- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
A kb. 60 és amit az előbb írtál, hogy 60, az nem ugyanaz.
Amúgy meg nehéz megmondani, hogy mit csinál a videóval a ffmpeg vagy az MKVToolNix, amikor átalakítod. Csináltam egy tesztet, de nem a Mediainfo-s adatokra hagyatkoztam. Az MP4-nél és az MKV-nál is betöltöttem a hangot Audacity-be. És az sem marad ugyanolyan hosszú, bár minimális az eltérés. A felső az MP4, az alsó pedig az MKV.
Itt pedig már a te gondolatmeneted bukik meg, hogy ugyanaz van mind a kettőben. Ezért írtam azt, hogy nem a Mediainfo kiolvasásával van a gond. Sokkal inkább valami történik az átalakítás során, ami miatt látszólag ugyanaz van a kettőben, de valójában mégse.
-
Bozek
nagyúr
"Mindkettőre azt írja, hogy 60 frame/secundumos átlagsebességű változó sebességű videó van benne"
Ezt sehol se írja. Azt írja, hogy 59,94, illetve 59,73 fps-es változó sebességű videó van benne.
"képes valami gondolom kis bugyutább számítás alapján kiszámolni, hogy min. 60, max. 75 a képkockák sebessége"
Csak a képen pont nem 60 a min., hanem csak 54,545. Szóval nem "Móricka-számítás". Bár valahol te láttad a 60 fps-t is, amit más nem.

De jó, fogadjuk el, a Mediainfo hasraütésszerűen ír ki mindent.

"Ezeket az 1 másodperc, meg 59,94 vs. 59.73 fps, ezeket nem kell komolyan venni"
Épp hogy nem kerekítési eltérés, mert hát a kerekítésnek szabályai vannak, azt még a Mediainfo se hágja át. Eláruljam, miért rövidebb a videó? Pont a képkockasebesség miatt. Ha van 100 képkockád, és 25 fps-el rakod össze, akkor az 4 másodperc. Ha 20 fps-el, akkor 5 másodperc. Ha a két képen látnánk a képkockák számát is, akkor ott lenne, hogy alapvetően ugyanannyi.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Úgy, hogy a telefon változó képkockasebességgel rögzít. Az pedig pont azt jelenti, hogy nem fix 60 fps, hanem hol gyorsabb, hol lassabb. A kép alapján az MP4 1 másodperccel rövidebb, szóval ott simán jöhet az a minimális különbség (59,94 vs. 59.73).
1080p-nél nekem se fix 240 fps a 240 fps, de nem érdekel. 4K-ba meg nem néztem, ott "csak" 60 fps van, de felesleges akkora videó nekem, a magas bitráta miatt az 1080p se rosszabb.
-
Bozek
nagyúr
válasz
djdancer
üzenetére
Még az összefűzés talán nem is lenne nehéz, az ffmpeg is tudja. ITT a 2-es metódusban le van írva, hogy hogyan kell. De ugye a Megasztár-nál úgy van, hogy 1. rész, 2. rész, stb., viszont más sorozatnál az 1. rész, 2. rész már az epizódra vonatkozik, amiket nem kellene összefűzni. Nem biztos, hogy egyetlen műsor miatt megéri energiát belefektetni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Pont ezt írtam: "szerintem az MKV-ban jobban van tömörítva a videó". És ez látszik is a képből.
MKV: Teljes adatsebesség: 348 kbps
MP4: Teljes adatsebesség: 435 kbpsSzóval az MP4-nél ez 25%-al több, mint az MKV. Ha a 182 922 KB-ot felszorzod 1,25-tel, akkor kapsz 228 653 KB-ot. Az MP4 fájlod meg 228 773 KB. Szóval nem kisebb egyik sem, csak minimális különbség van.
-
Bozek
nagyúr
válasz
szaboi6512
üzenetére
Köszi a választ. Így legalább kiderült, hogy a hiba nálam van. Töröltem a Downloads mappát, utána jó lett már nekem is.
-
Bozek
nagyúr
Másnak működik a TV2Play? Úgy tűnik, minden rendben van, de a végén mégsincs ott a mappában a videó... Pedig még ki is írja, hogy átmozgatta.
-
Bozek
nagyúr
válasz
maddionmax
üzenetére
Ami már ezerszer le lett írva, például ITT is. Ha a weboldalon nem elérhető, akkor letölteni se lehet. A weboldal pedig a következőt írja: "Ez a műsor jelenleg nem elérhető!".
-
Bozek
nagyúr
válasz
liszi70
üzenetére
Az AI azért már túllépett azon a szinten, amit a sima felskálázás nyújt. Persze lehetne jobb eredményt is elérni a lentebb látható képeknél, csak meg kell találni a tökéletes beállításokat. Alapból az Iris MQ automatikus beállításokkal ezt hozza ki belőle a 2,25x-os átméretezés után.
Ez az 1 óra 25 perces videó amúgy olyan 5-6 órát vesz igénybe egy 3060 Ti-vel, ami nem egy 4-500 ezres kártya. Egy 4090-el azért lényegesen gyorsabb lenne. Szóval az, hogy napokig kell futtatni, az se teljesen igaz már. Régen lassabb volt, ez tény, de ezen a téren is sokat fejlődött.
PS-el felskálázott kép: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Topaz Video AI-val felskálázott kép: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Bozek
nagyúr
válasz
Hege1234
üzenetére
Jogos, csak ezt írta ki, és a python fájlban is megtaláltam több helyen a --no-playlist-et:
[youtube:tab] Downloading just the video VKbzuljMlJM because of --no-playlistDe a második féle linket nehezebb kiszedni, mert a lejátszási lista linkjének a másolásakor az első típus jön be. Ha elindíto a listát és ott nyomsz a lejátszási lista címére jobb egérrel, akkor már másolható az, amit le is tölt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
internetezoo
üzenetére
Miért kellene beleégetni a feliratot, ezzel lerontva a képminőséget is? Ez már nem a 90-es évek.

-
Bozek
nagyúr
válasz
Hege1234
üzenetére
Nem beleszólni akarok a fejlesztésbe és a Python-hoz nem is értek, de nem lenne egyszerűbb venv-el megcsinálni az egészet? Akkor ezek a "vissza kellett telepítenem a korábbit" dolgok elvileg megszünnének, hiszen az eredeti python telepítéstől függetlenek lennének a modulok.
Bár lehet, hogy hülyeséget írok, akkor bocsi, csak például az AUTOMATIC1111-nél láttam, hogy oda dolgozik.
-
Bozek
nagyúr
válasz
allfinanz
üzenetére
Jó, jó, de ebből még mindig nem derül ki, hogy a teljes sorozat szinkronos-e, vagy vannak kimaradt részek. Pl. Simpson-család, ott az 1. évadhoz nincs szinkron és több évadnál is hiányos a cucc.
A tréV2 meg megint megállt a 10. évadnál és a 23. évaddal folytatja, pedig a 11. évadból kellene még pár rész, hogy meglegyen a teljes (kivéve 1. évad) cucc normális hanggal. Sajnos a fellelhető magyar verzió hangja sokszor dobozos.
-
Bozek
nagyúr
Két szinkron készült hozzá (plusz a másodikhoz egy módosítás). Az eredeti, 1987-es szinkronban George McFly (Crispin Glover) magyar hangja Zsótér Sándor, a 2002-esben pedig Fesztbaum Béla. Na, az RTL+-on az 1987-es változat van fenn, a SkyShowTime-on pedig a 2002-es.
-
Bozek
nagyúr
Újratelepítettem a Python-t, most megy. Köszi.

Amit felrakott, akkor meg protobuf hibát is kiírt, ha nem frissítettem. Na de megoldódott.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hege1234
üzenetére
Futtattam, de ott hibát jelzett, mert hogy neki 4.21.6-os protobuf kellene, de 3.19.3 volt fenn. Utána már ez is baj volt neki. Kézzel felraktam a 4.21.6-ot, de ugyanaz a hiba a pywidevine.L1-el.
Az OSError-t megoldottam, a letöltőd nem volt rendszergazda módban futtatva, mert nálam a Total Commander alapjáraton simán indul (mivel csak akkor működik a fájloknál a fogd-és-vidd W11 alatt).
-
Bozek
nagyúr
válasz
szaboi6512
üzenetére
3.9
A második hibát töröltem, arra rájöttem, hogy mi volt a gond.
-
Bozek
nagyúr
válasz
mgergo76
üzenetére
"ha be kell jelentkezni a felületre a videó megtekintéséhez, akkor annak paramétereit (user, pass) meg kell adni a programban"
És hol adod meg a képernyőfelvevőnél ezeket? Max. DRM-védett tartalom esetén fordulhat elő a fekete képernyő, de valószínűleg egy előadás azért nem olyan. Én vettem fel mindenféle mókolás nélkül Google Meet-es és Microsoft Teams-es előadást is már OBS-el.
-
Bozek
nagyúr
Ha csak az fps különböző, akkor ennyire egyszerű (a Change Tempo-nál a Percent Change érték AudaCity-ben):
23.976-os eredeti 25-ös magyar -> -4.096%
25-ös eredeti 23.976-os magyar -> 4.271%Az, hogy nem illeszkedik pontosan, nem az fps miatt van. Jobb esetben csak a jelenetek közötti szünet a gond, az egyszerűen orvosolható. De vannak olyan esetek is, amikor kimaradt jelenetek okozhatnak gondot, de még ez se annyira nagy probléma. Vagy volt olyan is, ahol még a zene is más volt az angol, illetve a magyar hangban, azonban ez is megoldható. Az egyedüli, ahol nem akartam annyi munkát belefektetni, az az volt, ahol a két verzióban a képkockák között volt különbség, és ezek nem mindig ugyanabban a verzióban maradtak ki, hanem hol az egyikben, hol a másikban.
-
Bozek
nagyúr
válasz
cucumber87
üzenetére
Nekem az első nap fordult elő ilyen, amikor több eszközön próbáltam és még egy letöltő programot is használtam (nem ezt). Akkor nálam 1 napig élt a tiltás. Azóta nem volt ilyen gondom.
-
Bozek
nagyúr
Mármint melyiknek nincs jelentősége, a tunerek számának? Igazából van, de csak akkor ha épp saját célra is vesz fel valamit az ember, ezért írtam.
Azt meg sehol se írtad, hogy fel tudod venni 1080p-ben (vagy i-ben, mindegy is). Hiszen pont arról beszéltél, hogy "úgy se ad egyik csatorna se semmit fullHD-ben".
-
Bozek
nagyúr
válasz
allfinanz
üzenetére
Bármi lehetséges, akár még a szinkron hosszabb is lehet, mint a videófájl maga. Vagy jóval rövidebb, mint 3 perc. Első körben azt kell nézni, hogy a két anyag fps-e ugyanaz-e. Leginkább azon a videófájlon, amin volt a hang, mert szimpla audio esetén már egészen más értékeket kapsz. Ha megegyezik a kettő, akkor a nyújtás csak ront a helyzeten.
Mondjuk vannak a durvább esetek is. A Szökésnél például a D+-os éa a BDRip között képkocka szinten van különbség az egyik résznél: 1-1 jelenet pár képkockával hosszabb az egyikben, mint a másikban. És nem mindig ugyanabban. Vagy ott a Skins, ahol az angol változatban mondjuk hosszabban énekelnek, mint a magyarban és persze teljesen más szöveget. Ami azért is érdekes, mert a magyar verzióban is angol az ének.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hege1234
üzenetére
Nem, az is csak L3-as. Aztán lehet, hogy nem is a letöltéssel volt baja, de ezt nem tudom, a lényeg, hogy 1 nap után visszaengedtek.
"mióta megjelentek itthon, napi 2-3 évad lejött..."
Na jó, de a drm-decrypter-rel kicsit tovább tart a letöltés, a StreamFab saját böngészőbel betölti az összes linket 1-1 sorozathoz. -
Bozek
nagyúr
válasz
Leslie1966
üzenetére
Attól függ, hogy hol. Bár más megoldással töltöttem (StreamFab), de a D+ múltkor simán bannolt, igaz, csak 1 napra.
-
Bozek
nagyúr
Az csak az amcsiknak elérhető Amazon Prime-on van, a magyar verzióban nincs fenn.
Amúgy ezek a jogok tényleg érdekesek. Netflix-en anno az Agymenők feliratos volt (most nincs fenn), HBO Max-on szinkronos. De több olyan sorozat is van, amihez bár létezik magyar szinkron, a streaming szolgáltatóknál feliratos.
Az meg külön vicces, hogy Netflix-en találtam olyant is, aminél az 1. és a 3. évad szinkronos, a 2. évad meg feliratos...
-
Bozek
nagyúr
10 nap múlva meglátjuk. Én azért előfizetek rá, aztán kiderül, hogy van-e értelme. Ha már több szinkronos cucc lesz, mint a Netflix-en, akkor nem lesz vele gondom. Az HBO Max-nak azért egyszerűbb volt az indulás, mert ugye ott már volt alapból HBO Go.
Szerencsére mindenki megtalálhatja, ami neki kell, már lassan túl sok is lesz a streaming szolgáltató. Mert ugye eddig van a nagyok közül HBO Max, Netflix, Amazon Prime, aztán lesz a Disney+.
Igazából mindet kipróbáltam, most csak HBO Max van. Amazon Prime-ra is volt előfizetésem, de ott csak a Térség érdekelt. Megnéztem 2 részt feliratosan, aztán végül kapott szinkront, úgyhogy azzal folytattam. Elég jó kis űropera, a könyvekhez képest csak kisebb változtatások vannak benne, a vezető sztori stimmel.
-
Bozek
nagyúr
Hát nem egészen.

A Disney már elég régóta nem csak gyerekfilm. Náluk vannak például a Star Wars jogok, sorozatokkal együtt. Plusz a Marvel-t is megvették, szóval ott is van elég sok cím. Ahogy nézem, van fent NatGeo-s cucc is, valamint például a Simpson-család is elérhető náluk.
Itt egy angol lista, hogy mi elérhető az oldalon, nem rövid: [link].
Itt meg, hogy mi érkezik 2022-2023-ban: [link].Persze kérdés, hogy nálunk mi lesz elérhető belőle és milyen formában.
-
Bozek
nagyúr
A leírás szerint a Spíler Extra is benne van, az meg kb. ennyibe került, amíg elő lehetett rá fizetni.
A Netflix-ről meg annyit, hogy annak se reális az ára Magyarországon. Annak lehet, aki szeret feliratot olvasni, de én nem ezek közé tartozom, le is mondtam az előfizetést. Kíváncsian várom a Disney+-t, már csak 10 nap.

-
Bozek
nagyúr
válasz
szaboi6512
üzenetére
És mi ezzel a gond? Ha valakinek csak a TV2 Play Prémium kell, akkor olcsóbb, mint egy ezt tartalmazó Yettel TV-csomagra előfizetni. A tartalmat nem ismerem, így nem tudom, mennyire reális az ár.
Nekem például az RTL Most+ miatt van Yettel TV előfizetésem. És figyelnek rá, mert egyszer megszűnt az előfizetés és mindjárt nem tudtam nézni a Most+ tartalmakat.
-
Bozek
nagyúr
válasz
allfinanz
üzenetére
Aha, nekem meg e-mailt küldtek, hogy lépjek be a TV2 Play-be és használhatom is. Csak arra lennék kíváncsi, hogy mégis hogyan oldották volna meg, ha a két szolgáltatásnál nem ugyanazt az e-mail címet használom...
SMS-t nem kaptam, pedig meg van adva a telefonszámom, bár Vodás, a Yettel TV előfizetés külsős.
-
Bozek
nagyúr
Végülis igaz, van olyan, aminél jobb. De még akkor is gyenge ilyen célra. Ha a nagy fájlok mozgatásánál ekkora a sebessége, akkor a kicsiknél jóval kisebb. És ez a 100 MB/s csak az olvasási sebesség. Írásira az Árukereső 40 MB/s-t dob ki, ami elég karcsú a jobb pendriveokhoz képest.
-
Bozek
nagyúr
"Sajna így ezt nem olyan egyszerű megvalósítani, hogy csak letöltesz valamilyen programot, amivel majdnem mindenhonnan, mindenhogyan szinte mindent le tudsz tölteni."
Én egyetlen programot használok, a Jaksta Media Recorder-t. A YT videó lista és a Médiaklikk megy, a 8K viszont nem. Bár ki lehet választani a 8K-t, hogy az legyen a max. felbontás, amit letölt, de mégis 4K-ban szedi a cuccokat.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Inhouse
üzenetére
És annak mi értelme lenne? Ne legyél lusta beírni 8 karaktert (vagy max. 11-et). Lentebb van egy alternatíva, abban van aktuális dátum és idő is.
cocka: Attól függ, mennyire durva átnevezéseket akarsz csinálni. Ha csak az alap kell, akkor jó a TC megoldása, de nekem sokszor többre van szükségem. Volt olyan, hogy több mint 300 mappában kellett átneveznem a fájlokat a mappa nevére, plusz még a végére egy számlálót raktam. Na, ezt TC-vel nehézkes lett volna. Szerencsére van ingyenes megoldás erre: a Bulk Rename Utility. Van portable verzió is a honlapjukon, szóval még csak telepíteni se kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Ööö, ha YT-DLP-s parancsokat kaptál, akkor miért a streamlink-nek akarod megadni ugyanazokat a paramétereket?
-
Bozek
nagyúr
válasz
internetezoo
üzenetére
NAVA? Van ilyen? Kipróbálnám frissen újrarakott rendszeren, de nem is tudtam róla.

-
Bozek
nagyúr
válasz
Hege1234
üzenetére
Régebben azért ment, mert akkor még nem volt Aréna4+, a sima weboldalukon lehetett megnézni mindent. Azon még védelem se volt. Aztán az NFL rajtjával jött az Aréna4+ és ezzel vége is lett a történetnek.
Sőt, egy ideig még le se játszotta a videót, ha be volt kapcsolva az AdGuard. Most már legalább az nem zavar be. Kíváncsi leszek, hogy október 1-től is bevágják-e a videók elejére a reklámot, mivel onnantól már fizetős lesz a platform.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Tévé Maci
üzenetére
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy ne jöjjön fel mindig a parancssoros ablak a Youtube-DL miatt? Mert ha mondjuk néznék valamit és közben letöltenék, akkor mindig az előtérbe dobja, és kitakarja egy részét annak, amit csinálok.
Sajnos a --quiet nem megoldás, mert bár szöveg nincs, az ablak feljön.
-
Bozek
nagyúr
17636 vs. 1376, hoppácska. És ami OFF, azt OFF-ba is teszem, nem mint te.
"pedig pont te jöttél azzal hogy mi az hogy nem letöltési linket adok meg"
Mivel ez az a topic, hogy a linkről hogyan lehet letölteni, nem pedig az, hogy hol van fenn ez vagy az."ha van normális tárhely ahol megtalálni valamit"
Írtunk ilyent is, de az se tetszett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Arch Linux
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Háztartási gépek
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB) IPS 165Hz
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5332
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest