- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
aeroxr
tag
válasz
waithEard #19696 üzenetére
Persze hogy figyelem, gyári borda +8as venti max 37fok, nem is ajánlottak rá vizet a lap topicjában, de garantáltan nem a hűtéssel lesz a gond.
Az is érdekes még h újraindításnál 2-3mp-re leáll a gép ezt korábban egyik gépemnél sem tapasztaltam.
Bios frissítésre gondoltam, de szinte biztos h a legújabb lesz rajta. -
aeroxr
tag
válasz
waithEard #19693 üzenetére
És akkor az miért van, hogy egy alkalommal elindul 8*400-as beállítással, ram így pont 800-on fsb 1600-on, fesz nélkül, vízzel max 45 fokon terhelve, órákig futnak a benchek hiba nélkül aztán megint visszateszi alapra majd a 8*375-öt sem enged.
Tehát egyszer 8*400on stabil, boot rendben, terhelve is stabil, majd csak az fsb-t csökkentve nem alkalmazza a lap a beállításokat.Miért?
Egyébként ekkor ha 333 helyett 339es fsb-t adok meg azt sem engedi a lap, pedig az minimális tuning, szinte semmi. -
rup1u5
nagyúr
válasz
waithEard #19690 üzenetére
Látom még mindíg nem érted.
Ha hibázik akkor nem stabíl.
Pont! Vége a történetnek! Nincs mit tovább ragozni!Ettől még lehet, hogy hetekig vagy hónapokig gond nélkül fogod tudni használni de előbb-utóbb a legváratlanabb pillanatokban kezd majd el kékhalálozni vagy fagyni tőle az éppen futtatott program. Azt sem árt tudni, hogy egy adott proci pl 3800mhz-en, instabil beállításokkal akár lassabban is teljesíthet, mint mondjuk 3600Mhz-en stabil beállításokkal.
Ugyan úgy mint egy autónál. Ha a 4 hengerből csak három megy akkor is el tudsz vele menni A-ból, B-be csak mondjuk 100 helyett 50-nel és sosem fogod tudni, hogy mikor rohad le alattad teljesen a kocsi. -
aeroxr
tag
Sziasztok!
P35c ds3r, q8400, 2x2gb 800
Beállítom a biosban pl 8x400 vagy 8x375, elmentem, újraindul, biosban maradnak ezek a beállítások DE winben cpuz azt mutatja h 6x333-on vagy jobb esetben 8x333on megy a proci.
Az a furcsa h előző lapomnál ( abit kn8 sli ) ha túl magas fsb-t adtam meg akkor nem indult újra a gép csak bios reset után, most meg ennél a lapnál bármilyen fsb-t beállíthatok biztosan újraindul, boot is lemegy, de ha megnézem win alatt cpuz-vel h mennyin megy a proci akkor az alap értéket mutatja (2,66ghz), ha újraindítom és belépek a biosba ott meg az van amit beállítottam pl 8*400.
Mit csinálok rosszul?
-
xigris
őstag
Sziasztok tuning szempontjából melyik alaplap a jobb
1:Asus M4n78-Se
2:Asrock n68c-s ucc
Válaszokat előre is köszönöm -
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Azzal a kéréssel szeretnék hozzátok fordulni hogy hogyan kell a memóriát visszaosztani?
Hogy létezik e erre egy program vagy kplet?
Ami alapján ki lehet ezt számolni?
Tanácstalan vok.
Aki tud segítsen,előre is köszönöm mindenkinek!Üdv: Attila
-
darál0w
Jómunkásember
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #19679 üzenetére
közben cserélte q6600ra a prociját, szóval nem az adatlapon lévő van neki. arról meg e5200ra nem érdemes elváltni
. e5200al mondjuk nem lenne annyira bajos a tuning, de ez nem a prociról szól.
xigris: biosból: Oc progi akkor jó, ha már megvannak a stabil értékek és fogyasztáscsökkentés miatt winből akarsz váltogatni közöttük. viszont OC progikból nem lehet mindent állítani, és lényegesen kevésbé stabilak, mint a biosból állítgatni (giga ET6 alapján).
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Adott egy phenom IIx4 920 egy cooler master hyper tx3 hűtővel,a kérdés körülbelül meddig lehetne húzni.
Biosból vagy az alaplaphoz adott oc tunerrel érdemes húzni?
Előre is köszönöm a segítséget -
KAMELOT
titán
válasz
Hopo82 #19653 üzenetére
a VGA-val nincs gond...inkább valami normálisabb procit vegyél.
ajánlanám neked hogy E5200-as procit vegyél...olcsó és nagyon jól lehet húzni.
kb. 40euroért már veszel is!4670-es radeon meg nagyon is jó kártya igaz a GTA picit néha beszaggat de semmi gond vele a többit viszi mint a rakéta.!
-
noskill56987
csendes tag
Hali! Szeretnék tőletek kérni egy kis segítséget a tuningoláshoz.
Gigabyte-g31m-esl2 v2 alaplapom
Intel Core 2 Duo E6300 1.86ghz + Spire Hűtő
2x1GB hűtőbordás Geil CL5 ram
GA 420w tápÉn olyan 3ghz re gondoltam(vagy akár nagyobbra is) hogy fel kellene húzni(úgy hallatom ez a proccesszor típus nagyon jól tuningolható)
Esetleg ha szükséges a segítség adásba csinálhatok egy képet a biosbol mik a lehetőségek!
Köszönöm szépen előre is a válaszaitokat,remélem kapok segítséget tőletekja és ez nem teljesen ide tartozik de ha valaki így tudna segíteni az jó lenne... a lényeg az hogy van egy hűtő a gépháznál is de az viszont nagyon hangosan szól amikor működésbe van és valamivel kellene szabályozni hogy gyengébe legyen(fülesel játszok de még úgy is hallom a hangját.P)..amúgy szükségem meg lenne rá mert jól elvezeti a hőt a gépből
-
ozd92
csendes tag
Hello!
Érdeklődni szeretnék h procimat akarom húzni h most vennék bele ilyen hűtőt Freezer 7 5500 ft h megéri e és ezzel a hűtővel hány ghz-et lehete kb kihozni egy E5300 procival..?
ÜDV!
-
Pörp
senior tag
Hali!
2Gb-os 1066-os DDR2 Kingmax CL5 memók 900Mhz-en tudhatnak CL4 időzítést? Vagy ne is görcsöljek vele, mert esélytelen?
Kösz!
-
Arpee78
senior tag
Üdv!
Ezt tuningolnám: Asus A7V880(VIA KT880), Socket A 2400+ Sempron(Thorough-B0), gyári hűtő, 4x256 MB DDR.
Eddig lefixáltam az AGP/PCI frekit, a CPU feszt 1,65-ről 1,7-re tettem BIOS-ban(érdekes módon CPU-Z 1,76-ot lát ebből, Vdrop?), a RAM feszt 2,65-re növeltem és a frekijét is csökkentettem. Az FSB-t fokozatosan 175-re vittem 166-ról, eddig stabil(Orthos), de még mennék tovább. Csak az a gondom hogy nem tudom a proc hőmérsékletét, a Coretemp/Realtemp marhaságot v. semmit nem ír ki. Így pedig nem merem nagyon tolni.
Szóval a fő kérdésem, milyen módon tudhatnám meg ezen proci hőmérsékletét?
Előre is köszi
Árpi -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hopo82 #19640 üzenetére
na, beszállok én is a témába kis csúszással, mint eléggé hasonló konfiggal rendelkező
: procit bizonyos címek esetén megéri húzni. konkrétan Crysis és Supreme Commander: Forged Alliance. többinél nagyon érezhető gyorsulást én 2.4 és 3.0 között nem tapasztaltam (de, nem játszottam mindennel, GTA4el sem). SupComnak nagyon kellett, Crysis inkább a magasabb FSBt szerette (az jól jön erősen multitaskingoló usernél is). GPU limit függ a felbontástól, nekem 1280x1024ről ill 2560x1024ről vannak csak tapasztalataim. ugyan 3870el, de a ddr3mas 4670ek eléggé hasonlóan mennek.
a Dirt első része nagyon terhelő, nekem anno rendszeresen eldobta a VRMhűtés alatta magát -Fur stabil volt-
namost, ha a proci marad alapon, akkor a memory:fsb ratiot 4:1re kell állítani.
(333mas FSBnél 3.25 az arány, elvileg 3.33nak lennie kell és azt még a memóriának is kell vinnie. ez akkor lesz érdekes, ha mégis húzod)aztán tuning. az AC7pro 3.0ra elég (elviselhetően marad a hangja is), a tápod kérdéses (ha tudja a névleges teljesítményét, akkor 450W bőven elég, de közben látom cserélve lesz), a lap meg... nos az egy katasztrófa quad alá.
p5kval ne próbáld meg húzni, nehéz/lehetetlen stabilizálni, valamint a lap nagyon hamar elhalálozhat elektronmigrációban.
kifejtve:
először is auton hagyott feszekkel az egekbe feszel mindent, de cserébe akkora a drop, hogy egy lowbudget AsRock lap megirigyelhetné (ami feleannyiba került). értsd: én q66om VIDje 1.285, lap alapból biosból adott 1.35öt, ami load alatt volt 1.212.a feszültségmérője eléggé pontatlan, talán 0.016os lépésekben tud mérni, szóval élmény vele a stabil fesz megtalálása. tehát, olyan 0.15-0.18al több fesz kell biosból, mint amennyi kell a stabilitáshoz. ha nem működik a fesz levétele (C1E / E1ST), akkor üresben nagyon sok feszt fog kapni a proc, az nem egészséges (a lapnak se). 3.0ához általában olyan 1.15-1.35 közötti feszek szoktak kelleni, ebből lehet számolgatni, hogy biosból olyan 1.30-1.53 közötti fesz kell. olyan 1.35-1.45 (példány és VIDfüggő) fölött már kezd sok lenni a fesz -hűtésre ügyelni kell-, 1.50 fölé meg nem igazán szabad menni biosból, 1.55 fölé menni pedig szigorúan tilos. loadline calibrationnal ezek az értékek módosulnának, ha az az opció az égvilágon csinálna bármit is. de mivel semmit nem csinál, nyugodtan hagyható offon.
kissé sokszor hangzott el a fesz szó, de az asus ezen "középkategóriás" "tuning"lapja ilyen szempontból nagyon alul van méretezve. hiába van magasan az FSB wall, ha nem lehet feszt adni a procinak. de, legalább van a három fázisán hűtés, hogy alapórajelen ne dobja el magát a quadtól.innentől tesztelni kell, mennyi (prime alatt mért) fesszel stabil még a proci prime alatt. ha alapórajel fölött nem tudod stabilizálni, ne csüggedj. 3 hónapot szívtam azzal a lappal, majd felhúztam magam, és cseréltem a jelenlegire (ráfizettem, de tudott mindent, amiért megvettem). egyik barátomnál viszont megmaradt a q6600 b3al párosítva, aztán egy éven belül ki is nyírta az elektronmigráció (mondjuk auton hagyott feszekkel ment vizezve 3.0án, lehet ez is bennevolt). utánna lett egy p45öse, az már jobban sikerült.
-
.physX.
csendes tag
Ezzel a táppal nem is lehetne húzni ?
-
.physX.
csendes tag
Helló!
Segítséget kérnék !
Kezdő vagyok, tuningolni szeretném a gépet. Csak nem tudom, hogy kezdjek-e hozzá, mert a tápom lehet, hogy nem elég. Leírom a hardvereket:
-Proci: Intel Dual Core 2(2,5 Ghz)
-Vidikari: ATI Radeon 4830 1 GB
-Alaplap: Gigabyte S-series(EP31-DS3L)
-RAM: Kingston, 2x1 GB
-Tápegység: Trust, 570W
Tudom, hogy a Trust márka nem egy nagy szám, és mondta egy hozzáértőbb haverom is, hogy nem bírná el a tuningot, de megpróbálnám. Nagyon várom a véleményeket.
Előre is kösszi. -
Hopo82
tag
válasz
darál0w #19654 üzenetére
hát nem a legújabb gamekkel szoktam játtszani bár a DIRT első része simán ment a régi d830 procimmal is meg ezzel a kártyával
általában WoW vagy COD-al szoktam tolni meg autós játékokkal még a GRID is simán futott a D830-as procival is ugye a monitorom nem lcd igy csak mindig 1024X768-ban tolok mindentszval szerintem még a mostani játékok is elmennek vele ebben a felbontásban ha a proci elég a gépigényhez.
de ha tudsz javasolni egy olcsóbb fajta tápot és proci hűtőt akkor azt szivesen fogadom
és akkor ha megkérlek elküldöd nekem a beállítást? h később ha lesz rá jobb hűtőm meg táp akkor tudjam húzni a procit.
előre is köszi mindent -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Csabee. #19651 üzenetére
hali.
ha csak játékra megy a masina akkor a mostani VGAd mellett teljesen felesleges háborgatni a procit
de ha másra is, akkor feljebb lehet tolni...
ha tuning, akkor BIOS...nem vagyok híve az ilyen win aloli tuningnak...
mielőtt nekifognál olvasd át ezt.
i7-i5 egykutya...ne tévesszen meg a cím
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Asus P7P55 LX; Core i5 750; OCZ 6GB 1600MZH; 8800GT; Samsung 320GB; Samsung
Ez a konfigom, érdemes tuningolni? Elvileg az alaplap tuning-ra jónak mondható : )
Meg van valami kis app ami win7 alól működik és lehetne húzni a procin, bár hiába apply-ozom nem változik semmi az égvilágon! -
-
Hopo82
tag
válasz
darál0w #19646 üzenetére
ok értem de am ami a játékokhoz kell proci igény a jobbakhoz elég alapon is ez a q6600 vagy akkor érdemesebb húzni? mindegy azért am én 3ghz-et kihoznék belőle ha megkérlek és ellátsz pár jó szakmai tanácssal
érdekel a tuning dolog csak még nem csináltam
ha tudnál egy leírást ehhez a lap bioshoz amit állítanom kell akkor azt nagyon megköszönném. -
darál0w
Jómunkásember
-
Hopo82
tag
Valaki ha megkérem segítene nekem még nem tuningoltam soha, most vettem egy q6600 G0-ás procit Arctic cooling freezer7-es hűtővel és húzni szeretném olyan 3ghz-re. a lapom asus p5k a memória 2X2gb ddr2 1066 kingmax a videókarim gigabyte hd 4670 1gb ddr3.
ha valaki tudna nekem segíteni hogy mit és hogyan kell állítani h 3ghz-en tudjam használni a procit és h a ramok is 1066mhz-n fussanak ne 800-on.Aki tud az kérem priviben segítsen nekem!
Előre is nagyon szépen köszönöm! -
Hopo82
tag
Valaki ha megkérem segítene nekem még nem tuningoltam soha, most vettem egy q6600 G0-ás procit Arctic cooling freezer7-es hűtővel és húzni szeretném olyan 3ghz-re. a lapom asus p5k a memória 2X2gb ddr2 1066 kingmax a videókarim gigabyte hd 4670 1gb ddr3.
ha valaki tudna nekem segíteni hogy mit és hogyan kell állítani h 3ghz-en tudjam használni a procit és h a ramok is 1066mhz-n fussanak ne 800-on.Aki tud az kérem priviben segítsen nekem!
Előre is nagyon szépen köszönöm! -
Gera99
csendes tag
Üdvözlegyetek.
Kérnék pár tanácsot vagy ötlete, van egy nem mai csirke Celeron 420D m.
Elkezdtem húzogatni de csak amatőr tapasztalati úton, de 340 fsb nél megakadok akármihez nyúlok cmos törlés lesz a vége. Olvastam itt a feszültségekről késleltetésekről azt is próbálgattam, tapogatóztam a sötétben ám nem haladtam előrébb így visszaraktam autóra.
A rendszer stabil teszt közben 56-69 közt mozog a hőfok.
Prime OrthosBöngészem a fórumot, ám igen nagy az állomány valójában nem tudom hogy a 4 fesz értéken mit is variálok s merre kéne kiindulnom.
Ha megdobnátok némi tanáccsal s ötlettel azt szívesen venném. Kösz előre is.
Részletek:
[link] -
cannyon
aktív tag
CPU Vcore............................: 1.3500V
CPU Termination.....1.200V
CPU PLL.............1.500V normal
CPU Referen.........0.760V normal
MCH/ICH
MCH Core............1.300V
MCH Reference.......0..760V...........: normal
MCH/DRAM Ref........0.900V...........: normal
ICH I/O.............1.500V...........: normal
ICH Core............1.100V...........: normal
DRAM
DRAM Voltage .........1.800V.........: 2.10
DRAM Termination .....0.900V.........: normal
Channel A Reference ..0.900V.........: normal
Channel B Reference ..0.900V.........: normalÍgy 9x430 on nem dobott hibát eddig 6 teszt megy már
-
bmatty
tag
Olvasgattam az elejen egy par HSZ-t ott pont ilyen regi gepekrol van szo mint az enyem aszem amit ki lehet hozni azt mar tudom hogy csinaljam. Anyit szeretnek kerdezni hogy HT az mindegy menyin megy mig stabil a gep mert azt nem tudom biosba visza osztani
Csak azt szeretnem hogy egy kicsit gyorsabb legyen nem csucs jatekokkel jatszani.
Kosz a segitseget -
bmatty
tag
Hello szeretnek minel tobbet kihozni a procimbol meg a ramokbol
CPU típusa AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Alaplap neve ASRock K8NF4G-VSTA (2 PCI,1PCI-Ex1,1PCI-Ex16,1HDMR,2DDRDIMM, Audio, Video, LAN)
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA GeForce 6100, AMD Hammer
Rendszermemória 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM)
DIMM1: GeIL CL25-4-4DDR 400 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-4-4-8 @ 200 MHz) (2.0-3-3-7 @ 166 MHz)
DIMM2: 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
BIOS típusa AMI (05/12/06)
A Ramok jelenlegi orajele 166MHz ha jol ertelmezem azok 200MHz ig birnak a FSB huzast?
Meg ha azon tul lepnenek a ramok akkor lenne valami bajuk, mert nem talaltam meg sehol a biosba hogy hol tudnam vissza osztani a ramokat meg a HT orajelet. A HT orajel jelenleg 800 de az AsRock oldalan olvastam hogy 1000 ig birja. Vagy nem muszaj viszaosztani ha stabilan megyen?
Itt meg lehet nezni az alaplap user manualjat van egy par kep a BIOSrol is http://download.asrock.com/manual/K8NF4G-VSTA.pdf
Tudom regi meg szar de nekem ez van.
Kosz -
cannyon
aktív tag
válasz
darál0w #19607 üzenetére
CPU Vcore............................: 1.3500V
CPU Termination.....1.200V
CPU PLL.............1.500V
CPU Referen.........0.760V
MCH/ICH
MCH Core............1.300V
MCH Reference.......0..760V...........: Auto
MCH/DRAM Ref........0.900V...........: Auto
ICH I/O.............1.500V...........: Auto
ICH Core............1.100V...........: Auto
DRAM
DRAM Voltage .........1.800V.........: 2.10
DRAM Termination .....0.900V.........: Auto
Channel A Reference ..0.900V.........: Auto
Channel B Reference ..0.900V.........: AutoÍgy van most 9x420 on ez igy stabil prime szerint
-
cannyon
aktív tag
jól állok hövel alacson, nem gyári ventije van
-
cannyon
aktív tag
420 nál yutube video nézésnél is jött egy kékhalál de hogy miért nem tudom
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 8.gen i3 és 9.gen i5 processzorok érkeztek!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest