Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyulank

addikt

válasz Kendek #7736 üzenetére

Értem. Köszönöm! Közben épp kész vagyok már van GNOME, és sikerült a GRUB customizert is telepíteni.
    Esetleg bedughatnám a régi HDD-t, betölthetném az azon lévő Ubuntut, és futtathatnám onnan, de hova kéne mentenem? Mert itt nem ismeri fel a Windowst. Alapból úgy csináltam, hogy átmásoltam a Win előtti 100MB-os partíciót is, és a Win partíciót is, aztán Ubuntu-GRUB Customizerrel frissítettem, mentettem a 100MB-os partícióra, így be is jött a GRUB, viszont volt Win a sda-n, és sdb-n is. Az sdb-t indítottam, és a régi win indult. Utólag belegondolva, ha az újról bootolok akkor az sda-t kellett volna választanom, de ezelőtt is volt ilyen, hogy írt sda-ra, és sdb-re is, pedig akkor csak az egyiken volt, mégis úgy emlékszem, bármelyiket választva elindult.
    Aztán mentettem az MRB-be, de a GPT miatt csak menük nélküli GRUB lett belőle.
    Azóta levettem a régi meghajtót, úgy telepítettem az Ubuntut, plusz csináltam 99MB BIOS Boot partíciót, de nem tudom, az kell-e. Ha a másikon lévő GRUB-ot mentem az új lemez 100MB-os partíciójára, akkor működhet?

Új hozzászólás Aktív témák