safari/537.36" -i "https://pstream12.tv2.hu/vod10/tXMVKaxKh61xhu20e3o9YA/1597230195/amlst:9/20200807/450482/std/chunklist_b4160000.m3u8" -c copy "parasztvakitas.mp4"
PAUSEDe nézd meg te, mert lehet, hogy IP-re korlátoz amit ad, F12 módszerrel, vadássz le egy sajátot. Minden oldal betöltésnél másikat ad.
-
cof
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
Ja, látom az új FFMpeg verzióban változás van, írja is, hogy user-agent helyett user_agent kell már. Szóval kötőjeet cseréld alsó vonalra. Nekem még egy régebbi FFMpeg van, amíg működik, nem szoktam frissíteni.Ok, átírtad. Nekem még él a link, és tölti is. VPN mögött vagy? Esetleg tiltották az IP-det.
Megnéztem ezzel a friss FFMpeg-el is, megy nálam.
-
cof
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
Van olyan ami csak ffmpeg YTDL nem szedi. Letöltöd az FFMpeg-et [link] kicsomagolod valahova a bin mappát, és létrehozol egy tetszőleges nevű .bat fájlt az ffmpeg.exe mellé, mondjuk letoltes.bat. És beleteszed ezt:
ffmpeg.exe -user-agent "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/81.0.4044.138 Safari/537.36" -i "IDE_A_LINK" -c copy "AKARMI.MP4"
PAUSEOtt lesz a network fül alatt a link, minden oldalon más egyébként, általában manifest vagy m3u-ra érdemes szűrni.
Példa: [kép]
-
cof
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
Nem olyan sok lépés. Én mondjuk nem használok semmi konkrétat a link kinyeréshez, fejlesztői mód (F12) network fül ahol csak lehet. Itt a TV2-n meg lehet, playlist, vagy m3u-ra szűrve meg is vannak a linkek.
A ffmpeg bat fájl meg mindig ugyan az, csak a linkeket kell cserélgetni.
Youtube-nál a best a legjobb azt hiszem, de mint ha ez csak YT videókra vonatkozna, passz. Nem használom. De érdemes YTDL-el is a chunklist-et megetetni nem a playlist-et, mert a chunklist az konkrét felbontás.
-
cof
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
ffmpeg.exe -user-agent "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/81.0.4044.138 Safari/537.36" -i "https://pstream12.tv2.hu/vod10/tXMVKaxKh61xhu20e3o9YA/1597230195/amlst:9/20200807/450482/std/chunklist_b4160000.m3u8" -c copy "film.mp4"VDH-t nem használok, szóval arra passz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
4K Video Downloader tudja.
-
gojko.m
senior tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Melyik verziót használod? Társított alkalmazás telepítve van?
Két verziót is próbáltam, alapbeállításokkal. Mindkettőben ott van a listán az 1920x1080 felbontás.
A Video DownloadHelper 6.3.3 verzióban van egy ilyen visszaállítási lehetőség:
More... > Video qualities > Variants > kattints a Reset Variants feliratraA 7.1.1 verzióban ezt nem találtam. Hacsak nem ugyanilyet tud ez a menüpont:
More... > Reload extension -
gojko.m
senior tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Összefoglaló beállítását csak topikgazdával lehet kérni?
Egy admin is meg tudná csinálni, de ha folyamatosan szeretnénk frissen tartani, akkor a topik eseményeket ismerő topikgazdával egyszerűbb lenne.
Ez is 25FPS, majdnem 1 perccel kevesebbet töltött le.
Eleje és a vége is megvan? Ha igen, akkor valami sebesség különbség okozhatja az eltérést.
-
gojko.m
senior tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Itt olvasott "bin/ffmpeg"-el sincs változás.
Úgy elég nehéz is lesz, ha nem abban a mappában vagy a parancs indításakor, ahol az ffmpeg.exe található. Ha jól látom ez az elérési útvonala nálad: C:\ffmpeg\bin\ffmpeg.exe
Ebben az esetben először kezd ezzel a paranccsal:cd C:\ffmpeg\bin\
majd ezután jöhet a letöltő parancs:ffmpeg -i "https://video.mno.hu/data/videos/final/2017_03/177825/177825_wvga.m3u8" -c copy hirek.ts
A végeredményt is a C:\ffmpeg\bin\ mappában találod. -
cocka
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
Nem lehet, hogy valami rendszergazdai szarság miatt nem megy? Nincs jogosultságod blabla. Mondjuk nem teljesen értem, hogy ha az exe saját mappájából indítod az exét, akkor az miért ismeretlen program. Ott valami jogosultsági bullshit lesz vagy nem tudom. Gyanús. Futnia kéne.
-
gojko.m
senior tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Androidon, Chrome-al letölthető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tudományos Pandémia Klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)