Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Hosszabb sétákhoz keresek nyakpántos fülhallgatót, ami főleg telefonáslásra lenne használva. Ezt a SONY WI-XB400-at néztem ki. Képek alapján kicsit távolra esik a mikrofon az ember szájától, és esetleg később a kabát nyaka is belezavarhat (dörzsölődik), de nem nagyon találtam más alternatívát. Esetleg közületek használ ilyet, vagy hasonlót?
Előre is köszönöm. -
alfi95
tag
sziasztok. vettem 2 db haylou gt1 plus fülhallgatót. az egyik rendesen müködik, de a másik csak egyik vagy másik oldal szól. a 2 együtt sosem. kiprobáltam másik telokon a helyzet ugyanaz. tud valaki segiteni mi lehet a gond ? köszönöm
-
Yany
addikt
Ha valaki szemezik esetleg az Apollo Bolddal, itt egy elég fer kis bemutató: [link]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
ZüD
tag
Sziasztok,
még sosem volt bluetooth fülesem, most viszont Aliexpressen van kuponom a QCYhoz illetve Ali kupon is. 20/10 a QCY és 5 az alis. Nincsenek nagy igényeim, de azért nem a hígfost szeretném venni.
Így a QCY T5Pro és egy QCY T8 cakpak kijönne 29 USD-ből.
Vagy engedjem el, mert ennél jobb ajánlatok vannak ennyiért?
T8: https://www.aliexpress.com/item/4001208666412.html?spm=a2g0o.cart.0.0.284f3c00VT94OS&mp=1
T5pro: https://www.aliexpress.com/item/4001344169293.html?spm=a2g0o.cart.0.0.284f3c00VT94OS&mp=1Előre is köszönöm a segítséget, véleményt!
-
sicc33
aktív tag
Ma megérkezett a Soundpeats Force Pro. Izgalmas darabnak tűnik.
-
mgy
senior tag
Használom már pár hete az Edifier X3-at, ítt van pár sor róla, ha valaki esetleg ilyenben gondolkodik.
Elektronikus zenét, illetve podcasteket hallgatok, nekem, erre rendben van a hangja. Volt már benne szerencsém egy háromórás hívást végigcsinálni, nem volt kényelmetlen, jól hallottak a túlvégen, a három óra alatt kb. 40%-ot merült.
Amire még nagyon kíváncsi voltam, hogyan viselkedik bringázás közben(*), nem volt gond. Az a kör is valahogy 3 óra körül sikeredett, nem akart soha kiesni a fülemből, hallottam a környezetet, ha kellett, tök okés. A héten még próbálok futni egyet vele, aztán annyi részemről a feszegetés.
(*) tudom, nem erre való, meg ne tekerjünk ilyennel a fülben, etc-etc, de ne itt vitassuk meg, kérem -
sicc33
aktív tag
Nagy nehezen az Edifier X3 is befutott (57 napra hozta a postás). Nekem egyenlőre fura a hangja. Még hagyom, hogy járatódjon aztán tudok véleményt alkotni róla.
Egy biztos, a dokkolóval meg fogok szenvedni. Elég nehezen tudom belőle kibányászni, pedig kicsi kezem van :).
-
Zoleee83
addikt
Nem annyira releváns kérdés ebben a topicban, ezért offba teszem:
Tud valaki segíteni, hogy mekkora értékhatárig VÁM mentes egy Alis rendelés? 2db 31$-os cuccot rendelnék ugyan attól az eladótól. Mehet egyben, vagy szedjem külön a rendelést? Önmagában a 31$ átmegy vám nélkül?* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
KicsiRegő
tag
válasz Zoleee83 #2921 üzenetére
Van külföldi rendeléssel foglalkozó topik, az összefoglalójában minden benne van, és van külön Alis topik is, szóval itt tényleg nem releváns
[ Szerkesztve ]
-
BT86
tag
Sziasztok!
Kondizáshoz és futáshoz milyen vezeték nélküli fülest ajánlanátok?
Főleg elektronikus zenét hallgatok és inkább a több mélyet kedvelem, mint a kevesebbet
Első ilyen fülesem lenne, így próbaként túl magas árig nem szeretnék elmenni. Kicsit visszaolvastam, EDIFIER X3 árban és tudásban jónak tűnt a leírások alapján, viszont tesztben futáshoz nagyon nem ajánlották... -
vicze
félisten
Ennyit arról mikor érek rá...
Buds vs. Buds+A hang a végén van mivel elég sokat hangsúlyoztam, hogy a TWS-ek elsősorban technikai eszközök, és technikailag kell elsősorban működjenek, másodsorban hangkeltők.
Külső:
Méretre súlyra és szinte mindenre azonos a két füles és tok.A Buds Plus egy fényes lakkozott borítást kapott mind a tok mind a füles maga. Nem tudom ki volt az az eszement, aki kitalálta ezt és miért, de orbitális baromság főleg azért mert nagyon csúszóssá teszi őket. Főleg a füles megfogása sokkal rosszabb.Viszont így 1 hónap zseben kulcsokkal együtt hordás után se látok rakta szemmel látható karcokat, míg a matton nem kevés sérülés van már, és volt ennyi idősen. Viszont a Plus tele van ujjlenyomatokkal és lehetetlen levakarni, kb. mindig úgy néz ki mintha ráhánytak volna, a füles dettó, bár legalább azt nem látom.
Míg a régi tok felnyitáskor is "beakad" és megáll, addig az új lifeg, ami visszalépés egyértelműen. A lecsukódás kattanása se olyan jó érzés mint a régin, lágyabb sokkal.Vezérlés:
Valószínű a fényes felület, és valami más miatt is, de a Plus mindenképp rosszabbul veszi be az érintéseket. Egyszerűen pontatlanabb sokkal. Főleg a dulpa tap-ból vagy 1x vagy 3x lesz, de a kettőt eltalálni inkább nehéz rajta. Ez sajnos egy elég bosszantó negatívuma. Sima Buds mindenképp jobban működik e-téren.BT kapcsolat:
Ez 99%-van AAC kodekre vonatkozik, mivel Samsung scalable-lel ritkán használom. Itt ahogy a Buds is 100%-ig stabil, semmilyen különösebb problémát nem tapasztaltam. Mivel már akkor kapcsolódik mikor felnyitod a tokot, így a kapcsolódás sokkal gyorsabb maga a folyamat, és már rég szólhat a zene mire fülbe kerül. Nagyon jó a készülékek közötti váltás is. A hatótávot úgy tudnám leírni, hogy 10%-kall jobb a Plus a sima Buds-nál. pl. Ahol a Buds már akadozik, a Plus még 1-2m-rel is tovább bírja. Pl. kabátban (itt északon néha kell most is.) és bal farmerzsebben, a Buds gyakrabban akadozik, a Plus ritkábban.Aksi:
Nos az app most már jelzi a tök töltöttségét is, de csak is kizárólag akkor amikor felnyitod és a fülesek benne vannak, amit kiveszed őked a töltöttség kijelzés eltűnik. Ez nem a legjobb, de több mint a semmi.
Buds-nál mindig külön jelezte az app a fülesek töltöttségét, a Plus-nál csak leges legelső bekapcsoláskor láttam, hogy külön jelezte a két füles töltöttség, azóta csak egy kijelzés van, ami azt sejtetni nekem, hogy azonos szinten vannak minding. Buds-nál eléggé problémás, hogy nem azonosan vannak töltve a tok által és jobb oldal mindig jobban merül mint a ball, így csak teljes töltöttség esetén vannak együtt és elég gyorsan külön utakon kezd a töltöttség járni.
Az aksi idő az nagyon kiemelkedő. Általában most már heti 1x töltésre álltam rá, mert kibírja a 20+órát simán. A legtöbb oldal tesztje alapján a fülesek üzemideje 13óra körül van, és a tok ugye + 1 töltés ad, ami elég kevés sajnos, de így is meg van a 24óra, ami általában elég 1 hétre nekem. A Buds épp egy hónapja pihen a tokjában és kivéve most is 80% felett van szóval semmi gond nincs a merüléssel, gondolom a Plus se rosszabb. Még akkor se merült le mikor vélelten 1 napra tok nélkül az asztalon felejtettem, csak kapcsolódott és ment tovább a zene. Messze ez a legpozitívabb pontja a Plusnak az aksi kezelés és akis idők.
A Buds esetén a töltés mindig kicsit problémás volt mert nagyon gyakran elfordult, hogy a két füles tokból kivéve különböző töltöttségen volt, ami azért nem olyan vidám ha az egyik épp 20% másik 90. Plus nagyon stabilan mindig ugyanannyi.App:
Az app rendben van többé kevésbé azonosak pár új képességgel, de semmi egetrengető újdonság. Ugye aksi kijelzés más. Labs-ban van a füles külső szélének érintés érzékelésére való beállítás, ami valószínűleg a vezérlés gondjaimat okozza, nem próbáltam. Illetve a külső hangok további erősítése.
A Plus hangosabban pittyeg Find my Buds-ra, mint a régi így könnyebb megtalálni.
SW updates talán 2 volt a Plus-ra, a simára jóval több, de a Plus sokkal kiforrottabb alapból.Hangzás:
Mind a két fülest 64Audio szilikon illesztékkel hallgatom, ezek egyrész tok kompatibilisek másrészt jóval szélesebb "vetőcsővet" adanak mint a gyári, ami direkt szűkített, így a hangzást ezzel ítéltem meg, illetve mélyebbre megy a fülemben, így számomra stabilabb.Referencia hangzás számomra a Mojo+U6 páros, és ezt a hangképet kedvelem leginkább, enyhe mély és közép emelés.
AAC és Samsung Scalabbel-el is hallgatom, itt stabilitásban a Scalable többet ad, de hangzásban nagyon nem véltem különbséget felfedezni, SBC-vel nem hallgatok semmit. Minden EQ és egyéb hangzás rontó nélkül hallgatom azaz "normál" beállítás.
Szóval a Buds-hoz képest leginkább a extra mély emelés, és a még jobban megtolt magas és középmagas tűnik fel, összességében számomra rosszabb főleg a magas orientált számoknál már van sziszegés, cserébe nincs magas vágás, de jelen eseten nekem ez inkább rosszabb. A mély is már számomra már mindenképp túlzó, és a közép már inkább a sokba húz a magasakkal együtt. Jobban preferálom a Buds semlegesebb hangképét a Plus V-sebb hangképéhez képest.
Itt most leszögezném, hogy nincs a két füles között hatalmas különbség a leírás ellenére. A Plus pont annyival lett V-sítve, hogy már populárisabb hangzása legyen és a tesztelők ne húzzák le a sárga földig mert a mindent elnyomó basszuson kívül mást nem tudnak értelmezni.Még mindig semleges felé akar húzni, de nem engedik. A Buds "nyugodtsága" azért hiányzik.Az is egyértelmű, hogy miért a Plus fog a többségnek tetszeni.Elnézést a hosszúságért.
-
wolfman
veterán
Na nagy nehezen megjött az Anker Soundcore Liberty 2 Pro füles. Tegnap tesztelgettem kb. másfél órát beállítgatásokkal, párosítással együtt.
Eddigi véleményem?
Nem vagyok hasra esve. Eddig inkább csalódás mint pozitív érzelmek. A hangja nagyon nagyon furcsa. Nekem egyelőre erősen V karakterisztikás, ami azt jelenti, hogy a magasak már már vágják a fülemet belülről. 4 emberrel telefonáltam eddig, ebből egy jelezte azonnal, hogy gusztustalanul szarul hall engem, a többiek nem panaszkodtak. Én jól hallottam mindenkit.
DE!
Hozzáteszem, hogy még nem estem neki komolyabban kitapasztalni. Természetesen még be kell járatni és kell minőségibb hangforrás is minőségibb hanganyaggal, mert eddig csak telóról hallgattam youtube-on zenéket. Van 2 DAP-om, persze majd azzal is menni fog a dolog bejáratás után. Ami viszont tutira pozitívum, hogy úgy áll a fülemben mint ha oda lenne ragasztva amellett, hogy nem nyom, nem nehéz, nem kellemetlen, ha rázom a fejem akkor se izegmozog. Izolációra meg már talán sok is. Hallom a saját lélegzésemet.[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Futáshoz keresek BT fülest. Agybadugósat preferálom és fontos lenne, hogy stabilan illeszkedjen és ne azon kelljen aggódni minden lépésnél, hogy mikor esik ki. Nem ártana, ha tudnék rajta számotléptetni, esetleg hangerőt állítani.
Keret nagyjából 10k környékén lenne rá, ha nagyon érdemes elmehet 20-ig is.
Mit tudnátok ajánlani? Köszi. -
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van egy Mpow2 típusú vezeték nélküli fülesem. Podcast-okat hallgatok rajta kerékpározás közben, viszont van egy sistergős alapzaj, amit ha jól tudom, fehérzajnak neveznek. Szerintetek van arra lehetőség, hogy android-on valahogy csökkentsem a zajnak a hangerejét?
Másik:
Xiaomi Airdots basic. Valaki használ itt ilyen fülest? Van valami android app, amivel kiolvasható az akkuk töltöttsége? (töltő doboz akkutöltöttsége is) -
zokrill
friss újonc
Sziasztok, tippeket szeretnék kérni.
Futásra keresek fülest. Telefonváltás miatt a jelenlegi vezetékes futós fülesem (ezer éves sony) nyugdíjazásra kerül, mert az új telón nincs jack csatlakozó.
szempontok:- nő vagyok és a női átlaghoz képest is kicsi a fülem, fülkagylóm. Ne essen ki, le, legyen kényelmes.
- futáshoz kell, zenét hallgatni. Jó ha el lehett vele intézni egy hívást de ez nagyon másodlagos szempont.
- városban futok, akarom hallani a környezeti zajokat valamennyire, ne üssön el egy dudáló ikarusz
- bírja az izzadtságot, esőt
- ne dübögjön futás közben a saját lépéseimtől (agybadugós gumiharangos vezetékes fülessel volt ilyen, de lehet, hogy a vezeték rángatta csak?)
- bírjon ki 2-3 órát legalább, ne merüljön le hosszú futás közben.
- legyen megbízható,
- 20 körül örülnék neki, max keret 40, annál többet akkor se ha fut is helyettem..
- nyitott vagyok nyakbarakós, vagy két oldali fülest egymással összekötött (nem tudom ennek mi a rendes neve) megoldásokra és tök vezetéknélküliekre is, de egyikkel sincs tapasztalatom.
- rockot, bluest, poprockot hallgatok. ha szépen szól, ezek szóljanak szépen
kalsszik kábeles fülhallgatókból csak a fül köré akasztós sport változat működött jól. a basic fülkacslóbal ülősek 215 perc után kicsúsztak az izzadságtól és mozgástól, az agybadugósaknál meg brutál lépészaj volt minden lépésre.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz zokrill #2929 üzenetére
Samsung Buds a lehető legkisebb eartippel. Mivel a sharkfin támaszkodik a fülkagylódba, nem a tipen lóg, nem kell annyira szigeteljen, kevésbé izolál, és kevésbé fog emiatt dübörögni. A feleségem rendszeresen lenyúlja edzeni, úgyhogy kis fülben bizonyított. 20k körül néha előfordul, helyi boltokban általában 30 alatt van.
-
zokrill
friss újonc
Köszi, mi a neve ennek az átalakítónak?
Egyébként is gondolkodtam a cserén egy ideje , mert a madzag kényelmetlen és hosszú futásoknál egyre kijjebb csúszik a jelenlegi füles is az izzadtságtól és akkor már ez is lépészajos (de legalább nem esik le/ki és nem vesztem el ) ... de mindenképpen jó tudni, hogy van lehetőség a jelenlegi megtartására is. -
zokrill
friss újonc
Köszi a tippet.
Adnak hozzá különböző méretű rátéteket vagy azt külön kell beszerezni? Illetve ez úgy működik, hogy telepíteni kell a samsung saját appját, hogy lehessen a telefonról zenét hallgatni vele? (nem samsung telefon esetében) Bocs, ha ez hülye kérdés, teljesen zöld vagyok az ügyben. -
Breki
veterán
válasz zokrill #2933 üzenetére
USB Type-C fülhallgató adapter
Érdemes HI Res DAc-al rendelkezőt beszerezni.
Ekkor a hangminőség is jobb lehet akár, mint simán telefonnal.
[link]
Persze, ha zavar a zsinór az más
Esetleg ezt is érdemes megnézni.
[link]Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
syler123
veterán
Na én is vettem egy Spunky Beat-et 6900ft-ért Kíváncsi leszek, hogy a Blitzwolf fye-3s-hez képes milyen lesz, annak elégedett vagyok a hangzásával, csak kicsit bumszli.
-
Greg204538
tag
Libratone track+ van tapasztalatotok?
Bose qc30 (akkuhibás?)- ingyen elvihető. Műszerész könnyen javíthatja. Ahogy néztem 8e az akksi.
Eredeti posztom is megfuttatom még egyszer utoljára
"Sziasztok, egy kérdéssel fordulok hozzátok. Bose qc30 megadta magát, az utódját keressük. Lehet fej- vagy fülhallgató is.
Ami lényeges: nagyon jó zajszűrés és stabil kapcsolat. Nyakpántos kialakítás előny. Kipróbáltunk egy sony wf1000-t, de az a két oldal között sem tartotta stabilan a kapcsolatot.
Hangminőségben nincsenek nagy elvárások, itunes fog szólni aac-kodekkel.
A keret 50e Ft (nagyon max. 70e).
Minden javaslatnak örülök."[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Greg204538 #2941 üzenetére
"Kipróbáltunk egy sony wf1000-t"
Melyik? M1 vagy M3. Az M1 esetében simán lehet, az M3 esetében elég nehéz elképzelni hacsak nem 2 tonna 2,4GHz interferencia van.A keresett ársávban csak egyetlen egy füles van jelenleg a Tronsmart Apollo Bold. Minden más felette. Vagy az Apple AirPods Pro van 70-ért.
-
wolfman
veterán
Várjunk csak! A kábelben benne van egy DAC? Azt hogy? Azt még megértem, hogy jó minőségű az átalakító, aranyozott csatik, stb., de hogy kábelben legyen + áramkör, chip? Egy kábelnek csak az a dolga, hogy a csatlakozó felületet átalakítsa a másikra, nem az hogy konvertálgasson. Bele se férne ilyen integrált áramköri cucc.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
-NoVa-
addikt
-
Greg204538
tag
Első verziós a Sony. Használója szerint általános, hogy percekig kihagyogat az egyik oldal :/
Ennél Tronsmartnál szimpatikusabb a Libratone review-k alapján, a nyakpánt is pluszpont, hangja is ennek a legalkalmasabb akusztikus és komolyzenére.
/Mondjuk a bose qc30 már elég ősi technika, lekaciózhatnák /Köszi a tanácsot, Apollo bent van a második helyen
-
-NoVa-
addikt
válasz Greg204538 #2948 üzenetére
A Bose soha nem akciózik (és a kereskedőknek sem engedi meg), van egy ára, amíg veszik, gyártja, ha már van újabb, vagy nem veszik, akkor lekerül a polcokról. Jó visszajelzés, ha ér annyit, úgyis fogy.
-
vicze
félisten
válasz Greg204538 #2948 üzenetére
A M1-es Sony-t el kell felejteni az egy ipari hulladék lett.
Libratone ugye 70e+ megint csak, akkor már az WF-1000XM3 olcsóbb, illetve a AirPods Pro is 70e és a piac talán legjobbja.
Sony WF-SP800N már 50e, Sony WF-SP700N meg 40e, de ezeknél nem olyan jó a zajszűrés, mint a 1000X-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest