- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaze71
őstag
válasz
Kartács #11704 üzenetére
Azt hogyan csinálod, hogy BIOS-ban is megnézed a hőmérsékletet, meg Everest alatt is?
Nem telik el a kettő közt legalább fél perc? Azalatt sokat változik a dolog....
Procinak általában +0,2 V-ot lehet adni gyári hűtővel, ha nem akarod elfüstöltetni. Bár levegő hűtés esetén más hűtővel sem kellene sokkal többet.
-
Blaze71
őstag
válasz
Kartács #11547 üzenetére
Sejtettem. Ezért is írtam, hogy csak 1333 MHz-ig támogatja, de tuninggal elérhető az 1600 MHz is. Kimásoltam az Everest reporfile-ból:
Támogatott memóriatípusok:
DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM, DDR2-667 SDRAM, DDR2-800 SDRAM,
DDR2-1066 SDRAM, DDR3-800 SDRAM, DDR3-1066 SDRAM, DDR3-1333 SDRAM -
Blaze71
őstag
válasz
Kartács #11526 üzenetére
K10 is csak 1333 MHz-ig kezeli a memóriát. Viszont az már más, hogy ha alapórajelen 1333 MHz-re állítod és elkezded húzni, akkor meddig tud elmenni. PL K8-nál, ami meg 800 MHz-ig kezeli a memóriát, húzással akár 1000 MHz fölött is képes volt működni a 800 MHz-es modul. Ilyenkor illik neki adni egy pici feszt. DDR3-nál nem tudom, hogy mennyi a tartósan maximum adható, de plusz 0,1 V még biztosan belefér.
-
Blaze71
őstag
válasz
Kartács #11520 üzenetére
Na, akkor vegyük végig.
Elsőre induljunk ki abból, hogy nézd meg a BIOS-ban, hogy a C'n'Q be van-e kapcsolva. Ennél a pontnál auto-ra kell tenni. Gyanús nekem, hogy ennyire melege legyen. Nálunk a 3,5-3,7 GHz-en szaladgáló 620-as gyári hűtővel az esténként 26-28°-os szobában Idle 33-37°, játékok alatt meg max 47°. Nálad valami nagyon nem jó. Szerintem tedd fel rá a gyári hűtőt és úgy is nézd meg.
Egyébként a procidból nagyjából ezt lehetnekihozni. Mondjuk mindet túlfeszelték és a legjobb léghűtéses eredmény 4,2 GHz körül van.
A táppal nincs gond. Mint számomra is kiderült, a Chieftech nem a legmodernebb és igazából csak címkézi a cuccokat, de minőségi. A konfigodnak bőven elég. Csak a pontos márkaneveket kellene megjegyezned, mert a Chifter és az FSB táp valami kínai utánzatnak tűnik a Józsefvárosi Piacról.
Chieftech és FSP rendesen.
A VGA-t azért kérdeztem, mert ha gyenge a tápod és a VGA sokat eszik, akkor kifulladhat, így nem kap elég anyagot tuningnál, vagy akár alapon sem a proci. Nálad elég sokat eszik a VGA, de a tápod bírja, így nem erről van szó. Szerintem a memóriának adj egy kis feszt, mondjuk 0,1 V-ot pluszban, vagy osszd vissza őket és úgy nézd meg. Persze csak akkor, ha a melegedési probléma megoldódik.
-
Blaze71
őstag
válasz
Kartács #11507 üzenetére
Azt azért megjegyezném, hogy a procid nem 90 nm-es, így nem biztos, hogy léghűtés mellett kellene neki 1,55 V-ot adni. Főleg amikor amúgy is melegedési problémáid vannak. Egyébként a gyári hűtővel nézted már? Igaz, hogy nekem Athlon-II 620-as van gyári hűtővel, de Prime alatt sem megy fel 57° fölé. Játékok alatt olyan 40-43°, csak a Dirt és a FlatOut UC izzasztja meg jobban, egészen 47°-ig.
A másik dolog, hogy amennyiben nem stabil, vagy még mindíg melegszik, akkor inkább járasd alapórajelen. Szerintem nincs olyan nagy különbség a 3,4 és a 3,8 GHz közt. Igaz, jobb ha nem szólok, hisz 3,7 GHz-en járatom a sajátomat.
Egy kérdés: Milyen táp van a gépben? Mert azért ehhez már kell valami minőségi darab. Csak a fagyások miatt kérdeztem, mert lehet, hogy azért nem bírja 3,8 GHz-en, mert kifogy a szuflából. Milyen videókártya van mellette?
-
CSiMi_
tag
válasz
Kartács #11505 üzenetére
Yolan a mester, ha tévednék, remélem kijavít. De szerintem 50-60 még nem vészes, DE! ha ezt az 50-60 fokot nyukalmi állapotban mérted, az már gáz! Mert akkor szerintem, terhelés alatt (pl játék) felmegy 70 fölé!
De 60 alatt nincs gáz. Szerintem 70 a felső határ de ez szerintem proci függő is, azt tudom, hogy a régebbiek többet ettek, ezáltal melegedtek is rendesen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged