- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- sziku69: Szólánc.
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok!
egy hónapja raktam fel nagyjából a 7.10-es kiadást a gépemre, de sajnos akadt vele több bosszantó, bár nem kritikus gondom is.
egy Dell Latitude D630-on használom, és eleinte nem látta a hangkártyát. ezt viszonylag hamar sikerült megoldani, de még most sem kezeli például a külső mikrofont, csak a belsőt (skype alatt).
illetve hogy bizonyos dolgokat nem tudok telepíteni, mert valami hiányzik neki... például szerettem volna felrakni az Audacious médialejátszó újabb verzióját, de azt mondja nem találja a GTK+ 2.0-t. leszedtem egy GTK forráskódot, telepíteném, erre hiányolja a glib-et (amúgy mindkettő fel van telepítve a csomagkezelő szerint). szedtem azt is, feltettem, de a GTK továbbra is hiányolja a glib-et...
hasonló volt a helyzet, amikor szintén az Audacious alá akartam betenni APE plugint, ugyanis csak forráskódot találtam neten, de a compiler nem találja, hogy fel van telepítve a lejátszó, ezért leáll...
illetve ezeken kívül még amit nem sikerült megoldani az a nyelvi támogatás: szükségem van ugyanis kínai nyelvi támogatásra, de amikor a language support menüben kijelölöm, akkor csak az UTF8 kódlapokat teszi fel, de így egy csomó helyen rosszul (vagy egyáltalán nem) jelennek meg a karakterek, mert van olyan szoftver, ami még GB2310-es vagy BIG5 kódlapot használ...mivel egészen kezdő vagyok Linuxhoz, így szinte biztos, hoyg valamit én csináok rosszul, de nem tudom mit...
Aktív témák
- Limitált darabszám! Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Asus 15 TUF Gamer FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX4060 140W Win11 Garancia
- LG 75QNED86T3A / QNED / 75" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 i5-1245U FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest