Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Steve_Brown #38216 üzenetére

Elvileg sudo apt remove amdgpu-pro. Vagy már nem is tudom mi a csomag neve Ubuntun, mivel nem Ubuntu-alapú disztrókat használok, hanem Arch-alapúakat. Néha diszrók között a csomagnevek változnak, kötőjel helyett alsókötjellel van írva, vagy egybeírva, ezt a neten kéne elleőrizni, vagy Synapticban megnézni milyen csomagok vannak fent név szerint, és ott megeresni az amdgpu pro-t.

Manjaro-n meg kéne nézni terminálban az lspci, lsusb kimenetet, hogy hol látszik a hangkártya, majd lsmod apranccsal megnézni, hogy a hozzá való kernelmodul be van-e töltve, vagy fel kell-e tenni hozzá valami extra csomagot.

De még az is lehet, hogy működött a hangkártyád Manjaro alatt, csak a legtöbb disztrón 0-ra van húzva alaptelepítésben a hangerő, és hiába megy a kártya, nem hallasz hangot, ez engem is beszopatott párszor, pedig én előre tudom, hogy ez az eshetőség is játszhat. Ezért az első lépés az, hogy az ALSA vagy pulseaudio mixerét megnyitod, és megnézed, hogy a hangkártya kimenete ki legyen választva akív eszköznek és ne legyen lenémítva meg 0-ra húzva a hangereje, mert 99%, hogy erről van csak szó.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés