Hirdetés

Aktív témák

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog (1)

válasz Iginotus #16554 üzenetére

Elméletileg lehetséges, de nem biztos, hogy jó 5let. Ha mindenáron ragaszkodsz hozzá, akkor beteszed a két parancsot egy shell-scriptbe (még sudo sem kell, hiszen a rendszer lesz a tulaj és root joggal indul majd el), ami a megfelelő jogosultságokkal a /etc/init.d könyvtárban van. Nem tudom, hogy a szervernek alapból melyik a futási szintje, de ha a /etc/rcS.local (asszem ez a neve) könyvtárba teszel egy symlinket, ami az init.d-ben lévő scriptre mutat, akkor minden futási szinten le fog futni. Nézelődj egy picit, hogy az rc könyvtárakban hogy néznek ki a linkek, aztán annak alapján csináld.

Mindenképpen utolsóként indítsd, ne tedd korábbra, mert könnyen megeshet, hogy vmi előfeltétel még nem teljesült a scripted futtatásához.

Az rc könyvtárakban az első karakter utáni számok jelölik, milyen sorrendben induljanak a hivatkozott scriptek. 01 indul elsőnek, 99 utolsónak.

A script tartalma vmi ilyesmi legyen:

apt-get update # csomagtárolók frissítése
    apt-get upgrade -y # frissítések keresése és azonnali telepítése automatikusan

Én továbbra sem tartom jó ötletnek, fontold meg alaposan. Én próbálkoztam azzal, hogy secaudit programok már bootoláskor frissítsék magukat, de nem ment, a bootot viszont jelentősen lelassította. Ha jól rémlik, a hálózat még nem állt készen, amikor ezt futtatni akartam.

Aktív témák