Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz GD #605 üzenetére

a linuxban épp az a szép, hogy ugyanazt sokféleképpen lehet helyesen megcsinálni, és nem ugyan az az út van alattuk.
    A jigdo egy nagyon aranyos kis készség. Kell hozzá 2 file, egy .template és egy .jigdo. a template nagyjából egy cd/dvd TOC lenne, kis kiegészítéssel. Tehát ebből csinál egy ''üres'' image-t, amit utána fel lehet tölteni a cd tartalmával, aminek az elérhetőségei a .jigdo-ban vannak. ez leginkább olyan esetekben nagyon praktikus, ha gyakran változik a cd-image, mert akkor nem kell újból az egészeet leszedni.
    Most, hogy a Breezy-t szedem lefele, és megvan a Hoary cd-je, kb. 50 megát nem kell ismét leszedni.Van, akinek számít ez a méret is, de én igazából csak a lehetőség miatt használom a jigdo-t. a netem korlátlan, de nem túl gyors (elvileg 64k lefele, de ebből kb. 5k jut az ftp-nek)

A dvd pedig sokkal bővebb, mint a cd, pl. alapból rajta vannak a nyelvi támogatások is, megegy csomó egyéb progi. Tudom, mert egyet arról is telepítettem (vagy 5 napig jött lefele torrenttel, az is nyakatekert, ezért szeretem :D)

És kifejezetten szeretem a nyakatekert módszereket, frissen tartja az elmét :P :R

Aktív témák

Hirdetés