Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pinnacle
üzenetére
"azt hittem minél nagyobb a bitráta, annál jobb lesz a minőség"
Jól hitted, mert azonos kodek esetén ez igaz is. De egy újabb, korszerűbb kodek alacsonyabb bitrátán is hozhatja ugyanazt, vagy jobb minőséget. Amit írnak, leginkább sávszélesség-takarékosságról szól:
"Az újabb kodekek jobb tömörítéssel rendelkeznek = alacsonyabb bitráta = kevesebb sávszélességet használnak = kímélik a környezetet." -
válasz
pinnacle
üzenetére
"Lehet, hogy az mkv kisebb adatsebesség mellet, jobb képminőséget ad? Szerintem ezért konvertálják a filmeket is mkv-ba."
Szerintem nincs köze a minőségnek ahhoz, hogy MP4 vagy MKV. Pontosan ugyanaz az anyag lehet MKV-ba vagy MP4-be is csomagolva. Jellemzően valóban mkv-ba csomagolják a filmeket (torrentoldalakon is), de nem a minőség miatt. Gondolom azért az MKV, mert abba szabadon lehet bármennyi feliratot és hangsávot csomagolni. Több hangsávos, több feliratos MP4 filmmel nem találkoztam még. (Persze ettől simán lehet, hogy van.
) -
-
válasz
Aureal
üzenetére
"marhára nem az eredeti streamet kapod, ami a feltöltő eredeti anyagában van"
Úgy látszik nem jött át, mi az eredeti célom. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a youtube-on a bármilyen, a leggagyibb minőségű hangzóanyag is fent lehet, és semmi köze a sztrímelt anyagnak az eredeti zenei anyaghoz. És nem is érdekel, hogy a feltöltő eredeti anyagában mi van, nem is volt erre irányuló törekvésem. Én azt akartam elérni, hogy a már youtube-on lévő, onnan sztrímelhető hang legyen az elérhető legjobb, akkor is, ha eleve szar.
Bármilyen rossz minőség, legalább az MP3 csonkolásával ne romoljon, ha nem muszáj. És meg is lett a megoldás, Hege segített, hogyan kell átírni a progit, hogy ne mp3, hanem a sokkal korszerűbb Opus vagy az általad is ajánlott M4A/AAC legyen a letöltött anyag. Tök egyszerű és semmibe nem kerül. A célom elértem, sőt, még bónuszként helyet is spórolok az MP3 száműzésével, mert az Opus is, meg az M4A/AAC is jóval kevesebb helyet foglal. Ennyi a történet, happy end! 
-
OK. De ezt a "yt-dlp -f bestaudio <videó_URL>" honnan idézted? Végülis a végső célom ez lenne, hogy pont azt kapjam stream letöltésekor, mint ami fent van eredetileg. Ha ez tényleg működik, akkor ki lenne pipálva.
Szerk.:
#11438nfsu17
Jaaa, OK. Köszi!
Akkor az opus-al elérem az optimumot.#11437 Aureal Az első bekezdésedre: Nem. Sajnos a dolog messze nem ilyen banálisan egyszerű. De itt befejeztem, mert igaza van cigam-nak, ez már erősen off.
-
-
válasz
Aureal
üzenetére
"44.1kHz vs. 48?.... Volt különbség, mert..."
Az előző posztomban írtak vonatkoznak a 44.1 vs. 48khz valós kihallására is!
Sőt, sokkal inkább, mert a különbség jóval kisebb, mint MP3 vs. FLAC között. Sajnos amiről objektív teszt nélkül azt hisszük, hogy megy, az objektív teszten gyakran nem igazolódik be. Itt jön képbe a placebo, és itt fontos az, amit írtál, hogy: "Volt különbség, mert..." Az agyaddal tudod, hogy mi a különbség 44 és 48 kHz között, ez nagy mértékben befolyásolhat abban, hogy "hallod"-e. De ez sok esetben csak pszichés érzet, nem pedig valós hallás.
Vannak egyébként kiváló formátumok közötti tesztek, vaktesztek. Akik valóban kíváncsiak a valós hallásukra, és nem az önáltatás a céljuk, érdemes ilyeneken tesztelni magukat. -
"hangminőség "háború"
Háborúról szó sincs.
Én hoztam elő a témát, mert szeretnék az MP3 helyett olyan formátumot használni a letöltésekhez is, ami modernebb kódolás, és kevésbé csonkolja az anyagot. És nem amiatt, mert kihallanám, hanem a csonkolás tudata miatt, ahogy írtam is. Ha emellett még kevesebb helyet is foglal, az bonus. Ilyen az AAC és az Opus is.
Egyetértek veled. Sokakkal egyetemben én sem hallom a különbséget 320 MP3 és a veszteségmentes FLAC/WAV között. Sokan azt gondolják, úgy érzik, hisznek benne, hogy "hallják", aztán vakteszten simán elvéreznek sokan, még a hallásukat piedesztálra emelő legnagyobb audiophilek is. Az objektív teszt előtt én is úgy éreztem, hogy "hallom", aztán kiderült a vakteszten, rohadtul nem.
És rengetegen így járnának azok közül, akik most magabiztosan hiszik, hogy hallják. És irigylem azokat akik valóban hallják, tehát vakteszten is megy nekik. Több ilyennel találkoztam már, de nagyságrendekkel kevesebben vannak, mint akik normál hallgatás eredményeképpen ezt hiszik magukról. 
-
válasz
Aureal
üzenetére
Kipróbáltam az m4a-t is. A yt-dlp batch-al töltöttem le, és az m4a beállítás MP4-ben lévő AAC formátumot szed le. Itt jön képbe Bozek örökbecsű mondata: "Az M4A megint csak egy konténer"

Különböző formátumok méretei ugyanazon szám esetén:
FLAC: 23.9 MB
MP3/320kbps: 7.04 MB
M4A/MP4/AAC: 2.84 MB
Opus: 2.14 MB -
válasz
Aureal
üzenetére
"Miért nem az M4A-t használod? Veszteséges ugyan, de korszakokkal újabb és profibb eljárást használ"
Az MP3 ellenében persze, így van, de ugyanez elmondható az opus-ra is. A flac-re meg pláne, mivel az veszteségmentes, igaz, jóval több helyet is foglal, mint pl. az opus. Az opus fele/harmada méretben az mp3-nak, mégis jobb minőség! De kipróbálom majd az m4a-t is, köszi! -
válasz
Hege1234
üzenetére
"ez nem egy varázs cucc, hogy jobbat csinál majd belőle"
Tudom, hogy jobb nem lesz az eredetitől, a célom csak annyi, hogy ne is romoljon az mp3 formátumból adódó csonkolással.
Ezért gondoltam a veszteségmentes flac-re, de az opus is jobb, mint az mp3. (Még ha valószínűleg nem is hallanám ki, de a tudat!
)
Szerk.: Még egy kérdés. Ha opust írok be, akkor alapból a legjobb minőségűt (tehát az nfsu képén is látható 251-es sávról) tölti le? -
-
válasz
nfsu17
üzenetére
Köszi!
"tudtommal mp3 sincs YT-on, szóval ha abban tölt, az már konvertált... és veszteségmentesről sem tudok"
Persze, tudom, hogy a youtube-on AAC és Opus van. Pont azért szeretnék NEM mp3-ban letölteni, hogy legalább az mp3 csonkolásával ne romoljon tovább a minőség. Opus is jó, de inkább flac, ezekkel már megtartják a youtube-on fent lévő eredeti minőséget. Ennek a mikéntje érdekelne.
-
válasz
Hege1234
üzenetére
Szia Hege!
yt-dlp batch-ban szeretnék a veszteséges MP3 helyett valamilyen veszteségmentes formátumban zenét letölteni a youtube-ról. Van erre lehetőség? Csak át kell írni valamelyik txt fájlban a szöveget, mint MP4 vs. MKV esetén, vagy ebben az esetben ez nem ilyen egyszerű? -
-
válasz
Sz.Vicky
üzenetére
Nem cáfoltál, mivel én nem erről beszéltem, és nem is ez szerepelt a kérésedben, olvasd el, mit írtál először.
Felskálázást kértél, nagyobb felbontásra! Erre írtam azt, amit. A felbontás növelése önmagában semmit nem old meg, bár sokan azt hiszik. Ha te különböző szoftveres képmanipuláló eljárásokat szeretnél, így "javítva" a képminőséget, az egy más kérdés, és más szoftver/szoftverek. (Mondjuk én ezekben is kételkedek némiképp, és kissé valószínűtlen a hihetetlen javulás, amit írtál. A mi szintünkön kompromisszumos minden "képjavító" eljárás. Például a szemcsézettség megszüntetése óhatatlanul részletek elvesztéséhez is vezet, az elmosás mesterséges képet eredményezhet, stb. Lehet, hogy amit te "éles, szemcsézettségmentes, igazi, élvezhető minőség"-nek írsz le, az szakértő szemmel egy kilúgozott műanyag fosch. Tetszik sokaknak az lcd-k max fényerejűre, szappanoperaeffektesre, műanyagra "képjavítózott" képe is, az attól még nem lesz valódi minőség.
)"Hogy ti mit hisztek, mit nem hisztek, mit tapasztaltatok, mit nem tapasztaltatok, az a ti dolgotok, őszintén szólva engem ez nem is érdekel..."
Ja, OK, szerintem megértettük, és kicsit meg is ismertünk a stílusod alapján.
Szerintem pont ez az egyik mozgatórugója a fórumnak, hogy meghallgassuk egymás tapasztalatait. Amiben persze lehet kételkedni, én is szoktam, de ha téged ez "nem is érdekel", akkor nem ide kell jönni hülyeségeket kérni, miközben még azzal sem vagy tisztában, hogy mit kértél. 
-
válasz
liszi70
üzenetére
(Még egy gondolat, off az offban.
Tévhit, hogy a felbontás határozza meg a képminőséget. Ebből a tévhitből alakult ki az a marketing-háború, hogy legyen minél nagyobb a megapixel, meg 4K, 8K, 16K , mer' arra buknak a népek. Persze, hogy arra buknak, ez lett beléjük marketingelve. Felbontást könnyebb növelni a gyártóknak, mint például felhősödést, betekintési szöget, mozgásmegjelenítést, kontrasztot stb. javítani. A felbontás lett a hívószó, a növelése újabb és újabb eladásokat generál. Veszik mint a cukrot a leggagyibb ledtévét is, csak mer' négyká.
Természetesen nagyon fontos a felbontás egy szint felett, de az csak 1, a sok, képminőséget befolyásoló tényező közül.) -
Lehet, hogy van olyan szoftver, ami be tudja csapni szemet, és a "jobb minőség" látszatát kelti...
De a semmiből nem lehet valamit csinálni. Ha nincs ott képtartalom, akkor ha sokkal több részre osztjuk azt a keveset, akkor sem lesz több/jobb, max kicsit más. Önmagában a felbontás növelése NEM oldja meg a minőségi problémát, ahhoz más is kell a szoftverben. Szoktak régi, alacsony felbontású filmeknél valós minőségi javulást elérni, dollárezrekből, tízezrekből. A mi szokásos progijaink erre szerintem nem alkalmasak.#10702Sz.Vicky
"Azért szeretném feljavíttatni a minőségét, hogy jobb legyen....
"
Én ezt értem, de szerintem ez hiú ábránd. Arról nem is beszélve, hogy a tévé az alacsony felbontású anyagot is felskálázza a saját felbontására, akár full hd, akár 4k. Úgyhogy ugyanazt látod majd, mintha át lenne konvertálva magasabb felbontásra. Tartom, hogy nem lesz jobb a minőséged, csak több helyet foglal. Sok progival lehet magasabb felbontásra konvertálni, én is megcsinálom neked ha gondolod (és nem sürgős), de tapasztalatom szerint ez totál értelmetlen. De ahogy gondolod... Végülis a placebo működhet. 
-
válasz
Hege1234
üzenetére
OK, letöltöttem a 0.3.9-et. De nekem 0.3.7-et ír ki.
Tényleg nem tudom, mert a médiaklikk se nem lejátszási lista, se nem spotify, se nem single, se nem playlist link.
Az egyedi parancscsal próbáltam, errort ír a linkre.Egyébként örülök, hogy mégiscsak tovább frissíted a yt-dlp-t, úgy tudtam, nem fogod.

-
válasz
Hege1234
üzenetére
Ez megvan, nagyon kedvelem ezt a progidat, de nem tudtam, hogy pl. médiaklikkről is le lehet tölteni vele.
A 0.3.5 volt meg, most lefrissítettem a 8-as opcióval, de továbbra is 0.3.5-öt ír ki a progi, ez nem gond? Hogyan kell letölteni vele médiaklikkről, melyik opcióval? -
Sem firefox böngészőm, sem pythonom, sem drm decryptem nincs. Médiaklikkről, egy kossuth rádió műsort le lehet tölteni más módon? Ha nem, lenne olyan jó valaki, hogy ha elküldöm privátban a linket, letölti nekem?
-
-
4K Video Downloaderben van 3 féle kodek a letöltéshez. H264, VP9, AV01 Ezek közül melyikkel érdemes letölteni? Bármelyiket kezeli bármilyen lejátszó? Melyik a legáltalánosabban használt, mindenhol lejátszható kodek?
-
válasz
internetezoo
üzenetére
Nekem is ezt a FileCentipede-t ajánlottad, de nálam nagyon nem vált be. [link] [link]
Használod? Nálad ez rendesen működik és tapasztalatból ajánlod? Nálam bugos, használhatatlan, ráadásul létrehozott egy "filec service" nevű bejegyzést a rendszerben, ami a program törlése után is ott fityeg a futó folyamatok között. Vírustotalon átmegy a weboldal és a file is, a 71-ből csak 1 jelzi rosszindulató szoftvernek, de nekem ez akkor sem kerek. (A free változatról van szó, a premiumról nincs tapasztalatom.) -
válasz
internetezoo
üzenetére
Egy videót sem célom most letölteni, csak próbálgattam a progit random videókkal. Biztosan bekavar a többi böngésző bővítmény, mert mindet kikapcsoltam, és most jobb lett a működése, de nem lett jó.

Nekem egyik videóra 48 verziót ajánlott fel különböző méretben
Az semmi, nekem az összes bővítmény kikapcsolása után az egyik videónál 72-t ajánlott fel.
Érdekes, mert frissítve ugyanazt az oldalt 24-et, 70-et, 16-ot, 60-at, 76-ot is felajánlott, teljesen random. Ennek ellenére a kiválasztott videót hang nélkül töltötte le. Ennél meg csak hangot ajánl fel. Aztán meg semmit, többszöri frissítés után sem. Aztán volt olyan is, hogy nem a videót, hanem az előtte futó reklámot töltötte le.
Persze hang nélkül azt is. -
válasz
internetezoo
üzenetére
Ez a File Centipede nem igazán alkalmas youtube videók letöltésére? Most próbálgatom. Az általam linkelt Videa-s videót gyönyörűen leszedi, de youtube videók közül van ahol csak a hang mentését ajánlja föl. Van ahol csak külön lehet a képet meg a hangot, hangos videót nem.
Van ahol meg semmit nem lehet letölteni a videókból. -
válasz
internetezoo
üzenetére
Köszi, nézem!
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Most nézem, az IDM fizetős, 30 napot ír ki próbahasználatra. Nincs free verziója, vagy alternatívája?
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
A DRM-decrypt-hez nincs Firefox böngészőm meg python-om, de az IDM tökéletes megoldást nyújtott, köszönöm!
-
Uraim, ezt a filmet hogyan tudom leszedni a videa-ról?
-
Köszönöm! Letöltöttem és kicsomagoltam, de nem tudom működésre bírni. Ott van egy .py fájl, "start-DRM-decrypt", de ha rákattintok, nem nyílik meg. Mivel kell ezt megnyitni?
Szerk.: Most olvasom a .txt fájlt, ez csak firefoxban működik?
Nekem edge-m van. -
válasz
szaboi6512
üzenetére
"ezt magad is megoldhatod, minden adott hozzá"
Hogyan kell megoldani? -
válasz
internetezoo
üzenetére
"The download link not found."
-
Uraim, hogy lehet aliexpress-ről videókat letölteni?
Próbáltam két chrome bővítményt, a "Download Aliexpress Product Images & Videos" nem tudta letölteni a videókat csak a képeket, az "AliSave | Download AliExpress Images & Videos" pedig a videókat csak a fizetős változatban engedi.Szerk.: Ja, hogy ez a stream letöltés topikja. Akkor ez itt off. Azért, aki tudja a választ, ne tartsa magában.

Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Automata kávégépek
- Lexus, Toyota topik
- Fujifilm X
- Linux kezdőknek
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
Bármilyen rossz minőség, legalább az MP3 csonkolásával ne romoljon, ha nem muszáj. És meg is lett a megoldás, Hege segített, hogyan kell átírni a progit, hogy ne mp3, hanem a sokkal korszerűbb Opus vagy az általad is ajánlott M4A/AAC legyen a letöltött anyag. Tök egyszerű és semmibe nem kerül. A célom elértem, sőt, még bónuszként helyet is spórolok az MP3 száműzésével, mert az Opus is, meg az M4A/AAC is jóval kevesebb helyet foglal. Ennyi a történet, happy end!
Sőt, sokkal inkább, mert a különbség jóval kisebb, mint MP3 vs. FLAC között. Sajnos amiről objektív teszt nélkül azt hisszük, hogy megy, az objektív teszten gyakran nem igazolódik be. Itt jön képbe a placebo, és itt fontos az, amit írtál, hogy: "Volt különbség, mert..." Az agyaddal tudod, hogy mi a különbség 44 és 48 kHz között, ez nagy mértékben befolyásolhat abban, hogy "hallod"-e. De ez sok esetben csak pszichés érzet, nem pedig valós hallás.
"