- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cannyon #19297 üzenetére
Visszaosztani nem is lehet, de ez most részletkérdés. Elég kicsi a kép, de, ha jól látom, 4.5GHz-et céloztál meg, 500*9-es felállásban. BIOS-ban M.I.T. menü, majd a System Memory Multiplier (SPD) menüpontban a 2.00-s opciót válaszd. Ekkor a RAM-jaid szinkronban fognak futni, 1:1-ben, tehát effektív 1000MHz-en.
-
cannyon
aktív tag
Sziasztok!
Egy GA-EP45-UD3LR lapom van és egy E8400 as proci hozzá és 2x2gb Corsair Dominator 1066 mhz ram és ezt szeretném huzni eddig de a ramot nem tudom vissza osztani 1066ra csak joval magasabban 1200mhz körülire és ebben szeretnék tanácsot kérni hogy tudnám ezt megoldani? -
válasz
Rebell #19294 üzenetére
AI Suite-tal próbálkozhatsz, amit a Utilities mappában találsz a lapodhoz kapott telepítőlemezen. Ez egy egyszerűbb tuningprogram, kezdésnek, ismerkedésnek nem feltétlenül rossz, de tuningolni BIOS-ból szoktak az erre fogékonyak. Itt olvashatsz róla.
A lapodról, a beállításokról, stb-ről katt777 írt egy bővebb cikket a Logouton.
Q9400-at tartósan 3 - 3.2 GHz-re szokták húzni. -
Rebell
senior tag
Szevasztok,
kellene 1 kis help.
A gépben 1 Q9400 dorombol ,de tegnap megnéztem és elvileg csak 2000/2701 van hajtva.
Nem csináltam még ilyen proci húzást.Megtudnátok mondani hogy mivel tudnám feljebb huzni a teljesítményét??
Van erre vmi Progi? vagy mindenképpen Biosozni kell?
És mivel nézitek hogy hány fokos a proci?
Thx. -
válasz
Geresics #19290 üzenetére
IntelBurnTest 2.5, Prime95 a leginkább használatosak CPU tesztelésre, de itt találsz még jó sokat, plusz javasolt futtatni játékokat, vagy játék benchmarkot, mint pl. a 3DM-ek, illetve a CPU egyéb funkcióit is terhelő programokat, mint például a Cinebench.
-
Geresics
addikt
válasz
Geresics #19234 üzenetére
Kicsit próbálgattam, gyári hűtővel tegnap éjjel 3,66GHz-ig húztam. Egyenlőre stabilnak tűnik, bár még csak 3DMark-ot engedtem rá, és az nem a legalkalmasabb a stabilitástesztre, de a semminél jobb, és 15 peren keresztül megy gond nélkül.
E6500@3,66GHz, max 55°C, max 2100-as fordulatig emelkedett a hűtő ventilátora (asszem 2500-ig tud).
Tovább valószínűleg egyenlőre nem húzom, mert a VGA-m már alapórajelen is kihajtotta.Kérdés:
Milyen (ingyenes) programok vannak, amikkel tesztelhetem a stabilitást? -
válasz
rayoliviero #19288 üzenetére
Úgy értettem egyébként, ha nem lett volna egyértelmű, hogy 4-5 CPU+VGA pasztázására elegendő.
-
TBone
tag
sziasztok! még soha nem tuningoltam u h annyi kérdésem lenne, h a gigabyte lapokban használt c.i.a 2 (cpu intelligent accelrator) nem tud kárt tenni a gépben ugye?
konfigom az adataimnál
-
válasz
rayoliviero #19282 üzenetére
4-5 kenésre kb, ha ügyes vagy.
-
rayoliviero
veterán
COOLER ARCTIC MX-2 "hőközlő zsír" 4g
Ez a mennyiség szerintetek hány procira/vga-ra elegendő?
-
válasz
Jimmy123 #19280 üzenetére
Tuningnak számít, mert a gép egésze fog gyorsulni a magasabb buszsebesség miatt, legalábbis, ha utána mész a RAM-okkal. A CPU élettartamát nem befolyásolja, plusz feszt - CPU oldalról - nem igényel, és ha nem jelentős mértékben emeled az FSB-t, amihez nem kell megfeszelni az MCH-t, akkor még többet sem fogyaszt a konfigod.
-
Jimmy123
csendes tag
Hello!
Nekem is lenne 1 kérdésem. Ha csak az FSB növelem, de a szorzot csökkentem arányosan, úgy hogy az eredeti órajel megmarad, akkor az tuningnak számít?, többet fogyaszt a gép?, és nem utolsó sorban csökkenti a proci élettartamát?
Köszi! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Illusion1010 #19278 üzenetére
nincsmit...
ha nekiállsz és vmi nem tiszta, akkor nyugodtan írj.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Illusion1010 #19267 üzenetére
-
-
kenwood3
addikt
Hali ! Segítségeteket szeretném kérni adott lenne a gépem , ami a következő :
Intel C2Q q9550 e0 vid: 1.1-1.25
giga ep45-ud3lr f10-es bios
2x2 giga kingmax ddr2 800-as ram !
A procit szeretném belőni kerek 3 ghz-re , de mivel én nem nagyon vagyok otthon tuningban , kérlek aki tudja , hogy mit kellene állitgatni az segítsen ! Ja gyári hűtőm van , ezért nem is szeretném tovább húzni ! Köszönöm ! -
Illusion1010
senior tag
Üdv!
A következő rendszert szeretném egy kicsit tuningolni:
- Gigabyte P55M-UD4
- Intel i3 530
- Corsair TW3X4G1600C9DHX (2x2GB)
- Gigabyte GTX 460 768MB
- Hűtő: Cogage True Spirit
- Corsair CX400A tuning célja: kíváncsiság, mert még sosem csináltam.....néhány plusz fps a játékokban.
Nagyjából mit várhatok ettől a cucctól?
Kis segítség kellene, mit állítsak, hogyan, mikor, mennyit....
Abszolút kezdő vagyok tuningban
-
freestailo
őstag
válasz
Don Sajtos #19265 üzenetére
azért a kábeleket nézd át, mert amit én ajánlottam, azt igazából magamnak néztem, mert van 2db 6 pines csatija a videókarimhoz. Lehet neked erre nincs szükséged.
-
kriszbon
őstag
válasz
Don Sajtos #19260 üzenetére
Ha van rá keret akkor vehetsz azt is az esetleges későbbi fejlesztésekre gondolva, de a jelenlegi konfigodhoz simán elég a 400-as is.
A tápon soha nem szabad spórolni mert nagyon sokat számít hogy megbízható vagy sem, és hogy tudja is azt ami rá van írva.
Mod: Na látod már élénkül/bővül is a kínálat. -
JoolsNOS
veterán
válasz
freestailo #19261 üzenetére
Jó választás
, nekem is ez van illetev ma rakunk egyet haverom gépébe is.
(#19262) Don Sajtos: meg is eszi!
-
Don Sajtos
csendes tag
válasz
freestailo #19261 üzenetére
Ez tépi a pitét???
Ha tápot veszek jót vegyek már -
freestailo
őstag
válasz
Don Sajtos #19260 üzenetére
Chieftec CTG-500-80P
kb 13ezer Ft.
-
kriszbon
őstag
válasz
Don Sajtos #19258 üzenetére
Nah egyik jobb mint a másik, ajtókitámasztót cserélni ipari hulladékra.
Vegyél legalább egy 400-as FSP tápot [link], de biztos ajánlanak még más típust is. -
Don Sajtos
csendes tag
és ha másik géprből átrakom Codegen 400W-ost?????
Az sem jobb? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Don Sajtos #19254 üzenetére
1.
és uj gépre lesz, ha ez a szutyok kiüti az egészet?
2.
akkor lehetne vele kezdeni vmit, ha nem ez a táp lenne...így én nem ajánlom...mellesleg milyen hűtő van rajta?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Don Sajtos #19251 üzenetére
1.
tápcsere.
2.
mennyi az a kevesebb?
3.
adj neki 1.3Vot. természetesen az NBről van most szo.
viszont lassan fekszem....
-
Don Sajtos
csendes tag
Ha tudod részletes ird már le még mit huzzak.
Nem vagyok hülye géphez megértek mindent csak még nem nagyon csintam tuningot -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Don Sajtos #19249 üzenetére
1.
milyen márkáju az a 420as táp?
2.
biztos, h 1.3V kell ahhoz a ~3400mhzhez?
3.
NBnek adtál + feszt?
-
Don Sajtos
csendes tag
Sziasztok.
segítséget szeretnék kérni.
Szeretnék tuningot elvégezni procimon (e8200)
Lássuk hát gép adatait:
Alaplap: ASUS p5Q SE 1600FSB
Vidokártya: Gigabyte Nvidia Geforce 9600GT DDR3
RAM: 4X1gb kingston hyper-x kit 1066MHZ DDR2
Proceszzor: Intel Core2 Duo E8200 2,66ghz 6mb cash FPO száma:Q815A187
C0-ás megnéztem.
hűtése: Artict Cooling Frezzer 7 Pro
Táp: 420W
hát sikerült egy ideig de valami nem jo.
Leírom meddig sikerült.
Fsb:420 eddig elindul
Cpu fesz:1,3V
Ram fesz:2V
Pci frequency :100
ram időzítés 5-5-5-18
425 fsb re emelve elindul a gép viszont a gépről hirtelen eltűnik videokártyavezérlő:S:S
és igy 800X600 képfelbontás.
nem tudom mi a baj.
kérem segítsetek, h biosba mit állitsak még..
Pl bridgeket????499FSB re emelve.
Ezt csak egyszer probáltam bár hülyeség volt ha már 430 on nem indul 499 en se
cpu fesz:1.3v
Ram fesz 2v
pci frequency 100
Ram:1000MHZ
a gép beindul fekete képernyő, semmi adatot nem hoz be.... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
freestailo #19229 üzenetére
előbb a tápot cserélném...a proci még elég egy ideig....
-
TBone
tag
sziasztok! meddig lehet kb felhúzni gyári hűtéssel ezt a procit az adott konfiggal?és ha valaki el tudná mondani, hogy nagyjából hogyan
azt megköszönném
Gigabyte P35-DS3 / Core2D E8200 / 2x1Gb Corsair TwinX cl4 /
-
Embiman
csendes tag
válasz
freestailo #19237 üzenetére
gyári van
van szellőztetés így a házba nem reked meg annyira a levegő -
Embiman
csendes tag
válasz
freestailo #19235 üzenetére
Chieftec GPS-450A magyarul 450W
de ezek az infók minek egy softverhez ? asus ai boosterral már lett húzva és stabil volt 4,0ghz-n -
Geresics
addikt
Most vettem egy E6500-ast, éjjel majd elkezdem szépen lassan tuningolni.
Mire számíthatok gyári hűtővel?OFF:
A gépem minden alkatrésze igencsak tuningbarát, az összetevők az adatlapomon láthatóak, eddig egy E2160 1,8GHz-t járattam kb. 2 évig 3GHz-en, és soha semmi baja nem volt, gyári hűtővel 55°C volt a max... -
Embiman
csendes tag
válasz
freestailo #19232 üzenetére
asus P5LD2 DELUXE
intel pentium d 3,4ghz
2 X 512mb 667mhz ramrégen 4,0 ghz-n járt a proci stabilan csak most program hiányában nem tudom megcsinálni
-
Embiman
csendes tag
hello mindenkinek
szeretném kicsit meghúzni a procim csak nincs most hozzá szoftverem (régen volt még xp-n az asus ai booster de win 7 alá nem találtam ) azt szeretneém megtudakolni h milyen szoftvert ajánlottok nekemelőrre is köszi
-
Laca 012
őstag
Sziasztok!
Ide is beírom, hátha valaki nagyon benne van ebbe a memóriaidőzítéses dologba.
Adott egy intel D945gsejt mini ITX lap, amibe 1db maximum 2GB-os DDR2 Notebook SODIMM RAM megy, amit 533MHz-en képes járatni.Kingston HyperX modult szeretnék bele venni.
A biosban állíthatóak a memória időzítései.
A lap 533MHz-en járatja a modult.
A 2db kiszemelt modul:
KHX4200S2LL/2G (CL3 / 3,7ns-8ns)
KHX6400S2LL/2G (CL5 / 2,5ns-8ns)
(a második link a 2db-os kit-re mutat, de nyilván csak 1db-ot vennék, és az adatok ugyan azok.)A modulok árában kb 200Ft különbség van, tehát nem lényeges.
A kérdés az, hogy Lehetséges-e az, hogy a 800MHz-es modult 533MHz-en járatva vissza tudom állítani a biosban az időzítést CL3-ra, vagy ez badarság és az 533MHz-es modul jelen körülményekben gyorsabb lehet?
Vagy inkább a nanoszekundumokat nézegessem?? -
freestailo
őstag
válasz
darál0w #19193 üzenetére
Szia! Hasonló kérdésem lenne, szerinted érdemes egy x3 720 BE-t lecserélni 955v . 965 BE -re? Egyelőre csak játszom, néha filmet konvertálok, és zenét is szerkesztek alkalomadtán. A konfig: asus M4A785td-v evo, 4gb ddr3-1333, 4890-vapor-x, táp: LC power 550w (a tápért faszkorbács jár tudom
)
u.i.: minden alapon megy, nincs rajta tuning (egyelőre)
-
albert8
veterán
Egy kicsit többet raktam tehát 3.4 en pörög a kicsike és igy már elfut elég szépen a metro is
Kösz darál0w -
proci985
MODERÁTOR
az mitől lehet, hogy biosban beállítok 9x333mat, de a gép 2.4en indul, mintha semmit nem csináltam volna?
feszállítások mennek, a giga saját tuningprogramja se tud mit kezdeni az fsbvel, pedig kellene neki.
utánna bemegyek biosba és aszerint minden ok. szerintetek ez mitől lehet?
délután még oké volt, aztán 5 körül elkezdte ezt csinálni.
gigabyte p35ds4 f14es biossal, proc q6600, ramok geil black dragonok, beállítások kiteszteltek.
-
N3U7RoN
csendes tag
OKés köszi mind a 2 hozásszolónak majd esetleg kesőbb húzok rajta 4 napos a rendszer örülök h végre annyit ad le mint amennyit kell neki köszi srácok
-
N3U7RoN
csendes tag
Na ha megmozdítom az egeret akkor felmegy 2.5-re ha nemcsinálok semmit akkor visszamegy 1.2Ghz-re gondolom ha nincs aktívitás lejebbkapcsolja magát és igen 12.5-re lehetett csak húzni ha esetleg feljebb akarom akkor az előző képen meik csúszkát hova?
12.5 ratio-val ígynéz ki a dolog:
Jah és NAGY köszönet darálow-nak és codwaw07-nek
-
CoDWaW07
őstag
-
N3U7RoN
csendes tag
a multiplier nekem csak X9.0 nemlehet h az a baj?
-
CoDWaW07
őstag
Kb így kéne kinéznie alapon -
N3U7RoN
csendes tag
na rámentem az everst álltal ajánlott BIOS frissítés linkre es kijött ez az eredmény:
http://biosagentplus.com/results.php?ref=658e8085585b615a754f987d49165bb4&referral=40
e szerint is "shit" a biosom meg még ez-az
esetleges nem ideillő megnyilvánulás vagy h csak így simán berakom a linket elnézést nemvagyok nagy fórumozó
-
N3U7RoN
csendes tag
darálow everest ezeket írja biosról:
BIOS típusa Award Modular
BIOS verzió FF
Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PG
Award BIOS üzenet G31M-ES2L FF
Rendszer BIOS dátuma 10/13/09
Video BIOS dátuma 05/25/09BIOS gyártó
Cégnév Phoenix Technologies Ltd.
Termék információ http://www.phoenix.com/en/products/default.htm
BIOS frissítések http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=401X1GB kingmax 1066Mhz-es ram van a gépben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest