Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#23551) Anfänger válasza MageRG (#23549) üzenetére


Anfänger
őstag

Mi zavar benne? Én hittem Istenben régebben is a magam módján,mint egy katolikus,aki gyerekkorában járt templomban. Amikor felcseperedtem,akkor is hittem,de tévesen. Azt hittem,és úgy ahogy az egyház állítja be az Istent. Hogy távol van tőlünk,hogy ha bűnösök vagyunk,Isten megbüntet és elfordul tőlünk.... És néha imádkoztam is esténként,és mindaddig így hittem,ameddig meg nem hallottam Istent. Attól kezdve tényleg megváltozott a hitem. É
D én semmit nem fogok tudni neked/ vagy benned tisztázni ha te nem vágysz az Istenre! Ha vágysz rá,akkor pedig cselekszel is.Tehát bűnbánatot tartasz Istennek. Szeretnél hinni? Letérdeltél már valaha is otthon és megbántam a bűneidet az Istennek? Ez az első lépés. De te olvastad a bibliát,nem vagy tájékozatlan benne. Szerepel benne a bűnbánat.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23552) Miklós315 válasza Anfänger (#23547) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"...menjetek el a nemzetekhez, és tegyetek tanítványommá minden embert az egész világon! Merítsétek be őket... (...)Tanítsátok őket, hogy engedelmeskedjenek mindannak, amit én parancsoltam nektek!"

Ez maga a (későbbi terminológiával) papság intézménye, a szervezett egyház, mely a világi misszió (hatalmas feladat) okán lett szervezett struktúra (egyébiránt Jézus útmutatásai alapján).
Adott a forrás (Jézus --> kanonizált bibliai szöveg) + hagyományok + teológiai értelmezés. Ezekre épül a keresztény (katolikus és eltérésekkel de kb. a protestáns) egyház, amely segít áthidalni az ember számára véges, múló időt (nem mindenki születhetett Jézus szomszédjának), hogy megismerjék mit+hogyan.

Az egyéni, belső, megélt hit fontos (nélkülözhetetlen), de elszakadva a forrás(ok)tól, gyakorlatilag annak veszélyével jár, hogy mindennemű támpont, útmutatás nélkül félrehord. Isten segíthet, de hány ember tett dolgokat Istenre hivatkozva (merényletek, öngyilkosság), amik teljesen szembemennek a tanításokkal... ergo ők úgy élték meg, mintha, pedig...

A gondot az szokta okozni, hogy a szervezet (az egyház) alkotóelemeinek (az emberek, a papok, a szerzetesek, apácák, stb.) bűnelkövetései rásülnek az egész kócerájra, így az egyéni hívő elfordul az intézménytől. Nehéz összeegyeztetni a szent tanítást a mocskos dolgokkal...

"Szerintem."

(#23553) MageRG válasza Anfänger (#23551) üzenetére


MageRG
addikt

Helyettem nem fogsz tudni tisztázni semmit, de a saját véleményed el tudod mondani.
Számomra egyáltalán nem megnyugtató, hogyha problémás kérdések merültek fel, akkor mindig másra terelődik a szó. A gyanusítgatás meg főleg nem az.
Akkor maradjunk annyiban, nem tudod/akarod megmondani mi van, ha két igaz hívőnek eltér a véleménye a Biblia értelmezésében?

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23554) Miklós315 válasza Attila2011 (#23550) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Ezt annyiban kiegészíteném, hogy létezik az ún. anonim keresztény terminus, ami arra a gyakori kérdésre kíván választ nyújtani, hogy a csecsemőhalál áldozatai, a tibeti hegycsúcson élő magányos ember, stb. - tehát, akiknek esélyük sem volt (idő, lehetőség híján) elmélyedni a keresztény teológiában - nem lesznek kizárva az üdvözültek köréből automatikusan.
Isten útjai, stb... (mindegy, miért ezt az utat járják). Ha (pl. csecsemő) nem követ el bűnt, ha tudtán kívül (pl. eszkimó, aki sosem találkozott emberrel a családtagjain kívül) gyakorlatilag megtestesíti a krisztusi életeszményt, akkor üdvözülhet - pedig ugye nem járt templomba.

"Szerintem."

(#23555) Attila2011 válasza Miklós315 (#23554) üzenetére


Attila2011
aktív tag

Igaz amit írsz a csecsemőkre, a bantukra, az eszkimókra, viszont Jézus elég világos volt ebben is:
"Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök. Ti azonban azt mondjátok most: ‘Látunk.’ Ezért megmarad a bűnötök."

(#23556) Anfänger válasza Attila2011 (#23550) üzenetére


Anfänger
őstag

" Azért, mert Krisztus és az apostolok így rendelték el. Ettől függetlenül kell az élő kapcsolat Istennel, a kettő nem zárja ki egymást, sokkal inkább kiegészíti."
Ha Istennel élő kapcsolatod van és Ő maga vezet téged,miért mennél vissza az egyházba embertől tanulgatni?Isten nem tudja az igazat,ezért bízza a papokra a tanításodat? Te ha mestervizsgát teszel valamiből,azután visszamész még tanulni a szakmunkás iskolában tanító oktatódhoz továbbképzésre? Isten Szentszelleme megmutatja,hogy mi az igazság,nem fog az egyházba vinni,hanem elvezet bennünket az Isteni igazságra maga. Isten az igazi egy igazságot fogja mutatni. A napjainkban a templomokban működő egyházakba és a legtöbb gyülekezetben már régen elfordultak az élő Istentől és nincs jelen Isten jelenléte. Egyház és gyülekezet nélkül van ember-Isten és Isten- ember kapcsolat. Ha hisszük,ha nem.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23557) Anfänger válasza MageRG (#23553) üzenetére


Anfänger
őstag

Akkor szakadás van köztük. De én nem mondhatom egyikőjüknek sem,hogy ennek vagy annak van igaza. Magamban megállapíthatom, de nem az én dolgom. Beszélgetek velük Istenről,a bizonyságokról,és meghallgatom őket,és ha Isten akár akkor mutat valamit nekünk vagy nekik.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23558) Miklós315 válasza Attila2011 (#23555) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Jézus szemszögéből:
Az ószövetségi szövegekre épülő zsidó hit, a különféle pogány hitek mind hitbizonyosságok.
Jézus - új szereplő, új tanítással - tehát arra utalt, hogy az ószövetséget felváltja egy új (mindenkire kiterjedő, másabb tartalmú) szövetség. A zsidók nem fogadták el (mármint, akik nem fogadták el) őt messiásnak, hanem még mindig várják. A pogányok hasonlóképp (volt aki felvette a keresztet, volt aki nem). A keresztények meg ugye...

