Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#23701) Anfänger válasza Miklós315 (#23700) üzenetére


Anfänger
őstag

Torben nincs az egyház ellen,ezt hangsúlyozza is.
Mindent ki lehet forgatni,de aki megnézi a videókat,az rájön,hogy mindent alátámaszt Igékkel.
Egyébként van összehasonlítási alapja,hiszen ő maga is pap volt az egyházban.
Tudja,miről beszél.
De mindenki döntsön saját maga,hogy elég neki az,hogy a templomba jár,vagy lehet- e ennél több is,amit Isten tenni tud rajtunk keresztül.
Nekem már fiatalkoromban feltűnt az,hogy a templomban a pap által elmondott dolgokból nem kerül közelebb az ember Istenhez és nem ismeri meg őt olyannak ,amilyen.
Csak meg kell nézni a saját életünket.
Több nem kell!
Csináljuk,amit Jézus mondott,vagy kifogásokat keresünk?
Minden kifogás és minden" de" szócskával csak kibújni akarunk Jézus parancsolata alól. És a megszokott,kényelmes,nyugis kis életünket akarjuk tovább éldegélni,abban bízva,hogy ha vasárnaponként templomba járunk,akkor örök életet kapunk az Istentől. Így is fel lehet fogni. Mindenkinek a saját döntése ez. Szabad akarat van. Az Úr,a mennyei Apánk áldjon meg mindenkit!

Ejha,sikerült találni ellene az interneten valamit,amit az irigyei írtak róla? :DDD
Ez tették Jézus ellen is,emlékezzünk csak vissza.
Szerinted ellened nem írnának ilyet az irigyeid,ha Isten munkáját vélnék felfedezni az életedben?
Ezt a legkönnyebb,támadni. Megkeresni valamit,amit ellene írtak.
Én erre csak azt mondom,hogy dicsőség Istennek az Ő munkájáért.
Egyébként Torben elmondta videóban,hogy üldöztetés alatt vannak Dániában de ez érthető is. Ezt megmondta Jézus is.

Máté 24: 9 Akkor majd letartóztatnak titeket, és átadnak azoknak, akik megkínoznak, sőt meg is ölnek benneteket. Minden nép gyűlölni fog titeket amiatt, hogy az én nevemet viselitek. 10 Akkor sokan megtagadják a hitüket, elfordulnak tőlem, és elárulják, sőt gyűlölni fogják egymást.

Majd ezek után,azok,akiknek nincs élő kapcsolatuk Jézussal,azok lesznek az elsők akik az igazakat elárulják és maguk elvesznek.Mert nem fogják bírni a nyomást. Nem lesz bizodalmuk és örökös reményük az Úrban.

[ Szerkesztve ]

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23702) Anfänger válasza MageRG (#23699) üzenetére


Anfänger
őstag

Mert számomra egyértelmű,hogy ha valakinek pl.egy öklömnyi tumor van a mellében,ami egyszerűen eltűnik akkor amikor a hölgy forróságot érzett a mellében,ahol pl. Adres Bisonni csak az Istent hirdeti.
kimennek az emberek a színpadra sírva,hogy meggyógyultak. Ki ettől,ki attól. Aztán nekem is van saját tapasztalatom,de már elmondtam. És mivel nem bizonyított be,mert Isten nem egy próbababa,ezért te nem hiszed el. Szóval én ezt lezártam.
Aki vágyik Istenre,az megtalálja. Én élő pêlda vagyok. Torben is az és sokan mások. De ha nem hiszed el,nem tudok vele mit kezdeni. Majd lesz valami az életedben ami után bizonyos leszel. Isten majd bebizonyítja. Vagy ha keresed,majd megtalálod.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23703) Miklós315 válasza Anfänger (#23701) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Most nyersebb leszek, mert nem jut el az üzenet az eddigiek alapján.

Jó lenne abbahagyni a hülyeségek propagálását!!

1. NEM CSAK VASÁRNAP VAN MISE!!! Felfogtad?

2. A MISE NEM ZÁRJA KI, HOGY MEGÉLD A HITEDET KRISZTUSBAN --> TEHETSZ CSODÁT IS BÁRMIKOR!!!

3. AZ ILYEN ÖNÁLLÓ, ÖNMAGUKBAN VALÓ, KARIZMATIKUS PRÉDIKÁTOROK TÖK JÓL MEGÉLNEK A HISZÉKENY, KÉTSÉGBEESETT HÜLYÉKBŐL, AKIKNEK ELÉG AZ, HOGY MOND VALAMIT, MERT BIZONYÍTSA BE ISTEN AZ ELLENKEZŐJÉT. EKÖZBEN MEG AZ EGYHÁZAT TÁMADJA AZZAL, HOGY AZOK GAZDAGOK.

4. ÉN IS ELMONDHATOM, HOGY ÜLDÖZNEK A GOA'ULDOK, BIZONYÍTSD BE, HOGY HAZUDOK. JA, HOGY TE NEM ÉRVELSZ/BIZONYÍTGATSZ/STB., MERT AZT MONDTA EGY SZÁMÍTÓ CSALÓ, HOGY NE GONDOLKOZZ!!

