- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
rti17
csendes tag
-
Oldman2
nagyúr
-
liszi70
nagyúr
"hangminőség "háború"
Háborúról szó sincs.
Én hoztam elő a témát, mert szeretnék az MP3 helyett olyan formátumot használni a letöltésekhez is, ami modernebb kódolás, és kevésbé csonkolja az anyagot. És nem amiatt, mert kihallanám, hanem a csonkolás tudata miatt, ahogy írtam is. Ha emellett még kevesebb helyet is foglal, az bonus. Ilyen az AAC és az Opus is.
Egyetértek veled. Sokakkal egyetemben én sem hallom a különbséget 320 MP3 és a veszteségmentes FLAC/WAV között. Sokan azt gondolják, úgy érzik, hisznek benne, hogy "hallják", aztán vakteszten simán elvéreznek sokan, még a hallásukat piedesztálra emelő legnagyobb audiophilek is. Az objektív teszt előtt én is úgy éreztem, hogy "hallom", aztán kiderült a vakteszten, rohadtul nem.
És rengetegen így járnának azok közül, akik most magabiztosan hiszik, hogy hallják. És irigylem azokat akik valóban hallják, tehát vakteszten is megy nekik. Több ilyennel találkoztam már, de nagyságrendekkel kevesebben vannak, mint akik normál hallgatás eredményeképpen ezt hiszik magukról. 
-
Aureal
őstag
Nos, studio szinten már rég nem cd felbontásban dolgoznak! Mára olcsó belépő szintű 40-50 ezres hangkártyák is lazán felvesznek 24 bit / 192 kHz felbontással audiot, amit jó néhány éve még csak a fél milliós cuccok tudtak, vagy pl. ott a DSD formátum, ami meg aztán mindezek feletti. Több hangmérnök ismerősöm van, meg hobbiból nekem is vannak itthon eszközeim, de az a világ azért nagyon nem ez a consumer audio szint, mint az mp3 és társai. + vannak ugye a hifisták, ahol megint csak nem tétel 140 ezret kifizetni pl. egy füles erősítőre vagy független DAC-ra még többet, netán erősítőkre, hangfalakra, kábelekre 10 milliókat, de ezt inkább már hagyjuk. Egy Youtube audio kb. a Sokol rádió hozzájuk képest. Ezek az emberek inkább beszerzik az anyagot SACD-n minőségi audioként. Ha van pénzed ez is egy jó hobbi. Én maradtam az ésszerű határoknál…
44.1kHz vs. 48?
Volt egy drágább kategóriás Yamaha dvd lejátszóm régen. Tudott dvd audiot is pörgetni + volt benne egy audio upscale funkció, ami a cd felbontást felhúzta 48 vagy akár 96 kHz-re is. Volt különbség, mert a felbontás növelésével nő a dinamika tartomány és javul a jel/zaj viszony is (utána lehet nézni, az MI is megmondja). Persze ez csekély százaléknyi változás, de jó füllel (meg aki hozzá van szokva, rendszeresen jó minőséget jó rendszeren hallgat) észrevehető. -
Hege1234
addikt
-
szaboi6512
addikt
-
szaboi6512
addikt
-
Andris...
aktív tag
1. Most kipróbáltam a sima vlc-ben, és nem indul el. Mi a jó formátum, hogy kell megadni a stream link-jét?
Ezt szeretném, élő focimeccs most:
acestream://eab7aeef0218ce8b0752e596e4792b69eda4df5e
se per jel előttivel együtt, se a perjel mögöttivel magában nem fogadja el.

2. Kipróbálnád, hogy neked az AceStream (AcePlayer) a videót is lejátsza ennél a stream-nél, vagy csak a hangot?
-
Andris...
aktív tag
Sosem vettem fel semmit, kizárólag meccsnézésre használom. Eredetileg a meccseket simán böngészőben megnyitható videókban néztem, de az tele van reklámmal. 25-ször kell rákattintani a play-re, ami alatt feldob 25 új ablakot valami fos reklámmal, aztán talán a 26. kattintásra elindul a videó. Aztán találtam rá erre a sokkal letisztultabb, stream-elős megoldásra.
-
Andris...
aktív tag
-
Andris...
aktív tag
-
Andris...
aktív tag
Nem telefonon használom, hanem asztali számítógépen. És ezek olyan élő sportközvetítések, amiket a sima vlc nem tud kezelni. Olyanok, mint ezek. Annyi ötletem volt, hogy valami kódolás, vagy codec az elavult, azért frissítettem a legújabb verzióra. De nem oldotta meg. Nem tudom, nem értek hozzá. Eddig jó volt. Lehet rossz topikban vagyok...
-
sutya
csendes újonc
-
Hege1234
addikt
-
Mikemend
senior tag
-
Atomantiii
addikt
-
tb83
tag
Nagyon köszönöm, azt nem mondom, hogy tudom is mit csinálok, de sikerült megugrani.
Az m3u linket én az Elements fülön találtam meg, a Networknél nem találtam ilyesmit, de lehet, hogy nem jól kerestem.Két kérdés:
1. A felbontást valahogy be tudom állítani, vagy alapból a legjobb felbontásban tölti? A letöltött valamivel rosszabbnak látszik, mint a stream.
2. Csak .ts kiterjesztésbe lehet a végeredményt menteni? Ha igen, tudsz ajánlani valami szoftvert, amivel át tudom konvertálni mondjuk mp4-be? -
internetezoo
senior tag
The Stream Detector
ez elvégzi helyetted, csak ki kell választani melyik programot használod és command ablabka beszúrva elindítod (természetesen a program mappájában indítod vagy a PATH útvonalat ismeri a Win)
A kódoltra ott a WidevineProxy2 -
troller
senior tag
-
tommystar
csendes tag
-
Aureal
őstag
-
pycur
tag
-
urgoz
aktív tag
Én sem értem, hogy közpénzből üzemelő szolgáltatásnál miért nem az az elsődleges szempont, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen. Az összes mtva csatorna drm nélkül elérhető a mediaklikk-ről, az m3-al meg szivatják a népet. Legalább a lineáris adást adhatnák drm nélkül, hogy bármilyen eszközről nézni lehessen.
-
Hege1234
addikt
-
Hege1234
addikt
-
Hege1234
addikt
-
Hege1234
addikt
-
cocka
veterán
-
unravel
őstag
-
cocka
veterán
-
Viperator
őstag
-
Viperator
őstag
-
Viperator
őstag
-
koby11h
őstag
-
Laci.M
senior tag
-
Inhouse
őstag
-
Zoz
őstag
-
Mikemend
senior tag
-
Tévé Maci
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- PS5 fat konzol
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 64GB, 2TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én hoztam elő a témát, mert szeretnék az MP3 helyett olyan formátumot használni a letöltésekhez is, ami modernebb kódolás, és kevésbé csonkolja az anyagot. És nem amiatt, mert kihallanám, hanem a csonkolás tudata miatt, ahogy írtam is. Ha emellett még kevesebb helyet is foglal, az bonus. Ilyen az AAC és az Opus is.
És rengetegen így járnának azok közül, akik most magabiztosan hiszik, hogy hallják. És irigylem azokat akik valóban hallják, tehát vakteszten is megy nekik. Több ilyennel találkoztam már, de nagyságrendekkel kevesebben vannak, mint akik normál hallgatás eredményeképpen ezt hiszik magukról.

A votify és a cookie fájl a legegyszerűbb az egész folyamatban.