Hirdetés

Aktív témák

• Akheron

senior tag

válasz Akheron #14132 üzenetére

Na, közben sikerült megoldanom a csatlakozási problémát úgy ahogy. Egyáltalán nem volt eth0 eszköz; ez valószínűleg azért lehetett, mert korábban észlelte a telepítő a másik gép hálózati vezérlőjét. A Google-ben talált megoldás alapján kitöröltem az /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules fájlból a korábbi bejegyzést egy terminálból kiadott sudo gedit paranccsal. Meg letöltöttem vezeték nélküli hálózaton keresztül 280 MB-nyi frissítést ugyanabban a munkamenetben - lehet, hogy inkább ez volt, ami segített. :B

Most viszont van egy olyan gondom, hogy nem tudom átírni az Ethernet vezérlő MAC-címét. Ha a Network Connections párbeszédpanelben szerkesztem, akkor a rendszer nem használja többé az adott kapcsolatot, hanem létrehoz egy újat. :( Ha meg a korábban említett fájlban írom át, akkor a rendszer új vezérlőként észleli és használja az Ethernet-vezérlőt, az eredeti MAC-címével. Azért lenne szükség az átírásra, mert ehhez a MAC-címhez regisztráltam a UPC-s netet, és elfelejtettem a tőlük kapott jelszavam.

Tehát, tudja valaki, hogy miként adhatnék meg új MAC-címet? :)

Aktív témák