5. A GONDOLKODÁS NEM ESETLEGES LUXUS, HANEM ISTENTŐL SZÁRMAZÓ ALAP!!

Higgy neki, vagy másnak, mit bánom én, éld meg a hitedet, legyen hosszú, boldog életed, de HÜLYESÉGEKET NE HORDJÁL MÁR ÖSSZE, MERT SZÁNALMAS ÖNELLENTMONDÁSOKBA KEVEREDSZ, MEGTÉVESZTVE MÁSOKAT, AKIK ELOLVASSÁK ÉS ELHISZIK A SOK BAROMSÁGOT.

A neten a nagybetű üvöltözést jelöl. Itt, ez esetben mindössze a nyomatékot (jobb híján), mert a korábbi hosszas diskurzus rávilágított a vakhit ostobaságaira és makacsságára.

"Szerintem."

(#23704) MageRG válasza Miklós315 (#23703) üzenetére


MageRG
addikt

"AZ ILYEN ÖNÁLLÓ, ÖNMAGUKBAN VALÓ, KARIZMATIKUS PRÉDIKÁTOROK TÖK JÓL MEGÉLNEK A HISZÉKENY, KÉTSÉGBEESETT HÜLYÉKBŐL, AKIKNEK ELÉG AZ, HOGY MOND VALAMIT..."

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23705) Anfänger válasza Miklós315 (#23703) üzenetére


Anfänger
őstag

Értem! Téged is áldjon az Úr!

"2. A MISE NEM ZÁRJA KI, HOGY MEGÉLD A HITEDET KRISZTUSBAN --> TEHETSZ CSODÁT IS BÁRMIKOR!!!"

Bocsánat,nem vagyok tisztában az időpontokkal és alkalmakkal,én már nem járok templomba misére,maximum szétnézni más országok templomaiban.
Tőlem minden nap is lehet mise 3x,engem nem zavar,de mi változik?

Nem mondja a pap,hogy kövessük Jézus utasítását,hogy tanítványozzunk,gyógyítsunk,merítsük be az embereket,mert ha elmondaná,hogy mindenki megteheti ezt,hamarosan senki nem járna templomban,ezért az egyház a hívőket "csecsemőszinten" tartja,és addig oda fognak járni ameddig ezen a szinten maradnak. Nem engedi felcseperedni őket. Ha azt hirdetnék ,amit Jézus parancsolt,akkor nem sokáig maradnának az emberek a templomban.
Nem lenne bevétel sem nekik az adományokból. Mert az emberek kimennének az utcára,és imádkoznának a betegekért.
Gondoljunk csak bele,ha olyan tempóban menne ez mindenhol,mint Torben vagy a többi prédikátor esetében.
Mire vezetne? Politikai üldöztetés lenne a tanítványok ellen. Mert nem lenne beteg senki,nem kellenének orvosok,gyógyszertárak,természetgyógyászok. Csak bele kell gondolni,hogy kinek az érdeke az,hogy vannak betegek? Miért vannak ezek az emberek üldözve? Kinek vannak útban?
Erről beszélt Jézus! Őt is útálták,minket is útálni fognak a nevéért,azt kérdezte,miért lenne nekünk másképpen? Nem mondta,hogy jó lesz,azt mondta,hogy rossz lesz.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23706) Miklós315 válasza Anfänger (#23705) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"...nem vagyok tisztában az időpontokkal és alkalmakkal, én már nem járok templomba misére, maximum szétnézni más országok templomaiban"
Erről is beszélek, amikor azt mondom, hogy folyamatosan olyan baromságokat hordasz össze, amikről fingod sincs, de valaki a szádba rágta azokat a hülyeségeket, amiket dogmaként ismételgetsz (minő irónia, de Neked fel se tűnik, mert "ne gondolkodj") vádaskodva - tök alaptalanul.
Vagy kezdj el gondolkodni, továbbá ismerd meg, amit támadsz, vagy maradj magadnak.

"...de mi változik?"
"s lőn világosság." - már ha eljutnál addig, hogy felfogd: kihasználnak, ellehetetlenítik, hogy kiteljesedj, és így ellentmondások csapdájában vergődsz (emiatt).

Szakadj már le a templom témáról, épp most írtad, hogy nem jársz, nem ismered, semmit nem tudsz a világon arról, amiről beszélsz, hanem visszaismételgeted a a nagyszentbölcstévedhetetlen tanítód hazug hülyeségeit.

Pénzt a tanítód is szépen összegyűjtöget, érdekes, hogy ez sem merül fel benned. Ja, persze: "nem szabad gondolkodni!"

Érdekes, hogy Torben még nem oldotta meg a Közel-Kelet válságát, az afrikai éhínséget, a csernobili-fukushimai sugárbetegek gondjait, stb., stb. Az nem baj? Az nem aggaszt? Az nem hiányzik?
Nem fáj a hülyeség?

"Erről beszélt Jézus!"
Halvány lila gőzöd nincs arról, miről beszélt Jézus, ahogy Torbentől sem fogod megtudni, mert kukázta az evangéliumokat! Neki csak az ApCsel számít, semmi más, pláne az nem, ami ellentétes az ő rendszerével.
Mivel elutasítod a teológiát, mert azt mondták Neked, hogy ne gondolkozz, és elhagyhatod a háromnegyed Bibliát is, mert azt is megmondták, ezért honnan a fenéből is tudhatnád, hogy mit mondott, mit jelent, amit mondott?!

"Szerintem."

(#23707) Anfänger válasza Miklós315 (#23706) üzenetére


Anfänger
őstag

"Pénzt a tanítód is szépen összegyűjtöget, érdekes, hogy ez sem merül fel benned."

Jézus? Mikor kér pénzt? Ő inkább ad,de nem kér! Nincs több kérdésem.

"
Érdekes, hogy Torben még nem oldotta meg a Közel-Kelet válságát, az afrikai éhínséget, a csernobili-fukushimai sugárbetegek gondjait, stb., stb. Az nem baj? Az nem aggaszt? Az nem hiányzik?
Nem fáj a hülyeség?"

Jézus meg tudta oldani,amikor a földön járt,hogy mindenki higgyen?
Nincs több kérdésem.

""Erről beszélt Jézus!"
Halvány lila gőzöd nincs arról, miről beszélt Jézus,

Értem! Köszönöm,hogy felnyitották a szememet,biztos változtatni kellene!
Dicsőség Istennek!

"ahogy Torbentől sem fogod megtudni, mert kukázta az evangéliumokat! Neki csak az ApCsel számít, semmi más, pláne az nem, ami ellentétes az ő rendszerével."

Ő érti azt amit a biblia mondani akar.
És Isten Szelleme erősebben működik benne,mint a lelke.
(Nézzen utána az,aki azt mondja,hogy csak lélek van!)

"Mivel elutasítod a teológiát, mert azt mondták Neked, hogy ne gondolkozz, és elhagyhatod a háromnegyed Bibliát is, mert azt is megmondták, ezért honnan a fenéből is tudhatnád, hogy mit mondott, mit jelent, amit mondott?!"

Egyszer nem mondtam,hogy elutasítom a bibliát,ezt te forgattad ki! Isten látja a szíveket! Mert csak azt látja meg a szemed amit akar,Torbenban is azonnal a hibát találod meg! ( Gerenda,szálka )
Nem értem mire jó ez? Vesse rá az első követ az,aki bűntelen! Én nem dobálózok ellentétek sem,sem az egyház ellen,csak szemét felnyitni akartam. Ti meg a hibát keresitek,az egyház dettó ugyanez,ezért jön ki az olyan ember az egyházból,akit az Isten kihoz,mert el lenne nyomva. Torben is pap volt,de érezte,hogy van ettől sokkal több amit tehet Istennek.
És sokan mások is rájöttek erre. De az nem azt jelenti,hogy az egyház maga rossz. Csak az rossz,ahogy működteti a "rendszert". De nem vagyok én ellene,legyenek áldották és Isten adjon kegyelmet mindannyiunknak,hogy ne Torben legyen a fontos ,ne az egyház,ne mi emberek,hanem Jézus a messiás!
Bízom benne,hogy neked is felnyitja Isten a szemedet,elvezet a teljes igazságra,és ad neked hús szívet,hogy akarj és tudjál szeretni. Nem rosszból mondom,Isten látja. Jót akarok!
Viszont,ha én járok rossz úton,akkor azért is imádkozom,hogy az Isten engem térítsen jó útra,hogy Jézus legyen a mindenem! Több legyen nekem,mint jelenleg,mert most is veletek írok ahelyett,hogy hozzá imádkoznék,vagy az Ő megváltó cselekedetét hirdessem.
Legyetek áldottak! Imádkozok értetek! Imádkozzatok ti is értem,ha gondoljátok!
Előre is köszönöm!

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23708) Miklós315 válasza Anfänger (#23707) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"Én nem dobálózok ellentétek sem, sem az egyház ellen, csak szemét felnyitni akartam."
Alaptudás, gondolkodás, érvek nélkül dobálsz egymás után szavakat (a nyelvtani szabályok figyelemebevétele nélkül), ráadásul ezt is dogmatikusan merev leckefelmondásként (Torben, Wommack, stb. alapján).

Amit csinálsz tehát: nem tudod, mit, nem tudod, jogosan-e, de vádaskodsz, majd ezt is letagadod, és Isten mögé bújsz "érvelés" címén (de inkább helyett).

Most példaként leírom, hogyan nézne ez ki Tőlem Rólad:
"Te napi három gyereket eszel meg, ami nem szép dolog, inkább imádkozni kéne, ezért hátat fordítok Neked, és az teszem, amit Jézus mond, majd Isten bebizonyítja azoknak, akik nem hiszik, hogy ez az igaz út."
Ezzel meg mégis ki, mire megy? Minek ez?

"...mert most is veletek írok ahelyett,hogy hozzá imádkoznék,vagy az Ő megváltó cselekedetét hirdessem"
Éld meg a hitedet, menj és gyógyítsd a tömegeket, egy csomó időt elpocsékolsz itt logikátlan, hamis állítások írogatásával, ezalatt emberek halnak meg segítség híján.

"Szerintem."

(#23709) MageRG válasza Anfänger (#23707) üzenetére


MageRG
addikt

Torbennel a szélhámosok és szektavezérek tankönyvi példáját demonstrálod.
Bonyolult problémákra kínál pofonegyszerű megoldást, azt állítja kizárólagos igazság birtokosa.
De legrosszabb: azt akarja, hogy ne gondolkodj. Nem mondták még neked, hogy aki azt akarja, hogy ne gondolkodj, sohasem a barátod?
Bónusz, hogy beveti a szokásos összeesküvéses toposzt is: természetesen csak azért nem válthatja meg a világot, mert a gonosz gyógyszeripari/illuminátus/gyíkember lobbi nem engedi.

Tudod mi a szkepticizmus? Többek közt az is, amit az előbb javasoltak: több forrásból nézz utána a dolgoknak.
Ez nem felesleges akadékoskodás.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23710) Anfänger válasza MageRG (#23709) üzenetére


Anfänger
őstag

"De legrosszabb: azt akarja, hogy ne gondolkodj."

Erre a világ tanít,senki más. Ez okozza az identitás zavart. Ami azt sulykojja belénk,hogy ha elérték valamit,akkor vagy valaki. Ha nagy házad van,új autód,a legjobb okostelefon...stb,akkor vagyunk emberek. De ez hazugság! Félalvó módban vagyunk. Az egyház segít ebből kilépni? Ha majd meghalunk,az egyház miatt és a saját cselekedeteink miatt mehetünk a mennybe,mert kiérdemeljük, vagy Jézus áldozata miatt,amit ha elhiszünk,felismerjük,hogy Istennek a gyermekei vagyunk? És amit a laikus csodának gondol,az a normális a megtérés után,mert Isten megígérte. Ebben hinnünk kell,és megvallanunk az üdvösséghez,és tenni amit Jézus parancsolt.
Máté 28
"19 Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében,
20 tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

Torben ezt teszi és aki szereti Jézust és a Szentszellem benne jelen van,azok is erre vannak elhívva. Nem kell ezt kiforgatni azért mert mi még nem tartunk ott,majd fogunk valamikor.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23711) Miklós315 válasza MageRG (#23709) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"Nem mondták még neked, hogy aki azt akarja, hogy ne gondolkodj, sohasem a barátod?"
+1 :K

"Szerintem."

(#23712) Anfänger válasza Miklós315 (#23708) üzenetére


Anfänger
őstag

Én nem szándékoztam vádaskodni,ne haragudjtok,ha félre érhető voltam.
Nem állt szándékomban.
Senkinek nem fordítók hátat,te mondtad,hogy elengedsz,mert tévedtem és butaságot mondtam Luther Mártonról.
Szóval én nem vádaskodásból mondom,amit mondok,csupán segíteni akarok. Sajnálom,ha nem tudom olyan tökéletes szavakkal kifejezni magam,ahogyan kellene,hogy senkit ne sértésnek meg a mondanivalóim.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23713) Miklós315 válasza Anfänger (#23710) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"Erre a világ tanít, senki más. Ez okozza az identitás zavart. Ami azt sulykolja belénk, hogy ha elértél valamit, akkor vagy valaki. Ha nagy házad van, új autód, a legjobb okostelefon... stb., akkor vagyunk emberek. De ez hazugság! Félalvó módban vagyunk. Az egyház segít ebből kilépni?"
1. Valóban létezik ez a fogyasztói - agymosásra építő - "kultúra", jelenség. Ez a szekularizált, for profit, kapitalista berendezkedés.
2. Az egyház - több pápai megnyilatkozással egyetemben - is azt tanítja, hogy nem a vagyon, hírnév, pozíció, és a földi javak kergetése, hajszolása számít vagy visz előbbre. És azért tanítja ezt, mert ezt mondta Krisztus is, és ezt a tanítását adja tovább az egyház is.
3. Az, hogy segít-e ebből kilépni: az egyén (Te, én, ő) saját akaratlagos döntése, hogy mit kezd (az egyén). Elfogadja, betartja a tanítások bölcsességét, vagy figyelmen kívül hagyja azt... Hogy elfogadja-e Krisztust vagy hátat fordít neki. Szabad akarat...

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#23714) Füleske válasza Anfänger (#23694) üzenetére


Füleske
addikt

Akkor végül is egyetértünk hogy az istenhit egy irracionális képzelgés ?

(#23717) Anfänger válasza Füleske (#23714) üzenetére


Anfänger
őstag

Nem,nem értünk egyet.
Az Istenhit nem képzelgés.
A hit sem az. A hit a nem látott dolgokban való meggyőződés.
Van akinek nagyobb van és egyre több lesz,van akinek pedig kevés van vagy egyáltalán nincs.
Nos nekem nagyobb van és egyre nagyobb.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23718) Füleske válasza Anfänger (#23717) üzenetére


Füleske
addikt

A nem látott dolgokról hogyan győződsz meg a képzelgésen kívül ?

(#23719) Anfänger válasza Füleske (#23718) üzenetére


Anfänger
őstag

Nem győződsz meg,hanem elhiszed. Aztán megtörténik. Amikor Jézus a vaknak azt mondta,menj el,a hited meggyógyított. Csak utána kis idővel nyíltak meg a szemei. Eltelt pár másodperc,úgy képzelem. Érdekes,Jézus mégis múlt időt használt: "A hited meggyógyított.
Azt honnan tudta Jézus? Elhitte. Ha el tudjuk hinni amit Isten ígért,akkor a miénk az amit ígért,máskülönben arra fogunk várni életünk végéig,mégsem történik majd semmi különös,semmi csoda...

[ Szerkesztve ]

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23720) Füleske válasza Anfänger (#23719) üzenetére


Füleske
addikt

Attól hogy valamit elhiszel az szerintem még nem feltétlen fog megtörténni. Akkor sem ha egy könyvben ezt írják.
Személyesen milyen csodák történtek veled amióta hiszel ?

(#23721) Anfänger válasza Füleske (#23720) üzenetére


Anfänger
őstag

Hagyjuk ezt,úgysem hinnéd el. Eleve elzárkózott itt mindenki attól,hogy napjainkban csodák történhetnek.Mindent tudománnyal próbálunk megmagyarázni,és észérvekkel bizonyítékokat keresgetünk.
Így nem fognak csodák történni. Akkor fognak megtörténni,ha elhisszük,és rájövünk,hogy mi az identitásunk.
Ha eleve elzárjózunk ettől és úgy kezeljük,mint hazugság,akkor Istent tartjuk hazugnak,mert Ő bizony megígérte. Lásd biblia.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23722) Miklós315


Miklós315
aktív tag

Hívőknek és hitetleneknek egyaránt érdekes lehet (a fenti diskurzust is látva) a következő minimál sci-fi, ami érinti a transzcendenst is, de ami fontosabb: az egész a hit, az ész, az elfogadás/elfogadhatóság mentén építkezik.

The Man from Earth - Az őslakó

Jó szórakozást ;)

"Szerintem."

(#23723) Miklós315 válasza Anfänger (#23721) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"Hagyjuk ezt, úgysem hinnéd el. Eleve elzárkózott itt mindenki attól, hogy napjainkban csodák történhetnek. Mindent tudománnyal próbálunk megmagyarázni, és észérvekkel bizonyítékokat keresgetünk."
De ez itt egy írásos fórum. Attól, hogy beírod, hogy "higgy", még nem fogsz semmit elérni. Ezért futjuk a meddő köröket:
- Te nem győzöl meg senkit
- mi meg cáfoljuk a járulékos tévedéseidet (Luther kivégzése, az egyház bírálatai, stb., amik nem stimmelnek, alaptalanok).

Vagy tegyél csodát (el nem tudom képzelni, itt a topikban hogyan lehet, de biztos lehet), vagy érvelj. Sajnos e felületen e kettő a járható út, mert ezeket engedi a felület természete (korlátai).

"Szerintem."

(#23724) Miklós315


Miklós315
aktív tag

Haladóknak pedig még egy filmcsemege vonatkozó témában:

The Place - A hely

Talányos, misztikus, és erőteljes morálfilozófiai kérdéseket boncolgat a transzcendencia árnyékában (vagy fényében?) ;)

"Szerintem."

(#23725) Miklós315 válasza MageRG (#23549) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Majdnem elfelejtettem, de ajánlom megtekintésre Darren Aronofsky - Pi c. filmjét.

Mindenkiben ott lapul a kérdés, de nem feltétlenül tudja, mire is vonatkozik. Mégis hajtja, mert legbelül meg van róla győződve, hogy van rá válasz. Hogy ez matematikai, vallási, gazdasági, politikai, más megközelítésű-e, az már egyéni szimpátia/véletlen kérdése.

Ez a korai alkotása még nyersen művészi (befogadható), és legfőképp a fentire, így végső soron a Te kérdéseidre (is; részben) kíván valamely választ kínálni.

"Szerintem."

(#23726) MageRG válasza Anfänger (#23721) üzenetére


MageRG
addikt

Jajj, túl szkeptikus mindenki, ezért nem történnek csodák. :)
Úgy látom valami alapvető zavar van itt.
Ha a bűvész előhúzza a nyulat a kalapból többféle magyarázat is elképzelhető:
1. Tényleg varázsol, vagyis a természet törvényei az akaratára megváltoznak
2. Valamilyen szuperfejlett civilizáció egy mini féregjáratot nyit, és azon keresztül egy nyulat tesz a kalapba
3. A bűvész valahogy megtévesztett minket

A legtöbb ember a harmadik magyarázatot fogadja el, de miért?
Azért, mert a 3. sokkal kevesebb dolgot tételez fel, és már ismert világunkat használja magyarázatra.
A másik kettő az ismeretlennel magyaráz ismeretlent. Ráadásul azt sem tudjuk, ezeknek az ismeretlen jelenségeknek mi a valószínűsége. Mivel eddig senki sem látott valódi varázslót/féreglyukat gyártó civilizációt, ezért feltételezzük, hogy nagyon kicsit az esélye, hogy előfordulnak.
Ettől még nem zárhatóak ki, de amíg nincs erősebb bizonyíték, addig jó okkal feltételezzük, hogy nem igaz.

Nem Istent tartjuk hazugnak, mert ő nem mondott semmit. Egy könyv van, amiben leírták, állítólag mit mondott Isten. Ilyennel tele van a padlás.
Tudománnyal meg azért magyarázunk, mert működik. Leírom még egyszer, csak neked:
Rengeteg eddigi ismeretlen dologról kiderült, hogy tudományosan megmagyarázható, és eddig egyetlen egy ismeretlen jelenségről se derült ki, hogy kizárólagos természetfeletti oka van.
A hit a természetfelettiben nem képes pontos predikcióra, a tudomány igen.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23727) Anfänger válasza Miklós315 (#23723) üzenetére


Anfänger
őstag

"Te nem győzöl meg senkit
- mi meg cáfoljuk a járulékos tévedéseidet (Luther kivégzése,"
Ezért a tévedésemért bocsánatot is kértem,de attól függetlenül,még mindig köveket dobálsz rám érte. Átsiklottál azon a bocsánatkérésen,mint minden lényeges dolgon,amit írtam. De oké,elfogadom. Nem bizonyítgatok,hogyan bizonyíthatnám, azokat,amik általam történtek?
Megmagyarázták itt azokat spontán gyógyulással és az én képzelgésemmel.

Vagy el akarjuk hinni,és közvetlenül Istenhez fordulunk,vagy zsigerből elutasítjuk és hazugságnak vagy akármi másnak gondoljuk. Erről csak ennyit tudok mondani.
Olvassuk a bibliát,hátha Isten szól hozzánk a biblián keresztül.
Úgy emlékszem,leírtam pár dolgot amit Jézus tett rajtam keresztül,az Isten dicsőségére.

MageRG!
"Jajj, túl szkeptikus mindenki, ezért nem történnek csodák. :)

Ahogy mondod,a kételkedőnek nincs bizodalma és hite. Hit nélkül pedig nem teszi meg az Isten amit kérünk.
Ezt is írja a biblia.
Márk 11:24
"Legyen bennetek Isten hite! 23 Igazán mondom nektek: Ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Menj, és zuhanj a tengerbe! és nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik akkor úgy is lesz. 24 Ezért mondom nektek: amikor imádságban kértek valamit, higgyétek, hogy az már a tiétek, és akkor valóban meg is fogjátok kapni!
"Úgy látom valami alapvető zavar van itt."
Nem ez nem zavar,ez hit.
A zavar Isten számára a hitetlenség,és a rossz beidegződés,amit megtanul az ember az életben,a hagyományok,stb...
Amik eltántorítják és eltávolítják az Istentől és az Istenben való hitről.
Tudom,hogy nem könnyű hinni és könnyebb a láthatóban bízni,főleg abban,amit tudománnyal bizonyítani tudunk,tudnak az emberek. De ez ellene van a hitnek.
A hívő ember tudja hogy a tudomány is kell az embernek,de az Isten fontosabb ( mindentől) és feljebbvaló attól.(mindentől)

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23728) MageRG válasza Anfänger (#23727) üzenetére


MageRG
addikt

"Ahogy mondod,a kételkedőnek nincs bizodalma és hite."
Hogy ne lenne. Pl. te is biztos elhiszed, hogy én létezem, pedig sose láttál. Én is elhiszem, hogy te létezel, és amit magam körül tapasztalok, az a valóság. Mert nincs más választásom.
Amiben viszont van értelme kételkedni, abban miért nem szabad? Különösen ha komoly a tétje...
A rossz beidegződés pont a kétkedés hiánya: egy kisgyereknek életfontosságú, hogy elfogadja a szülői intelmeket, mert még túl keveset tud, hogy kísérletezzen, és túl könnyen meghalhat. Egy felnőtt számára a szkeptikus gondolkodás fontos, különben lépten nyomon megvezetik.

"A hívő ember tudja hogy a tudomány is kell az embernek,de az Isten fontosabb."
Na ne. Legalább akkor ismerd be, hogy nincs szükséged a tudományra, csak akkor ha alátámasztja a hitedet.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23729) Füleske válasza Miklós315 (#23725) üzenetére


Füleske
addikt

Az őslakó - t meg A hely - et még nem láttam, Aronofsky - tól viszont mindent, de a témában szerintem A forrás a megfelelő film tőle.

(#23730) Anfänger válasza MageRG (#23728) üzenetére


Anfänger
őstag

Istenben való hitről beszélek.
És Jézusnak való hitről,amit próbálok elmondani.Az identitásunkról.
Hogy Jézus él,bennünk van és mi Őbenne,és ha hiszünk,és imádkozunk hittel,az Atyához Jézus nevében,akkor az Atya megadja azt.
"A hívő ember tudja hogy a tudomány is kell az embernek,de az Isten fontosabb."
Na ne. Legalább akkor ismerd be, hogy nincs szükséged a tudományra, csak akkor ha alátámasztja a hitedet."

A tudomány nem tudja alátámasztani a hitemet. Isten szelleme és munkája tudja alátámasztani azt. Most én lépek, az Isten áldjon benneteket!
Remélem a békesség embere is olvasta amiket beszéltünk és hitre jutott. Azért dicsőség Istennek!
Sziasztok!

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23731) MageRG válasza Anfänger (#23730) üzenetére


MageRG
addikt

"A tudomány nem tudja alátámasztani a hitemet."
Lefordítom: a mindket körülvevő világ megfigyelésével nem tudunk ésszerűen következtetni arra, amiben hiszel.
"Isten szelleme és munkája tudja alátámasztani..."
Ami mi is lenne? A saját hiteddel akarod alátámasztani a saját hited?
Végül is, Münchausen báró is kihúzta saját magát a mocsárból...

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23732) Anfänger válasza MageRG (#23731) üzenetére


Anfänger
őstag

"Isten szelleme és munkája tudja alátámasztani..."
Ami mi is lenne? A saját hiteddel akarod alátámasztani a saját hited?"

Nem! Nem a saját hitem.
Isten szelleme,aki a tanítvány munkáit jelekkel bizonyítja.
Márk 16:17
17 Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják követni: a nevemben gonosz szellemeket űznek ki; új nyelveken szólnak;evangéliuma | 16. fejezet
18 kígyókat fognak meg, vagy halálos mérget isznak, de az sem nem árt nekik; ráteszik a kezüket a betegekre, azok pedig meggyógyulnak." És ezen felül,amit már említettem párszor,de ki lett " figurázva",amikor Isten kijelenti a szívedben/ vagy szellemedben, hogy veled van.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23733) Miklós315 válasza Füleske (#23729) üzenetére


Miklós315
aktív tag

A forrás számomra egy giccses szerelmi történet, akkor már a Mother! :K :K
De a Pi-t azért ajánlottam a kollégának, mert az írásaiból az a 'makacs, racionális kereső' jött le, aki a főszereplő ( :D ), miközben a környezetben megjelenik egy sor másféle 'kereső' is. "változatok egy témára" - avagy a világunk :)

"Szerintem."

(#23734) Miklós315 válasza Anfänger (#23732) üzenetére


Miklós315
aktív tag

De ezt Te vagy megéled vagy nem, viszont egy internetes fórumon nem tudod átadni, hogy mit élsz meg Te. Annyit tudsz, hogy beírod: hiszek.

Ennyi, itt ér véget a történet, mert mindenre ugyanazt a mondatot reagálod:

"Én hiszek, mert Isten szelleme bennem él, és de jó lenne, ha bennetek is élne, de nem fogok bizonygatni, mert ez Isten dolga. de higgyetek ti is."

Ez itt egy pont. Ilyen, nézd: --> . <-- Odarajzoltam Neked. Látod? Mert mi mind látjuk, hogy itt ér véget e történet, mert nem érvelsz, pedig térítenél, így meg nem tart sehova az ügy.

"Szerintem."

(#23735) Anfänger válasza Miklós315 (#23734) üzenetére


Anfänger
őstag

Én nem térítek,ha valakit ezen keresztül az Isten meg akart érinteni,azt már megérintette. Ha valaki saját maga vágyik az Úrra és saját szemével akar látni csodákat és csodás gyógyulásokat,akkor az Istenhez kell fordulnia. Én kevés vagyok ehhez,most mondtad,akkor miért tőlem vár itt bárki is bizonyítékot? Ha meg mondok bizonyságot,azt megmagyarázzák valami mással.

Ha valaki hinni akar,letérdel és bocsánatot kér az Istentől,és kéri azt,hogy vezesse őt az Úr.
Ennél jobbat nem tudok mondani.

[ Szerkesztve ]

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23736) Füleske válasza Miklós315 (#23733) üzenetére


Füleske
addikt

Szerintem meg a két film nagyjából ugyanaz ha a jó mélyre ásunk. A giccses szerelmi történet az nagyon a felszín.

(#23737) MageRG válasza Anfänger (#23732) üzenetére


MageRG
addikt

Oké.
Miért érne ez a leírás többet, mint bármilyen másik fikciós írás?
Harry Potterről pedig megjövendölték, hogy legyőzi Voldemortot.
Egyébként pont ennek az idézetnek van egy pikáns története (amiben egyetértenek a Bibliakutatók). Fogadok nem ismered, pedig csak utána kellene nézni...

Az meg nem lett "kifigurázva" amit érzel (legalábbis nem ez volt a szándékom).
Mindössze rámutattam, hogy ez nagyon nem bizonyíték semmire, csak arra hogy érzel valamit, ami szerinted Isten. Másoknak meg még annyit se számít.

Ha Józsi bá úgy érzi, hogy belé költözött Napóleon szelleme, az önmagában miért győzne meg bárkit is arról, hogy tényleg így van?
Ha Jézus simán csak arról hablatyolt volna, hogy ő Isten fia, a kutya nem hitt volna neki. Még ő is bizonyítani kényszerült (bár az evangélium nem így adják el), azzal, hogy demonstrálta a hatalmát.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23738) Anfänger válasza MageRG (#23737) üzenetére


Anfänger
őstag

"Ha Jézus simán csak arról hablatyolt volna, hogy ő Isten fia, a kutya nem hitt volna neki. "
És a legtöbb ember most sem hisz neki! És annak sem aki róla tanúskodik és Őt dicsőítik.
Értem amit mondasz/mondotok.
Legyen szép napotok.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23739) Miklós315 válasza Anfänger (#23738) üzenetére


Miklós315
aktív tag

(Ez) a fórum a lehető legrosszabb "hely" rávezetni bárkit a hitre. (Most a nagyon elveszett, kétségbeesett eseteket hagyjuk - bűnügyi statisztikák sokasága igazolja, hogy szekták, meg más rossz célú/szándékú emberek/csoportok eredményesek tudnak lenni. De most nem erről van szó.) A legjobb lehetőség az "utca". A személyes közvetlen kapcsolat, ahol megbizonyosodhatnak a hited hiteles megéléséről, miközben időt töltötök együtt.

Itt csak annyit lehet csinálni, hogy
- állítasz valamit
- kérdezel valamit.

Ebből kell gazdálkodni...

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#23740) MageRG válasza Anfänger (#23738) üzenetére


MageRG
addikt

"És a legtöbb ember most sem hisz neki!"
A legtöbb ember nem találkozott Jézussal, nem hogy látták volna feltámadni.
Aki ma "tanúskodik" róla, ugyanúgy nem találkozott vele sose, legfeljebb a saját fejében.
Sajnos ez elég gyatra módja a meggyőzésnek, ugyanis másféle sültbolondok is szoktak találkozni kitalált vagy elhunyt személyekkel a saját fejükben.
Mi lenne ma meggyőző? Ha pl. megnyerte volna ezt a díjat...

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23741) Anfänger válasza MageRG (#23740) üzenetére


Anfänger
őstag

"A legtöbb ember nem találkozott Jézussal, "
Bizonyára nem vágyják Jézust igazából,hogy találkozzanak vele.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23742) MageRG válasza Anfänger (#23741) üzenetére


MageRG
addikt

Ne hülyéskedj már. Még Pál apostol sem találkozott személyesen Jézussal, a saját fejében meg mindenki azzal találkozik, akivel akar.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23743) Anfänger válasza MageRG (#23742) üzenetére


Anfänger
őstag

Nincs több kérdésem.
Szép napot!

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23744) MageRG válasza Anfänger (#23743) üzenetére


MageRG
addikt

Valószínűleg Isten, végtelen bölcsességében, nem akarná, hogy prófétáját összekeverjék egy dilissel, ezért nem is kívánná, hogy elhiggyünk mindent, csak mert mondja valaki.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23745) Füleske


Füleske
addikt

Jézus nevében :
[link]
Ha ez nem segít akkor semmi.

(#23746) Anfänger


Anfänger
őstag

[12 csodálatos bizonyságtétel]
Dicsőség Istennek!

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23747) MageRG válasza Anfänger (#23746) üzenetére


MageRG
addikt

1. Ki ez a fazon?
2. Miért csak harmadik világbeli embereket gyógyít?
3. Miért csinál ekkora showműsort belőle?
4. Miért csak látszólag egészséges embereket látunk, nem látjuk, ahogy kigyógyulnak? Se előtte, se utána nem vizsgálják meg őket orvosok.
5. Ezt láttad-e már?

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23748) Miklós315


Miklós315
aktív tag

Hoax

"Szerintem."

(#23749) Anfänger válasza MageRG (#23747) üzenetére


Anfänger
őstag

Te ilyeneket nézel azért,hogy ne higgyél? :D :N

Normális dolog annak,aki még test szerint gondolkozik.
Én próbálkozok minél ritkábban,sajnos nem sikerül mindig.
Érdekes látni,mennyire azt keresed,hogyan találhatnál okot arra,hogy ne kelljen hinni.
Mintha félnél valamitől?! :U

Engem az ilyen videóktól Isten távoltart.
Ez a videó amit linkeltél,úgy saccolom,a 70- és évekből való lehet,igaz ez senkit nem jelent.
Reinhard Bonke 60 éven keresztül hirdette Isten Igéjét. Vajon azért tette,hogy milliárdokat megvezessen?
Mi értelme lett volna neki?
Te azt gondolod,hogy mondjuk a pénz miatt tesznek ilyet a hívők?
Meglehet,hogy sok csaló azért teszi.
Aki viszont megtért,annak megváltozik a gondolkodása és az értékrendje,és többé nem a pénz lesz neki a legfontosabb.

Egyébként nem láttam még ezt a videót,most megnéztem mert linkelted. Csalók mindig lesznek!
Irigyek is,akik azért csalnak,hogy a hívőket elbizonytalanítsák pl.

Azt gondolom,sokak esetében sikerül is a csalóknak megvezetni sok embert.
Én inkább hiszek Istennek és a bibliában leírtaknak.
Hazugok mindig is lesznek. A Sátán a hazugság atyja,ameddig ő itt jelen van a földön,addig hazugok is lesznek.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23750) MageRG válasza Anfänger (#23749) üzenetére


MageRG
addikt

"Érdekes látni,mennyire azt keresed,hogyan találhatnál okot arra,hogy ne kelljen hinni."
Te miért nem akarsz hinni a mikulásban, a húsvéti nyúlban, manókban, tündérekben? Miért keresel kifogásokat, hogy higgy Zeuszban, Odinban, Visnuban?
Ha nem találod reggel a fél pár zoknid, miért nem az az első gondolatod, hogy Isten tüntette el, vagy elvitték a házimanók? Gondolkodj el ezen.

"Mintha félnél valamitől?"
Most megfogtál. Félek, ha elkezdek hinni, éjszaka kijön a mumus az ágy alól és megesz. :U

Egyébként James Randi bűvész volt, és erről lett híres, hogy sorra leplezte le a médiumokat, parafenoménokat, csodatévőket.

A mi értelme lett volna, pedig egyértelmű: Isten embere nem titokban csinálja, hanem színpadon. A showműsor a publicitást szolgálja, reklám. Ezen kívül megmutatja, ő mennyivel különb más prédikátoroknál, hiszen ő varázsol.
Egy a cél: minél több hívet szerezni. Hogy ő mit gondol, nem tudom. Lehet hogy szerinte ez kegyes csalás, és segít több lelket megmenteni vele. Lehet hogy maga is elhiszi, hogy csodát tesz.
Azt kellene elfogadd, hogy a kétkedést nem a Sátán és az irigyek szítják, hanem egy fontos eszköz, hogy leleplezzük a csalókat. Főleg ha szerinted is vannak, akik félre akarnak vezetni.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.