Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
válasz
Iginotus
üzenetére
Elméletileg lehetséges, de nem biztos, hogy jó 5let. Ha mindenáron ragaszkodsz hozzá, akkor beteszed a két parancsot egy shell-scriptbe (még sudo sem kell, hiszen a rendszer lesz a tulaj és root joggal indul majd el), ami a megfelelő jogosultságokkal a /etc/init.d könyvtárban van. Nem tudom, hogy a szervernek alapból melyik a futási szintje, de ha a /etc/rcS.local (asszem ez a neve) könyvtárba teszel egy symlinket, ami az init.d-ben lévő scriptre mutat, akkor minden futási szinten le fog futni. Nézelődj egy picit, hogy az rc könyvtárakban hogy néznek ki a linkek, aztán annak alapján csináld.
Mindenképpen utolsóként indítsd, ne tedd korábbra, mert könnyen megeshet, hogy vmi előfeltétel még nem teljesült a scripted futtatásához.
Az rc könyvtárakban az első karakter utáni számok jelölik, milyen sorrendben induljanak a hivatkozott scriptek. 01 indul elsőnek, 99 utolsónak.
A script tartalma vmi ilyesmi legyen:
apt-get update # csomagtárolók frissítése
apt-get upgrade -y # frissítések keresése és azonnali telepítése automatikusanÉn továbbra sem tartom jó ötletnek, fontold meg alaposan. Én próbálkoztam azzal, hogy secaudit programok már bootoláskor frissítsék magukat, de nem ment, a bootot viszont jelentősen lelassította. Ha jól rémlik, a hálózat még nem állt készen, amikor ezt futtatni akartam.
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LED világítás a lakásban
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külső támadás érte a Rainbow Six: Siege szervereit
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest