Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#23671) Miklós315 válasza Anfänger (#23670) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"A smiley tőlem volt,de nem azért,mert azt nevettem ki,amit írtam,hanem azért mert az egyházak neveit Attila2011 felhasználó soraiból másoltam ki és nem magam rögtönöztem."
Aha! Így máris más a helyzet. Ergo: a téves értelmezésemből levont (szintén) téves következtetésem ezek után nem áll meg. Ezért tehát bocsánat. :R

"Nem kell mindent rosszul érteni."
De, kell! Ha félreérthetően fogalmazol, félre is fognak érteni.
Többször hangsúlyoztad, hogy írásaiddal szeretnéd felnyitni bárki szemét, megnyitni a szívüket, Isten felé terelve őket (akárkit).
Ezt hogyan képzeled, amikor figyelmen kívül hagyod, hogy ez egy írásos (nyílt) fórum, nem gondolatolvasó szakkör? Ne a mondatrészeken (alany, állítmány, tárgy, határozók, stb.) spórolj, mert akkor félreérthető és zagyva lesz a mondandód. Nem fognak megérteni, félre fognak érteni.
Te itt Istenről, az üdvözülés tétjéről diskurálsz. Nem engedheted meg, hogy hanyagul tedd.

"Isten nem a logika szerint cselekszik. Jézus sem azt tette,ami a papoknak logikus lett volna.Ettől sokkal feljebbvalóak az Isten gondolatai."
Az egész üdvtörténet (Teremtéstől a Második eljövetelig - és benne minden mozzanat - a logikus rendszer mintapéldánya. Összefüggésekre, elemek logikus kapcsolódására épít.
Az egész Biblia (Isten kinyilatkoztatása) logikus rendszer.

"Nem önálló értelmezést vallok,csak azt,amire Isten szelleme tanít."
Az eddigiek alapján nagyban eltér a Biblia hagyományos értelmezésétől/értelmezéseitől (itt a katolikustól, ott az evangélikustól, amott a reformátustól...). Egy tetszés szerint kiválogatott szövegrészletek alapján összeállított és tetszés szerint értelmezett (elsősorban a kényelmet, az elérhető csodás tetteket célzó) vegyesfelvágott, aminek legvégső viszonyítási pontja/érve: "Isten tudja, én nem magyarázkodok".

"Én nem támadom,csak megírtam,hogy nem mondanak el mindent,ami fontos lenne,mint pl. tanítványozás,aztán nincs gyakorlati képzés,sem bemerítkezés...."
De támadod, mert nem indít OKJ-s képzést "önjelölt csodatevők részére", ellenben azt tanítja, hogy ne térj le Krisztus igaz ösvényéről, aminek következtében egyébként nem kizárt, hogy Isten adományokat nyújt a mélyen hívőnek, aki így csodás tettek részese lehet.
Ez nem a Harry Potter, hanem a Biblia és Isten útja.

"Torben 26 részben mondja el az örömhírt,és a bibliában leírtakat úgy,ahogyan azt neki Isten mutatta."
Keresztényként alapvetés, hogy Krisztus eljövetelével, tanításával (Új szövetségével) és megváltásával "lezárult" a "tanítás korszaka", Értsd jól: Mindent tudunk, minden kinyilatkoztattatott.
Egy szakadár, különutas prédikátor, aki e tanokal ellentétes, vagy ezekből részlegesen kiszakított tan-elemekkel áll ki a pódiumra, az nincs összhangban a Bibliával (az egész, teljes, hiteles Bibliával).
Nem logikus e mozzanat Isten kinyilatkoztatása, Örömhíre szempontjából.

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.