Hirdetés

Aktív témák

• alfa20

senior tag

válasz kiskaktusz #41750 üzenetére

Szia!

Az az igazság, hogy a linux tízen X éve grafikus, persze vannak "parancsoros"-ak is.

Szerintem ne nagyon particionálgass előbb próbáld ki, tölts le egy live CD-s verziót és úgy próbáld ki, "kicsit" lassabb lesz mint a feltelepített, de el tudod dönteni kell vagy sem. Ha meg tetszett van még egy lehetőség pár páran ezt nem szeretik, telepítsd windows-on belül, ezt az Ubuntu és társai, Mint, támogatja. Szerintem ezek közül válasz elsőként.

Tapasztalataim szerint (ami nem olyan nagy :) ) de eddig még nem nagyon voltak gondjaim driver-ekel, egyébként a Live cd-vel ez is kiderül, ha van net kapcsolat akkor meg úgy is megoldódik a probléma, nagyon sok segítő kész linux-ossal találkoztam már különböző fórumokon és a gugli is nagyon segítő kész tud lenni. nekem régebbi radeon van és azzal nem volt problémám.

sok win32 program és játék futattható linux alatt is a "wine" vagy a "PlayOnLinux" programokkal én a wine-t innen szoktam feltenni (köszönet érte MerlinW-nek)

Igen van Skype, VLC, Opera, Chrome (Chromium), Flash, Codecec... minden programnak van linuxos verziója vagy alternatívája, a PS viszont nem fút ha jól tudom de van helyette GIMP.

Egy dolgot viszont még az elején tisztázni kell A LINUX NEM WIN, A WIN NEM LINUX! ne akard össze hasonlítani, mindegyiknek van előnye és hátránya, kinek a pap kinek papné. Mielőtt tényleg nekiállnál és azon emberek táborát erősítenéd akik leszólják a linux-ot win után, előbb tájékozódj, olvasgass, nézegess róla videókat.

Aktív témák