Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
Sziasztok!
Régebben próbálgattam feljebb tornászni a processzor órajelét. Ment is, csak instabillá vált a rendszer. Már a legapróbb módosításokra is "kép kimerevedős hang beragadós" fagyással válaszolt, fesz emeléssel csak csínján próbálkoztam. Most updateltem egy videókártyát, és gondoltam újból megpróbálkoznék vele. A configom az adatlapomon van, ha valaki ráér, és lenne olyan kedves Ádámtól-Évától elindulni velem ezen az úton, azt megköszönném. -
törölt tag
Én helyedben nem fix Vcore állítanék be, hanem Offset módba, hogy idle állapotban ne kapjon max Vcore feszt feleslegesen, így a lapodat is kíméled, meg kevesebbet is fogyaszt. 4.7Ghz az már elég magas órajel, ha jó procit fogtál ki, akkor léghűtővel is lehűtheted, de ajánlott a víz.
Én jobban játékokra használom a gépet, 4.5Ghz-en járattam, de vissza tettem 4.2Ghz Turbó órajelre, és ugyanazt az FPS produkálta, pedig alacsony felbontáson játszom, valahol még javulást is kaptam.
Van egy teszt ahol játékoknál mértek turbó órajelet, és 4.5Ghz-es OC-t, és turbó órajelen több FPS volt játékokban -
törölt tag
Azzal a lappal, és procival szépen lehet tuningolni, ha jó hűtésed lesz hozzá, akkor 4.5Ghz környéke simán elérhető.
Itt van róla video: [link]
Feszültséget magad kell kitapasztalni, mennyit bír stabilan, ha kicsit instabil akkor többet adni rá stb. De ezt egy idő után kitapasztalod, hogy mit bír. -
darál0w
Jómunkásember
előfordulhat. h bőven elég neki
következőképpen tudjuk letesztelni.
fraps indít. adott játék indít. és nézel egy max FSBt adott pályarészen.
aztán procit kicsit feljebbtoljuk. szintén indul az előző bekezdés. ha több a max FPS, akkor még nincs "kihajtva".
de ez majd csak akkor ha megvan az uj VGA...
-
darál0w
Jómunkásember
azt én tudom. most a ramod is jo...
a kérdés arra vonatkozott, h akarsz e továbbmenni, ami a prociorajelet illeti?
mert ha igen, akkor előbb a ramjaidat kell letesztelni, mert 800asok és most a legkisebb orajel, amin tudnak menni ezen orajel mellett az 800. értelemszerűen magasabb orajel magasabb ramorajelet vonz magával. és ezért kell akkor ramot is tesztelni.
-
darál0w
Jómunkásember
jo. akkor előbb megnézzük alapfeszen
amit nem említek az marad alapon.
ai ocerclocking - manual.
ratio cmos setting - 8
fsb freq - 400
pcie freq - 100
dram freq - 800
cpu voltage - azt az értéket, amit coretemp mutat
cpu pll - 1.5V
FSB termination - 1.2V
dram voltage - gyráilag előírt fesz.
NB voltage - 1.3V
ha van LLC, akkor off.
Új hozzászólás Aktív témák
- Öt készüléket hozott a nemzetközi piacra a Meizu
- Akvarisztika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- AMD Ryzen 5 7600 + box, gyári hűtő, garancia
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest