Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Fire/SOUL/CD #8898 üzenetére
egy sima vállfájás is elég már, anyám szerint, nem kell, hogy kiüssön a francba
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Sir Pocok
őstag
Napi új fertőzöttek száma: 3597 (az előző naphoz képest: +760)
Napi új halálos áldozatok száma: 285 (az előző naphoz képest: +13)
Kórházi ellátást igénylők száma: 10 354 (az előző naphoz képest: –464)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1204 (az előző naphoz képest: –5)
Az első dózissal oltottak száma: 3 037 023 fő (+ 67 376 a keddi közlés óta)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 290 709 fő (+ 40 127 a keddi közlés óta)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
félisten
Hülyén hangzik, de irigylem.
Én is úgy készültem neki a dolognak, hogy oltás után 1-2 napig tollasbálban leszek (ágyban leszek, ha valaki nem ismerné a kifejezést)
Jobbulást neki és próbáljon meg pozitívan hozzállni.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
HÁZIGAZDA
na, asszonynak (szputyin, első shot tegnap délelőtt) volt az éjjel minden, mint az aldiban. lecsúszott egy paracetamol is, illetve most is elég gatya.
-
Dare2Live
félisten
válasz sarkanyolo2 #8891 üzenetére
Az oltópontok el lettek szúrva. Lényegében 2hete indultak be, 1év alatt nem voltak képesek összerakni azt, hogy ha lesz oltóanyag működjön.
Ezért az egész rá lett tolva a HOkra. De vmi tök abszurd módon. Minden körzet uannyi oltóanyagot kap. A kis 900fős körzetekben sino/sputnikra már nehéz embert találni. Nagy körzeteknél még a lista felénél tartanak és még mindig az időseket oltják. Ha te nagy körzetben vagy simán elhet csak 1hónap múlva kapod az első oltást. Ha kicsiben felhívod a HOt és csütörtökön "le tud oltani".
HOknál meg a legnagyobb teher az össze vissza adminisztrálás. Maga a bökés 2perc. Az előkészület, felhívás, behívás, adminisztrálás meg simán 10+15perc/fő.Olyanok vannak, hogy felhívják a HOt szombaton, hogy első munkanap le kéne oltani 50 embert. HO meg húsvét vasárnap/hétfőn telefonálgat, hogy jöjjenek oltásra. Meg jön az email 1100kor hogy adjon le listát oltópontra a mai nap! 1000ig. Nem, nem viccelek. Tényleg ilyen szinten megy az egész. HOknak persze finoman szólva a f*uk kivan és nem azért mert 7-19ig melóznak.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
félisten
válasz Csatravi #8887 üzenetére
Eddig azon "sírtak" (amúgy jogosan, ezt nem is vitatom), hogy nem kaptak oltást, most, hogy kaphatnának (persze ezt is későn, ez is jogos), most meg sokuk nem megy el (és természetesen nem azokról van szó, akik korábban megfertőződtek).
Tiltakozni szeretne valamivel, akkor tényleg ne vegye fel a munkát 19-n, ezt maximálisan megértem (Én sem mennék be védtelenül egy "lepratelepre"), mert nincs meg még a védettsége és fél ez miatt, ez rendben is van, DE, aki ugyanezen oknál fogva nem veszi fel a munkát 19-n, ÉS esze ágában sincs beoltatni magát, az meg az emberi hülyeség mintapéldánya.Ezenfelül vannak olyan területek, ahol kötelezővé tettem volna az oltást, mert az kész röhej (de inkább agyrém), hogy pl. oltatlan eü. dolgozok ápoljanak betegeket, de ezt még lehet fokozni, mert vannak Covid osztályon dolgozók is, akik nem oltatták be magukat...
(és nem, nem azért, mert nem kaphatják valami ok miatt vagy átestek már a leprán stb stb, hanem csak és kizárólag a saját döntésük miatt)UI: persze majd este vagy holnap, hogy felkerül a műsor, akkor végighallgatom teljesen a legelejéről, aztán utána már megtudom, hogy mennyi is az annyi...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
kw3v865
senior tag
Többnyire valós, sajnos. Lényegében csak a Pfizer szállít rendesen, de sok el is megy belőle 2. körösre, Modernából amúgy is keveset rendeltek. Astrából most nagyon kevés érkezett, Janssenből szintén (ráadásul határozatlan ideig nem is szállítanak Európába), Szputnyik is akadozik, Sinopharm se jött mostanában (utóbbi kettőt be is kell vizsgálni érkezés után, ami leglaább 1 hét ). Ezek alapján le fog lassulni az elmúlt hetekben tapasztalt elég jó oltási tempó sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
Még sosem hallottam hogy azért nem haladna mert már nincs vakcina.
-
Csatravi
senior tag
Harmadik oltásra is szükség lehet a kínai vakcinából
(index)
Még jó hogy annyi mindent tudunk már a kínai oltásról.
Ja mégsem!Az elmúlt hét nap alatt lakosságarányosan Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírusban
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Ez a nincs elég oltóanyag és emiatt nem halad az oltás hírek mennyire valósak?
(Békésmegyei háziorvos mondta tegnap haveromnak telefonba, hogy nincs mivel oltani)
[ Szerkesztve ]
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Dare2Live
félisten
válasz Kékes525 #8881 üzenetére
HOk így/úgy megkapják csak áprilistól. (Sztem rájöttek, hogy totálisan bedől a HO rendszer ha nem.)
A visszás inkább, hogy pl "jórészt-csak" az év számít. Nem nagy motiváció/"kiszúrás annak aki prof/akar lenni. Komoly difi van szakmailag egy 30éve szemész vmelyik kórházban meg 30éve top a mária utcában, 40 szakmai cikke... van közt.
"Igen, de tőlük megkövetelik a rabszolga munkát, hivatkozva a lelkiismeretükre"
Van ahol követelik de olyan orvoshiány van hogy keményen már nem lehet követelni. Inkább a lelkiismeretre játszanak. Lehúztál 20ht de tudod hogy van egy beteg akit ha itthagysz sanszosan meghal. Maradsz. És miután kész és megfogadtad akármi lesz hazamész bejön egy 8éves gyerek... megcsinálod 0Ftért? Meg. 43évesen meg észreveszed, hogy se kutyád se macskád magánélet nuku. (Van egy réteg aki ilyenkor lép külföldre.)
"de mások mit tesznek a járvány ellen?"
Sztem bűncselekmény amit a politikai érdekeik miatt csinálnak. A lakosság simán 50+% nem hisz a vírusban vagy az oltásban. Ha nincs benn a tvben nincs. Márpedig ott nincs. Kellemelten lenne. Csak a fanfárok mennek, napi 50* bemondva a rádió minden csatornáján, hogy milyen k* jó a magyar kormány oltásprogramja. Miközben a death/pop osztva a cases/poppal világelsők vagyunk.... na ennek az egésznek ez a vége.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Csatravi
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8872 üzenetére
Ezek szerint leragadtál az 50%-nál. Az is elhangzott hogy akik nem kérték azok miért nem kérhették. Mert éppen most betegek, 3 hónapon belül voltak betegek, vagy ténylegesen nem akarják. Na erről nem készült felmérés így nem tudható, hogy mit is takar az 50%.
-
titán
Erre most lehetne azt mondani, hogy akkor megfertőződés esetén oldja meg otthon és ne terhelje az egészségügyet a hülyesége miatt..... De hát ugye jogállam és egyebek. Az eü ellátásra akkor is joga van, ha a saját felelőtlensége miatt (is) került bajba.
-
félisten
válasz #42308056 #8879 üzenetére
Majd ha felkerül a teljes műsor az ATV honlapjára, akkor visszanézem, csak Én is erre az 50%-ra kaptam fel a fejemet (gép előtt dolgozom, háttérben "zörög" mindig a TV).
Nem hinném, hogy az összes regisztrált pedagógusról van szó, hanem inkább azokról, akik másodjára sem éltek a lehetőséggel.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Sir Pocok
őstag
Érdemes meghallgatni mi a helyzet Ausztriában:
Az elmúlt egy év összefoglalása járvány idején Intenzív osztályon - interjú Dr. Bartha Zoltánnal
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Kékes525
félisten
válasz szabi__memo #8873 üzenetére
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
titán
válasz kw3v865 #8874 üzenetére
Egyébként a statisztika szerint, a keleti vakcinák nélkül is a nálunk jóval fejlettebb országok előtt járnánk az első dózissal beoltottak arányában. Úgy 20% körül. A keletiek miatt viszont még jobb a helyzet, én is így gondolom.
#8878Kékes525 Két külön dologról írtunk, én arról, hogy ha lenne pfizer előrébb járnánk az oltásban. Te nem erre reagáltál érdemben, hanem egy másik témáról írtál, hogy a kormánynak milyen a viszonya a keleti vakcinákkal.
Mindegy, megbeszéltük.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Dare2Live #8877 üzenetére
"Hozzá kell tenni, hogy a fizukat (ha sok szempontból abszurd rossz, visszás modon is) de rendezték."
Csak az orvosok egy részének, ott sem mindegyik orvosét (háziorvosok egyáltalán nem kaptak) és az ápolókét, nővérekét csak sokkal kisebb mértékben, így széjjelebb nyílt az olló az orvosok és a nővérek között. Pedig nővérek nélkül sincs egészségügy.
"Azért csinálod 0Ftért mert tudod, hogy maradnod kell. Mert ha nem az emberélet."
Igen, de tőlük megkövetelik a rabszolga munkát, hivatkozva a lelkiismeretükre, de mások mit tesznek a járvány ellen (főleg a kormány, a járvány csúcsán nyit )? Ez így nagyon nem OK.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Szputnyik : Éjszaka volt erős hőemelkedés + szapora pulzus ( +10bpm ), de nagyjából vissza tudtam aludni, semmit nem kellet bevennem. A helyét még érzem, de le tudtam ülni a laptop elé, mondjuk ma azért lesz néhány üresjáratom, már érzem
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
törölt tag
Nem lehet hogy egy részük azért nem kérte, mert már kapott korábban? Ettől függetlenül mindenkit fel kéne pofozni aki nem kér oltást... Főleg az egyelőre legjobbnak tűnő Pfizert. Adta volna nekem a sajátját akinek nem kell, itt ülök autoimmun betegséggel és ki tudja mikor oltanak...
-
Dare2Live
félisten
válasz Kékes525 #8858 üzenetére
"70%-os túlóra pénzért. "
Rákérdezek de sztem ez uaz lesz ami volt. Max annyit fizetnek amennyit tvesen ki lehet fizetni. A többi túlórád az 0Ft.
Azért csinálod 0Ftért mert tudod, hogy maradnod kell. Mert ha nem az emberélet.Hozzá kell tenni, hogy a fizukat (ha sok szempontból abszurd rossz, visszás modon is) de rendezték.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Köszönhető a kormány összevissza való kommunikációjának és annak, hogy csak politikai járványkezelés folyik az országban és ez miatt csak politikai ellenzéket vádolja oltásellenességgel és a tényleges oltáselleneseket (Gődény, Lenkei és tárasait) nem. Ezek ellen egyáltalán nem lép fel. Így nem csoda, hogy mindenféle félinformációk és teljesen blőd elképzelések nyernek teret a vakcinákkal kapcsolatban.
-
kw3v865
senior tag
Én is így látom. Itthon kicsit jobb a helyzet, a keleti vakcinék miatt, de most a Szputnyik szállítása is akadozik, illetve Sinopharm se jött mostanában. Modernából amúgy is keveset rendeltek, AZ és Janssen alig szállít, ezért valószínűleg lassulni fog az otlási tempó ezen a héten (180 ezer Pfizer és 28 ezer AZ nem túl komoly mennyiség egy hétre). Az EU más országaiban az Astra körüli hiszti miatt a már meglévő készletet se használják fel, ezért is le vannak maradva, mint a borravaló. Még hozzánk képest is...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Kékes525 #8868 üzenetére
Szerintem a Pfizer eddig is előrébb járt a szállítással
-
félisten
válasz Kékes525 #8871 üzenetére
Épp most ebben a pillanatban megy egy beszélgetés az ATV Start műsorában(ellenzéki TV ugyebár) és most mondták, hogy a pedagógusok 50% nem vette fel most a felajánlott Pfizer oltást... No comment.
Azt még értem, hogy tiltakozásul, 19-n nem veszi fel a munkát egy pedagógus, de ettől függetlenül azért illet volna beoltatnia magát nem? De.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"ha lenne korlátlanul pfizer vakcina, "
Ha lenne korlátlanul Pfizer vakcina, akkor az megkérdőjelezné a keleti vakcinák jelentőségét, amit a kormány politikai okokból nem engedhetne meg magának. Azaz, tenne ez ellen, hogy ez ne következhessen be.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Kékes525 #8868 üzenetére
Én úgy látom, hogy a vakcinaszállítás ha nem is a leggyengébb, de az egyik gyenge lánszeme az oltási programoknak. Ha csak magyarországot vesszük, sokkal előbbre járnánk, ha lenne korlátlanul pfizer vakcina, mert arra csak azok húzzák a szájukat, akik amúgy sem oltatnának. Legalábbis én ezt tapasztalom a környezetemben és a médiában is erről olvasni.
-
kw3v865
senior tag
válasz bopeti98 #8864 üzenetére
Mindenképp ajánlott, ha felajánlják az Astrát, el kell fogadni. A Pfizer ugyan kicsit többet szállít, mint korábban, de sok el is megy 2. körös oltásra, illetve az Astra, a Janssen és a Szputnyik is eléggé hiánycikk, tehát messze nincs vakcinabőség. A regisztráltak száma is folyamatosan nő, a járvány pedig tovább tombol. Én elfogadnám.
-
Kékes525
félisten
Az kihat Európára is. Ha hamarabb teljesíti az USA igényeit, akkor többet tud Európának is szállítani. Európában az oltási programnak NEM a vakcina szállítás a leggyengébb láncszeme. Még Magyarországon sem.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz szabi__memo #8857 üzenetére
Ez így félrevezető lehet annak, aki nem kattint a cikkre.
10 százalékkal több vakcinával képes szolgálni május végéig az Egyesült Államoknak, és a vártnál két héttel korábban leszállítja teljes vállalását, a 300 millió adagot.
-
bzoley
veterán
válasz Sweet Lou 6 #8861 üzenetére
Az alvás nálam is elég pocsékra sikerült. Négykor már azon töprengtem, hogy felkelek egy forró fürdőre, mert ennyire már rég akartam megfagyni. De aztán sikerült átszenvedni reggelig. Egyelőre csak nagyon álmos vagyok, azonkívül csak a stressz okozta fájdalmakat érzem, de semmi különös(még).
Mindenki:
Amúgy friss oltottan(ha megy) szabad mindent is csinálni?
Nem ártana dolgozni kicsit.[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
Huszonévesen, normálisan kezelt asztmával (szóval így teljesen tünetmentes) érdemes AstraZenecát kérni? Szívem szerint nem kérném, várnék inkább Pfizerre főleg hogy most annak is beindul a szállítása, de igazából fogalmam sincs.
-
Kékes525
félisten
válasz szabi__memo #8862 üzenetére
Aki nem kínait kapott azoknak nem szükséges egy 3. oltás. Legfeljebb majd egy szelésspektrumú, ami mindegyik variáns ellen véd. Pillanatnyilag még ez sem szükséges, meg még nincs is.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz Sweet Lou 6 #8844 üzenetére
#Update
Nem kellett várni 24 órát, nálam elkezdett valami dolgozni. Éjszaka nem sokat aludtam, magas pulzusra és fajdalomra ébredtem állandóan. Sok forgolodas után megmertem a lázam - 38,7-bevettem egy rubophent. Most 1-2 óra alvás után kicsit enyhült a fájdalom. Ütős cucc 😀sweetlou6.wordpress.com
-
Kékes525
félisten
válasz szabi__memo #8857 üzenetére
Ezért azoknak, akik kínait kaptak, akár immunológia vizsgálat nélkül is be lehetne adni egy Pfizert. Így olcsóbb és gyorsabb lehetne a 3. lövés és a kormány még így is mondhatná, hogy a kínaival megspóroltak egy Pfizert. Én biztos, hogy be fogok magamnak adatni egyet, ha ez lehetővé válik.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz szabi__memo #8836 üzenetére
#8836 szabi__memo
Nagyon igaza van Sarkadinak! DE... Ízlés kérdése, hogy hallgatunk e a szakértőkre.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
A Pfizer növeli a gyártókapacitást
Az amerikai Pfizer cég közölte kedden, ... a vártnál két héttel korábban leszállítja teljes vállalását, a 300 millió adagot.Komoly. A mennyiség is és a határidő is
-
Kékes525
félisten
"További magyarázatul szolgálhat, hogy az idősebbek körében növekszik a beoltottság"
Még nagyon el vannak maradva az oltásban. Ez nem igazán játszhat szerepet a brazil mutánsnak a fiatalokat támadó sajátságában.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz szabi__memo #8829 üzenetére
Megbízhatók.
-
Kékes525
félisten
válasz Chesterfield #8810 üzenetére
Igen, ha csak a hatásosságot nézzük. Azonban a melléhatások is az egyes vakcinák nagyobb dózisainál nagyobbak lesznek. Vagyis, ha azonos hatású dózisokat adnánk be, akkor az egyes vakcináknál az eredetinél nagyobb dózisok nagyobb mellékhatásokat váltanának ki.
-
szabi__memo
nagyúr
A koronavírus brazil variánsa hevesebben támadja a fiatalokat
A brazil kórházak intenzív részlegein már 52 százalékos a 40 év alatti betegek aránya -
Vesa
veterán
Nekem az a tippem, hogy ebből még idén sem fogunk kikeveredni...
A tudomány a valóság költészete!
-
Chesterfield
őstag
Vagyis előtte még megkérdezték, hogy "milyen vakcina?"
erre a helyes válasz, hogy pfizer
ja látom már más is kiokoskodta
-
törölt tag
Na most már vagyunk egy páran aki megkapta az első vagy már a második oltását is. Azt szeretném megkérdezni, hogy van olyan fórumtag aki kórhazba került az oltás után allergiás reakció miatt?
Lehetőleg csak az válaszoljon már erre aki igen. Köszönöm -
Dare2Live
félisten
"Vagyis előtte még megkérdezték, hogy "milyen vakcina?""
Ilyenkor kell gyorsan azt mondani, hogy Pfizer....
-
Dare2Live
félisten
Pécs elesett. Már minden teli van covidossal, 400ágyast felüről ürítik ki és raknak mindenhova covidost, ha megtelik nem tudják hova rakják a többit. De ez managelhető ami nem az az, hogy orvosoknál mondhatni általános a heti 80h+, intenzív nővérek detto veszett sokat dolgoznak. Így is csak "önkéntes" orvosokkal/nővérekkel nem omlott be mégjobban. Jelentkezők 3nap (vicc) képzést kapnak aztán csinálják ahogy tudják.
btw félreértés ne essék nem csak Pécs esett el.
Nah emiatt vagyunk világelsők amikor ránézünk a death/pop osztva cases/pop számokra.
-
Sweet Lou 6
addikt
Én is ma kaptam Szputnyikot. Van egy rakás krónikus betegségem sajnos és mivel felszívódási zavar miatt eléggé le vagyok fogyva és idült arcüreg gyulladásom is van, eléggé rossz volt megtapasztalni a szervezés hatásait. 16.30-ra mentem az újpesti Károlyi Sándor kórházba, ahol is ebben a csodálatos időben kint kellett várni, mígnem 18:00-kor sorra kerültem. Addigra már egész testemben dideregtem, vacoktam (pedig felöltöztem mint az állat), így is adták be az oltást.
De se hőmérés, de vérnyomás mérés, konkrétan semmi, csak kb mint a haszonállatokat: a hidegről be, levetkőzni és már nyomták is. Vagyis előtte még megkérdezték, hogy "milyen vakcina?" Mintha nekem aztán annyira tudnom kéne Plusz az embereket az oltás után 5 perccel már zavarták is haza, egyedül engem tartottak bent fél órát a krónikus nyavalyáim miatt.
Azonkívül, hogy kicsit nyomottabbnak érzem magam és a pulzusom magasabb (~60 helyett ~80) egyelőre szerencsére nincs más. (Ehhez képest korábban az influenza oltástól szép kis görcseim voltak.) Persze ahogy olvasom majd 24 óra után meglátjuk, egyelőre kicsit azért izgulok, hogy ebben a másfél órás fagyoskodásban vajon megfázhattam-e vagy elkaphattam-e a covidot.sweetlou6.wordpress.com
-
t72killer
titán
Aztán ki tudja, lehet bukottnyugati Pfizer volt abban az ampullában...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Krinyo
senior tag
Ez kemény. 200 tesztből 50% pozitív Pécsváradon. [link]
-
Csatravi
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8821 üzenetére
Sinopharm + AstraZeneca
Moderna + Sinopharm -
fant0mi
őstag
A háziorvos most írt, hogy lesz lehetősége egy fiola Raszta Zenekart kapni. Feliratkoztam, az oltás napjától kértem 3 nap szabit, biztos ami tuti. Fater 2 napig volt hőemelkedéses utána.
-
VÁMpír
aktív tag
Ha lesz Moderna / Pfizer booster shot vmikor, azt előreláthatólag megkaphatja majd az, akit pl. Szputnyikkal oltanak?
-
szabi__memo
nagyúr
"Magyarországon sürgősséggel el kellene indítani egy kutatást a Sinopharm vakcinával oltott páciensek antitest-alapú és sejtes immunitásának vizsgálatára” - írta Sarkadi Balázs akadémikus
Szóljon már neki valaki, hogy felesleges. Orbán is ezt kapta, ez 100%-os -
Sir Pocok
őstag
A Novavax vakcinája mikor fog kijönni?
Elég jók az értékek a márciusi részeredmények alapján:
On 12 March 2021, Novavax announced their vaccine candidate was 96.4% effective in preventing the original strain of COVID-19 and 86% effective against Lineage B.1.1.7. It proved 55% effective against the 501.V2 variant in people without HIV/AIDS. It was also 100% effective at preventing severe illness.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
bigdady
nagyúr
válasz Locutus #8745 üzenetére
Itt 04.02 pfizer után jelentkezett ugyanez Covidot elkapta oltás előtt vagy ott ő is. De mivel 8. napja hoemelkedese volt másnaptól mikor megjött az eredmény 10-én már favipiavirt nem szedett be mivel a betegség elején jó. Mellkasi fájdalom éjjel izzadás most már oltás után 9 napja most kezdett enyhülni a betegség.
Mondjuk járványügy egy vicc azt mondják kell határozat? Nekem ugyan nem homeofficban vagyok jó akkor kérem maradjon otthon még 6 napot. Mondjuk jobban kikerdezte a tünetektől mint a háziorvos.... ezért tart itt a járvány...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz szabi__memo #8829 üzenetére
csak hatékonyabb lesz, ha késik a második shot
az orosz érik az idővel, nemesedik!ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
daneel_hu
addikt
válasz Kékes525 #8805 üzenetére
Ennyi a lényeg.
Amióta megszaporodtak az oltások a topikban, azóta megy a para erre.
+ az oltási reakciókra.Mégegyszer: ezek semmik a betegséghez képest.
Nagyon alacsony a statiksztikai esély a vérrögre, az oltási reakciók meg köszönőviszonyban sincsenek a coviddal. Semmilyen szinten. -
Viktoár
addikt
Nálam még semmi érezhető reakció a testem részéről.
Fél 3 körül kaptam az AZ-t, lehet hogy holnap ki kell mennem a teszkóba antitestért?[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
blakey
titán
Modernát háziorvos is ad, nagyit azzal oltotta és otthon a lakásban.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #8821 üzenetére
Úgy látszik a kínait tesztelik ;)
-
félisten
válasz szabi__memo #8815 üzenetére
Megszólalt az a férfi, aki a Pfizer-vakcina második adagja helyett kínait kapott – videó
Pfizer + Vero = Pfizero[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz szabi__memo #8815 üzenetére
Ezt az előbb olvastam, de több helyen sántít ez a sztori szerintem. Először is a modernat oltóponton adják, a kínait meg a háziorvos (bár lehet, hogy már nem).
Ugyanakkor sokkal valószínűbbnek tartom, hogy nem emlékszik a háziorvos, hogy elküldték már Modernara az említett pácienseket (vagy szar a lista) és telefonáltak, hogy kérik-e a kínait. Elfogadták, odamentek, beoltották.
Persze nem kizárt, hogy tévedek, ez csak vélemény.
-
HÁZIGAZDA
válasz Fire/SOUL/CD #8818 üzenetére
szputyint kapott ő is
-
félisten
Azt olvastam, hogy ma voltatok, de mit is kapott?
Kiütötte asszonypajtást a cucc?
(ha igen, akkor jobbulást neki)Én nem tudom mit kaptam Szputnyik helyett, de kb. semmi reakció, csak ma mintha kicsit "kótyagosabb" lettem volna, kicsit mintha "húzott" volna a fejem, de se hőemelkedés, karom sem durrant be, szóval kb. semmi.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
na, asszonynál lesz antitest..........
-
szabi__memo
nagyúr
Éles teszt: Moderna után kínait kaptak a Ladánybene 27 frontemberének szülei
De mintha már múltkor is lett volna ilyen -
szabi__memo
nagyúr
válasz Chesterfield #8812 üzenetére
Mérni sem azonos körülmények között mérik...
Akár az is lehetne, hogy mind pont ugyanolyan jó -
félisten
válasz Chesterfield #8812 üzenetére
Máshogy reagálnak különböző demográfiára, vírustorzsre. Az valószínű például, hogy 60 nap után 65 év alattiak esetén mindegyik közel hasonlóan hatékony.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
-
sipi700
tag
Ha már vizsgálat. Gyerekeket mennyire kell vizsgálni 2 hónappal tünetmentes covid után? Jól vannak, gyerekorvos szerint, ha nincs panasz nem kell vizsgálni, 7 és 9 évesek nem sportolnak szervezett keretek között, de sokat mozognak. Persze a háziorvos is azt mondta nekünk felnőtteknek lehet sportolni, akkor van gond, ha terhelésre nehézlégzés, mellkasi nyomás és fulladás jelentkezik. Jobban bízok abban, ha megnéznek. Gyerekek esetében nem vagyok ennyire magabiztos.
-
syberia
veterán
Shortly before the Wuhan outbreak, the head of an organization called EcoHealth Alliance gave an interview about his work with the Wuhan Institute of Virology, which he called a “world-class lab of the highest standards.” The man, Peter Daszak, explained that he had been funding research at the Wuhan Institute of Virology for 15 years. The work involved collecting coronaviruses from nature and using something called “gain of function” techniques to make them more infectious and deadly.
Coronaviruses were perfect for this work, enthused Daszak: “You can manipulated them in the lab pretty easily. It’s a spike protein. Spike protein drives a lot of what happens with the coronavirus, the zoonotic risk [to humans]. So you can get the sequence, build the protein. And we worked with Ralph Baric at the University of North Carolina to do this. We insert the sequence into the backbone of another virus and then do some work in the lab.”
A kínai kutatónő az USA-ba menekült szeretett hazájából, személyesen látta hogy milyen kísérletek folynak a wuhani laboratóriumban.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Kékes525
félisten
válasz Chesterfield #8707 üzenetére
"Azért azt valaki elmagyarázhatná, hogy hogy lehet ilyen hatalmas különbség a vakcinák hatásossága között, úgy, hogy kb ugyanarra a tüskefehérjére alakítják ki a védelmet."
1. A módszerek különbözősége miatt nem egyforma mennyiségű tüskefehérjét termeltetnek.
2. A módszerek különbözőség miatt nem egyforma ideig termeltetik a tüskefehérjét.
3. Nem egyforma dozírozást hasznának.
---------------------------------------------------------------------------------
[ Szerkesztve ]
-
zilazil
őstag
válasz szabi__memo #8791 üzenetére
Az mRNS vakcinák esetén is ilyen gyakoriságban fordul elő vérrögösödés?
-
Ringman
nagyúr
ha valaki az első dózis beadása után fertőződne meg coviddal, attól még a 2. oltást megkapja majd?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest