Hirdetés

Aktív témák

• h-yle
    addikt

Most aztán jól megszívtam, de sikerült mentenem a menthetőt szerencsére.
    Mondom kipróbálom, hogy mi az az eszköz hozzáadása itt a btrfs-nél, aztán az összes partíciómmal kipróbáltam, mert csak hibát írt ki. Erre úgy ahogy volt, a merevlemezek MBR-jét teljesen tönkretette ez a parancs, lefoglalatlan területet mutatott a GParted (és persze újraindításkor meglepődtem, hogy nem indul a rendszer). Mondom nagyon király, az összes, de tényleg, hogy az összes adatom elszállt most. :Y
    Szerencsére a két darab 1 TB-os vinyóm tökéletes klónja volt egymásnak, legalábbis a partíciók elhelyezkedését és méretét illetően, amúgy meg fejből nyomtam ezeket az adatokat. A kevésbé fontos merevlemezen (amúgy a fontos adatok mindkettőn megvoltak, hogy biztos legyen a dolog) megcsináltam ugyanúgy a partíciókat mint volt, ugyanolyan fájlrendszerre is formáztam őket, majd a másik vinyóra áttoltam az MBR-t. Ez félig-meddig egy jó megoldásnak bizonyult, mert bár a btrfs partíciók látszódnak, még a címkéjük is visszajött, csatolni viszont nem tudom őket és ellenőrzésnél is hibát ír ki, de az eleve formázatlan titkosított partíciómat sikeresen csatolni tudtam, a több száz GB-nyi értékes adatom tehát megúszta a balesetet. :)
    Hát, ezt nem kívánom senkinek, így is elveszett pár fontos adat, szerencsére pár dolgot tudok pótolni, mert megvan a notimon is.

Ha csak az MBR ment gallyra attól az adat még ottvan/volt. Sőt az MBR-t is vissza lehet állítani. Meg a partíciós táblát is. Mondjuk btrfs-el még nem próbáltam, szóval lehet, hogy az ellen nem véd.

De legalább megtanultad, hogy nem szabad "játszani" a fontos adatokkal. ;]

body007: Zavarja a szépérzékem, hogy minden tökéletes, csak az nem :) Lehet majd ráeresztek egy újabb kernelt, bár némi ubuntu fórum túrás után kiderült, hogy ez már egy pár éve létező hiba, amit máig nem javítottak. Vagy csak én nem találtam meg.

Aktív témák