- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Powerer
tag
válasz
winben #46803 üzenetére
Üdv Winben!
Hasonló cipőben járok, szintén most váltottam hosszú évek után AMD-re, és most próbálom összeszedni a tudnivalókat a különböző beállításokkal, tuninggal kapcsolatban.
Első kérdésedre a válasz, hogy BIOS-ban a PBO-t (Precision Boost Overdrive) Enable-re kell állítani. Ez fogja magától a bázis és a boost órajel között terhelés függvényében állítani a magok frekvenciáját.
Ezzel nagyjából meg is vagyunk. A gyári hűtő, és az általad írt hőmérséklet teljesen rendben van az én tapasztalataim, és olvasmányaim alapján - viszont olyan tuningba kár lenne vele belekezdeni, ami minden mag órajelét egy állandó, gyárinál magasabb frekvencián tartja.
Ez nem hozna kiemelkedő teljesítménybeli különbséget, viszont a gyári hűtő nem bírna el az ezzel járó plusz feszültség okozta hőmérséklettel.
Az 500 wattos táp bőven elég kell hogy legyen ehhez a rendszerhez, feltételezve, hogy nincs rengeteg HDD-d, SSD-d és egyéb különböző USB-s eszközök.A témában ajánlom a https://www.gamersnexus.net/ cikkjeit és youtube videóit!
Ha esetleg azóta Te is többre jutottál már a témában, akkor szívesen várom tapasztalataid!
Én egy B550-es alaplappal és sima Ryzen 5 3600-as procival próbálkozom, Cooler Master 240-es vízhűtéssel - de erről például el kell mondjam, hogy a korábbi i5 6600K-s procimat 100%-os fordulatszámon szobahőmérséklet alá tudta hűteni terhelés nélküli állapotban, itt pedig teljesen mindegy mennyire megy a hűtő, 45 fok alá nem tudja vinni, terhelés közben pedig gyári órajeleken használva is 79-82 fok közé megy fel. Ez számomra elég szokatlan, de állítólag ez normális.
Amin én gondolkodtam, hogy manuálisan alul lehetne feszelni a procit, hogy kevésbé melegedjen - állítólag ez a teljesítményre is jó hatással van, méghozzá órajel emelés nélkül is.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Galaxy Tab A11 néven érkezik a Galaxy Tab A9 utódja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- AKCIÓ!!! Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest