Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-07-28 23:38:02

LOGOUT.hu

Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1401) inf3rno válasza Tal2 (#1397) üzenetére


inf3rno
Topikgazda

- Szerintem UTP árnyékolatlan csatival. Inkább a falba szokás árnyékolt kábelt tenni, és azt földelni a patch panelről. A paneltől a switchig általában kicsi a távolság és szinte biztosan nincs jelentős áthallás a többi kábelből sem, ezért felesleges ezzel bíbelődni.
- Nyilván ha a kábel nem árnyékolt, akkor a csati sem.
- A 3 pengével és krimpelővel szerintem jobb megvárni valakit, akinek több a tapasztalata. Valószínűleg a céltól is függ. Pl ha költséghatékony akarsz lenni, akkor a legegyszerűbb csatlakozó típus a legegyszerűbb krimpelővel. Ha a minőség és a gyors munka a cél, és gyakran kell ezeket átdugdosni, akkor valszeg ettől eltérő megoldásra lesz szükséged, és mélyebben a zsebbe kell nyúlni. Esetleg létezhet arany középút is a kettő között. Én személy szerint mondjuk körülnéznék a cégeknél, hacsak nem ez a fő profilotok, hátha valamelyikkel meg lehet egyezni, hogy nagyobb tételben olcsón adnak nektek méretre szerelt kábeleket.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.