Új hozzászólás Aktív témák

• Geresics

addikt

válasz sanyek2 #43773 üzenetére

Nos, én utoljára LGA775-ön tartottam magam "nagy tuningosnak", azóta eltelt pár év, és csak pár hete vettem újra tuningolható procit, de azért megpróbálok segíteni. Kicsit ki vagyok agyilag merülve (nem csak Te 12 óráztál :DDD ), ezért nehézségeim vannak egy-két helyen a szövegértelmezéssel, így legjobb talán, ha kiragadok részeket, és lépésről lépésre próbálok okoskodni:

"kéne némi jól bevált, fix tuning tipp i5 4670K-hoz"
    Sajnos nincs bevált paraméter, ahány proci, annyi eredmény, de azért lehet nagy általánosságokban beszélni, csak senki nem szeret, mert volt már ilyen, és akkor jön a mutogatás, hogy "de te azt mondtad..." Tudom, Te nem ilyen vagy, de sokaknak sok rossz tapasztalata van. Ugorjunk is tovább.

"Q6600-at tuningoltam néhány éve, 1:1 DRAM:FSB arányra"
    Amíg be nem másoltam az idézett szöveget, addig nem értettem a :F Smile miatt! :DDD

Kicsit öregebb a hardverem, mint Neked, de gyanúm szerint nincs nagy különbség. Sokkal egyszerűbb már tuningolni, mint régen, és ez szerintem jó! Nincs is más dolgod, mint a szorzót állítgatni, tesztelni, figyelni a hőfokokat, és esetleg alulfeszelni a procit. Van az UEFI-ben elméletileg olyan, hogy Offset, ami erre való.
    Nekem pl. i5-3570K @4,1GHz, Offset: -0,100V. @4,2GHz Offset: -0,080V. Tovább még nem játszottam vele, de a célom a 4,5GHz lesz. Minél kisebb a fesz, annál jobb a hőfok, viszont egy bizonyos szint alatt összeomlik a rendszer.
    Ha pedig a feszültséggel nem játszol, akkor túlmelegedhetsz...
    Kb. -5°C-t jelent ha letiltod az IGP-t, nálam legalábbis ennyi volt a különbség.
    A stabil tuningon segít még sokat, ha kikapcsolod az energiatakarékos módot, ill. van valami "C3" és "C6", amikre már nem is emlékszem, hogy micsodák, de azok is stabilizálják a húzott rendszert kikapcsolt állapotban (disable). SpeedStep Technology maradhat enable.

"Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 4x4 GB DDR3-1333 (9-9-9-24 MHz)"
    Ezek 1600MHz-es RAM-ok, állítsd be őket XMP-vel 1600-ra a jelenlegi 1333MHz helyett!

"Memória 666MHz"
    Ne zavarjon meg, ez valójában pont a kétszerese! :)

"DRAM:FSB arány 20:3 :( "
    Ne törődj vele, Intel CPU esetén ez nem olyan lényeges, mint AMD-nél, és amúgy sem ennyi az arány, számold újra 1600-al! ;)

Tesztelésre a legajánlottabb a prime95, mert azt az értéket valós használat mellett sosem fogod elérni! :DDD

Remélem segítettem, bár még én magam is fejlesztem tudásom - amikor időm engedi... :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés