Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pinnacle

nagyúr

válasz Bozek #11421 üzenetére

Köszi! Ha jól látom az .mkv veszteségmentesen konvertál, jobb minőségben, a H265 kodek miatt, kisebb fájlméretben. 4K/60fps videóimat is az mkvtoolnixel fűzöm össze, mkv-ba. .mp4 meg streamingre jó, mert a váltakozó bitsebesség nem probléma neki. Mondjuk ha a YT-on mp4-ben vannak fent, akkor valószínűleg maradni ennél a formátumnál, hacsak nem akarunk helyet spórolni. mkv-ban ugyanaz kisebb méretű.

szkaroly fura, hogy neked semmit nem jelez. Letöltés után állandóan figyelmeztetés jött fel, fájlt nem tudtam törölni, lefagyott a gép, ki-be lépés után sem, csak a csökkentett mód segített. Utána már hiányolta. Szerintem ezért is jó beállítani a bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy-val beállítani az F8-as csökkentett üzemód indítást.

• Aureal

őstag

válasz Bozek #11421 üzenetére

Igen igazad van, ez persze tudva levő bizonyos szinten. Nyilván a konténer formátum támogatása magával hozza azt is, hogy milyen lejátszók mit támogatnak… (Én jó ideig Bluray playert is használtam audiot hallgatni, ami pendriveról nyomta M4A-ból.)
    Veszteségmentes kódolást azért még nem nagyon szeretik a különböző cuccok, bár mondjuk nyilván ez egy mobilnáll csak app kérdése, ha vki arról játszik le. De a YouTube tuti nem ALAC kódol!

A lényeg itt csak az volt, hogy szerintem felesleges időtöltés YouTube audiok újra konvertálása még, amikor lehúzható közvetlen kompatibilis formátumban is, ami nem rosszabb minőség annyival feltétlen, mint amekkora a mérete és még külön babrálást sem követel. De ez csak egy ötlet, mindenki azt kezd a szabadidejével amit akar. 🙂

Új hozzászólás Aktív témák