"Szerintem."

(#23559) MageRG válasza Anfänger (#23557) üzenetére


MageRG
addikt

Nem az volt az előbb, hogy összevetnéd a Bibliával, és abból állapítanád meg, ki beszél Isten igazságáról?

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23560) Attila2011 válasza Anfänger (#23556) üzenetére


Attila2011
aktív tag

"Egyház és gyülekezet nélkül van ember-Isten és Isten- ember kapcsolat. Ha hisszük,ha nem."
Krisztus mindenkit az Ő egyetlen és egységes Egyházába hív, ha téged ez a bizonyos "szentszellem" onnan elhívott, akkor az nem Isten Lelke volt, hanem a hazugság atyjának sugallata.
"Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám bennem vagy s én benned, úgy legyenek ők is eggyé bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem."
Amiről te beszélsz, az pont ennek az ellenkezője, Krisztus főpapi imájában pont az ellen imádkozott, amit te itt fennhangon hirdetsz.

Pál apostol is erről a viszonyról beszél Rómaiakhoz írt levelében:
"Mert ahogy egy testben több tagunk van, s minden tagnak más a szerepe, sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként azonban tagjai vagyunk egymásnak"
Ez az egy test pedig Krisztus titokzatos teste, az Egyház.

Sőt figyelmeztet is az apostol!
"Testvérek, Urunk, Jézus Krisztus nevére kérlek titeket, éljetek mindnyájan egyetértésben, ne szakadjatok pártokra, legyetek egyek ugyanabban a lelkületben, ugyanabban a felfogásban."

"Ha Istennel élő kapcsolatod van és Ő maga vezet téged,miért mennél vissza az egyházba embertől tanulgatni?"
Akkor most dobjuk ki a Bibliát, mert szerinted nincs rá szükség, minek az emberek által leírt és az Egyház által összeállított Szentírás, ha maga Isten tanít téged?
"Isten nem tudja az igazat,ezért bízza a papokra a tanításodat?"
Isten tudja az igazat, se ezért bízta Egyházát apostolokra, majd az apostolok pedig utódaikra. Azért bízta rájuk, hogy mindenkihez eljusson az igazság, megőrizzék az egységes és apostoli hitet, amiről már te régen letértél.

"Ha hisszük,ha nem."
Én inkább továbbra is abban hiszek, amit Krisztus és apostolai tanítottak, amiben az ősegyház hitt, amiért keresztények tízezrei szenvedtek vértanúságot az üldözések ideje alatt, sőt szenvednek ma is, például a kopt és etióp keresztények. A tévelygéseidet pedig meghagyom neked. Igazából csak azért írtam amit, hogy a sok hamisságod mellett itt álljon a krisztusi igazság is, mert ez egy elég látogatott fórum.

Miklós315
Én is kicsit más értelemben idéztem. Barátunk azt mondja, hogy ő ismeri az igazságot, csakúgy mint a farizeusok, sőt másokat is tévútra akar vinni, ezért megmarad bűne. Ellenben a csecsemők, az eszkimók nem ismerhetik az igazságot, ezért Isten őket más szempontok alapján ítéli meg majd. Az istenkeresők azok a vakok, akik vágynak az igazság meglelésére, legyenek akár más vallásúak, ateisták, agnosztikusok, ők az üdvösségben végül színről színre láthatják majd Őt.

(#23561) Anfänger válasza MageRG (#23559) üzenetére


Anfänger
őstag

Persze,összevethető a bibliában leírtakkal is,és ami azzal ellenkezik,az Isten Igéjével is ellenkezik.

Attila2011
"Krisztus mindenkit az Ő egyetlen és egységes Egyházába hív, ha téged ez a bizonyos "szentszellem" onnan elhívott, akkor az nem Isten Lelke volt, hanem a hazugság atyjának sugallata."
Ebben az esetben megkérlek,hogy elmélkedj kicsit többet a bibliában leírtakról,és akkor fogod tudni,hogy a hívő emberek összessége a Krisztus egyháza akiket az Isten kiválaszt,mert tiszta szívvel megtértek hozzá.
Pált a legnagyobb farizeust is Jézus maga szólította meg,nem a pap a templomban,és lett az egyik legfontosabb tanítványa neki.
"Amiről te beszélsz, az pont ennek az ellenkezője, Krisztus főpapi imájában pont az ellen imádkozott, amit te itt fennhangon hirdetsz."
Mégis mit hirdetek? Hogy ha megbánod a bűneidet Istennek,akkor Ő megbocsájt,és a Fiává fogad,nem vagy ítélet alatt,hanem átmentél a halálból az örök életre és nem kell ítéletre az Isten elé álnod halálodkor. És megtérésünkkor Jézus megtisztít minket és az Anyától megkapjuk az ígéret szerint ama segítőt,az Isten Szentszellemét,aki elvezet minket minden igazságra. Ezt hirdetem,és Jézus megváltását hirdetem,hogy a bűneinkért halt meg,hogy helyettünk betöltse a törvényt,amire mi képtelenek vagyunk. Ámen. Hol a hiba ebben?

"Pál apostol is erről a viszonyról beszél Rómaiakhoz írt levelében:
"Mert ahogy egy testben több tagunk van, s minden tagnak más a szerepe, sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként azonban tagjai vagyunk egymásnak"
Ez az egy test pedig Krisztus titokzatos teste, az Egyház."
Így igaz,de ez az egyház a bibliában nem a szó szerinti mondjuk katolikus egyházra gondol,hanem a megtért,Istennel járó,Isten szellemében járó emberek összessége.Azok,akik Jézus tanítványává válnak. Akik betartják Jézus parancsolatait.

"Ha Istennel élő kapcsolatod van és Ő maga vezet téged,miért mennél vissza az egyházba embertől tanulgatni?"
Akkor most dobjuk ki a Bibliát, mert szerinted nincs rá szükség, minek az emberek által leírt és az Egyház által összeállított Szentírás, ha maga Isten tanít téged?"
Nem kell kidobni a bibliát,mert Isten az Igéjén keresztüli tanít bennünket. Senki nem mondta,hogy dobd ki,nem kell elferdíteni semmit amit mondtam. Én a bibliát tartom Isten igazságának,mint feljebb említettem is.De a Szentszellem,elvezet bennünket minden igazságra,a bibliát is segít megérteni,dicsőség Istennek!

[ Szerkesztve ]

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23562) Anfänger válasza Anfänger (#23561) üzenetére


Anfänger
őstag

"És megtérésünkkor Jézus megtisztít minket és az Anyától megkapjuk az ígéret szerint ama segítőt,az Isten Szentszellemét... Ezt elírtam,Atyától és nem anyától.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23563) Miklós315 válasza Attila2011 (#23560) üzenetére


Miklós315
aktív tag

:R

"Szerintem."

(#23564) Miklós315 válasza Anfänger (#23561) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"...a hívő emberek összessége a Krisztus egyháza akiket az Isten kiválaszt,mert tiszta szívvel megtértek hozzá.
Pált a legnagyobb farizeust is Jézus maga szólította meg,nem a pap a templomban,és lett az egyik legfontosabb tanítványa neki."

Logikai hibát vétesz. Jézus maga szólította meg Pált (Sault).

A papság intézménye meg más dolog: Pétert teszi meg sziklájának (proto-főpap --> pápaság), és apostolait (proto-papság --> egyház) elküldi téríteni a Ő egy igazságát (az új szövetséget).

Nem ellentmondás, hanem két külön dolog.

Különben meg: Sault nem szólíthatta meg Jézus, de Téged közvetlenül Isten igen? Az Ő döntése, hogy mit tesz.

"Hogy ha megbánod a bűneidet Istennek,akkor Ő megbocsájt,és a Fiává fogad,nem vagy ítélet alatt,hanem átmentél a halálból az örök életre és nem kell ítéletre az Isten elé álnod halálodkor. És megtérésünkkor Jézus megtisztít minket és az Anyától megkapjuk az ígéret szerint ama segítőt,az Isten Szentszellemét,aki elvezet minket minden igazságra."

Ez így kicsit zavaros.
1. Tiszta szívvel a bűnbánat, a kegyelem kérése oké.
2. A nem kell Ítéletre Isten elé állnod - ezt hogy érted, mire gondolsz ez alatt a megfogalmazás alatt?
3. Anyától? - gondolom ezt elírtad csak: Atyától.(?)
4. Szent Szellem elvezet az igazságra... - az igazság ismerete (Jézus örömhíre) juttat el Istenhez (a menny állapotába), ott már nincs mit keresni... :F

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#23565) Miklós315 válasza Anfänger (#23561) üzenetére


Miklós315
aktív tag

(Franc a szerkesztési időbe :) )

"...ez az egyház a bibliában nem a szó szerinti mondjuk katolikus egyházra gondol,hanem a megtért,Istennel járó,Isten szellemében járó emberek összessége."

Alapíts vallást, és hirdesd, de a keresztény egyházak nem így értelmezik (ezt a létezésük alátámasztja, mármint, hogy eltér az álláspontotok).

"Nem kell kidobni a bibliát,mert Isten az Igéjén keresztüli tanít bennünket. Senki nem mondta,hogy dobd ki..."

Logikai hiba: az általad megtagadott egyház által kanonizált Bibliát elfogadod... :F

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#23566) Attila2011 válasza Miklós315 (#23564) üzenetére


Attila2011
aktív tag

Arról nem is beszélve, hogy Pálnak elhívása után meg kellett jelennie az egyházi előjárók előtt. Jézus nem csinál viccet abból, amit mond, nem másítja meg szavát.
"Ananiás elment, betért a házba, és e szavakkal tette rá kezét: "Saul testvér, Urunk Jézus küldött, aki megjelent neked idejövet az úton, hogy visszakapd szemed világát, és eltelj a Szentlélekkel." Azon nyomban valami hályogféle vált le szeméről, és visszanyerte látását. Felállt, megkeresztelkedett, majd evett és erőre kapott."
Ez jól rámutat, hogy még "az egyik legnagyobb apostol" se lehetett saját szakállára önjelölt prédikátor, hiába hívta el Krisztus.

Ez a fajta kegyelemnem nem csak úgy száll ide-oda, hanem az előbb említett és barátunk által hivatkozott Pál apostol is ezt mondja:
"Ezért figyelmeztetlek, éleszd fel magadban Isten kegyelmét, amely kézföltételem folytán van benned."

Az az Egyház, ahol ez jelen van. Ahol ez nincs jelen, az nem lehet apostoli. Abba pedig már bele se merek menni, hogy mi a helyzet az egy keresztséget elvetőkkel.

(#23567) Miklós315 válasza Attila2011 (#23566) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Igen.
A személyes hit nem zavar, "mindenki saját" dolga meghozni a döntéseit (bár ezzel a szent küldetést kukázom, hogy téríteni nem áll szándékomban), de, ha keresztényként ellentmondásokba bonyolódik valaki...

"Szerintem."

(#23568) Anfänger válasza Miklós315 (#23564) üzenetére


Anfänger
őstag

"Logikai hibát vétesz. Jézus maga szólította meg Pált (Sault)."
Milyen logikai hibát? Ezt mondtam én is,hogy Pált is Jézus szólította meg. Teljesen rendben van.

"Különben meg: Sault nem szólíthatta meg Jézus, de Téged közvetlenül Isten igen?"

Senki nem állított ilyet!
" Az Ő döntése, hogy mit tesz."
Dicsőség Istennek,hogy Ő dönt és nem mi,emberek!

"2. A nem kell Ítéletre Isten elé állnod - ezt hogy érted, mire gondolsz ez alatt a megfogalmazás alatt?"
Ha olvastad a bibliát,abban benne van.
"Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; 26 és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"
János 3:14
" És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, 15 hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne. 16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. 17 Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. 18 Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. 19 Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak.

"3. Anyától? - gondolom ezt elírtad csak: Atyától.(?
Igen,az atyától. Elírtam.

"Szent Szellem elvezet az igazságra... - az igazság ismerete (Jézus örömhíre) juttat el Istenhez (a menny állapotába), ott már nincs mit keresni"
Dehogy nincs. Sőt,tovább adni is a feladatunk és éppúgy tanulni is.

23565 Miklós315
"Alapíts vallást, és hirdesd, de a keresztény egyházak nem így értelmezik (ezt a létezésük alátámasztják, mármint, hogy eltér az álláspontotok)." Én nem akarok vallást alapítani. Isten megtette már,amit sok egyház és felekezet sajnos sikeresen el is ferdített és hagyománnyá alakított,megpróbálta beskatulyázni a híveket,ami sokaknál sikerült is. De Istennek szabadság kell és Ő szabadságot adott azoknak akik benne hisznek. Írja a biblia,hogy Isten nem kéz által felépített templomokban lakik,hanem mi megtért emberek vagyunk a Szentlelkének/ Szentszellemének templomai.
"Logikai hiba: az általad megtagadott egyház által kanonizált Bibliát elfogadod"
Elfogadom,mert Isten mondta nekem,hogy a bibliában van az Isten Igazsága és az igazság megszabadít. Innentől kezdve én elfogadtam azt Isten igazságának.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23569) Miklós315 válasza Anfänger (#23568) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"Jézus maga szólította meg Pált (Sault).
A papság intézménye meg más dolog: Pétert teszi meg sziklájának (proto-főpap --> pápaság), és apostolait (proto-papság --> egyház) elküldi téríteni a Ő egy igazságát (az új szövetséget)."

Ez így egybe tartozik, csak hülyén szerkesztettem. Szóval ezt arra írtam, hogy szerinted egyház nélkül is működik a dolog, "hiszen Pált sem papokon keresztül kereste meg Jézus, hanem személyesen jelent meg neki".
A logikai hiba abban áll, hogy Te kizáró ellentétként kezeled az egymás mellett megférő két egyenértékű dolgot: 1. Jézus személyesen jelent meg Saulnak (Pál); 2. Jézus megalapította az egyházat, kiadva az utasításokat apostolainak feladatként.
Ugyanaz, mint délelőtt lement a boltba kenyérért, és beszélgetett az eladóval, délután meg megmondta a gyerekeknek, hogy vigyék ki a szemetet. Egyik se zárja ki a másikat.

"Dehogy nincs. Sőt, tovább adni is a feladatunk és éppúgy tanulni is."
Ezt félreértettem, most újraolvasva az eredetidet leesett, hogy:
nem a halál után (ezt értettem), hanem még életedben (erre gondoltál Te), a megtérést követően lesz szükség a Szentlélek segítő vezetésére - ez így stimmt. :R

"Isten megtette már..."
Erre utaltunk, hogy a hivatalos definíció (és önértelmezés) szerint "Egy, Szent, Apostoli, Katolikus Egyház" az, amelyet Jézus útmutatásai, parancsai révén az apostolok megalapítottak Isten akaratából.

"...Isten nem kéz által felépített templomokban lakik..."
Ezt az értelmezést lovagolta meg a Stigmata c. film. De ez eltér a katolikus értelmezéstől (már az Egyház léte önmagában is ellene szól ennek a felfogásnak). Az már más kérdés, hogy az egyének melyikre voksolnak.

"Elfogadom, mert Isten mondta nekem, hogy a bibliában van az Isten Igazsága..."
Node, ha:
1. Isten kinyilatkoztatott egy sor alkalommal --> Ószövetség; Jézus,
2. A Jézus parancsa (Isten akarata) szerint megalakult Egyház (a Szentlélek segedelmével) kanonizálta a Bibliát,
3. Isten azt mondta neked, hogy a Biblia elfogadható, igaz, hiteles (ergo az Egyház nem rondíthatott bele, az is hiteles),
4. Te hogy tagadod meg a szervezetet (Egyház)?
Erre utaltam a "logikai hibával" - mert ha az Egyház nem hiteles, elfogadható, akkor Isten vidám kedvében lehetett, ha hiteles dokumentumot (Biblia) szerkesztetett velük... matematikai esélye lehet (Isten útjai), de pont a Biblia írja, hogy hogyan és miért létesült az Egyház, ami hitelesíti az intézményt.

"Szerintem."

(#23570) Anfänger válasza Miklós315 (#23567) üzenetére


Anfänger
őstag

" bár ezzel a szent küldetést kukázom, hogy téríteni nem áll szándékomban), de, ha keresztényként ellentmondásokba bonyolódik valaki...
Mit értesz " szent küldetésen? Azt,hogy hirdeted Isten Igéjét? Nem áll szándékomban,mert félsz,hogy megszólnak,hogy kinevetnek,hogy megaláznak? Ettől fél minden tradícionális egyház...
Mennyivel jobb más szemében a szálkát keresgélni mint Jézus parancsolatait figyelmen kívül hagyni/semmibe venni?

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23571) Miklós315 válasza Anfänger (#23570) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Küldetés: Jézus parancsa, hogy szórd az igét.
Laikusként visszafogottan, elszórtan (pl. beszélgetéskor akár hosszabban, ha felmerül, vagy pl. itt rövidebben, ha tárgyi tévedés, ellentmondás felmerül - mostanság, mert sokáig read only olvastam több topikot - elmondom, elmagyarázom a hivatalos álláspontot, de téríteni célzott szándékkal nem fogok), de inkább rábízom a papokra, stb. :) Nem érdekel, ki mit gondol ("megaláznak, kinevetnek"), de ez egy személyes döntése mindenkinek, nem fogom erőszakosan tukmálni, ha látom, tudom, hogy egyáltalán nem érdekli a hit (vallás) vagy teljesen más irányba megy (másféle hit). Vannak ateisták, és másféle hitet vallók, akikkel tudok beszélgetni, megvitatjuk ezt meg azt a kérdést, de nem erőltetem rájuk a tőlük eltérő nézetet, hitet, majd maguktól eljutnak oda, ha úgy akarják.

"Szerintem."

(#23572) Anfänger válasza Miklós315 (#23569) üzenetére


Anfänger
őstag

". Te hogy tagadod meg a szervezetet (Egyház)?"
Nem tagadtam meg csak én inkább Jézushoz akarok tartozni.

Azt mondtam,hogy legtöbb felekezetben jelen lévő emberben és az egyházban jelen lévő emberekben nincs jelen Isten Szentszelleme / Szentlelke,mert nem emberekben és rendszerekben kell hinni és nem hagyományokban.
Másképp fogalmaztam ugyan,csak azt írtam,hogy felekezetekben és egyházakban,de mint tudjuk,ott eleve nincs jelen Isten,hanem az emberben van jelen,azokban akik hisznek.
Isten annyit mondott,hogy ha teljes szívvel keresed Őt,akkor Ő kihoz téged az egyházakból,a felekezetekből és kijelenti magát neked. Isten az Őt keresőket szereti és kimenti őket a hagyományok okozta hazugságokból,a beskatulyázott szintű hitből,ami csak arra jó,hogy fogságban tartson téged,hogy az ember tőle függjön,mert addig van hatalma fölöttük. Soha nem mondja ki a teljes igazat és a szabadító Igazságot. Mikor hallottatok olyat a templomban,hogy ha egyszer szívből megbánod a bűneidet,Istennek,megtérsz,és bemerítkezel vízbe Jézus Krisztus nevére,akkor megbocsájt,megkapod Istentől az általa ígért Szentszellemet és örököstársává válsz Jézus Krisztusnak?
Ráadásul fedhetetlenné lettél az Isten számára,és Jézus örökre veled marad az Isten soha el nem felejtkezik rólad,mégha a saját szüleid elhagynának is,Ő soha el nem hagy. Mikor mond ilyet az egyház? Ezek mind szerepelnek a bibliában. Ők honnan prédikálnak,hogy ezt egyszer sem hallani? Megrágta az egér ezeket a lapokat a templomokban? Minden templomban? És minden gyüliben? Vagy ki dönti el,hogy Isten kegyelméről és szeretetéről csak szűkszavúan prédikálhatnak? Elmondom,maga a pápa és a püspökök,akik döntenek ezek felől,de vajon miért maradnak ki azok amik ugyanúgy a bibliában szerepelnek és ugyanolyan fontosak,mint a többi Ige?

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23573) Anfänger válasza Miklós315 (#23571) üzenetére


Anfänger
őstag

"elmondom, elmagyarázom a hivatalos álláspontot,"
Mi a hivatalos álláspont?
"de inkább rábízom a papokra,"
Mi is papok vagyunk Jézus az aki felkent bennünket.

"de ez egy személyes döntése mindenkinek, nem fogom erőszakosan tukmálni, ha látom, tudom, hogy egyáltalán nem érdekli a hit (vallás) vagy teljesen más irányba megy (másféle hit). Vannak ateisták, és másféle hitet vallók, akikkel tudok beszélgetni, megvitatjuk ezt meg azt a kérdést, de nem erőltetem rájuk a tőlük eltérő nézetet, hitet, majd maguktól eljutnak oda, ha úgy akarják."
Igen,nem kell tukmálni,csak beszélgetni és ha van rá mód,akkor az örömhírt elmondani,vagy a saját bizonyságainkat. A hit hallásból van,ha az ember nem hallja,honnan jöhet meg a hite?

De figyelj csak,mit mond a Máté 7: 21 Nem mindenki, aki azt mondja nekem: `Uram, Uram!', megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát, aki a mennyben van. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: `Uram, Uram! Nem a te nevedben prófétáltunk, nem a te nevedben űztünk ördögöket, és nem a te nevedben tettünk sok csodát?' 23 Akkor majd kijelentem nekik: `Sohasem ismertelek titeket. Távozzatok tőlem ti, akik gonoszságot cselekedtetek!' 24 Mert mindenki, aki hallgatja e szavaimat és tettekre váltja azokat, hasonló az okos emberhez, aki a házát sziklára építette. 25 Szakadt a zápor, jött az áradat, fújtak a szelek és nekizúdultak a háznak. De az nem dőlt össze, mert az alapjait sziklára rakták. 26 Mindaz pedig, aki hallgatja e szavaimat, de nem váltja tettekre azokat, hasonlít a balga emberhez, aki a házát homokra építette.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23574) Miklós315 válasza Anfänger (#23572) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"...legtöbb felekezetben jelen lévő emberben és az egyházban jelen lévő emberekben nincs jelen Isten..."
Ez sajnos igaz tud lenni. De ettől csak ezek az egyének "kerülnek bajba", Rád nekik nem kéne hatniuk. Ettől még az intézmény lehet elfogadható.

"...felekezetekben és egyházakban, de mint tudjuk, ott eleve nincs jelen Isten..."
A Biblia - és azon alapulva a tanítóhivatali álláspont - szerint, de, jelen van, mert közösségi - Jézus útmutatása alapján alapított Egyház - szinten is jelen van Isten (legyetek egyek - Istennel és egymással: minden az egységbe vezet), ahogy persze az egyén szintjén is.

"...annyit mondott, hogy ha teljes szívvel keresed Őt, akkor Ő kihoz téged az egyházakból, a felekezetekből és kijelenti magát neked."
Ez ellentmond a Bibliának (Jézus --> apostolok --> Egyház), amit viszont elfogadsz.

"...kimenti őket a hagyományok okozta hazugságokból, a beskatulyázott szintű hitből, ami csak arra jó, hogy fogságban tartson téged,hogy az ember tőle függjön, mert addig van hatalma fölöttük."
Ez a felvilágosodás egyházellenes narratívája (ami politikai-gazdasági alapú érdek), ami olyan mélyen beivódott a köztudatba, hogy alaptételként fogadja el mindenki. Ezért futsz bele a fenti ellentmondásba: a Biblia tanúsítja, hogy az Egyház Isten szándéka szerint segít hozzá eljutni, de a "bűnös, hazug" egyház eltérít Istentől... Ez ellentmondás. Ezen a ponton a világi történelmet nagyon nem árt ismerni.

"Mikor hallottatok olyat a templomban, hogy ha egyszer szívből megbánod a bűneidet, Istennek, megtérsz, és bemerítkezel vízbe Jézus Krisztus nevére, akkor megbocsájt, megkapod Istentől az általa ígért Szentszellemet és örököstársává válsz Jézus Krisztusnak?"
Ezt szétbontom, mert így nem stimmel:
1. "Mikor hallottatok olyat a templomban, hogy ha egyszer szívből megbánod a bűneidet Istennek (...) akkor megbocsájt..." - mindig? :U Hiszen erről szól a tanítása, azzal a kitétellel, hogy az "egyszer" az nem egyszer. Hiába bánod meg bűneidet, ha kifelé menet máris újra bűnt követsz el... ez egy folyamatos út - a helyes út, amin járnod kell.
2. "...megtérsz, és bemerítkezel vízbe Jézus Krisztus nevére..." - megtérés felnőttként lehetséges tudatos döntést hozva; gyermekként a keresztelés a szülők döntése, ezért lesz majd az első áldozás és a bérmálkozás, ami már saját döntés, ahogy az is, hogy jársz-e misékre, gyakorlod-e a vallásod, hiszel-e még.
3. "...örököstársává válsz Jézus Krisztusnak?" - ez nem egyszeri történés, hanem egy folyamat. Bármikor megtérhetsz és bármikor elbukhatsz. Döntések, fegyelem függvénye.

"...fedhetetlenné lettél az Isten számára,és Jézus örökre veled marad az Isten soha el nem felejtkezik rólad..."
Ez így csalóka, mert olyan, mintha megvennéd a jegyet a mennybe, kezelteted az ellenőrrel, aztán meg mész bulikázni a fertőbe, mert már biztos a helyed a lelátón... Nem, Jézus útja hosszú és nehéz, ezért a sok eltántorító bűnös, tévelygő, akiktől elmenekülsz - ki az Egyházból.
Isten nem felejt el téged, de Te el tudsz bukni, hátat tudsz Neki fordítani. Erről szólna a vallásgyakorlás - emlékeztető, hogy maradj a helyes úton.

Más:
Van egy hited, ezt őrizd, gondozd, és örülj neki. Igyekeztem rendelkezésedre bocsátani pár javító részletet (ellentmondások esetén), azt kezdesz velük, amit csak szeretnél. 1. figyelmen kívül hagyod, 2. elmerengsz rajtuk, hogy illik-e a saját képedbe és elveted, 3. beépíted a saját rendszeredbe.
Nem meggyőzni kívánlak továbbra sem, de ahol támadod az Egyházat, mint intézményt, speciel pont ott nem stimmel a logika.

(#23573) Anfänger:
Igen, nos, ez már az én személyes problémám lesz elszámoláskor. :)

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#23575) Anfänger válasza Miklós315 (#23574) üzenetére


Anfänger
őstag

"Rád nekik nem kéne hatniuk. Ettől még az intézmény lehet elfogadható"
Én elfogadom ,mint intézményt és rendszert,csak nem tartok velük,mert Jézus kihozott engem ebből. És az egyház maga nem fog sem téged,sem mást megmenteni,amikor oda kerül a sor. Szóval halálunkkor még maga a pápa sem fog tudni megmenteni bennünket,sem az,hogy a földön jártunk- e templomba. Hanem egyén egyenként mindenkinek felelnie kell a hitéért és a tetteiért,kivétel ez alól azok a megtért lelkek,akik valóban hisznek Jézus egyszeri,tökéletes,örökké tartó áldozatában és hittel magáévá teszi azt.

A Biblia - és azon alapulva a tanítóhivatali álláspont - szerint, de, jelen van, mert közösségi - Jézus útmutatása alapján alapított Egyház - szinten is jelen van Isten (legyetek egyek - Istennel és egymással: minden az egységbe vezet), ahogy persze az egyén szintjén is.
Ha a tanító hivatali álláspont szerint hiszünk és azoknak akik a tanítóhivatal tagjai,és nem tapasztaljuk meg saját magunk,hogy milyen az amikor Isten jelen van,akkor persze,hogy elhisszük azt amit mondanak. Persze ,jelen van az Úr,de munkálkodik is? Használja az embereket egymás felé? Meggyógyulnak a betegek amikor a hívők a kezüket a betegekre teszik? Meggyógyítja a pap a templomban a beteget,kihívják a gyülekezet " vénei" azokat,akiknek segítségre van szükségük? Van élő hit? Csak a hagyományban hiszünk,a szavakban,amit mondanak,vagy valóban az Ige szerinti Jézus Krisztusban?

"Hiába bánod meg bűneidet, ha kifelé menet máris újra bűnt követsz el... ez egy folyamatos út - a helyes út, amin járnod kell."
Ha megtérünk Istenhez ,bemerítkezünk és kapjuk Isten Szentlelkét,Ő megtisztít és folyamatosan tisztít bennünket,útálni fogjuk a bűnt,szánt szándékkal nem fogunk vétkezni.
Egyébként,ki mit nevez bűnnek?

"megtérés felnőttként lehetséges tudatos döntést hozva; gyermekként a keresztelés a szülők döntése, ezért lesz majd az első áldozás és a bérmálkozás, ami már saját döntés, ahogy az is, hogy jársz-e misékre, gyakorlod-e a vallásod, hiszel-e még. Teljesen ellene megy a bibliának.
Apcsel.2.37
Ezek a szavak úgy szíven találták őket, hogy azt kérdezték Pétertől és a többi apostoltól: „Akkor most mit tegyünk, testvérek?” 38 Péter erre így válaszolt: „Térjetek vissza Istenhez, és merítkezzetek be mindannyian Jézus, a Messiás nevébe. Isten meg fogja bocsátani bűneiteket, és megkapjátok a Szent Szellem ajándékát. 39 Mert az ígéret nektek szól és gyermekeiteknek, meg azoknak is, akik távol vannak — mindenkinek, akit Istenünk, az Örökkévaló magához hív.
Szóval térjetek meg Istenhez és aztán merítkezzetek be.
Már hittel bírva merítkezzetek be. Mert hit nélkül nem ér semmit. A saját hitedre kell,hogy bemerítsenek,ilyenkor Jézus Krisztusba merülsz be,meghalsz Jézussal és amikor kijössz a víz alól ,akkor feltámadsz vele együtt egy új életre. Ekkor válsz Isten gyermekévé,fentről újjászületsz,megkapod a hús szívet a kő szív helyett amit a biblia ír. Egy csecsemőnek még nincs erre hite,tehát a templomi csecsemőkeresztelés nem biblikus.

"3. "...örököstársává válsz Jézus Krisztusnak?" - ez nem egyszeri történés, hanem egy folyamat. Bármikor megtérhetsz és bármikor elbukhatsz. Döntések, fegyelem függvénye."

Abban a pillanatban örököstársa leszel amint újjászületsz és a Szentlélek segít téged Istennel járni.
Római levél 8.13
13 Ha ugyanis a régi természet szerint éltek, meg fogtok halni. Ha viszont a Szent Szellem segítségével könyörtelenül lemetszitek a régi természet dolgait, akkor fogtok igazán élni. 14 Mert azok az Isten fiai, akiket Isten Szelleme irányít. 15 Hiszen a Szent Szellem, akit befogadtatok, nem tesz újra félelemmel megkötözött rabszolgává benneteket. Ellenkezőleg! Isten fiaivá tesz, és az ő segítségével így kiálthatunk Istenhez: Abba! 16 Maga a Szent Szellem a mi szellemünkkel együtt megerősíti, hogy Isten gyermekei vagyunk. És az 1 vers azt mondja:
Ezért már nem fenyegeti büntető ítélet azokat, akik a Krisztus Jézusban élnek. 2 Miért nem? Mert én a Krisztus Jézusban élek, és őbenne az Élet Szellemének törvénye uralkodik, amely felszabadított engem a bűn és halál törvénye alól.
Ha valami kimaradt,akkor bocs.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23576) Miklós315 válasza Anfänger (#23575) üzenetére


Miklós315
aktív tag

1. Gyermekkeresztség
[link]

2. Összefoglalva: a keresztény Biblián alapuló, de saját, egyéni értelmezésű hited van, ami nem a keresztény - hivatalos - teológiát képviseli, mert itt-ott nem egyezik a kettő.

Ez nem baj, de megtéveszthető lehet sokaknak.

"Szerintem."

(#23577) Anfänger válasza Miklós315 (#23576) üzenetére


Anfänger
őstag

Igazad van,az én hitem nem a hivatalos keresztény teológiát képviseli,hanem Jézus Krisztust és az örömhírt. Hála Istennek,hogy megmutatta nekem a helyes utat.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23578) Attila2011 válasza Anfänger (#23577) üzenetére


Attila2011
aktív tag

A te hited egyedül saját magad elgondolásait képviseli, semmi köze a kereszténységhez és Krisztushoz... Olvass őskeresztény irodalmat, s magad is rájössz.

(#23579) Anfänger válasza Attila2011 (#23578) üzenetére


Anfänger
őstag

Értelek,az én hitem a saját elgondolásait képviseli, és pont abból tett engem szabaddá,amivel a katolikus templomi egyház elhitetett ,amiből Jézus Krisztus hozott ki engem és emelt az Isten igazságára. Mert én Isten igazsága vagyok a Jézus Krisztusban! Hiszem,hogy neked is megmutatja ezt Isten,és azt,hogy Jézus Krisztus az Ő elsőszülött Fia az és mi akik megtértünk, mindannyian a Jézus testvérei vagyunk,és örökös társai is Istennek. És a gyermekei is a mennyei Apának,éppúgy ahogyan Jézus.
Te hiszed ezeket? Ki mered ezt jelenteni szívből,hittel?

Figyeljetek legyetek szívesek! Mindenkitől kérdezem újra. Ti mindannyian nagyon vallásosak vagytok. Ti,akik megtértetek, szóltok nyelveken?
Volt valamiféle személyes megtapasztalásotok az élő Istennel? Már engem kiveséztünk,de ti még magatokról nem beszéltetek,csak engem próbáltatok ,úgymond " helyre tenni/visszatéríteni az Istenetekhez".
Akkor most kérdezem én,mint az elején.
Nektek,akik megtért ,értelmes ,Igeismerő keresztények vagytok, nektek milyen a kapcsolatotok Istennel? Volt? Van?

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23580) Attila2011 válasza Anfänger (#23579) üzenetére


Attila2011
aktív tag

"Mert én Isten igazsága vagyok"
Na jó, inkább hagyjuk... :D

(#23581) Miklós315 válasza Anfänger (#23579) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Részemről: nem téríteni igyekeztelek, hanem kijavítani azokat a tárgyi (teológiai) tévedéseket, félreérthető fogalmazásaidat, amiket keresztény hitként közvetítesz (az eszmecseréid során). Van egy (keresztény forrásokon alapuló) sajátos hited (ezt nem kívánom támadni), de ez nem a dogmatikus keresztény tanítás, viszont az olvasók azt gondolhatják, hihetik, ha nem korrigáljuk, mert úgy kommunikálod.

A saját hitemet nem tárgyalom ki részleteiben.

Amit írsz (isteni ajándékok - pl. nyelveken szólás, gyógyítás), az nagyon ritka arányaiban. A Bibliában van szó róluk, van sok eset dokumentálva a történelem folyamán, de ritka esetek. Önmagukban az isteni ajándékok, kapott képességek nem a hit mérőeszközei, hiszen akkor csak az üdvözülhetne, aki kap ilyen "plusz kegyet".

A személyesen megélt belső hit (és kapcsolat Istennel) elengedhetetlen, elhagyhatatlan az üdvözüléshez. Az Egyház abban segít a formaságaival, hogy kapaszkodót nyújt (Jézus útján járni), emlékeztet, és közben lehetőséget biztosít Isten közösségi dicsőítésére is. Szertartások és támaszok.
A kettő (személyes belső hit + egyházi szertartások) együtt lehetővé teszi az üdvözülést.

Csak a hit félrehordhat (nem biztos, de megeshet), csak az Egyházi szertartás kiüresedhet (monoton megszokás tartalom nélkül), ezért a kettő együtt szokott könnyebb utat jelenteni az egyén számára, de ez is azt jelenti, hogy az egyénnek nagyon nagy kihívást jelentő, állandó, tudatos erőfeszítésbe kerül a helyes úton maradni (igaz hit + hiteles, Istennek tetsző élet--> üdvözülés).

"Szerintem."

(#23582) Anfänger válasza Miklós315 (#23581) üzenetére


Anfänger
őstag

"Amit írsz (isteni ajándékok - pl. nyelveken szólás, gyógyítás), az nagyon ritka arányaiban. A Bibliában van szó róluk, van sok eset dokumentálva a történelem folyamán, de ritka esetek"

Igen ,de azért ritka esetek,mert a bibliától eltérő téves tanítások,az elmékben falakat emeltek Isten igazsága ellen.
Efézusi levél 6
"A mi fegyvereink nem ember alkotta eszközök, hanem szellemi fegyverek, amelyek Isten ereje által hatásosak! Ezekkel le tudunk rombolni minden büszke erődítményt, amelyet az ellenség azért épített, hogy Isten igazi megismerését akadályozza. Le is rombolunk minden emberi okoskodást és vitatkozást, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjen a Krisztusnak.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23583) MageRG válasza Anfänger (#23582) üzenetére


MageRG
addikt

Áruld már el, hogyan ismered fel a Bibliától éltérő, téves tanításokat...
A hitgyülisek azok? Miért? A jehovások? A mormonok? A kopt keresztények?
Ezekre csak rámondod, megérzés alapján, vagy van valami checklist amit végig kell járni?
Vagy van egy bizottság, ami megállapítja?

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23584) Anfänger válasza MageRG (#23583) üzenetére


Anfänger
őstag

"Vagy van egy bizottság, ami megállapítja?"
Igen van a Szentszellem.
Istent dicsőítem a Szentszellemért, már az elejétől fogva,aki miatt volt ez a sok kérdés tőletek. Mindenkinek adja ajándékból,az ígérete szerint az Isten , - alanyi jogon- mindenkinek aki megtér és bemerítkezik.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23585) MageRG válasza Anfänger (#23584) üzenetére


MageRG
addikt

Mármint a te szellemed? Rajtad keresztül ítél?

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23586) Anfänger válasza MageRG (#23585) üzenetére


Anfänger
őstag

Nem,Isten szelleme mutatja és elvezet az igazságra.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23587) Szevam válasza Anfänger (#23579) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Valószínűleg nem volt senkinek... :)

Én ezt a szóltok nyelveken dolgot nem értem. Most az, hogy megtanultam több nyelvet vagy valami másról van szó? Milyen nyelveken, és mit magyaráz az a nyelv?
Előre is köszi a választ. :R

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#23588) Miklós315 válasza Szevam (#23587) üzenetére


Miklós315
aktív tag

nyelveken szólás (glosszolália) röviden
glosszolália a Katolikus Lexikonban

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#23589) MageRG válasza Szevam (#23587) üzenetére


MageRG
addikt

(#23590) Szevam válasza MageRG (#23589) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

:DDD

"semmilyen nyelvből ki nem mutatható hangsoroknak elragadtatott állapotban való hallatását".

Tehát, ha dumálnak valami blablát, és azt valaki aggyal felfogja vagy odaképzeli a mondanivalót, akkor megszállta a szentlélek? :F

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#23591) MageRG válasza Szevam (#23590) üzenetére


MageRG
addikt

Blabla. Az egyáltalán nem bizonyítható, hogy valami ismeretlen nyelv lenne. A szakértők szerint inkább az látható, hogy abból készletből építkezik, amit egyébként is ismer az egyén.

Aki komolyan csinálja (nem csak játszik), a megváltozott tudatállapotban maga is elhiszi, hogy idegen nyelven beszél. Más kultúrákban is létezik. Nem kell hozzá kereszténynek lenni, csak a megváltozott tudatállapotot előidézni.
Szerencsére a keresztények között inkább csak a pünkösdiek tolják ezt túl.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23592) Anfänger válasza MageRG (#23591) üzenetére


Anfänger
őstag

Oké,menjünk kicsit tovább. Történt már olyan,hogy valamelyikőtök a betegre tette a kezét és az meggyógyult? Te biztosan ezt is megmagyarázod azzal,hogy pont akkor pont ott egy pillanat alatt spontán gyógyulás történik. Ugye,jól gondolom? :)

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23593) MageRG válasza Anfänger (#23592) üzenetére


MageRG
addikt

Miért, te mivel magyarázod? Varázslat?
Ha varázslat, akkor nyilván reprodukálható, megfelelő esetszámmal ellenőrizhető, kizárható a placebo hatás kettős vakteszttel. Ezek után semmi akadálya, hogy bekerüljöna hivatalos gyógymódok közé.
Sajnos, ez még nem történt meg. Sőt, az ellenőrizhető esetekről kiderült, hogy csalás, placebo-hatásra vagy más dologra vezethető vissza.
De szerintem senki nem tartja vissza a csodadoktorokat, hogy visszanövesszék valakinek az amputált lábát. Azt elég nehéz lenne másra fogni.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#23594) Attila2011 válasza Anfänger (#23592) üzenetére


Attila2011
aktív tag

Történt már olyan, hogy halottat felélesztettél? Péternek sikerült, hablatyolni meg bárki tud.

(#23595) Anfänger válasza Attila2011 (#23594) üzenetére


Anfänger
őstag

Istennek semmi nem lehetetlen. Isten teszi amit tesz azokon keresztül,aki hisz.
A Szentszellem tette azt Lázárral is,a fiatal lánnyal is Péteren keresztül is,az apostolokon keresztül is még sok esetben és napjainkban is.
Jézusban is a Szentszellem munkálkodott,ugyanaz a Szentszellem,aki Jézust feltámasztotta a halálból.
Ugyanazt a Szentszellemet adja nekünk az Isten megtérésünkkor.
Jézus is a Szentszellem által tette a csodákat,kivéve amikor a vizet borrá változtatta a mennyegzőn.
Ha elhisszük amit a biblia ír,hogy Jézus meghalt értünk és harmadnapon feltámadt testben,és megjelent egyszerre több száz embernek,és elhisszük,hogy Jézus tegnap,ma és mindörökké ugyanaz a Jézus,akkor igen,most is lehetséges annak aki megtért és hisz.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23596) Attila2011 válasza Anfänger (#23595) üzenetére


Attila2011
aktív tag

Miért gondolod, hogy a Fiú Isten képtelen egymaga csodákat művelni? Amikor saját haláláról és feltámadásáról beszélt a templom példáján keresztül, arra is azt monda, hogy egymaga építi fel a templomot három nap alatt. Mintha a Szentlelket Krisztus fölé helyeznéd.

De én azt kérdeztem, hogy te hajtottál-e már végre ilyen csodát, akár a Szentlélek segítségével, hogy valóban benned munkálkodik-e, vagy csak írod. Hiszen szerinted ilyen látható jelekben nyilvánul meg.

(#23597) Anfänger válasza Attila2011 (#23596) üzenetére


Anfänger
őstag

"De én azt kérdeztem, hogy te hajtottál-e már végre ilyen csodát, akár a Szentlélek segítségével, hogy valóban benned munkálkodik-e, vagy csak írod. Hiszen szerinted ilyen látható jelekben nyilvánul meg."
Én meg azt kérdeztem,hogy hiszed- e azt amit a biblia ír? Hiszel Istenben? Hiszed azt,hogy Jézus ma is ugyanaz a Jézus mint aki 2000 évvel ezelőtt?
Szóval ti ( mindenki ) hiszitek a bibliában leírtakat vagy inkább megpróbáljátok megmagyrázni vagy kerestek rá bizonyítékokat és másféle magyarázatokat?

[ Szerkesztve ]

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23598) Attila2011 válasza Anfänger (#23597) üzenetére


Attila2011
aktív tag

Hiszem. Most már kaphatok választ az én kérdésemre? Amit egyébként előbb tettem fel, csak gondolom jobb kitérni a válasz elől.

(#23599) Anfänger válasza Attila2011 (#23598) üzenetére


Anfänger
őstag

Igen,történtek már csodák ,amiket Isten rajtam keresztül tett. Dicsőség Istennek!

Én úgy értem a hitet,hogy nem teológiai szinten,hanem úgy,hogy mint mindennapi valóság,ami ma is megtörténhet,bármikor bárkivel. Akár a halottak feltámasztása is.
Hallottam olyat,hogy történnek napjainkban is olyanok,hogy halottért imádkoztak és az feltámadt.
Ha hiszünk a bibliában leírtaknak,akkor tudni fogjuk,hogy ez ma is lehetséges. Hiszen mondja Jézus,hogy minden lehetséges annak,aki hisz. Nem azt mondja,hogy ez csak Jézus születése után 100 vagy 200 évig lehetséges. Nincs időben korlátozás.

Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

(#23600) MageRG válasza Anfänger (#23599) üzenetére


MageRG
addikt

Ezek a "csodák" azért csodák mert csak természetföllötivel magyarázhatóak?
Mit gondolsz, ha más is megvizsgálná, és találna rá más, nem természetfölötti magyarázatot, el tudnád fogadni?
Ha nem, miért nem? Mire lenne szükség ahhoz, hogy meggyőzzön?

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.