Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• brickm

őstag

Sziasztok!
    Arra tudtok nekem valamit mondani, hogy a dell vostro 3460-as notebookomon(intel i3 2.4GHz cpu, 4GB DDR3 RAM, intel HD plusz Nvidia ööö gt 640M dedikált videókártya) -on miért érzem rettenetesen gagyinak az ubuntu 16.04 unity-t?
    Egyszerűen olyan mint egy időutazás vissza 7évet. A youtube lassan jön be, a weboldalak böngészése döcögős, a sorok mintha meg meg hullámoznának.
    A videókrátya driverem a rendszer szerint jól működik, kipróbáltam az open source drivert, az Nvidia 'tested' driverét, letöltöttem a direkt nvidia webldalról is a drivert, feltettem, de ugyan az a helyzet, Ha váltok Intel HD-ra azzal is, dettó.
    Asztali PC-m ami I7-es de ugyan úgy 4GB DDr3- plusz nvidia vga, simán megy, tökéletes konfortos élményt nyújt a rendszer.
    Plusz a notebookon minden indítás egy 'ubuntu error please send massage'-el indul, míg az asztalin nem. PEdig ugyan gy friss telepítés mindkettő pár nap eltéréssel, ugyan azzal az image-el, a notit ujra is tlepítettem azóta, mindkettőn win10-van külön partíción mellette. Mindketttőn 1024MB SWaP, ext4 a rendszer. ugyan olyan hdd...
    Nem értem egyszerűen mibaja a dellemmel, amit amugy gyárilag lehetett venni egyel előbbi ubuntuval.
    Nem hinném, hogy a cpu a gyenge keresztmetszet, nem olyan gyenge ez, win10is tökéletesen megy rajta, plusz a system monitor szerint 30% fölé nem ment még mióta használom... Egyszerűen tényleg nem értem mivan.Valamit ötletet kérnék,.

Szerk.: plusz fel-fel pörgeti a ventimet is sűrűn, míg a win10 3-4 youtube videó mellett sem, anélkül hogy melegedne. Plusz feltettem közbe az buntu mate-et arra fel a unity-t és ugyan azt csinálja.

Új hozzászólás Aktív témák