Aktív témák
-
Akheron
senior tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Köszi, közben sikerült is végrehajtani a telepítést.
Eltartott egy darabig, mire kibogarásztam, hogy micsoda az a csatolási pont, és hogy miként érdemes particionálni a meghajtót. A GRUB-os multiboot is tökéletesen működik szerencsére.Tulajdonképpen egyetlen egy problémát tapasztaltam csak: nem akar csatlakozni az ethernet vezérlőn és kábelmodemen keresztül az internetre, miközben ennek elvileg magától mennie kellene. Egy darabig próbál csatlakozni, majd kiírja, hogy a kapcsolat megszakadt. Az a furcsa, hogy a Live CD-ről futtatva létrejött a kapcsolat gond nélkül. Eszembe jutott, hogy talán valami hardverkonfigurációs probléma lehet a háttérben, mert igazság szerint egy másik (optikai meghajtót tartalmazó) számítógépbe behelyezve telepítettem a merevlemezre az Ubuntut - lévén hogy a netbookban nincsen, és nem volt kéznél pendrive. Valóban előfordulhat, hogy hibásan konfigurálta a hálózati vezérlőt, mert a másik gépben másféle volt, vagy ilyesmi csak Windows alatt létezik?

A másik gondom meg az, hogy úgy tűnik, nem tudok a képernyő fizikai méreténél nagyobb felbontást beállítani.
Windows-ban ez úgy működött, hogy ha nagyobbat állítottam be, akkor görgette a képernyőt. Azért lenne fontos, mert a netbook kis felbontása miatt egyes párbeszédpanelek kilógnak a képernyőről. (Lehet, hogy kipróbálom a Netbook Remix-es összetevőket majd...)
Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Filmvilág
- Automobilista 2
- Macska topik
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- GAMER PC! Ryzen 5700X / 32GB DDR4 / RX 6800 XT / 512GB NVMe / 650w Gold! BeszámítOK
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 12/256GB Titanium Black használt, szép állapot 6 hónap garancia
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- 27% - Lenovo N27q IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 4ms
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Eltartott egy darabig, mire kibogarásztam, hogy micsoda az a csatolási pont, és hogy miként érdemes particionálni a meghajtót. A GRUB-os multiboot is tökéletesen működik szerencsére.
Windows-ban ez úgy működött, hogy ha nagyobbat állítottam be, akkor görgette a képernyőt. Azért lenne fontos, mert a netbook kis felbontása miatt egyes párbeszédpanelek kilógnak a képernyőről. (Lehet, hogy kipróbálom a Netbook Remix-es összetevőket majd...)