- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
válasz
lionhearted #9796 üzenetére
Ha ment volna eleve, a fene se keresett volna alternatívát!
Amúgy nincs skype csomag a 64-bites 13.04-et használva, Neked mitől lett? Vagy nem ezt használod?
# apt-cache search skype
pidgin-skype - Skype plugin for libpurple messengers
pidgin-skype-dbg - Skype plugin for libpurple messengers (debug symbols)
libopus-dev - Opus codec library development files
libopus0 - Opus codec runtime library
libsipwitch-dev - secure peer-to-peer SIP VoIP server - development files
libsipwitch1 - secure peer-to-peer SIP VoIP server - development files
libsipwitch1-dbg - secure peer-to-peer SIP VoIP server - development files
sipwitch - secure peer-to-peer VoIP server for the SIP protocol
sipwitch-cgi - secure peer-to-peer SIP VoIP server - CGI XML-RPC interfaceA Debian a skype.com-on multiarch, ahogy az Ubuntu 12.04 is! gyanús, hogy ez a kettő teljesen megegyezik, legalábbis a lényeget tekintve.
-
joecontra
addikt
Én az NVIDIA drivert nem a repóból, hanem az NVIDIA oldaláról töltöttem le és telepítettem (304.88).
A repós driverrel voltak akadások, de a letöltött driverrel minden jól megy.Üdv,
J -
-
fradi81
veterán
válasz
lionhearted #9794 üzenetére
Mert ha az oldalról telepíti akkor biztos az elérhető legújabbat fogja, és abból baja nem lesz.
-
-
fradi81
veterán
válasz
heidricha #9792 üzenetére
Honnan hogyan telepíteted? skype oldalán ott a 64-es deb azt kell. A recsegésre meg jó lehet ez:
gksu gedit /etc/pulse/default.pa
Az alábbi sort keresd meg: “load-module module-udev-detect” és a sor végére “tsched=0″
igy nézzen ki: load-module module-udev-detect tsched=0 -
heidricha
őstag
hmmm... hardver függő lenne? Rengeteg nyoma van a neten, hogy nem vagyok egyedül... mondjuk olyan nyom van, hogy az Nvidia prop videó esetén el sem indul... de nekem ilyen a video, viszont elindul, csak lehal.
Illetve lehalt, most elölről kezdtem, és eddig megy. Viszont recsegett (ld. lentebb) és nem lehet a fülhallgató mikrofonját használni - de ezt nem csak a skype-ból nem lehet. Mindenhol kuka a pulse alatt.
A hangja is normális? Mert a másik gépemen (notebook, 32 bites) is recseg elég randán, az nyilván egy pulseaudio bug, amire alighanem van megoldás, de akkor az sem érint mindenkit?
-
heidricha
őstag
Van valakinek valóban működő megoldása a Skype működtetésére 64 bites Ubuntu-n?
Addig jutottam, hogy a hangot legalább be lehet állítani rendesen, el is indul minden - csak egy pár perc után lefagy, még akkor is, ha csak csetre használnám.
1. lépés Nvidia hang - ez megoldódott
2. lépés a fagyás lenne, erre javasolnak olyanokat (nem sorrendben, csak hol ez, hol azt):
2.1 i386-os lib-ek
2.2 ldd config
2.3 külön scriptből indítani, ahol LD_LIBRARY_PATH-t átírjukJelentem mind megvolt, változás a 2-es pontban zéró!
-
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9786 üzenetére
Ez jó hír.
És köszönjük a jelentést.Üdv,
J -
God Vazzeg
veterán
válasz
kriszpontaz #9787 üzenetére
-
kriszpontaz
veterán
válasz
God Vazzeg #9786 üzenetére
Üdv Commander Shepard!
-
God Vazzeg
veterán
Jelentem költöztünk, Q6600-ról P4 3200MHz-re
2GB rammal, stb.. SSD+winyó átrak és bár volt kis anomália, (első memo garniturával hibákat dobált a memtest ) de pöccre felállt a rendszer, alaplap, vga is más lett pedig
Köszönöm Mint
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #9784 üzenetére
Megvan, megtaláltam a megoldást, tárgytalan a dolog
-
God Vazzeg
veterán
Valaki akinek fel van telepítve az Ubuntu One nézze már meg milyen csomagot kell hozzá telepíteni, Mint alatt alapból nincs fent, synapticból meg már minden ubuntu one csomagot felraktam, de akkor se találom sehol a piros U betűt
Fákk
-
karamblo
tag
válasz
kriszpontaz #9782 üzenetére
Kösz, már sasolom is. Üdv !!!!! .-))
-
kriszpontaz
veterán
válasz
karamblo #9781 üzenetére
AskUbuntun érdemes nézelődni. Pár link, remélem segít!
Sync calendar and contacts with Android smartphone
Ha hülyeséget linkeltem ne kövezzetek meg!
-
karamblo
tag
válasz
God Vazzeg #9780 üzenetére
Látod,....már rommá túrtam a netet, semmi...Nem értem.
-
karamblo
tag
Múltkor már kérdeztem, de sajnos senki nem nyilatkozott, mégegyszer megpróbálom...
Tehát . telefonszinkronizáló progi linuxra, wammu egy kalap ser, nokuntu nem települ...
Valami más ???
-
Siriusb
veterán
válasz
God Vazzeg #9767 üzenetére
Amióta démont kell futtatni root joggal, nem. Nem fogok egy ilyen szoftvernek root jogokat biztosítani. Skype is egy külön, megfelelően korlátozott userrel fut. Persze lehet kicsit túllihegem, de nem akarok ajtót nyitni bárkinek...
-
szoke12
őstag
válasz
God Vazzeg #9774 üzenetére
próbálj 7-es teamviewer-t [link]
-
szoke12
őstag
válasz
igen, 10.10-12.04 közt gond nélkül megy.
PeachMan: Igen próbáltam már, és nem szokott lenni gond. 10.10 alatt.
-
sonar
addikt
válasz
Mindkét gépen azonos verzió van?
Ha nem akkor sanszos, hogy ott van a galiba -
törölt tag
Valaki próbálta már, hogy skype beszélgetés közben ír valamit? Nekem ilyenkor leáll a skype és újra el kell indítanom és csatlakozni. Van valahol valami log fájl hozzá amit lehetne ilyenkor megnézni?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Ötlet nincs, de működik a teamviewer linux-linux, két 10.04-es gép között már többször használtam.
-
God Vazzeg
veterán
Haha, nálam is egy van, nekem se jelenik meg
Más: használ valaki teamviewert linux-linux közt? Eddig úgy volt, hogy linuxról csatlakoztam asszony win7-es gépére, csontra működött is. Most felraktam neki a teamviewert, daemon indul is, de csatlakozáskor megáll, és nem csinál semmit, de van hogy 10 alkalomból 1x beugrik, és teljesen jól működik. Ötlet?
-
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #9763 üzenetére
Én ügyesebb vagyok
Az gépemen csak egy oprendszer van, ergo a grub meg sem jelenik.
-
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9763 üzenetére
Kösz!
Üdv,
J -
sh4d0w
félisten
El tudod dönteni, hogy a jövőben melyik hatalomnak miért kerülhetsz az útjába? Szerintem nem, ergo a kipattant botrány után soha nem lehetsz elég óvatos. Teljes védelmet mi nyújtana? Szerintem semmi, de én azt javaslom, hogy próbálj meg minél több akadályt állítani az esetleges behatolók ellen. Mondjuk az Ubuntu alapból nem stabil szoftvereket használ, tehát sokkal könnyebb lesz benne kritikus hibát találni, pláne, hogy Kína is egy változatot fog használni, ami nyilván felkeltette az amerikai ügynökségek figyelmét.
Ahogy Krasznay Csaba is írta: kényelmetlen a minél nagyobb biztonság, de ajánlom figyelmedbe Benjamin Franklin mondását.
-
joecontra
addikt
válasz
joecontra #9758 üzenetére
Közben rájöttem, de leírom hátha másnak is hasznos lehet. Szóval:
Az /etc/default/grub fájlban kikommenteltem (elvettem előle a #-t) GRUB_GFXMODE= kezdetű sort, majd kiegészítettem egy 800x600 32 bites móddal így ez a sor így néz ki most:
GRUB_GFXMODE=800x600x32
Majd update-grub (mivel rendszergazdaként ténykedtem, így nem kellett elé a sudo) és reboot.
A GRUB 800x600-ban jelenik meg, így nekem már megfelelő.
Üdv,
J -
viw
aktív tag
szia Mindenki,
megfigyelési botrány kapcsán merült fel pár kérdés bennem ,h. ez milyen szinten érint engem mint amatőr ubi user?!
egyrészt hogy kell elképzelni ezt technikailag (szervereket figyelik, de olvastam h az angolok a g20-ak telóját is lehallgatták, én gépemre másznak be, stb), másrészt mit tehetek ellen?nem mintha a barátnőm lavcsis emailjai miatt aggódnék, de mégis. egyáltalán kell vagy kellene aggódnom? eu adatvédelmi biztos szerint igen...
mi a véleményetek?
(ha technikai dolgot írtok, akkor kérlek úgy,h. egy kezdő is megértse. köszi) -
törölt tag
Bumblebee telepitese utan feltettem a playonlinux-ot, de hianyolja a 32bites opengl drivert a 12.04 x64 ubuntun. Kulon kell valahogy feltenni?
-
joecontra
addikt
Hali!
Akkor most én kérdezek. Linux Mint 13 LTS MATE 32-bit.
Boot után amikor bejön a GRUB, akkor valami nagy felbontáson jön be a frekvencia értékek alapján 2048x1536, 58 Hz (nem értem, honnan szedte amúgy). Így a GRUB nekem alig olvasható, nagyon pici betűkkel szerepel a monitoron.
Nyilván tudom, hogy az első sorra kell ENTER-t ütni de akkor is, engem egy kicsit zavar. Bár az /etc/default/grub-ban 640x480 szerepel, de valamiért mégis azt a nagy felbontást erőlteti.
Ha valakinek lenne tippje, azt megköszönöm.
Üdv,
J -
törölt tag
12.04 x64-et teszek a laptopomra. Van erre optimust hasznalo nvidia driver?
-
Syl
nagyúr
válasz
God Vazzeg #9751 üzenetére
Mi az a kis rácsos lik ott a bal felső sarokban?
-
joecontra
addikt
válasz
God Vazzeg #9751 üzenetére
Jól néz ki.
Üdv,
J -
Lacces
őstag
AMD Radeon mobility HD5470 2GB. De... nem volt frissítés. 1 hónapja... és tegnapelőtt még jó volt.
-
Lacces
őstag
Másik Ubi-s probléma:
Bootolásnál van a [Check Battery]...[OK] sor kiírva a képernyőre, a kurzor is látszik, de minden más fekete és nem is megy tovább a rendszer (Windows bootol, feláll, Ubi 12.10 nem) Ez mittől lehet? Mit tehetek a hiba kijavítására? (Nem volt frissítve a rendszer már lassan 1 hónapja). -
szoke12
őstag
Van egy Dell E6400-as gépem, ezen mostmár szépen fut az ubi 12.04.2
De amikor a rendszer kezd betölteni, mindig villog a kép. egy olyan 10mp-ig.utána jó, de ez a villogás kicsit aggaszt. mi lehet a baja?[ Módosította: CoolMan ]
-
Thusor
őstag
-
Thusor
őstag
Ubuntu Server 13.04 alatt hogyan tudom parancssorosan beállítani azt, hogy mennyi idő után menjen energiatakarékos módba a winchester? Illetőleg mennyi szerintetek az optimális idő?
-
megema
őstag
A miniDLNA általi thumbnail-készítés kérdése továbbra is érdekelne.
Senki se használ XRDP-t? Az előzmény hozzászólásomban részletezve van a gondom.
Az eltávolítást megoldottam az adott időpontban telepített csomagnevek fájlba gyűjtésével, majd a fájl megadásával az apt-get remove-nak.
-
Lacces
őstag
Hali,
Nincs valami tuning program Ubuntu 12.10 alá? Mint a Windows-nál, lassan áll fel a rendszr, Chrome böngészőt is egyre lassabban nyitja meg. Fullra olyan, mint a Windows 7. Új progik, bővítmények nem lettek felrakva, csak használva a rendszer.
A válaszokat előre köszönöm.
-
2 ujabb problemaval talalkoztam
:
- Ha meg van nyitva aNautilusFajlok, de hatterben van, majd rakattintok a gyorshivoban az ikonjara, akkor megegyszer megnyitja, ahelyett, hogy a mar megnyitottat rakna eloterbe.
- Ha egy fajlnal be akarom pipalni a "Fajl vegrehajtasanak engedelyezese programkent" akkor utana abban a pillanatban ki veszi a pipat.12.04 LTS-nel nem jonnek elo ezek a hibak...
[ubuntu 13.04 X86 - laptopon hasznalom/ezert nem irok most ekezeteket.]
-
válasz
quailstorm #9702 üzenetére
Most mar az altalad hianyolt menu is megjelent!
Amugy most vettem eszre, hogy az Ubuntunal ugyanazon a kepen a sarga szin mintha egy picit zoldesebb lenne a win7-hez kepest. Ha pont szembol nezem a monitort, akkor eppen latszik, es ahogy dontom felfele, egyre zoldebb lesz a sarga.
(#9727) RaZroX
Szerintem felulrol a harmadikat telepitsd, mivel az a legfrisebb nem beta kiadas.
-
-
törölt tag
Szerintem akkor is az első vinyó első és egyben elsődleges partícióját akarja. Ekkor az Ubuntu telepítésekor kell figyelni, hogy a grub az első lemez mbr-jébe kerüljön, különben (a bootolandó hdd-t kiválasztva) kézzel kell indítani minden boot után. Vagy ilyesmi.
De miért akarod utólag? Hogy mielőbb Ubuntud legyen?
Ne siess! Nem éri meg.
-
RaZroX
addikt
Ja még annyi, hogyha külön vinyón van az XP akkor lehet utólag telepíteni ?
-
God Vazzeg
veterán
Nekem ketyeg az Olivia, végig próbálgattam az nvidia drivereket is alatta, a 310-as nekem a legjobb. Semmi gond vele. Asszony laptopjára is felhúztam, el volt ájulva, sokkal szebben és gyorsabban megy mint a win7, nagyon elégedett vele. Hosszabb távon majd meglátjuk, leállítás nála is fél perc gondolkodás után volt meg, érdekes is volt nagyon
Nálam nincs gond vele egyáltalán, asztali gépen
-
törölt tag
válasz
quailstorm #9717 üzenetére
Szerintem az XP még első akar lenni, nem bírja, ha a háttérbe szorítják.
Szóval a lemez első, elsődleges partícióján érzi jól magát.
-
RaZroX
addikt
válasz
quailstorm #9717 üzenetére
akkor mindegy
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
RaZroX
addikt
Értem, köszi szépen
Nagyon reméltem, hogy lehet olyan megoldást, hogy először a Linuxot, de akkor XP-vel kezdek.
-
törölt tag
Én egy 80-as vinyóval kaptam a notebookomat, előtelepített XP-vel. Ubuntu telepítő iso-be, reboot, live mód, és a telepítés során az Ubuntu telepítője, partícionálója mindent megcsinált szépen. A Win mellé telepítős opciót kell választani. Ebből adódóan először az XP-t telepítsd!
-
RaZroX
addikt
Na még annyi, hogy azt szeretném, hogy van egy 80GB-os vinyóm, és hogy 40-40-re osztva legyen rajta egy XP és egy Kubuntu. Mit és hogy csináljak, hogy rendben müködjön ?
-
megema
őstag
Még két dolog lenne:
1.) Letöröltem a PS3 Media Server-t, viszont autoremove után is csomó, addig nem kellő csomag fent maradt. (Pl. JRE, VLC) Ezeket csak egyesével tudom leszedegetni?
2.) XRDP-n csatlakozva csomó rendszerbeállítás vagy program nem használható, mert nem engedi feloldani a lezárást. Ezzel lehet valamit kezdeni?
-
RaZroX
addikt
Üdv! Kubuntu-ból melyik verziót ajánljátok ?
-
megema
őstag
Milyen DLNA szervert ajánlanátok 12.04.2-re? Elsőre a PS3 Media Server-t raktam fel leírás alapján, de nem sikerült bescannelnie semmilyen filmet thumbnail hibára hivatkozva. Most miniDLNA van fent, ez jól működik, viszont nem jelenít meg thumbnail-eket. Ha erre van esetleg megoldás, azt is megköszönném.
-
St3ven
addikt
Srácok, három oldalnyi szöveget megírtam LibreOffice 3.3.4.-ben (Writer), folyamatosan mentettem közben az Asztalon elhelyezett doksit, ám egyszer csak lefagyott a rendszer (Zorin OS), ezért ki kellett nyomnom.
Újraindulás után most ott díszeleg a 0 bájtos odt fájl, és a helyreállítás nem vezet eredményre.
Azt írja, hogy a dokumentum használatban van, de olvashatóként és másolatként megnyitva is üres doksit ad be. Vissza lehet még hozni egy komplett délelőtt munkáját?
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #9699 üzenetére
a tároló felvételével én is küszködtem abba is hagytam. régiben egyszerűen megvolt.
NÁlam az olivia nagyon gyenge, hol boot ol hol nem, hol kikapcsol hol nem. Ilyen rossz Mint em még nem volt. -
válasz
quailstorm #9691 üzenetére
igen, egyből indul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Windows 10
- E-roller topik
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest