Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

támogató

Felraktam az Ubuntu 24.04.2 LTS-t. Vegyesek az érzéseim. Kezdjük ott, hogy a telepítéssel is kínlódtam, partícionálás közben folyamatosan megszakadt a telepítő. 10 perc fórumos turkálás után kiderült, hogy "safe graphics" módban érdemes indítani a telepítőt, különben megszakad. Ez mellett érdemes beállítani a repülős üzemmódot is.

Telepítést követően a nyelvi csomagok beállítása és a rendszer felfrissítése után a /home-ban lévő mappák neve angol maradt (documents, music, videos, stb.), ami rém kellemetlen. Egyelőre semmivel sem tudom őket megváltoztatni. A konyhakész állapotot úgy érzem teljesen el kell felejteni. Gnome-tweaks, gnome-shell-extension-manager, synaptic, gnome-software, ufw, ezek nincsenek natívan telepítve, amit nem értek, hogy miért? A Bluetooth beüzemelését nem tudtam megoldani (Minten sikerült), a HDMI-ról érkező hang szó szerint recseg. Az App Store-ban nem tudom kényelmesen menedzselni a már feltelepített alkalmazásokat. A Snapek frissítése automatikusan vagy nem beállítható, vagy az erre vonatkozó beállítást nem találtam még meg.

Összességében jó rendszer lesz belőle, ha egyszer sikerül belakni, de a Mint ehhez képest még mindig konyhakészebb.

Új hozzászólás Aktív témák