Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Zaied: Logitech G7 Laser vitarendezés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Bedöglött a monitorom, így egy igen régi, 15"-os monitort kellett beállítanom, ami csak 1024×768-as felbontásig bírja szuflával.
Az előző monitornál viszont 1280×960-at állítottam be, így bootolás után azt írja ki a monitor, hogy "Out of Range", mert nem bírja a felbontást.
Próbálkoztam már ezzel és ezzel a módszerrel is, sikertelenül, valamint kiszedtem a GRUB-ból a bootopciók szerkesztésénél a vga=xxx (x=szám) opciót is, hátha automatikus felismeréssel működni fog, ezenkívül az xorg.conf fájlt is átneveztem recovery mode-ban, hátha generál újat magának, az sem jött be.Windows esetén semmi probléma nincs, most az alól írok, a régi monitorral, mert automatikusan felismerte, hogy nem bírja az előző felbontást.
Linux alatt is ez lenne logikus, de lehet, hogy ilyen esetben rossz információkat kap a monitortól, vagy fogalmam sincs.
Mellesleg DVI-RGB átalakítóval csatlakozik a monitor.Van ötletetek?

Köszi!

Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 8gb(1660ti,2060 szint) Kérlek olvasd végig a hirdetést
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Kolink Stronghold ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG Seasonic 750W
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest