Új hozzászólás Aktív témák

• Cyrin

addikt

én is hozom a problémát:

Synology DS409 NAS. Linux Ubuntu 18.04. Korábbi router Netgear WNDR3700, új router ASUS RT-U66_B1.

Hétvégén router csere volt. Korábban megjelent a file kezelőben a Diskstation önállóan a hálózatoknál, viszont nem mindig, de akkor is elérhető volt a workgroup mappából.

Most azt vettem észre, hogy sehol semmi, ha a workgroupra kattintok, akkor azt írja ki, hogy "a hely nem érhető el, a megosztások listájának lekérése meghiúsult a kiszolgálóról: Nincs ilyen file vagy könyvtár"

A NAS-nak fix ip-t adtam a routerben, ha beírom, hogy smb://NAS fix ip címe, akkor bejön minden ahogy kell.

Most kivettem a fix ip-t így is ugyanaz a helyzet.

Egész eddig valami hálózati problémának tűnt, DE
    átmentem a Mint 17.3-as gépemhez, és minden gyönyörűen megjelenik a hálózati fül alatt, a Diskstation kint virít, nem kell bemászni a workgroup-ba, de ha bemegyek az is működik és ott van. Sőt ahogy kell az ubuntus gép is megjelenik, az Ubuntu alól viszont semmi a Mint-es gép sincs sehol.

(mondtam már hogy a 17.3 a legjobban működő rendszerem? nincs szkennelési, nyomtatási probléma, működik ez is, ahogy kell ;] )

lehet valami frissítés b@szarintotta el az ubuntun? mivel korábban működött legalább a workgroupból.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés