Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Candy: AOOSTAR WTR PRO – NAS, alkoss, gyarapíts
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
válasz
bsanya
üzenetére
Eleinte ez nekem is fura volt, mert más progik is vannak pl. kde és gnome alatt...
Kezdőként (magamat is ideértve) a legfontosabb a support. Így alapból a legelterjedtebb disztrókat érdemes választani (otthoni, asztali felhasználásra értem, spéci gép esetleg mást indokol, értem ez alatt a netbookokat, HTPC-ket). Support itt természetesen a közösséget jelenti. Distrowatch-ot megnyitod, van leírás is (angolul), és Live rendszereket próbálgatsz. Ubuntu, openSUSE, Fedora, LinuxMint, és a fentebb vki által javasolt Zorin OS amit kipróbálnék a helyedben mindenképp. Youtube-on van videó a telepítésről, ilyesmikről, nézegetni kell.
Utána az asztali környezet, ami megsokszorozza a lehetőségeket: Gnome, KDE, Unity és a Gnome Shell, stb...
Ez már ízlés dolga, ezen túl sok jelentősége nincs (hiszen nem az asztalt bámuljuk, programok meg mindre vannak
), ha a HW bírja, akkor az Unity is jó.Nah, közben van 2 kérdésem is...
1. NTFS partíciómat felcsatoltam a /mnt -be, lehetne /Home/usernév -ba is? És lehet-e úgy, hogy ne a meghajtó neve legyen a mappa neve, hanem minden mappát berakjon /Home/Usernevem/ alá?
2. van egy mappa /home/usernév/.map amibe egy, a felcsatolt NTFS meghajtón lévő mappa tartalmát kellene becsatolni, vagy ilyesmi... Lényeg, hogy a progi a .map mappában keres egy xy file-t, ami már megvan az NTFS partíción, akkor lássa, használja...
Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- UTOLSÓ! 27% Áfás, Új, Bontatlan Apple Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T3 Plus 400W
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 128GB-1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), ha a HW bírja, akkor az Unity is jó.