Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#23550) Attila2011 válasza Anfänger (#23545) üzenetére


Attila2011
aktív tag

"Akkor miért kellene nekünk pap,pápa vagy bárki is? Nekünk élő kapcsolat kell Istennel és a megváltóval,Jézus Krisztussal!"
Azért, mert Krisztus és az apostolok így rendelték el. Ettől függetlenül kell az élő kapcsolat Istennel, a kettő nem zárja ki egymást, sokkal inkább kiegészíti.

"Tehát kivel van közösségünk?"
Krisztussal csak az Egyházon át lehet közösségünk, hiszen az Egyház Krisztus titokzatos teste, amibe az egy keresztség által beolttatunk. Az Egyház pedig nem csak valami szellemi kötelék, hanem egy élő és nagyon is létező valós, "kézzel fogható" és látható szervezet, amit maga Krisztus hívott életre. Ezért alapítottak az apostolok gyülekezeteket, ezért rendeltek püspököket előjárónak. Ezek a gyülekezetek egységben voltak hitben és igazságban, ez az Egyház. Ez volt az Egyház 2000 éve és ez ma is.

S tovább megyek, felvezetetted előbb, hol az igazság, mi az igazság. Az Igazság is egyedül az Egyházban van, hiszen a Szentírást, Isten szavát az apostolok az Egyházra hagyták. A Szentlélek nem egyes embereket vezet külön-külön igazságra, hanem csakis az Egyház "hajóján" át. Az apostolokat is pünkösdkor együtt töltötte el a Szentlélek, a jeruzsálemi zsinaton is együtt, egységben, közösségben hozták meg döntéseiket. Mint volt a korábbi idézetben:
"Amit kezdettől fogva hallottatok, maradjon meg bennetek. Ha megmarad bennetek, amit kezdettől fogva hallottatok, ti is megmaradtok a Fiúban és az Atyában."
Tehát előbb hallani kell az Egyház tanítását, azt befogadva fog igazán munkálkodni a Szentlélek.

Persze előfordul, hogy egyes emberek külön-külön találnak "igazságra", de abban nincs más, csak hamisság. Ezért van ma 8000 keresztény felekezet, mert az emberek eltértek az igazságtól, minden tévtanító és hamis próféta azt állítja, hogy az igazságot szólja, de lehet 8000 különféle igazság? Meghasonulhat az Igazság, s így végül Isten önmagával? Természetesen nem, hiszen ezt mondja az írás:
"Minden ország, amely meghasonlik önmagával, elpusztul, és egyetlen város vagy ház, amely meghasonlik önmagával, fönn nem marad."

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.