- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
Üdv!
Mit értünk a biosban azon hogy normal? PL: memóriánál az adott frekin a szükséges feszültséget? Vagy a slotot nézi? De kérdezhettem volna ugyanezt a prociról is.
-
acc200
tag
válasz
darál0w #18292 üzenetére
okés.. valamint olyan kérdésem lenne, hogy érdemes-e valami jobb hővezető pasztát alkalmazni majd amikor felrakom a hűtőt, mint amit kapok hozzá? Mert akarok amúgy is venni, és 2 között vacillálok, szóval a 2 kérdéses paszta.. : Coolink Chillaramic hõvezetõ paszta vs Noctua NT-H1 Hõvezetõ Paszta 3g
Szóval melyiket ajánlanád/tok??
-
acc200
tag
Szia Darál0w!
Nem tudom mennyire emléxel, de még pár oldallal ezelőtt ajánlottad a coolrmaster hyper 212 plus nevezetű procihűtőt, mert hogy ezzel akkor jobban lehetne hűteni a kis e7300-asomat ami most 400 FSB-n 7.5x szorzóval megy.. A cél olyan 4 GHz lenne, de nem ez a mondanivalóm lényege..
Szóval megjöttem táborból, kijózanodtam, holnap megyek dolgozni, de gondoltam megnézem a kedvenc boltjaimat, hogy megvan-e ez a szépség.. Amelyik közelebb van az a pécsi és abban ez van [link].. A másikban meg ez: [link] Az utóbbinak igazság szerint jobban örülnék, mert lehet, hogy akkor nem csak ezt rendelném, hanem mást is, de ez most mind1, meg ez a kék színű LED is jobban menne a gépembe. De a mondanivalóm lényege ez, hogy az ebolt-on ami van az ezt írja: Támogatott processzor foglalat: 775/754/939/940/AM2 viszont, ha megnézek 1 másikat, abban pedig a legújabb foglalatokat is támogatja.. Nah akkor most ilyenkor mi a helyzet? Ez a kék akkor ugyan oylan mint a sima nem kék ledes? Mert szerintem nem ezen a kék leden múlik a támogatott foglalat..
Üdv!
-
törölt tag
Hali mindenkinek!
Most kapok új gépet, én magam rakom össze, és a segítségetekre lenne szükségem. Lenne pár kérdésem.
1. Mit gondoltok a Gigabyte g-power 2 pro hűtőről? Jó tuningra?
2. Jó választás a Gigabyte superb 550w PPFC táp?
Eddigi valószínű konfig:
Alaplap: Gigabyte m720-us3
Proci: AMD phenom II x4 945
Videokari: Gigabyte n250 1gb
Memória: Geil black dragon 2x2gb
Ház: Aerocool Syclone
Merevlemez: valami 1 terrás
Optikai egység: Legolcsóbb (még nem tudom mi)
Táp és hűtés ugye még nem biztos.
Köszi: Zagstrukk -
darál0w
Jómunkásember
válasz
knorbert1992 #18287 üzenetére
sztm már leírtam neki
-
csokad
senior tag
ezt oké értem. de ha ezekk megvoltak akkor ne nyúljak a procihoz? mert tuningolni nem akarok abszolute nincs rá szükségem.
szóval ha nem muszáj akkor nem tuningolok.
mod: 1.65 a gyári órajel de arra nem tudom belőni. 1.64 van és 2vel nagyobb 1.66. 1.65 nincs -
csokad
senior tag
válasz
darál0w #18273 üzenetére
ez az RC dolog nekem kínai
a másik dolog. igen tegnap észrevettem hogy 8.00x-el lesz 1600fel is raktam de visszavettem. akkor tegyem bátran 1600ra és maradjon 1.5V a fesz és procit is hagyjam békén?
ja nem olvastam jól el. az RC az amit 8.00x-re állítok? és ez a procit is feljebb rakja? és akkor tegyem 8.00x-re és 1600mhz lesz és a procit feljebb rakja és azt tegyem vissza?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csokad #18270 üzenetére
nemtudom...
lehet igaza lesz és csak RC állítással lehet feljebbtolni? nemtudom...de akkor is egyszerű a dolog...RCt feljebbtolod, nő a ram orajele(ez a cél), de a proci orajele is...és ekkor kell visszábbvenni a prociszorzot...
de ajánlom figyelmedbe
tehát 8as szorzon 1600on lesz a ram... -
csokad
senior tag
sziasztok. van egy ram párosom mushkin black, 1600mhz és 1.65V az alap viszont ezt az alaplapom lekorlátozza 1333mhz-re és 1.5V-ra. hagyjam így vagy visszaállítsam? lesz tőle baja ha ígymarad?
-
IzI
senior tag
1 light-os húzás milyen mértékben károsítja a procit ?
-
IzI
senior tag
Hi
Az érdekelne hogy van-e vki tapasztalat e 2procival kapcsolatban tuning területén.
MSI 760GM E51 lap lenne amibe menne 2 közül valamelyik.
Sima egyszerű húzással mennyi hozható ki belőlük hozzáadott ventilátorral.AMD Athlon II X2 255 Boxed
AMD Athlon II X3 435 Boxed -
dobobazsy
őstag
sziasztok! na most jött el az alkalom arra hogy teszteljem az e6550-emet a P5Q Deluxe-ban. most 3.4 GHz-el próbálkozok de amikor elkezdem terhelni IBT-vel akkor megfagy.. 1.475V fesz.-t adtam a procinak, a VTT-nek 1.3V, MCH 1.4V... a többi fesz fixálva alapra.. esetleg még másnak is kellene adni plusz feszütséget vagy csak egyszerűen nem bír már ennyit a proc.?
előre is köszönöm! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
gyumikeh #18240 üzenetére
terhelés alatt?
a videoban az nem coretemp...az cpu-z
ráadásul 1.47Von megy a proci?
az a jo benne, h az intel 1.45Vban maximalizálta a max 24/7es feszértéket megfelelő hűtés mellett, ami lássuk be neked nincs meg.
aztán ne csodálkozz, ha degradálodik a cucc....még mielőtt a táp kiütné ez egészet.
-
gyumikeh
csendes tag
válasz
darál0w #18233 üzenetére
Volna még egy kérdésem tehát nállam a procim 3,5 GHz-re kilett húzva 1,3v-on és IBT-vel teszteltem stabil volt és a hőfok felment 80-90 közé... nos néztem videókat hogy egy olyan procit mint az enyém tuningolják és ottis 3,5-re volt kihúzva és ott csak ilyen 50-60 fok volt..
nekem meg akkor az lenne a kérdésem hogy nállam mér ilyen magas???
CPU hűtőm: Cooler Master Hyper TX2
Előre is köszönöm!! -
gyumikeh
csendes tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
gyumikeh #18229 üzenetére
ezekszerint 466os FSBn vagy...ami azt jelenti, h a 800as ramjaid minimum 930mhzen mennek
talán le kellene tesztelni őket, h mit bírnak...
VTT - FSB termination
MCH - North bridge
de mint modntam én ezzel a táppal nem erőltetném a tuningot...bármikor elszállhat a rendszer...
-
gyumikeh
csendes tag
válasz
darál0w #18228 üzenetére
2,5 GHz alapból a VIDje 1,21 V 3,5 GHz-re kihúztam 1,3 V-on van most IBT-vel van tesztelve és stabil...
ramok: 2x2 GB Kingston DDR2-es ramok 800 MHz
VTT? MCH? ezeket nem tudom hogy mit jelentenek talán ha erről írnál valami infót vagy hogy hol nézzem meg akkor tudnám mondani.... -
gyumikeh
csendes tag
sziasztok!
volna egy P5Q Deluxe alaplapom és benne egy Q9300-mas quad proci.. namost tuningolni szeretnék, de nekem valamért csak a 3.5 GHz müxi stabilan, 3.7 már nem stabil, 3.8 meg már el se indul.. lehetne-e ezellen tenni valamit? egyébként a dobobazsy haverja vok, ha rémlik vkinek a tag..
köszönöm előre is!(és erre ki fog válaszolni?
-
szente
addikt
válasz
darál0w #18214 üzenetére
sajnos nem volt stabil...winben még minden okés volt de elindítottam nem rég a cod mw2-t és töltés közben kékhalál...
adtam a ramoknak 2,1v-ot,de még mindig kék halál cod töltés közben.vissza vettem az fsb-t 280-ról 270-re,de már win töltés közben kékhalál.aztán a procc-nak adtam 1,325v-ot és így most már betöltött a win is meg a cod is.
nem sok a ramnak a 2,1v(hosszútávon,nem lesz káros)?ez így most stabilnak számít?vagy milyen progival tudok meggyőződni róla?
-
szente
addikt
válasz
KAMELOT #18208 üzenetére
pénz hiány miatt én ezek közé a kevesek közé fogok tartozni még egy jó darabig!
szóval a legnyagobb problémám még mindig az,hogy minden progi amit eddig néztem 400mhz-nek látja a video memória órajelét.szóval akkor memória órajel nem egyenlő a videó memória órajelével az int. vga-knal?
-
szente
addikt
válasz
darál0w #18202 üzenetére
hali
ez még a régi 65nm-es.a ramok eredetileg 800mhz-esek,a pci-e frekit nem bántottam.
igazából a memóriából akartam sokat kihozni,mert integrált vga-val játszok...
akkor ahhoz képest,hogy ez az első "komolyabb" tuningom elég jól sikerült nem?
még annyi,hogy most nézem a cpuz-nél a grapics fület,és ott a memória sebességnél 400mhz-t ír...csak nem látja a tuningolt értéket,vagy nem is számít az integrált vga-nak,hogy tuningoltam a ramot?
-
gyumikeh
csendes tag
sziasztok!
volna egy P5Q Deluxe alaplapom és benne egy Q9300-mas quad proci.. namost tuningolni szeretnék, de nekem valamért csak a 3.5 GHz müxi stabilan, 3.7 már nem stabil, 3.8 meg már el se indul.. lehetne-e ezellen tenni valamit? egyébként a dobobazsy haverja vok, ha rémlik vkinek a tag..
köszönöm előre is! -
enemy107
senior tag
-
enemy107
senior tag
válasz
KAMELOT #18199 üzenetére
Tökéletesen igazad van, de 1100 a cél most. Ha a másik gépben ami majdnem ugyanilyen,megy a crucial ballistix stabilan igy akkor itt a lehetőség a kingstonoknak is, ha nem szarabbak. Ha azok,
maradnak 1000-en.
darálow: 1000-MHz-ig igy stabil, ráadásul úgy, hogy a ram is normalon 1.8V-on volt. 1100-hoz kapott 2.0V-ot, mert asszem ennek több kell mint a crucialoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Medence topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Óra topik
- Viccrovat
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- AMD Ryzen 5 5600G processzor - garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest