Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Stanlee #54843 üzenetére
nincs benne az orawell. ami mellesleg most még olcsóbb. én maradok ennél, vettem is egy újabb adagot. gyerekeknél is használható, de magamat sem igazán akarom orrbadugni, asszony meg nyuszi hozzá. jó lesz majd, ha jön az omicron delta megapro ultra v3!!!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
-
válasz Stanlee #53419 üzenetére
A tüntetőkön kívül már senkit sem érdekel a vírus.
A lakosság háromnegyede legalább egyszer oltott. A maradék meg az élete árán sem engedné meg az oltást.
Jelenleg a fertőzési lánc felderítése már hatástalan. A dinamikusan emelkedő esetszám ellenére az intenzív osztályok terheltsége csökken.
Nincs már itt semmi látnivaló. Mindenki menjen elvégezni a feladatát. Aki aggódik vagy beteges, vegye fel a következő oltást és ne olvassa az ijesztgető oldalakat.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
HÁZIGAZDA
válasz Stanlee #51971 üzenetére
az itthoniakból kiindulva ez az isioviban megfoghatatlan lesz
de, tényleg a mai napig nem tudom eldönteni, hogy oltás után "érdemes lett volna elkapni" vagy sem. egy delta sebességű, omicron szinten szurikerülő variáns helyett például akkor már egész biztosan inkább az omicron
-
HÁZIGAZDA
válasz Stanlee #51389 üzenetére
várj, segíts már, mert nem értem
1. vén, nincs már sok ideje hátra
2. fél a vírustól, annyira, hogy inkább dobja az unokákat
3. de nem oltat, mert..? fél tőle?csak mert ez még annál is nagyobb ostobaság, mint hogy "én erős vagyok, nem félek, azt a kutyulékot pedig nem adatom be magamnak". tényleg.
-
senior tag
válasz Stanlee #51042 üzenetére
“Once you have accepted the virus is endemic, just like influenza, then you never track cases because we never screen like this for any other viruses, we track what is causing disease and getting people hospitalized,” Gandhi said.
Az influenza eseteket is számolgatjuk. Plusz az esetszám akkor is fontos, ha az emberek nem kerülnek kórházba (de attól még a munkából kieshetnek tömegesen). És persze esetszámok nélkül nincs járvány modellezés sem. Persze el lehet titkolni a számokat, de ha az a cél, hogy a rémüldözőket megnyugtassuk, akkor ez nem feltétlen a legjobb stratégia.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
válasz Stanlee #50903 üzenetére
hülyeség, ott a long covid, az meg az esetszám függvénye, ugyanis enyhe tünetesen/tünetmeneten is kaphatsz tartós/maradandó egészségkárosodást.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
válasz Stanlee #50673 üzenetére
A bolti 3g igazából csak arra jó, hogy terelgesse az embereket az oltásra, semmi másra. Viszont annyira elhúzták az oltóprogramot, hogy homeoKaren már 6 méter mély várárkot húzott az "elvei" köré, őt max az oltóhelikopter lövi be. Vagy a perspektíva, hogy egyszer a k.va életben KÖVETKEZMÉNYEI is lennének az agyaskodásnak és nem közpénzből vinnék lélegeztetni, hanem szigorúan költségtérítős rendszerben.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
lacos001
senior tag
válasz Stanlee #50645 üzenetére
December 20 óta igy jön be az oldal. [kép]
Szűrj le belőle amit csak akarsz, de gyanúm szerint szarnak bele a normális tájékoztatásba, mint eddig.
---------------------------------------
Olvastam tegnap, hogy jan 10 körül lesz majd rend ilyen téren is.
Kijelentő módban hangzott el vicc -
t72killer
titán
válasz Stanlee #49010 üzenetére
Félremegy a kötekedésed: Nincs olyan, hogy "vírushelyzet vége", hullámok vannak, aminek az ELEJÉN szemétség ide-oda csempészgetni a vírust/ÚJ variánsait. Ezt tették a 2020 februárban olaszoló britek pl. Mi semmi ilyenre nem készülünk, februárra 100%, hogy a teljes Spanyol világ ki lesz tömve omikronnal.
Tavaly is voltunk pl nyaralni: saját kocsi, egész ház bérel amit érkezéskor lefertőtlenít-kihuzatol, 3naponta 1 fő megy el kajáért természetesen maszkban, a tengerparton a következő humanoid 50 méterre van.
Az omikron egyébként egyre inkább úgy néz ki, hogy kellő védelemmel érdekes lehet kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Stanlee #48989 üzenetére
Ezt direkt igyekeztük delta utánra belőni - a végtelenségig nem fogunk úgy ugrálni, ahogy diktálnak.
Amit az utazásról mondtam az a vírustranszportról szólt. Nem utazgatunk különböző variánsok fészkei vagy 0fertőzött <> pestissúlytott területek közt. Pl nyáron amikor itt tele voltunk deltával, eszembe se jutott az épp tiszta Mo.-ra menni "ajándékkal".Nyilván ha valami ultraveszélyes cucc lenne, maradnánk a pincében.
Ja, és nem vagyunk diszkóbahányós kategória.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Stanlee #48870 üzenetére
"A mindenfele csokkentesi probalkozas kb. ugyanazon a szinten levo talalgatas es atgondolatlan megszoritas, mint ami mar lassan 2 eve megy. A beutazasi szigoritasnak nem latod a hatasat a fertozes szamokon. Ha jol emlekszem akkor dec 6-tol el, tehat ha beutazol UK-be, akkor negativ teszt kell egy nap karantennal, majd utana engednek csak ki a tarsadalomba. Semmi megtores nincs a statisztikaban, mert az a valtozat mar ott van es terjed a sima nepesseg kozott. Mar nem kintrol erkezik, hanem bentrol terjed eszeveszetten."
Ha a fertőzés bármilyen forrását elvágod, azzal lassítod a fertőzést. Nem nagy mértékben, de ha egy héttel eltolod az intenzív felfutást, már azzal azt elérheted, hogy 7%-kal több embered kap harmadik dózist és ez nem mindegy. A számokon nem tudom megmondani, hogy látszik-e ebből valami, vagy nem, mert nem tudom milyenek lennének a számok nélküle. Az, hogy nagyon nő, nem jelenti azt, hogy kevesebb intézkedéseel ne nőne jobban. Bizonyos fertőzésszám mellett nyilván elenyészővé válik a dolog haszna.
"A nemeteknel a tomegkozlekedesen is 3G van, utobbi 1 hetben aktivan hasznaltam vonatot, metrot, buszt, hany alkalommal ellenoriztek szerinted? soha. Szoval ennyit is ernek az atgondolatlan szabalyozasok. Most jottem haza Mo-rol Nemetorszagba, alig engedtek fel a repulore, mert csak kitoltott Einreiseanmeldunggal lehet beutazni, gondolod a helyi Gesundheitsamt azota is keresett hogy karantenba kerultem, vagy mi a csocs van?"
Nem gondolom, hogy egy szabály csak akkor lesz betartva, ha úton-útfélen ellenőrzik.
"Mielott azt mondanatok, hogy mekkora antivaxer dumat nyomok, 2x oltva vagyok, booster-re be vagyok jelentkezve, munkahelyemen ha bemegyek mindig keszul gyorsteszt, FFP2 maszkban nyomulok mindenhol, de konyorgom, ne veszitsek mar el a politikusok a realitaserzekuket."
Senki nem mondja, hogy antivaxer dumát nyomnál, én legalábbis biztosan nem. Viszont ezekkel pont azt akarnák elérni, hogy hamarabb jöjjön a boostered, mint az omikron. Valamennyire elkeseredett kísérlet ez, nem biztos, hogy sokat fog használni. Német vezetőség úgy ítéli meg, hogy érdemes megpróbálni. Másik végletnek meg ott vagyunk mi, ahol semmilyen látható felkészülés nincs. Nem látható azért biztosan van, legalább az, hogy megint egyre bevallottabb, hogy veszünk még Pfizert.I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Stanlee #48861 üzenetére
No, azért nem felesleges a mindenféle csökkentési próbálkozás, mert szereznek maguknak időt a megfelelő boosterezésre. Teljesen tisztában vannak vele szerintem, hogy ezekkel a határátlépési dolgokkal nem állítják meg az omikront, de ha mondjuk egy hetet nyernek vele, akkor az alatt mondjuk egy jó 7%kal növelhető a boosterezettség.
Ha már booster, egyébként itt elkezdünk szépen megint éllovasból sereghajtóvál válni lassan. Ugyan még nem tartunk ott, de kb. két héten belül az EU átlag szerintem előzni fog. Ott erősen felfelé megy a görbe, nálunk meg lapul le. [link]I am having fun staying poor.
-
HÁZIGAZDA
válasz Stanlee #45729 üzenetére
most már kb. én is. inkább lehetővé tenném, hogy aki félti a gyerekét, kényelmesen meg tudja oldani, hogy kivonja a normál ügymenetből, ne kelljen b.szkodni igazolatlan ez-az-amazzal stb., viszont marhára nem erőltetném 7 éves gyerek járványügyi szabályozgatását, mert abszurd. oké, hogy japánban esetleg nem, de az japán.
és azután aztán végképp pláne nem, hogy oltásuk is lesz.
-
hombre[EU]
veterán
válasz Stanlee #45650 üzenetére
persze, az oltás hasznos. biztonság kedvéért mindenki menjen. de könyörgöm, hagyjuk már abba generációk megnyomorítását (kezdve a legkisebbektōl a tinikig), és tudom könnyen beszélek és csúnya lesz, de hosszútávon többeknek ártunk,mint amit megmentünk.
Life, Uh, Finds A Way
-
Ezekiell
veterán
válasz Stanlee #45237 üzenetére
A nemet antivaxer egyik legnagyobb utokartyaja, hogy 70%-os atoltottsag mellet is, az intenziven levok fele oltott, ill. hogy a halottak fele is oltott a teljes felnott lakossagon belul, ergo nincs ertelme oltatni.
Tehát a német antivaxxer nem különbözik a magyartól - nem tud számolni. Nem meglepő, az idiotizmus mindenhol ugyanolyanAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
válasz Stanlee #45082 üzenetére
Miért nem szólsz a háziorvosodnak vagy állsz be egy oltósor végére?
A háziorvosnál egyszerűbb ha azt mondod, hogyha telefonálnak esete, akkor pár perc múlva ott vagy. Így használják fel a fel nem használt oltóanyagot.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
kw3v865
senior tag
-
Ringman
nagyúr
válasz Stanlee #44961 üzenetére
majd kiderül, de ha nagymértékű a jogkövető magatartás, akkor a fennmaradók nagy része már oltva lesz, úgyhogy mindenképp növelnék az oltottságot valamennyire.
nem tudom hogy az osztrák-svájci-német vonalon miért ilyen alacsony az átoltottság (nyugat-európához képest)
---
tegnapi hír ez is:
Németországban alkotmányosnak ítélték az alapjogokat korlátozó, járványlassító szabályokatEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kw3v865
senior tag
válasz Stanlee #44961 üzenetére
Előbb-utóbb be kell majd vetni a hadsereget is az oltási kampány során, valószínűleg másképp nem fog menni, az antivaxxereket egyes esetekben csak erővel lehet meggyőzni. Lesznek még komoly balhék, utcai összecsapások Európában. Magyarországon ez sajnos nem realitás a választások előtt. Itt nem lesz kötelező oltás...
-
Ringman
nagyúr
válasz Stanlee #44731 üzenetére
Tippre az, hogy a megfelelő emberek keresnek az importon és a nagykeren.
pl: [link]
gondolom a magánpiacon hasonló a helyzet.szerk:
ja és sima patikában inkább ötezer.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
válasz Stanlee #44558 üzenetére
Nocsak, elfogyott a patikákból az ivermectin, az ezerjófűnek meg pont nincs szezonja. Bizony oltatni kellett volna.
#44559: édesistenem, eseteg óriásplakátokkal nem akarják még megtámogatni az antivaxxer-térítőket?!?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
Ringman
nagyúr
válasz Stanlee #44420 üzenetére
ez a komoly probléma mindenhol, nem megelőző intézkedéseket vezetnek be, hanem utólag tüzet oltanak.
-
Ringman
nagyúr
válasz Stanlee #44407 üzenetére
múltkori spiegel cikk szerint a lakosság több mint 70%-a az osztrákoknál lévő de facto kötelező oltással is egyetért: [link]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Stanlee #44298 üzenetére
Oké, te pár évesekre gonoltál. Nem azt írtam azért hogy csecsemőket írtja :) Legyen akkor fiatal felnőtt, de azért ha a 20 körül is magasabb a kórházba kerülési arány akkor azért elég esélyes hogy lejjebb is.
Aki össze tudja hasonlítani hasonló eddigi európai adatokkal, tessék.
Szerintem nem szép a 0-9 és 10-19 se. Feljebb rosszabb ez tény -
szabi__memo
nagyúr
válasz Stanlee #44294 üzenetére
Valahol láttam, hogy arányaiban sokkal több, azt se tudom magyar volt e, de szinte mindenhol írják hogy sokkal több a gyerek. Egyik feltűnő különbség volt hogy ez valami más. Így hirtelen az első amit kidobott hogy több (bár itt csak fiatalt írnak, nem mintha nagy különbség lenne abban hogy ez így nagyon más)
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Stanlee #44119 üzenetére
Amit en ebbol kiolvasok, hogy 60 felett az oltas nem sokat segit, ha korhazi kezelesre szorul az ember, ugyanannyi az oltott es oltatlan halott.
[...]
Az oltas mellett jatszik, hogy 1 oltott korhazi apolasra szorultra jut 8 oltatlan. Szoval ha mindenki oltatna, akkor a korhazakon sokkal kisebb nyomas lenne.így ahogy írod, abban segít, hogy nem kerülsz kórházba, az Abbildung 17 adatai elég beszédesek, egyszerűen kevesebben kerülnek kórházba, így kevesebb a szumma halálozás is.
a cdc adatai is hasonlóak, pl. a full-vax 80-as korosztály halálozása kisebb, mint az oltatlan 50-64 éveseké, ill. az oltott 65-79-es korosztályé meg kisebb mint az oltatlan 30-49 (!) éveseké.
-
törölt tag
válasz Stanlee #44021 üzenetére
Németeknél talán a homeopátia divat is probléma, nem tudom. De legalább ott a vezetők - ha késve is - lépnek is szigorúan oltás felé terelve és jobb a tájékoztatás. Olaszoknál nyáron amikor béke volt, akkor is kérték bizony az oltási igazolást vagy tesztet. Mo-on most hullám közepén (?) is ugyanúgy nem tudom az étteremben szomszéd asztalnál ülő oltott vagy sem, mert nem használjuk az igazolványt, QR kódot.
"Persze nekem is nehez elviselnem, hogy oltattam magam, mert az volt a mondas, hogy ha oltakozunk, akkor legyizzuk a virust, es most 70%-os atoltottsag mellett rosszabb a helyzet itt a bajoroknal, mint egy evvel ezelott volt."
A wuhani óta lettek új variánsok. Nem lett elég átoltottság, teljesen tévesen dőlt hátra a politika több országban a nyári 60-70% átoltottságra. Portugáliától Dániáig igyekeztek 80-90%-ra feltornázni. Ha Németországnak van huszonvalahányezer intenzív lélegeztetős ágya, akkor amíg több millió oltatlan van, továbbra is lehet, lesz rossz helyzet.
Ha egyébként is öregebb, van betegsége ember akkor oltással is kerülhet intenzívre, az oltás nem örökélet, csak segítség. Ha az omikronról esetleg kiderülne kellene módosított vakcina, akkor megint egy mezőt vissza kell lépnünk.
Előfordulhat minden évben kell majd oltani, meglátjuk mit mond a tudomány eltelt idő és új információk alapján. Mi a terv, nem oltatsz többet mert valamikor wuhani idején a szarakodás elején azt mondták egy oltás örökre elég lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DJI Mini 4 pro RC2 drón
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest