- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Erwinke #44996 üzenetére
Szerintem azért, mert egy adott hardver "tuningpotenciálját", a gyártásakor meglévő anyagok minősége és egy jókora "szerencse" befolyásolja, ami így igazából számokkal nem alátámasztható.
Például valakinek a processzora megy 5.2 GHz-et míg a másé küszködik 4.5-ön. Valakinek 4.5-öt megy 1.2 volton, a másiknak meg 1.4-en. Ez kb. olyan mint a lottó.
Lehet erről dolgozatot írni, de arról hogy ezek a különbségek miért vannak. Viszont ez már nem a kezdő kategória, és őszintén megvallva itt a PH-n és úgy általánosságban a földön, nagyon kevesen vannak akik ennek a technikai és fizikai mivoltát ismerik.
Ne érts félre, nem rosszindulatból írom, de ha jól átgondolod, akkor tényleg nem érdemes ilyen formában ebbe a témába energiát belefektetni.Dancs Ákos: Lehet minden processzormagra ugyanazt a frekvenciát állítani. Egyszerűen a szorzószámnál beállítod a lehetséges maximumot. Valamint a bázisfrekvenciát 103 MHz-re állítva még kb. 100MHz-et lehet húzni.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Erwinke #44993 üzenetére
Szerintem más témakört válassz. Nincs tuning. Vannak hardver komponensek amit kifejlesztenek, majd a teljesítményük határa alatt 10-30 százalékkal kiadnak. Ezt, az éppen piacon lévő konkurensekhez igazítják. Ennyi. A gyártó pontosan tudja, hogy egy adott processzornak mi a határa. Ez alá lövi be a hosszú távra használható frekvenciát, és feszültséget.
-
enemy107
senior tag
válasz
Erwinke #42102 üzenetére
A kérdésbe bele fogalmaztad a választ is. Nem történt semmi, továbbra is szívesen látunk a témába vágó építő jellegű HSZ-ekkel.
Dexar007:Huhhh az úgy viszont necces. A lap topikjában kellene utána járnod. Én egy Asus P5B-VM-el jártam így, de le is gariztattam hirtelen. Fogalmam sincs bevallom emberesen miért lehet ez, lehet hogy valóban nem jól monitoroz.
Új hozzászólás Aktív témák
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- Xiaomi Mi 11T Pro 5G // 256GB // Számla + Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest