- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
Aktív témák
-
válasz
Kendek
üzenetére
Milyen időzítési gondra gondolsz? Lehetséges, hogy nem fog időben indulni a backup?
A crontabos parancs jól hangzik, de ott visszaállításkor oprendszert kell feltennem gondolom.
Én pedig nem csak rendszert szeretnék menteni (rosszul fogalmaztam sajnos előzőleg), hanem tulajdonképpen teljes meghajtó tartalmat, ahogy mondjuk az Acronis-al is szokás. Így kb. 10 perc alatt vissza tudom állítani a gépet a nulláról teljesen eredeti állapotába, ha gebasz van. A mentési folyamat is nagyon rövid időt vesz igénybe (mondjuk 20-30 perc max.), a visszaállítás pedig még kevesebbet. Nem kell oprendszer reinstallal kínlódni, estébé.
Crontab-os megoldással gondolom, hogy az image-ből visszaállításhoz előbb minimum oprendszert kell telepítenem, vagy ilyesmi, ami teljesen felesleges plusz idő (szerverről van szó természetesen) és kínlódás. Úgy gondolom, hogy ezért kell egy "külső" proggit használnom, aminek van visszaállító része, amiről bebootolok, vagy egyszerűen egy pendrive-ról, CD-ről elindítom akár teljesen szűz gépen, formázott vinyóval és 10-15 perc alatt visszaállítja a teljes meghajtó tartalmat rendszerestől, mindenestől. Hát ugye a külső progginak az a hátránya, hogy egy plusz háttérben futó alkalmazás kell hozzá, de gondolom, hogy a crontab is minimum egy plusz taskot megnyit. Bocsánat, nem igazán vagyok jó Linuxból, még tanulgatom, alapvetően Windows-os aggyal gondolkodom egyelőre, sorry.
Vagy rosszul gondolom a fentieket? Tényleg minden megoldásra nyitott vagyok, ami jobb mint a többi, csak oldja meg korrektül a feladatot.
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- FarCry 4 Kyrat Edition eladó
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo Legion 9 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest